Energielabel Winterswijk Woold

Direct energielabel aanvragen

Wil je graag een energielabel aanvragen voor jouw woning in Winterswijk Woold? Sinds een aantal jaren heeft ieder huis een energielabel toegewezen gekregen. Dit certificaat geeft een indicatie van hoe zuinig jouw woning is en toont gerichte verbetermogelijkheden om het energieverbruik te verlagen. Ben je van plan jouw woning te verkopen of verhuren? Dan is een definitief energielabel in Winterswijk Woold verplicht. Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over het opvragen, aanvragen of aanpassen van jouw certificaat. Ook kan je (regionale) energieadviseurs met elkaar vergelijken en kan je aan de slag met handige tips & tricks bij het verduurzamen van jouw woning.

 • Het energielabel geeft inzicht in de energiezuinigheid van een woning.
 • Je moet het kunnen overhandigen bij een woningverkoop, verhuurcontract of een nieuwbouwproject.
 • We delen het op in 7 labels: Energielabel A of B (maximaal milieuvriendelijk) t/m F & G (zeer onzuinig).
 • Tot 2020 kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. De regelgeving is in 2021 omgegooid.
 • De woningeigenaar maakt een afspraak met de energieadviseur in Winterswijk Woold die de hele woning bekijkt en een label opmaakt.
 • Het informatielabel – inclusief opties om de woning zuiniger te maken – kost tussen de €120,00 en €405,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Winterswijk Woold

Het energielabel geeft inzicht in de actuele staat en de energieprestatie van een object. Alle woningeigenaar kregen van de overheid in 2015 een voorlopig energielabel. Zodra je jouw woning gaat verkopen of verhuren, dan is een definitief energielabel verplicht. In 2021 is er een nieuw systeem die we ook wel kennen als NTA8800. Je moet nu een deskundige energieadviseur bij je thuis laten komen. Deze specialist huur je als het ware in en neemt de woning op. Door deze nieuwe methode zijn de kosten een stuk hoger. In onderstaand gedeelte check je hoe je het voordelig energielabel in Winterswijk Woold kunt regelen.

In 5 stappen een energielabel aanvragen voor je huis

 1. Zoek een energiedeskundige

  Via centraalregistertechniek.nl vind je verschillende bekwame energieadviseurs die het energielabel mogen opmaken. Voor relevante lokale resultaten gebruik je jouw postcode (7108) om een erkend deskundige in Winterswijk Woold op te sporen.

 2. Zorg voor goede voorbereiding

  Kies een energiedeskundige en overleg een moment dat hij of zij kan langskomen. Het is belangrijk dat je de belangrijke details van de woning paraat hebt. Denk aan bouwtekeningen en EPC-berekeningen.

 3. Bezoek van de deskundige

  Een erkend energiedeskundige komt thuis langs en bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. Het is aan te raden hierbij aanwezig te zijn.

 4. Vaststellen van het label

  De EP-adviseur in Winterswijk Woold stelt het label vast en voert deze ook in de database EP-online in.

 5. Inzicht in jouw label

  Nadat de calculatie is afgerond krijg je een digitaal document (PDF) van de energie index met daarbij de specificaties en concrete verbeterpunten. Het label is 10 jaar geldig en moet je ook aanbieden verkoop- of verhuur van de woning. Het document wordt ook opgeslagen in je Mijn Overheid omgeving.

Een particulier energielabel nodig?

Zoek naar energieadviseurs en profiteer van aantrekkelijke tarieven

De actuele kosten van een energielabel

De totale investeringen voor een definitief energielabel liggen vaak tussen de €105,00 & €350,00. In het onderstaand overzicht bieden we de gemiddelde kosten van een energielabel deskundige Winterswijk Woold. Direct een aanvraag doen? Klik hier om de dienstverleners (in de regio) te vergelijken. Vergelijk ook adviseurs in Winterswijk Kotten, Winterswijk Ratum, Winterswijk Huppel, Winterswijk Meddo en De Heurne. De geschatte tarieven worden gecalculeerd a.d.h.v. de volgende factoren.

 1. Soort woning (hoekwoning, vrijstaand, appartement, tussenwoning, villa).
 2. De hoeveelheid arbeid (in uren) die de bouwinspecteur denkt nodig te hebben.
 3. De hoeveelheid informatie die er is (tekeningen en installatietechnische gegevens).
 4. De uiteindelijk energiecoach die het werk gaat doen.
WoningtypeM2 woonruimtePrijzen
Klein appartement55 m2€ 168,00
Rijtjeshuis130 m2€ 219,00
Hoekwoning160 m2€ 273,00
Losse woning185 m2€ 351,00
Prijzen woninglabel Winterswijk Woold.

Bekwame energieadviseurs in Winterswijk Woold vergelijken

Wil jij snel zo’n definitief energielabel aanvragen? Daarvoor moet je zoeken naar een erkend deskundige energielabel Winterswijk Woold. De officiële website om betrouwbare specialisten in te huren is https://www.centraalregistertechniek.nl. Hier vind je in een link naar het QBISnl register. Daar vind je erkend deskundige inspecteurs (BRL9500). Om het proces in gang te zetten bekijk je in de lijst hieronder diverse (landelijke) experts waar je verrassend eenvoudig een woninglabel kunt aanvragen voor een aantrekkelijk tarieven.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Mijn woning verbeteren in 4 stappen

Gebruikt jouw woning veel energie, en wil jij besparen op de energiekosten door een betere energieprestatie? Door gebruik te maken van energiebesparende maatregelen kan je ook jouw woning vergroenen tot een label A/B/C woning. De basis is altijd een goede isolatie. Daarmee zorg je ervoor dat de warmte ook echt in de woning blijft. Zodra dit in orde is leg je de nadruk op het opwekken van eigen energie. Lees hier ook meer informatie over Online energielabel aanvragen.

Advies: Via de website van de overheid Verbeteruwhuis.nl controleer je – nadat je de kenmerken van jouw woning hebt ingevuld – praktische verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Doe hier de check.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Winterswijk Woold

 • Een zuinige woning met een lage energierekening.
 • Verhoogt het comfort van de woning: minder tocht en kou rond het raam.
 • Een B- of A woning beperkt de CO-2 uitstoot.
 • Waarde van de woning stijgt.
 • Sommige banken verstrekken een rentekorting.
 • Er bestaan veel subsidies op het moment dat je jouw huis verduurzaamt.
 • De energiecoach in Winterswijk Woold kan je daar ook alles over vertellen.
EnergielabelBouwjaarAandachtspunten
Label A2011 – 2024Met warmtepomp en zonnepanelen een energieneutrale woning.
Label B1997 – 2009Een warmtepomp en/of zonnepanelen.
Label C1986 – 2004Triple glas, zonnepanelen + evt. spouwmuurisolatie
Label D1974 – 1981Kies voor een grondige isolatie van de vloeren.
Label E1969 – 1974Isoleren van de (spouw) muren, dak en vloer + zonnepanelen.
Label F1951 – 1970Isoleren van de gehele woning.
Label Gt/m 1945Isolatie van vloer, dak en muren.

Eenvoudig het goedkoopste energielabel regelen?

Vergelijk experts en vraag het nog deze week aan

Isoleer je woning

Isolatie is met afstand de belangrijkste factor voor een zuinig huis. Met grondige isolatie voorkom je dat de warmte in jouw woning weer kan ontsnappen. Hiermee gaan de stookkosten direct omlaag en dat leidt tot een prettige leefomgeving. Waar je moet beginnen is vooral afhankelijk van de manier waarop je huis nu is geïsoleerd. Het bouwjaar van de woning kan deels bepalen wat deze staat is. Bekijk ook bouwtekeningen en informeer bij de vorige bewoners. Een bouwtechnische keuring of een thermografische inspectie laat in één oogopslag zien waar warmte verloren gaat. In ons overzicht hieronder check je de besparingen die mogelijk gerealiseerd kan worden in het geval van een eengezinswoning met een hr ketel.

Soort isolatiePrijsBesparing (gas)Besparing (€/jaar)
Dakisolatie€3500 – €5900870 m3€592
Vloerisolatie€1000 – €3800380 m3€258
Spouwmuurisolatie€1100 – €2150740 m3€503
HR++ glas€1700 – €2700475 m3€323
Kosten en baten bij isolatiewerkzaamheden van een standaard huis.

Ventileren

In de situatie waarbij jouw woning goed geïsoleerd is, moet je zorgen dat er voldoende frisse lucht in de woning komt. Ventilatie is belangrijk voor een aangename leefomgeving. Zuinig en slim ventileren wil zeggen een gezond binnenklimaat, zonder heel erg veel warmteverlies.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: open roosters in de ramen maken natuurlijke ventilatie mogelijk.
 • Losse ventilatieunit: regelt de ventilatie in één ruimte.
 • Balansventilatie met warmteterugwinning: een gesloten ventilatiesysteem dat bestaat uit een ventilator en een warmte terugwin unit (WTW).
 • (Hybride) ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken als duurzame warmtebron voor verwarming.

Gasgestookte CV-ketel vervangen

Een huis verwarmen kost het meeste energie. De meeste woningen hebben nog een HR-ketel op gas. Je kunt kiezen voor een duurzame oplossing die het mogelijk maakt om zonder gas te verwarmen. Hieronder bekijk je de meeste populaire optie.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: Tot wel 15% efficiënter dan een traditionele gasketel.
 • Een hybride warmtepomp: een warmtepompunit die ondersteunt wordt door de HR-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: een volwaardige vervanger van de CV-ketel.
 • Zonneboiler: gesloten systeem waarbij zonnecollectoren het water verwarmen.
 • Infraroodpanelen: uitstekend geschikt om een ruimte plaatselijk te verwarmen.

Investeer in zonnepanelen

Zodra je aanpassingen hebt doorgevoerd kan je een inschatting maken van de benodigde hoeveelheid stroom. De benodigde energie kan je helemaal zelf genereren door een set met zonnepanelen te laten plaatsen. Ze gaan ontzettend lang mee (tot wel 30 jaar) en je hebt ze vaak binnen 7 jaar terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen daglicht op en zetten dat om in elektriciteit.
 • Een set met 10 zonnepanelen kost gemiddeld €4400 en verdien je snel terug, vaak al binnen 8 jaar.
 • De ongebruikte stroom lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen). Voor dit stukje ontvang je dezelfde prijs als jij betaalt aan de leverancier, je streept het dus tegen elkaar weg.

energielabel-winterswijk-woold-7108

Energielabels voor bedrijfspanden

Een geldig energielabel voor kantoren is verplicht bij verhuur, verkoop en oplevering van zakelijke panden (mits groter dan 50m2). De noodzaak geldt voor de utiliteitsgebouwen zoals kantoren, scholen, pensions, en publiek toegankelijke gebouwen zoals gemeentehuizen. Beschikt het gebouw over meer dan 100 m2 ruimte, en is 50% of meer van deze ruimte geschikt als kantoorplekken? In dat geval moet het gebouw begin 2023 de beschikking hebben over energielabel C of hoger. Daarbij moeten bedrijven die werkzaam zijn in publieke ruimtes van meer dan 250 m2 het label duidelijk zichtbaar ophangen, zoals in de ontvangsthal. Op deze website vind je ook alles over Energielabel aanpassen.

 • Bij het het officiële verkoopmoment van zakelijke gebouwen is een energielabel noodzakelijk.
 • Deze verplichting geldt bij bedrijfspanden, winkels, kantoren en horeca gebouwen.
 • Voor opslagruimtes en loodsen is dit niet van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 vierkante meter aan oppervlakte (en waar minimaal 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten wettelijk gezien vanaf 2023 beschikken over een milieulabel C of hoger.
 • In publieke gebouwen met een ruimte van minimaal 250 m2 moet het label zichtbaar zijn opgehangen voor bezoekers.

FAQ – Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat is een energielabel?
Het energielabel vertelt iets over de energieprestatie van een woning. Hoe minder energie er nodig is voor het verwarmen van de woning, des te hoger het woninglabel. De energie-index loopt van energielabel A & B (erg milieuvriendelijk) tot F / G (heel onzuinig).

Heb ik verplicht een energielabel nodig?
Ja, op het moment je een woning verhuurt of verkoopt moet je inzicht bieden in wat de erkende deskundige van de woning vond. Dit moet ook in de verkoop- of verhuuradvertentie (makelaar) staan. Heb je geen geldig label, dan kan je een boete van tenminste €170 krijgen.

Hoe vraag ik voor mijn huis een label aan?
Daarvoor moet je een deskundige energiedeskundige in Winterswijk Woold laten langskomen. Door gebruik te maken van Qbis.nl zijn alle energiespecialisten te vergelijken. De adviseur komt langs en bekijk de gehele woning. Hij of zij komt met een eindoordeel en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database. Je krijgt een email met alle documenten en middels Mijn Overheid kun je het later downloaden (gemeente Winterswijk).

Welke factoren bepalen mijn energielabel?
Een vakman onderzoekt het bouwjaar van het huis, het type woning, m2 woonoppervlakte en belangrijke aspecten zoals HR ++ glas en kozijnen, de toegepaste isolatie, de manier waarop het huis verwarmd en geventileerd wordt en of het huis een warmtepomp of zonnepanelen heeft. Middels deze documentatie wordt gecalculeerd hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor warm tapwater en verwarming en ventilatie van het huis en hoeveel stroom er zelf wordt opgewekt uit duurzame bronnen. Hierna zal de adviseur het labelletter definitief vaststellen en inschrijven.

Wat betaal ik voor een energielabel?
De onkosten van een energielabel schommelen tussen de €180,00 & €355,00. De verwachte prijs is afhankelijk van het type woning, de hoeveelheid uren die de expert bezig is en de informatie die voorhanden is (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Winterswijk Woold kan je goedkoper doen door verschillende energiebedrijven naast elkaar te zetten die werken in en rondom de provincie Gelderland.

Hoe werkt het opvragen van mijn huidige energielabel?
Om jouw huidige score te bekijken ga je naar www.energielabel.nl. Kies huur- of koopwoning en voer jouw postcode (7108) en het huisnummer in de zoekbalk in. Je krijgt nu meteen te zien welk label je hebt. Let op: is het een voorlopig energielabel? Dit is geen officiële status en mag je dus niet bij een woning overdracht gebruiken. Je moet het dus eerst laten omvormen naar een definitief huislabel. Wacht niet langer: energielabel huis Winterswijk Woold opvragen.

Plaats een reactie