Energielabel Winterswijk Brinkheurne

Direct energielabel aanvragen

Eenvoudig en betaalbaar een energielabel aanvragen voor jouw woning in Winterswijk Brinkheurne? Vanaf 1 januari 2015 heeft ieder huis een energielabel toegewezen gekregen. Het document vertelt hoe energiezuinig jouw huis is en biedt handige mogelijkheden om de energierekening verder terug te dringen. Ga je op korte termijn verhuizen en jouw woning verkopen? Dan is een definitief energielabel in Winterswijk Brinkheurne verplicht. Op dit informatieplatform vind je aanvullende info over het aanvragen van jouw keurmerk. Tevens is er ruimte om energieadviseurs te vergelijken en bekijk je tips om jouw woning te verduurzamen.

 • Het energielabel maakt duidelijk wat de huidige staat van de woning is.
 • Je moet het kunnen overhandigen bij een woningverkoop, verhuurcontract of een nieuwbouwproject.
 • We delen het op in 7 klassen: Energielabel A & B (duurzaam) t/m F of G (zeer onzuinig).
 • Tot 2020 was het mogelijk zelf een VEL (vereenvoudigd label) op te vragen. Per 2021 zit dit iets anders in elkaar.
 • Je moet nu eerst contact opnemen met een energieadviseur in Winterswijk Brinkheurne die de woning komt bekijken en een label opmaakt.
 • Het keurmerk – inclusief een rapport met adviespunten – kost tussen de €160,00 – €410,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Winterswijk Brinkheurne

Het energielabel vertelt iets over het energiegebruik van een woning of gebouw. Alle woningeigenaar hebben in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid ontvangen. Wanneer het huis opnieuw wordt verkocht of verhuurt, dan moet je een definitief energielabel kunnen overhandigen. In 2021 is er een nieuwe rekenmethode die we ook wel kennen als NTA8800. Je moet verplicht een erkend deskundige energieadviseur thuis laten langskomen. Deze deskundige komt langs en doorloopt een lange lijst met punten. Het gevolg is dat het wel een stuk duurder is. In het gedeelte hieronder check je hoe jij zo’n voordelig energielabel in Winterswijk Brinkheurne kunt aanvragen.

In 5 stappen een energielabel aanvragen voor je huis

 1. Zoek naar een energiedeskundige

  Door gebruik te maken van www.centraalregistertechniek.nl doorzoek je alle bevoegde energieadviseurs die een energielabel mogen registreren. Neem als basis je postcode (7115) om een erkend deskundige in Winterswijk Brinkheurne op te vragen.

 2. Voorbereiding

  Ga vervolgens verder naar een deskundige en stem samen een geschikt moment af. Het is belangrijk dat je alle benodigde informatie van de woning kunt laten zien. Denk aan bouwtekeningen en facturen van renovaties of eerdere EPC-berekeningen.

 3. Bezoek op locatie

  Een erkend energiedeskundige zal bij je thuis langskomen en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. Deze ronde duurt plusminus 2,5 uur.

 4. Vaststellen van het label

  De EP-adviseur in Winterswijk Brinkheurne beslist uiteindelijk wat het label moet worden en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database.

 5. Het label via internet bekijken

  Na afloop van de inspectie wordt er een PDF toegestuurd van het informatielabel incl. de geconstateerde punten en adviespunten. Het document is na datum van afgifte 10 jaar geldig en moet je ook aanbieden verkoop- of verhuur van de woning. Via de online omgeving van de overheid (DigiD inlog noodzakelijk) is het ook op te vragen.

Alles weten over een particulier energielabel?

Vind de beste energieadviseurs en bekijk de goedkoopste aanbieder

Gemiddelde kosten energielabel

De kosten van een definitief energielabel variëren tussen de €120,00 – €370,00. In de tabel die je hieronder ziet vind je de huidige kosten van een energielabel deskundige Winterswijk Brinkheurne. Direct een offerte? Klik hier om de beschikbare (regionale) experts te vergelijken. Vergelijk ook adviseurs in Winterswijk Henxel, Winterswijk Miste, Winterswijk Woold, Winterswijk Kotten en Winterswijk Ratum. De definitieve tarieven worden berekend middels velerlei aspecten.

 1. Het type woning (twee-onder-een kap, villa, tussenwoning, vrijstaand, hoekwoning).
 2. Hoeveel tijd de bouwinspecteur nodig denkt te hebben.
 3. De hoeveelheid informatie die er is (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen).
 4. Het werkgebied & locatie van de energiecoach.
WoningWoonoppervlakteOnkosten
Klein appartement75 m2€ 184,00
Rijtjeshuis125 m2€ 219,00
2-onder-1-kap140 m2€ 278,00
Losse woning190 m2€ 362,00
Geschatte kosten woninglabel Winterswijk Brinkheurne.

De beste energieadviseurs in Winterswijk Brinkheurne vergelijken

Snel en simpel het definitieve energielabel aanvragen? Hiervoor contacteer je een erkend deskundige energielabel Winterswijk Brinkheurne. De juiste plek om een energieadviseur te zoeken is centraalregisterTechniek.nl. Je kunt vanuit hier doorklikken naar het QBISnl register. Hierin kom je in contact met gecertificeerde adviseurs (BRL9500). Om de eerste stap te zetten tref je in de tabel hieronder verschillende (lokale) adviseurs waar je zonder gedoe een label kunt regelen tegen een normale prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Energieprestaties van mijn woning verbeteren

Gebruikt jouw woning veel gas en stroom, en wil jij besparen op de energiekosten door een betere energieprestatie? Met een focus op energiebesparende maatregelen kan jij elk gebouw transformeren naar een woning met label B. Start altijd met de juiste isolatie. Zo weet je zeker dat de woning niet onnodig warmte laat ontsnappen. Pas daarna leg je de nadruk op energie die je zelf kunt opwekken met bijvoorbeeld zonnepanelen. Je kunt hier ook aanvullende informatie vinden over Erkend deskundige.

Advies: Via de website van de overheid Verbeteruwhuis.nl zie je – nadat je de vragenlijst hebt ingevuld – verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Check de potentiële besparing.

Het belang van een zuinig energielabel woning Winterswijk Brinkheurne

 • Een zuinig huis en besparen op de maandelijkse energielasten.
 • Een optimale leefomgeving: geen tocht meer bij de ramen.
 • Een energielabel A of B woning draagt bij aan een beter milieu.
 • Flinke toename van de woningwaarde.
 • Mogelijk een duurzaamheidskorting bij je hypotheek.
 • Er bestaan forse subsidies voor het verduurzamen van jouw woning.
 • De energiecoach in Winterswijk Brinkheurne kan hier ook in adviseren.
EnergielabelBouwjaarOptimalisaties
Label A2009 – 2024Verduurzaam onzuinige apparaten en kiest voor een WTW.
Label B2001 – 2007Zonnepanelen en hybride warmtepomp.
Label C1985 – 2001Kies voor nieuw glas, installeer zonnepanelen en isoleer het dak.
Label D1975 – 1981Probeer te beginnen met een goede vloerisolatie.
Label E1968 – 1977Dubbel glas plaatsen en isoleren plus zonnepanelen.
Label F1947 – 1968Isoleren en verwarmingsketel vervangen.
Label Gt/m 1927Vloer- en spouwmuurisolatie en dubbelglas.

Het goedkoopste energielabel voor jouw woning?

Vergelijk de experts en ontvang nog deze week jouw label

Woningisolatie

Isolatie is met afstand de belangrijkste factor voor een energiezuinig huis. Door alle onderdelen van je huis goed te isoleren verhinder je dat de warmte in de woning verloren gaat. Daardoor gaan je stookkosten direct omlaag en geniet je van een aangename leefomgeving. Waar je als eerste moet beginnen ligt aan de manier waarop je huis nu is geïsoleerd. Het bouwjaar van het huis zegt vaak al veel over de mate van isolatie. Je kunt ook de vorige bewoners vragen wat zij aan isolatie gedaan hebben. Een bouwtechnische keuring of het maken van warmtebeelden toont duidelijk aan waar er warmte de woning verlaat. In ons overzicht hieronder bekijk je de mogelijke besparing bij een normale eengezinswoning met een normale hr combiketel.

Soort isolatieTarievenGasbesparingBesparing
Dakisolatie€3000 – €5900885 m3€628
Vloerisolatie€1800 – €4000395 m3€280
Spouwmuurisolatie€1200 – €2500755 m3€536
HR++ glas€1750 – €2750490 m3€347,9
Kosten en baten van het isoleren van een gemiddelde eengezinswoning.

Ventileren

In de situatie waarbij de isolatie in huis voldoende is, moet je erop letten dat er altijd genoeg frisse lucht in huis kan komen. Ventilatie is noodzakelijk voor een comfortabel klimaat in huis. Slim en zuinig ventileren houdt in een gezond wooncomfort zonder dat je veel energie verliest.

 • Zelfregelende roosters: Beperkt automatisch de luchttoevoer bij hogere windsnelheden.
 • Losse ventilatieunit: slimme keuze bij woningen met natuurlijke ventilatie.
 • Balansventilatie met WTW: Alle ruimtes worden even goed geventileerd.
 • Ventilatiewarmtepomp in combinatie met HR-ketel: is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken als duurzame warmtebron voor verwarming.

Alternatieven van de CV-ketel

De verwarming in een huis kost het meeste energie. De meeste woningen hebben nog een HR-ketel op gas. Kies voor een duurzaam alternatief waardoor je nauwelijks tot geen gas meer nodig hebt. Onderstaand vind je een aantal systemen.

 • Nieuwe HR107 ketel: Efficiënter en sneller je huis verwarmen.
 • Een hybride warmtepomp: een combinatie van je HR-ketel en een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: het hele huis verwarmen met stroom (stand-alone warmtepomp).
 • Zonneboiler: zorgt op een duurzame manier voor warm tapwater.
 • Infraroodpanelen: zorgen voor gerichte verwarming, ideaal in bijv. de badkamer.

Zonnepanelen plaatsen

Zodra je de verbeteropties voor jouw woning hebt geïmplementeerd weet je in grote lijnen hoeveel stroom er nodig is. De totale stroom kan je helemaal zelf genereren met behulp van zonnepanelen op je dak. De nieuwste panelen kunnen wel 40 jaar mee en je verdient ze al binnen 6 – 8 jaar helemaal terug.

 • Zonnepanelen vangen daglicht op en zetten dat om in elektriciteit.
 • Een systeem van 10 zonnepanelen is beschikbaar vanaf €4000 en verdien je terug in gemiddeld 6 jaar.
 • De stroom die over is en je niet verbruikt kan je terugleveren aan de energieleverancier (salderen). Voor dit stukje ontvang je dezelfde prijs als waarvoor je kWh inkoopt.

energielabel-winterswijk-brinkheurne-7115

Energielabel aanvragen voor bedrijven

Een geldig energielabel voor je bedrijf is nodig in situaties van verkoop en verhuur van een bedrijfspand vanaf 50m2. De verordening is opgesteld voor utiliteitsgebouwen als kantoren, onderwijsinstellingen, cafés, en publieke panden zoals stadions. Is het object meer dan 100m2 groot qua oppervlakte, en dient ten minste 50% als kantoorplekken? In dat geval moet het pand per 2023 wettelijk gezien beschikken over energielabel C. Daarnaast moeten organisaties zoals winkels, banken of hotels in publieke gebouwen met een ruimte van minimaal 250 m2 het energielabel duidelijk zichtbaar ophangen, zoals in de wachtruimtes / ingang. Op deze website vind je ook alles over Energielabel voor huizen.

 • Bij overdracht of oplevering van zakelijke panden ben je verplicht om een geldig energielabel te tonen.
 • Dit geldt voor vrijwel alle bedrijfspanden, ziekenhuizen, overheidsgebouwen en winkels.
 • Voor opslagruimtes en loodsen geldt er op dit moment geen verplichting.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 m2 aan functionele ruimte (met minimaal 50% als kantoorfunctie) moeten in 2023 ten minste milieulabel C hebben.
 • In grotere openbare ruimtes met een ruimte van minimaal 250 m2 hoort het label zichtbaar te zijn voor bezoekers.

Lees de veelgestelde vragen (FAQ) over het woninglabel

Hoe werkt een energielabel?
Het energielabel geeft een beeld van de actuele staat en de energieprestatie van een object. Hoe minder fossiele energie de woning gebruikt, hoe gunstiger het woninglabel. Deze energie-index begint bij energielabel A/B (laag verbruik) tot en met F of G (ontzettend onzuinig).

Moet ik verplicht een energielabel hebben?
Ja, in de situatie waarin je het huis gaat verkopen of verhuren moet jij duidelijk kunnen maken wat het definitieve energielabel is. Deze details moet je ook tonen in de advertenties (makelaar). Kan je geen geldig label aantonen, dan kan jij mogelijk een boete van €170 verwachten.

Hoe moet ik een label aanvragen?
Voor een officieel label moet je een gecertificeerde energiedeskundige in Winterswijk Brinkheurne laten komen. Door gebruik te maken van QBIS.nl doorzoek je alle energiespecialisten. Een expert komt bij je thuis en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. Deze expert kiest het label en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform. Je ontvangt digitaal alle dossiers en via Mijn Overheid kan jij het later ook weer opvragen (gemeente Winterswijk).

Hoe wordt een definitief energielabel vastgesteld?
Een vakman analyseert het bouwjaar van het gebouw, woningtype, grootte van de woning en ook naar specifieke zaken als wat voor glas er in de ramen zit, mate van isolatie, de ventilatie en verwarming oplossingen in het gebouw en of het huis een warmtepomp of zonnepanelen heeft. Op basis daarvan wordt opgesteld wat de totale energiebehoefte is voor warm tapwater en verwarming en ventilatie van de woning en in hoeverre de woning deze benodigde energie zelf opwekt. Uiteindelijk wordt de labelletter definitief vastgesteld.

Wat is het tarief van een energielabel?
De onkosten van het energielabel schommelen tussen de €165,00 & €375,00. De prijsindicatie wordt berekend a.d.h.v. type woning, hoeveel tijd de adviseur nodig denkt te hebben en de beschikbare documentatie (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Winterswijk Brinkheurne kan je goedkoper doen door verschillende adviesbedrijven te benaderen die werkzaam zijn in de provincie Gelderland.

Hoe werkt het opvragen van mijn huidige energielabel?
Hiervoor surf je naar energielabel.nl van de overheid. Kies voor huur/koopwoning en voer jouw postcode (7115) en huisnummer in. Je krijgt nu het label van jouw woning te zien. Goed om te weten: laat het systeem een voorlopig energielabel zien? Dit is geen geldig document en kan je dus niet gebruiken. Bij verkoop moet je deze dus eerst veranderen in een definitief label. Krijgt direct inzicht: energielabel huis Winterswijk Brinkheurne opvragen.

Plaats een reactie