Energielabel Winterswijk Huppel

Direct energielabel aanvragen

Direct een betaalbaar energielabel aanvragen voor jouw woning in Winterswijk Huppel? Sinds een aantal jaren is er een nieuw energielabel voor woningen gelanceerd. Het informatielabel toont hoe energiezuinig jouw huis is en toont handige maatregelen om de woning duurzamer te laten worden. Ben je van plan jouw woning te verkopen of verhuren? Dan is een definitief energielabel in Winterswijk Huppel verplicht. Op dit informatieplatform bieden wij uitgebreide info over het regelen en aanvragen van een certificaat. Tevens is er ruimte om energieadviseurs te vergelijken en kan je aan de slag met handige tips & tricks bij het verduurzamen van jouw woning.

 • Krijg inzicht in de energieprestaties van een woning met het energielabel.
 • Sinds 2015 is het verplicht bij een woningverkoop, verhuurcontract of een nieuwbouwproject.
 • We delen het op in 7 klassen: Energielabel A/B (maximaal zuinig) t/m F & G (hoog verbruik).
 • Tot 2020 kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. In 2021 zijn deze regels veranderd.
 • Je moet nu eerst contact opnemen met een energieadviseur in Winterswijk Huppel die het huis inspecteert en het label bepaalt.
 • Het document – inclusief een rapport met adviespunten – heeft een prijs van tussen de €180,00 & €365,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Winterswijk Huppel

Een energielabel biedt duidelijkheid over het energiegebruik van een woning of gebouw. Alle huizen in Nederland kregen van de overheid in 2015 een voorlopig energielabel. In de situatie waarbij jij de woning gaat verhuren over verkopen, dan heb je een definitief energielabel nodig. Sinds 2021 is er een nieuwe methode wat door specialisten ook wel NTA8800 wordt genoemd. Je moet daarom een deskundige energieadviseur uitnodigen. Deze energie-expert komt bij je thuis en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. Het certificaat is nu wel een stuk duurder geworden. Onderstaand check je hoe jij een voordelig energielabel in Winterswijk Huppel kunt aanvragen.

Stappenplan: energielabel aanvragen

 1. Kom in contact met een energiedeskundige

  Op de website www.centraalregistertechniek.nl tref je alle gecertificeerde energieadviseurs die bevoegd zijn om een energielabel te registreren. Neem als basis je postcode (7105) om een erkend deskundige in Winterswijk Huppel op te vragen.

 2. Bereid je voor op de afspraak

  Contacteer een adviseur en probeer een afspraak in te plannen. Zorg dat je alle essentiële gegevens van de woning kunt laten zien. Voorbeelden zijn bouwtekeningen en facturen van renovaties of eerdere EPC-berekeningen.

 3. De inspectie

  Een erkend energiedeskundige komt thuis bij je langs om de kenmerken van je huis vast te stellen. Deze ronde duurt plusminus 2,5 uur.

 4. Label registratie

  De EP-adviseur in Winterswijk Huppel rekent alles door, bepaalt het label en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database.

 5. Database met labels bekijken

  Nadat de calculatie is afgerond ontvang je digitaal een PDF van het keurmerk met een uitgebreide samenvatting en opties om de woning zuiniger te maken. Je kunt het 10 jaar blijven gebruiken en kan je overhandigen verkoop- of verhuur van de woning. Het is ook in te zien (en te downloaden) via MijnOverheid.

Een aanvraag indienen voor een particulier energielabel?

Bekijk energieadviseurs en vind de laagste prijs

Kosten definitief energielabel vergelijken

De totale investeringen voor een definitief energielabel schommelen tussen de €105,00 en €445,00. In het schema hieronder bekijk je de geschatte kosten van een energielabel deskundige Winterswijk Huppel. Direct een aanvraag doen? Klik hier om de verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. Of bekijk adviseurs in Winterswijk Meddo, De Heurne, Dinxperlo, Breedenbroek en Gendringen. De tarieven kunnen berekend worden d.m.v. verschillende variabelen.

 1. Het type woning (villa, vrijstaand, hoekwoning, twee-onder-een kap, tussenwoning).
 2. De hoeveelheid arbeid (in uren) die de bouwinspecteur denkt nodig te hebben.
 3. De informatie die voorhanden is (tekeningen of het bestek).
 4. De uiteindelijk energiecoach die het werk gaat doen.
Type woningWoonruimte (m2)Tarieven
Studio/Appartement70 m2€ 184,00
Tussenwoning125 m2€ 217,00
Twee-onder-een kap140 m2€ 278,00
Losse woning195 m2€ 361,00
Kostenoverzicht woninglabel Winterswijk Huppel.

De beste energieadviseurs in Winterswijk Huppel vergelijken

Eenvoudig en snel dit definitief energielabel aanvragen? Dan moet je een afspraak maken met een erkend deskundige energielabel Winterswijk Huppel. Het portaal om ervaren energiedeskundigen te vergelijken is www.centraalregisterTechniek.nl. Daar tref je het QBISnl register. Op deze plek tref je bekwame vakmannen (BRL9500). Om het proces in gang te zetten vind jij in onze vergelijker meerdere erkende bureaus waar je direct een afspraak kunt maken zonder al te veel kosten.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

In 4 stappen een duurzame woning

Heb jij een woning met een rood of oranje label, en wil jij graag de energieprestatie van de woning verbeteren? Met het doorvoeren van slimme energiebesparende maatregelen kan men praktisch elk huis omturnen tot een label A/B/C huis. Aan de basis staat altijd isoleren. Zodoende kan je garanderen dat zo min mogelijk warmte verloren gaat. Pas als het huis goed geïsoleerd is ga je juist verder in op het opwekken van eigen energie. Je kunt hier ook meer vinden over Vereenvoudigd energielabel (VEL).

Advies: Op de website https://www.verbeteruwhuis.nl zie je – nadat je wat vragen hebt beantwoord – concrete verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Achterhaal de mogelijke besparingen.

De belangrijkste voordelen van een zuinig energielabel woning Winterswijk Huppel

 • Een duurzame woning en flink besparen op de energiekosten.
 • Een aangenaam klimaat in huis: kieren en tocht worden voorkomen.
 • Een woning met label B of A stoot minder CO-2 uit.
 • Flinke toename van de woningwaarde.
 • Rentekorting (duurzaamheidskorting) bij de bank.
 • Je kunt profiteren van verscheidene subsidies om een gebouw duurzaam te maken.
 • De energiecoach in Winterswijk Huppel kan hier ook in adviseren.
EnergielabelBouwjaarVerbeterpunten
Label A2014 – 2024Een 100% energieneutrale woning zonder gas.
Label B1999 – 2009Een warmtepomp en/of zonnepanelen.
Label C1987 – 2002Laat een zonneboiler plaatsen indien je daar ruimte voor hebt.
Label D1975 – 1982Kijk of je de thermische schil van het huis kunt verbeteren.
Label E1966 – 1975Grondig isoleren en leggen van zonnepanelen.
Label F1948 – 1968Isoleren van vloer, (spouw)muur en dak.
Label Gt/m 1944Isoleren en het plaatsen van dubbelglas.

Het goedkoopste energielabel voor jouw woning?

Vergelijk aanbieders en regel het binnen 1 week

Isoleer je woning

Isolatie is altijd de belangrijkste stap voor een woning met een laag verbruik. Door alle onderdelen van je huis goed te isoleren voorkom je dat warme lucht de woning ontglipt. Zo dalen de stookkosten in de winter en krijg je een optimaal leefklimaat. Welke onderdelen je als eerste moet isoleren hangt af van de actuele isolatie die is toegepast. Het jaar waarin het huis is gebouwd geef inzicht in de vermoedelijke staat. Tip: vraag ook de vorige bewoners wat er eventueel gebeurd is. Een bouwtechnische keuring of speciale warmtescan kan de probleempunten goed blootleggen. Onderstaand vind je de gemiddelde besparingen voor een gemiddelde eengezinswoning met een hoogrendementsketel.

Manier van isolerenKostenBesparing gas (jaar)Kostenbesparing
Dakisolatie€3600 – €6000855 m3€556
Vloerisolatie€1800 – €3100365 m3€237
Spouwmuurisolatie€1250 – €2450725 m3€471
HR++ glas€1700 – €2650460 m3€299
Kosten en baten bij isolatie van kleine woning (60 m2 vloeroppervlakte).

Ventileren

Op het moment dat de isolatie in huis voldoende is, moet je er zorg voor dragen dat frisse lucht via meerdere kanten de woning in kan komen. Ventilatie is essentieel voor een aangenaam binnenklimaat. Zuinig en slim ventileren wil zeggen een prettig wooncomfort zonder veel energieverlies.

 • Zelfregelende roosters: Bij veel wind wordt de luchttoevoer automatisch beperkt.
 • Lokale ventilatie-unit: afzonderlijke ruimte doelgericht ventileren.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: d.m.v. de mechanische ventilatie worden alle ruimtes even goed geventileerd.
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: maakt gebruik van de warme ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen.

CV-ketel vervangen

Een huis verwarmen is voor veel mensen een kostenpost. Doorgaans wordt hiervoor een HR-ketel op gas gebruikt. Overweeg een groen alternatief waarmee je geen of nauwelijks gas nodig hebt om een huis op te warmen. In de lijst hieronder bekijk je de meeste populaire optie.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: Compact, stil, veilig en zuinig.
 • Een hybride warmtepomp: uitstekende tussenstap naar een vol-elektrisch huis.
 • Een all-electric warmtepomp: een volwaardige vervanger van de CV-ketel.
 • Zonneboiler: gesloten systeem waarbij zonnecollectoren het water verwarmen.
 • Infraroodpanelen: zorgen voor gerichte verwarming, ideaal in bijv. de badkamer.

Zonnepanelen plaatsen

Zodra je de nodige isolatiewerkzaamheden hebt getroffen en een nieuwe ketel of warmtepomp hebt geplaatst weet je ongeveer hoeveel stroom je nodig hebt. De totale stroom kan je schoon en duurzaam opwekken met behulp van zonnepanelen op je dak. Ze hebben een lange levensduur (25- 30 jaar) en de geschatte terugverdientijd is maar 7 jaar.

 • Zonnepanelen wekken op basis van zonlicht elektriciteit op.
 • Een set met 10 zonnepanelen koop je vanaf €4100 en verdien je terug in gemiddeld 8 jaar.
 • De elektriciteit die je niet gebruikt kan je automatisch aan het net terugleveren (salderen). Hierover ontvang je dezelfde prijs als waarvoor jij stroom afneemt.

energielabel-winterswijk-huppel-7105

Goedkoop energielabel voor een bedrijfspand aanvragen

Een geldig energielabel voor je bedrijf is nodig bij verkoop, verhuur en oplevering van een bedrijfspand vanaf 50m2. Deze verordening geldt voor de utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, universiteitsgebouwen, horeca, en publieke panden zoals een ziekenhuis. Heeft het pand meer dan 100 m2 gebruiksoppervlakte, en dient ten minste 50% als kantoorruimte? In die situaties moet het gebouw met ingang van 2023 de beschikking hebben over energielabel C of hoger. Bovendien moeten bedrijven die werkzaam zijn in publieke ruimtes van 250m2 of groter het energielabel actief en transparant delen, zoals in de ontvangsthal. Bekijk ook onze pagina met informatie over Snel energielabel aanvragen.

 • Bij oplevering of verhuur/verkoop van een bedrijfsruimte moet je een officieel energielabel overleggen.
 • Deze wetgeving is van toepassing voor bedrijfspanden, overheidsgebouwen, winkels en horeca.
 • Voor productiehallen en loodsen geldt er een ontheffing.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 vierkante meter aan oppervlakte (en waar minimaal 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten wettelijk gezien vanaf 2023 beschikken over een milieulabel C of hoger.
 • In openbare gebouwen met een ruimte van minimaal 250 m2 moet het label bovendien zichtbaar zijn voor bezoekers.

Veelgestelde vragen (FAQ) m.b.t. het woninglabel

Wat houdt het energielabel in?
Het energielabel vertelt iets over hoe energiezuinig een woning is. Hoe minder je hoeft te stoken, hoe groener het label. De energie-index loopt van energielabel A of B (heel milieuvriendelijk) en kan oplopen tot de slechtste label F/G (erg onzuinig).

Moet mijn huis verplicht een energielabel?
Ja, op het moment je een woning wilt verkopen of verhuren dan moet je kunnen aantonen wat de erkende deskundige van de woning vond. De verkoop/verhuur advertenties (makelaar) moeten dit ook bevatten. Doe je dit niet, dan kun je geconfronteerd worden met een boete van €170,00.

Hoe is het label aan te vragen?
Voor dit document moet je een gecertificeerde energiedeskundige in Winterswijk Huppel vragen bij je thuis te komen voor een onderzoek. Via het platform QBIS.nl zijn deze energiespecialisten te bekijken. De deskundige komt bij je thuis en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. De adviseur berekent het label en legt deze vast in de EP-online database. Je ontvangt digitaal alle dossiers en middels Mijn Overheid kun je het later downloaden (gemeente Winterswijk).

Hoe wordt een definitief energielabel vastgesteld?
Een adviseur inspecteert het bouwjaar van het gebouw, woningtype, m2 woonruimte en overige onderdelen als kozijnen (hout/kunststof) + ramen, de manieren van isoleren, de manier waarop het huis verwarmd en geventileerd wordt en of er bijvoorbeeld duurzame energie wordt gebruikt middels zonnepanelen of een warmtepomp. Op basis daarvan kan uitgerekend worden wat de benodigde energie capaciteit is voor verwarming, warm water, ventilatie en koeling van jouw huis en in welke mate de woning dit zelf uit hernieuwbare bronnen haalt. Uiteindelijk wordt het vastgestelde labelletter in de database ingeschreven.

Wat zijn de kosten van een energielabel?
De prijzen van het energielabel liggen tussen de €185,00 en €445,00. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het soort woning, de benodigde tijd die de energieadviseur nodig heeft en de documentatie die je paraat hebt (tekeningen of het bestek). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Winterswijk Huppel kan jij doorgaans het meest voordelig doen door een aantal leveranciers te benaderen die werkzaam zijn in en rondom de provincie Gelderland.

Via welke website kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Om jouw huidige score te bekijken bezoek je de overheidswebsite energielabel.nl. Geef aan om wat voor type woning het gaat en voer jouw postcode (7105) plus het huisnummer in. Het huidige label wordt nu meteen weergegeven. Opmerking: is het een voorlopig energielabel? Dit is slechts een inschatting en geen formeel document en kan je dus ook niet gebruiken bij een woningoverdracht. Bij verkoop moet je deze dus eerst veranderen in een definitief label. Ga direct aan de slag: energielabel huis Winterswijk Huppel opvragen.

Plaats een reactie