Energielabel Harreveld

Direct energielabel aanvragen

Direct een betaalbaar energielabel aanvragen voor jouw woning in Harreveld? Sinds een aantal jaren heeft iedere woning een energielabel toegewezen gekregen. Het certificaat toont hoe energiezuinig een woning is en geeft handige opties om de woning nog energiezuiniger te maken. Ga je je huis verkopen? Dan is een definitief energielabel in Harreveld verplicht. Op onze vergelijkingssite communiceren wij alle benodigde info over de aanvraag van een nieuw certificaat. Ook kunnen verschillende energieadviseurs vergeleken worden en vind je tips om jouw woning te verduurzamen.

 • Het energielabel laat zien hoe zuinig jouw woning is, en hoe je dit kunt verbeteren.
 • Het is een vereiste bij een transactiemoment (verkoop, verhuur en oplevering).
 • Er zijn 7 categorieën: Energielabel A/B (zeer zuinig) t/m F of G (niet duurzaam).
 • Voorheen was het mogelijk zelf een VEL (vereenvoudigd label) op te vragen. Sinds 2021 is daar verandering in gekomen.
 • Je moet nu eerst contact opnemen met een energieadviseur in Harreveld die de woning komt bekijken en het label registreert.
 • Het certificaat – inclusief opties om de woning zuiniger te maken – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €175,00 & €360,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Harreveld

Het energielabel vertelt iets over de actuele staat en de energieprestatie van een object. Alle Nederlanders met een huis verkregen in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid. Indien je jouw woning gaat verkopen of verhuren, is een definitief energielabel noodzakelijk. Sinds 2021 is er een nieuwe rekenmethode waarop dit wordt vastgesteld (NTA8800). Je moet tegenwoordig een bekwame energieadviseur verzoeken te komen kijken. Deze expert moet fysiek bij je thuis komen en inspecteert de gehele woning. De prijzen zijn om die reden ook flink hoger geworden. In het gedeelte hieronder leggen wij stap voor stap uit hoe je zo’n voordelig energielabel in Harreveld kunt aanvragen.

In 5 stappen een energielabel aanvragen

 1. Informeer naar een energiedeskundige

  Door gebruik te maken van www.centraalregistertechniek.nl bekijk je alle erkend deskundige energieadviseurs die een energielabel mogen vaststellen. Zoek op adresgegevens (7135) om een erkend deskundige in Harreveld te vergelijken.

 2. Bereid je voor op de afspraak

  Kies een energie-expert en kies een dag en tijdstip. Het is belangrijk dat je alle relevante gegevens van de woning paraat hebt. Onder andere bouwtekeningen en EPC-berekeningen.

 3. De inspectie

  Zo’n erkend energiedeskundige komt thuis langs en bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. Je kunt bij deze rondgang aanwezig zijn.

 4. Vastleggen van het label

  De EP-adviseur in Harreveld rekent alles door, bepaalt het label en registreert deze in de database EP-Online.

 5. Nieuwe label opvragen

  Na afloop van de inspectie sturen ze een PDF op van de energie index incl. de geconstateerde punten en een rapport met adviespunten. Het document is na datum van afgifte 10 jaar geldig en dien je te overhandigen verkoop- of verhuur van de woning. Je kunt het ook bekijken in MijnOverheid.

Particulier energielabel voor jouw woning aanvragen?

Bekijk energieadviseurs en regel het snel

Gemiddelde kosten energielabel

De kosten van een definitief energielabel liggen vaak tussen de €155,00 & €415,00. In de vergelijker hieronder bekijk je de geschatte kosten van een energielabel deskundige Harreveld. Meteen aan de slag? Klik hier om aanbieders in jouw regio te vergelijken. Bekijk ook adviseurs in Vragender, Lichtenvoorde, Bredevoort, Winterswijk Corle en Winterswijk Brinkheurne. De offerte kosten kunnen berekend worden d.m.v. velerlei variabelen.

 1. Categorie woning (twee-onder-een kap, villa, vrijstaand, hoekwoning, tussenwoning).
 2. Het aantal uur dat de bouwinspecteur bezig zal zijn.
 3. De reeds aanwezige details van de woning (tekeningen en facturen van renovaties).
 4. De gekozen energiecoach en het bijbehorende tarief.
WoningtypeM2 woonoppervlakteKosten
Klein appartement80 m2€ 175,00
Rijtjeshuis130 m2€ 221,00
Geschakeld huis165 m2€ 289,00
Losse woning190 m2€ 355,00
Gemiddelde kosten woninglabel Harreveld.

Gecertificeerde energieadviseurs in Harreveld vergelijken

Binnenkort een definitief energielabel aanvragen? Op dat moment heb je nodig een erkend deskundige energielabel Harreveld. De juiste plek om deze inspecteur op te zoeken is CentraalregisterTechniek.nl. Daar open je het QBISnl register. Hier doorzoek je deskundige vakmannen (BRL9500). Voor een voordelige keuze bekijk je in de lijst hieronder een overzicht met erkende specialisten waar je zonder gedoe een label kunt regelen tegen een gunstige prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Duurzaam (ver)bouwen in 4 stappen

Gebruikt jouw huis veel energie, en wordt het tijd om duurzamer te leven en de energieprestatie te verbeteren? Met het doorvoeren van slimme energiebesparende maatregelen kan je feitelijk iedere woning verbouwen naar een woning met label B. De basis is altijd een goede isolatie. Op die manier is het zeker dat de gewonnen warmte niet zomaar de woning verlaat. Bij de stappen daarna wordt het pas interessant om te kijken naar de mogelijkheden voor energieopwekking. Op deze website lees je ook meer over Energielabel voor huizen.

Tips: Via de website van de overheid https://www.verbeteruwhuis.nl kan je zien – na het beantwoorden van wat vragen – praktische verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Bekijk direct wat de mogelijkheden zijn.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Harreveld

 • Een energiezuinige woning en besparen op de energierekening.
 • Een prettige leefomgeving: geen tocht meer bij de ramen.
 • Een energielabel A of B woning beperkt de CO-2 uitstoot.
 • De waarde van jouw woning neemt toe.
 • Rentekorting (duurzaamheidskorting) bij de bank.
 • De regering biedt zeer aantrekkelijke subsidies wanneer je er voor kiest om je woning te verduurzamen.
 • De energiecoach in Harreveld kent precies de huidige wet- en regelgeving.
EnergielabelBouwjaarAanpassingen
Label A2010 – 2024Een 100% energieneutrale woning zonder gas.
Label B2001 – 2009Zonnepanelen laten leggen of een warmtepomp-installatie.
Label C1986 – 2002Extra isolatie toepassen en zonnepanelen leggen.
Label D1971 – 1982Laat een scan uitvoeren om isolatieproblemen op te lossen.
Label E1970 – 1974Vooral dubbelglas, isolatie en zonnepanelen.
Label F1948 – 1966Nieuwe ketel en isoleren.
Label Gt/m 1943Isolatie van vloer, dak en muren.

Zoek je het goedkoopste energielabel?

Bekijk alle aanbieders en regel het nog deze week

Isoleer je woning

Isolatie is altijd de belangrijkste stap voor een energiezuinig huis. Door goede isolatie van spouwmuur, dak en kruipruimte verhinder je dat de warmte in huis weer kan ontsnappen. Op die manier gaan je stookkosten direct omlaag en krijg je meer woonplezier. Waar je als eerste moet beginnen is vooral afhankelijk van de manier waarop je huis nu is geïsoleerd. Het jaar waarin de woning is neergezet zegt vaak al veel over de mate van isolatie. Je kunt ook navraag doen bij vorige bewoners of mensen uit de straat. Een bouwtechnische keuring of een thermografische inspectie laat zien waar het aan isolatie ontbreekt. In de lijst hieronder doorzoek je de te verwachten besparing bij een eengezinswoning met 60 m2 vloeroppervlak met een hr ketel.

Isolatie keuzePrijsBesparing (gas)Besparing (€/jaar)
Dakisolatie€3500 – €5000910 m3€592
Vloerisolatie€1400 – €3900420 m3€273
Spouwmuurisolatie€1150 – €2450780 m3€507
HR++ glas€1750 – €2600515 m3€334,75
Kosten en opbrengsten bij isolatie eengezinswoning (60 m2).

Ventileren

Indien een gebouw al volledig is geïsoleerd, is het aan te raden dat frisse lucht via meerdere kanten de woning in kan komen. Ventilatie is van wezenlijk belang voor een aangename leefomgeving. Slim en zuinig ventileren wil zeggen een gezond binnenklimaat zonder dat je veel energie verliest.

 • Zelfregelend rooster: Bij winddruk wordt de luchttoevoer automatisch beperkt.
 • Losse ventilatieunit: optimale efficiënte ventilatie van een enkele ruimte.
 • Balansventilatie met WTW-unit: volledig automatische aan- en afzuiging van de lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp in combinatie met HR-ketel: benut slim de warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw.

CV-ketel vervangen

De verwarming in een huis is een kostbare aangelegenheid. De meeste woningen hebben nog een HR-ketel op gas. Overweeg een groen alternatief die bijna geen of zelfs helemaal geen gas nodig heeft. Hieronder vind je de belangrijkste voorbeelden.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: Compact, stil, veilig en zuinig.
 • Een hybride warmtepomp: uitstekende tussenstap naar een vol-elektrisch huis.
 • Een all-electric warmtepomp: haalt energie uit de lucht, bodem of het grondwater en maakt hier warmte van.
 • Zonneboiler: systeem met boiler en zonnecollectoren voor de CV en tapwater.
 • Infraroodpanelen: geeft direct warmte af voor een aantal m2.

Voordelen zonnepanelen

Zodra je jouw woning hebt geïsoleerd en voorzien hebt van een nieuwe HR-ketel of warmtepomp kan je een inschatting maken van de benodigde hoeveelheid stroom. De benodigde energie kan je zelf opwekken met zonnepanelen op het dak. Zonnepanelen gaan met gemak 25 jaar mee en binnen 5 – 8 jaar heb je ze al terugverdiend.

 • Zonnepanelen zetten zonlicht om in zonne-energie.
 • Een set met 10 zonnepanelen koop je vanaf €5400 en verdien je terug in gemiddeld 7,5 jaar.
 • Elektriciteit dat je niet zelf gebruikt gaat naar het net (salderen). Over dit stukje stroom ontvang je dezelfde prijs als waarvoor je normaal de stroom inkoopt.

energielabel-harreveld-7135

Hoe zit het met een energielabel voor bedrijven?

Een geldig energielabel voor kantoren is verplicht bij oplevering, maar ook bij verhuur/verkoop van een bedrijfsgebouw van minimaal 50m2. De verplichting is in het leven geroepen voor utiliteitsgebouwen als kantoren, onderwijsgebouwen, horeca, en openbare gebouwen zoals verzorgingshuizen. Is het pand 100m2 of groter, en is 50% of meer van deze ruimte geschikt als kantoor? In dat kader moeten deze panden per 2023 de beschikking hebben over energielabel C of hoger. Bovendien moeten winkels en bedrijven die hun vestiging in een publiek toegankelijke ruimte hebben van meer dan 250 m2 het label duidelijk zichtbaar ophangen, bijvoorbeeld bij de ingang. Bekijk ook informatie over E energielabel.

 • Bij oplevering of verhuur/verkoop van een kantoorpand is dit energielabel een dossierstuk.
 • Deze verplichting geldt bij bedrijfspanden en ruimtes met een oppervlak van meer dan 50 m2.
 • Voor loodsen en productiehallen is er een uitzondering gemaakt.
 • Bedrijfsgebouwen met een oppervlakte van meer dan 100m2 (met minimaal 50% als kantoorfunctie) moeten binnenkort (2023) beschikken over een milieulabel C of hoger.
 • In grotere openbare ruimtes met een ruimte van minimaal 250 m2 moet elke passant dit label kunnen bekijken bij de entree.

Veelgestelde vragen woninglabel

Wat houdt het energielabel in?
Het energielabel geeft inzicht in de energiezuinigheid van een woning. Hoe efficiënter de woning verwarmd wordt, hoe groener het label. De zogenaamde energie-index loopt van energielabel A of B (maximaal milieuvriendelijk) en loopt op tot F en G (zeer hoog verbruik).

Heb ik verplicht een energielabel nodig?
Ja, als jij een woning in de verkoop of verhuur gaat zetten moet je inzicht bieden in wat de huidige energie staat van de woning is. Deze details moet je ook tonen in de advertenties (makelaar). Kan je geen geldig label aantonen, dan riskeer je als verkoper/verhuurder een boete van €170.

Hoe is het label aan te vragen?
Voor dit document moet je een bekwame energiedeskundige in Harreveld thuis laten langskomen voor een onderzoek. Door middel van QBIS.nl vergelijk je eenvoudig meerdere energiespecialisten. De vakman moet fysiek bij je thuis komen en berekent de energieprestatie van de woning. Deze expert komt met een eindoordeel en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database. Je krijgt een email met alle documenten en middels Mijn Overheid kun je het later downloaden (gemeente Oost Gelre).

Hoe komt mijn energielabel tot stand?
De deskundige kijkt naar het bouwjaar van het gebouw, het type gebouw, het aantal m2 woonoppervlakte en ook naar specifieke zaken als soort glas, type isolatie, type CV-ketel en ventilatiesysteem en of er bijvoorbeeld duurzame energie wordt gebruikt middels zonnepanelen of een warmtepomp. Met deze details kan uitgerekend worden hoeveel energie nodig is voor de centrale verwarming van jouw huis en hoeveel stroom er zelf wordt opgewekt uit duurzame bronnen. Vervolgens wordt het vastgestelde labelletter in de database ingeschreven.

Wat zijn de huidige kosten van een energielabel?
De prijzen van het energielabel liggen tussen de €130,00 – €350,00. De definitieve prijs ligt aan het woonoppervlakte, de benodigde tijd die de energieadviseur nodig heeft en de beschikbare documentatie (tekeningen en EPC-berekeningen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Harreveld kan je doen door verscheidene energiebedrijven te gaan vergelijken die diensten leveren binnen de provincie Gelderland.

Mijn energielabel opvragen, hoe doe ik dat?
Hiervoor kan je een kijkje nemen op Energielabel.nl. Geef aan om wat voor type woning het gaat en voer jouw postcode (7135) en huisnummer in. Het systeem laat direct het huidige label zien. Let op: krijg je een voorlopig energielabel op je scherm? Dit is geen formeel label en kan je dus niet gebruiken. Je moet dit dus eerst aanpassen naar een definitieve status. Ga direct aan de slag: energielabel huis Harreveld opvragen.

Plaats een reactie