Energielabel Winterswijk Kotten

Direct energielabel aanvragen

Gemakkelijk en snel een energielabel aanvragen voor jouw woning in Winterswijk Kotten? Sinds een aantal jaren heeft ieder huis een energielabel toegewezen gekregen. Dit woninglabel geeft een indicatie van hoe milieuvriendelijk een huis is en toont concrete opties om het energieverbruik terug te dringen. Gaat jouw woning in de verkoop? Dan is een definitief energielabel in Winterswijk Kotten verplicht. Op deze pagina tref je nuttige info over hoe je het keurmerk aanvraagt. Ook kan je (regionale) energieadviseurs met elkaar vergelijken en tref je hier een stappenplan om jouw woning energiezuiniger te maken.

 • Het energielabel helpt je om je huis zuiniger en comfortabeler te maken.
 • Je moet het aantonen bij een woningoverdracht (bijvoorbeeld verkoop of verhuur).
 • Er zijn 7 categorieën: Energielabel A/B (laag verbruik) t/m F en G (rood, hoog verbruik).
 • In het begin kon men zelf online een VEL (vereenvoudigd label) bestellen. Sinds 2021 is daar verandering in gekomen.
 • Je plant een afspraak met een energieadviseur in Winterswijk Kotten die de kenmerken van de woning bekijkt en het label vastlegt.
 • Het certificaat – inclusief een rapport met adviespunten – kost tegenwoordig tussen de €115,00 & €395,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Winterswijk Kotten

Een energielabel biedt duidelijkheid over de actuele staat en de energieprestatie van een object. Alle huiseigenaren hebben in 2015 een voorlopig energielabel gekregen. Wanneer je jouw woning gaat verkopen of verhuren, is een definitief energielabel noodzakelijk. Sinds kort is er een nieuwe manier waarop dit wordt vastgesteld (NTA8800). Je moet daarom een erkend deskundige energieadviseur laten langskomen. Deze adviseur huur je als het ware in en inspecteert de gehele woning. De prijzen zijn om die reden ook flink hoger geworden. Hierna bekijk je hoe jij zo’n voordelig energielabel in Winterswijk Kotten kunt regelen.

In 5 stappen een energielabel aanvragen voor je huis

 1. Bekijk alle energiedeskundigen

  Op www.centraalregistertechniek.nl bekijk je de beschikbare officiële energieadviseurs die bevoegd zijn om een energielabel te registreren. Zoek op adresgegevens (7107) om een erkend deskundige in Winterswijk Kotten te contacteren.

 2. Bereid je voor op de afspraak

  Informeer bij een energie-expert en plan een afspraak in. Het is voor beide partijen waardevol wanneer je alle relevante informatie van het huis kunt laten zien. Met name bouwtekeningen, EPC berekeningen en installatietechnische gegevens.

 3. Het onderzoek

  De erkend energiedeskundige bezoekt jou op locatie om de inspectie van de woning te doen. Trek er ongeveer 2 uur voor uit.

 4. Registratie van het label

  De EP-adviseur in Winterswijk Kotten bepaalt het uiteindelijke label en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform.

 5. Inzicht in jouw label

  Na registratie krijg jij per mail een PDF van het informatielabel incl. de geconstateerde punten en verbeterpunten van de woning. Het document is na datum van afgifte 10 jaar geldig en moet jij kunnen tonen verkoop- of verhuur van de woning. Door middel van Mijn Overheid kun je de documentatie ook downloaden.

Een aanvraag indienen voor een particulier energielabel?

Zoek naar energieadviseurs en regel het snel

De actuele kosten van een energielabel

De prijzen van een definitief energielabel liggen tussen de €185,00 – €360,00. In de bijgaande tabel bekijk je de huidige tarieven van een energielabel deskundige Winterswijk Kotten. Direct een aanvraag doen? Klik hier om de verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. Of bekijk adviseurs in Winterswijk Ratum, Winterswijk Huppel, Winterswijk Meddo, De Heurne en Dinxperlo. De kosten worden gecalculeerd a.d.h.v. verschillende onderdelen.

 1. Type en leeftijd huis (hoekwoning, tussenwoning, appartement, villa, vrijstaand).
 2. De hoeveelheid uur die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De hoeveelheid informatie die er is (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie).
 4. De uiteindelijk energiecoach die het werk gaat doen.
Soort woningAantal m2Kostprijs
Appartementje65 m2€ 162,00
Rijtjeswoning105 m2€ 205,00
Twee-onder-een kap155 m2€ 283,00
Losse woning200 m2€ 375,00
Kostenoverzicht woninglabel Winterswijk Kotten.

Energieadviseurs in Winterswijk Kotten vergelijken

Eenvoudig en snel een definitief energielabel aanvragen? Op dat moment ga jij snel op zoek naar een erkend deskundige energielabel Winterswijk Kotten. De website om deze vakmannen te treffen is CentraalregisterTechniek.nl. Je kunt vanuit hier doorklikken naar het QBISnl register. Hier staan alle namen en gegevens van officiële adviseurs (BRL9500). Om gebruik te maken van een aanbieding vind je in onze vergelijkingstabel een aantal betrouwbare partijen waar je vrij eenvoudig een milieulabel kunt regelen tegen een normale prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Tips voor een lager energieverbruik

Heeft je woning een slecht label, en wil jij graag verduurzamen en daarmee de energieprestatie verbeteren? Door gebruik te maken van energiebesparende maatregelen kan men praktisch elk huis updaten naar een huis met label A of B. Start altijd met de juiste isolatie. Daardoor kan je garanderen dat de gewonnen warmte niet zomaar de woning verlaat. Zodra dit in orde is ga je juist verder in op het zelf energie opwekken. Op deze website lees je ook meer over Bouwkundige keuring.

Let op: Via het overheidsinitiatief Verbeteruwhuis.nl check je – nadat je wat vragen hebt beantwoord – handige verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Bekijk direct hoe jij je huis kunt verbeteren.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Winterswijk Kotten

 • Een energiezuinige woning met een lage energierekening.
 • Een aangenaam wooncomfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen.
 • Een woning met label A of B hoeft minder te stoken en stoot dus minder uit.
 • Huizen met een groen label zijn meer waard.
 • Vaak krijg je extra korting op de hypotheekrente.
 • Er bestaan verscheidene subsidies als je investeert in duurzame maatregelen.
 • De energiecoach in Winterswijk Kotten is de juiste persoon om je hier bij te helpen.
EnergielabelBouwjaarVerbeteropties
Label A2014 – 2024Investeer in nieuwe warmte-innovaties.
Label B2001 – 2007De woning verwarmen met een warmtepomp of zonnepanelen.
Label C1986 – 2004Leg de nadruk op muurisolatie en laat zonnepanelen leggen.
Label D1971 – 1985Optimaliseer de thermische schil van de woning.
Label E1966 – 1975Plaatsen van zonnepanelen en isolatie.
Label F1947 – 1968Dak-, vloer-, bodem-, en muurisolatie.
Label Gt/m 1945Isoleren en verwarmingsketel vervangen.

Het goedkoopste energielabel voor jouw woning?

Bekijk alle aanbieders en regel het binnen een paar dagen

Isoleren van de woning

Isolatie is altijd de basis van een zuinig en comfortabel huis. Door alle onderdelen van je huis goed te isoleren vermijd je dat de warmte in huis naar buiten ontsnapt. Daardoor gaan je stookkosten direct omlaag en geniet je van een comfortabel wooncomfort. Waar je het beste kunt beginnen is vooral afhankelijk van de huidige isolatietoepassingen in huis. Het bouwjaar van het huis vertelt al veel over de isolatiewaardes. Buren, en zeker ook vorige bewoners, weten vaak ook meer. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek toont hoe het zit met het warmteverlies van je woning. In ons overzicht hieronder krijg je inzicht in de potentiële besparing voor een gemiddelde eengezinswoning met een hr ketel.

Manier van isolerenOnkostenGasbesparingKostenbesparing
Dakisolatie€3300 – €5100865 m3€580
Vloerisolatie€2000 – €3900375 m3€251
Spouwmuurisolatie€1450 – €2050735 m3€492
HR++ glas€1900 – €2650470 m3€314,9
Kosten en jaarlijkse opbrengsten van het isoleren van een gemiddelde eengezinswoning.

Ventileren

Als jouw woning goed geïsoleerd is, moet de focus liggen op het feit dat frisse lucht via meerdere kanten de woning in kan komen. Ventilatie is cruciaal voor een gezond binnenklimaat. Slim en zuinig ventileren houdt in een optimale leefomgeving waarbij er warmte uit de vervuilde lucht wordt teruggewonnen.

 • Zelfregelende roosters: Bij winddruk wordt de luchttoevoer automatisch beperkt.
 • Lokale ventilatie-unit: slimme keuze bij woningen met natuurlijke ventilatie.
 • Balansventilatie met warmte-terugwin-unit: een gesloten ventilatiesysteem dat bestaat uit een ventilator en een warmte terugwin unit (WTW).
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: gebruikt de warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen.

Alternatief voor CV-ketel

Het verwarmen van de woning kost het meeste energie. De meeste woningen hebben nog een HR-ketel op gas. Kies voor een duurzaam alternatief die bijna geen of zelfs helemaal geen gas nodig heeft. Onderstaand vind je de belangrijkste voorbeelden.

 • Nieuwe HR107 ketel: Compact, stil, veilig en zuinig.
 • Een hybride warmtepomp: perfecte tussenstap op weg naar een energieneutrale woning.
 • Een all-electric warmtepomp: de aardgasaansluiting kan helemaal de deur uit.
 • Zonneboiler: zet energie van de zon om in warm water.
 • Infraroodpanelen: zorgen voor gerichte verwarming, ideaal in bijv. de badkamer.

Zonnepanelen op het dak

Nadat je jouw woning hebt geoptimaliseerd kan je de totale stroombehoefte berekenen. De totale stroom kan je op een duurzame manier opwekken door zonnepanelen te laten installeren. Ze gaan ontzettend lang mee (tot wel 30 jaar) en ze verdienen zich razendsnel terug, vaak al binnen 7 jaar.

 • Zonnepanelen wekken stroom op vanuit zonne-energie.
 • Een pv-systeem van 10 zonnepanelen kost gemiddeld €4700 en verdien je terug in gemiddeld 7 jaar.
 • Stroom die je niet verbruikt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen). Voor deze zonnestroom krijg je hetzelfde tarief als waarvoor je normaal de stroom inkoopt.

energielabel-winterswijk-kotten-7107

Energielabel voor bedrijven

Een actueel en definitief energielabel voor het kantoor is noodzakelijk wanneer er een verkoop- of verhuurcontract wordt opgesteld van een bedrijfspand met een oppervlakte vanaf 50m2. Deze verordening geldt voor de utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, onderwijsinstellingen, winkelcentra, en publieke panden zoals een bibliotheek. Is het gebouw groter dan 100m2, en is daarvan meer dan 50% toegeschreven als kantoorplekken? In dat geval moet het pand vanaf 2023 wettelijk gezien beschikken over energielabel C. Daarnaast moeten bedrijven die gehuisvest zijn in grote publieke gebouwen van 250m2 of groter het label duidelijk zichtbaar ophangen, bijvoorbeeld naast de receptie. Bekijk ook informatie over Energielabel lening.

 • Bij verkoop, verhuur of oplevering van een zakelijke ruimte moet je een geregistreerd energielabel kunnen overleggen.
 • Dit is noodzakelijk voor alle bedrijfspanden met een gebruiksoppervlakte van 50 m2.
 • Voor productiehallen en loodsen geldt de verplichting niet.
 • Bedrijfsgebouwen groter dan 100m2 (waar meer dan de helft wordt gebruikt als kantoor) moeten wettelijk gezien vanaf 2023 ten minste milieulabel C hebben.
 • In grote publieke gebouwen met een ruimte van minimaal 250 m2 moet dit label duidelijk in het zicht worden opgehangen.

Veelgestelde vragen woninglabel

Wat doet een energielabel?
Het energielabel zegt iets over hoe energiezuinig een huis is. Hoe minder fossiele energie de woning gebruikt, hoe positiever het woninglabel uitvalt. De zogenaamde energie-index loopt van energielabel A/B (erg zuinig) en loopt op tot label G (hoog verbruik).

Moet ik verplicht een energielabel hebben?
Ja, in de situatie waarin je het huis in de verkoop of verhuur gaat zetten dan moet je aantonen wat de huidige energie staat van de woning is. Deze details moet je ook tonen in de advertenties (makelaar). Ontbreekt het label, dan riskeer je een boete van €170,00.

Hoe vraag ik voor mijn huis een label aan?
Voor dit document moet je een officiële energiedeskundige in Winterswijk Kotten thuis laten langskomen voor een onderzoek. Via het platform QBIS.nl vergelijk je eenvoudig meerdere energiespecialisten. Deze deskundige komt langs en analyseert de actuele situatie op energiegebied. Hij of zij maakt de berekening, bepaalt het label en voert deze ook in de database EP-online in. Je ontvangt digitaal alle dossiers en in Mijn Overheid is het zelf te downloaden (gemeente Winterswijk).

Hoe wordt een definitief energielabel vastgesteld?
Een vakman checkt het jaar waarin het gebouw is neergezet, het type gebouw, m2 woonoppervlakte en andere aspecten als wat voor glas er in de ramen zit, hoe goed de woning geïsoleerd is, de centrale verwarming en ventilatie voorzieningen en de investeringen in warmte en energieopwekking (WTW, zonnepanelen etc). Met deze complete analyse wordt gecalculeerd hoeveel energie nodig is voor het verwarmen en koelen van de woning en in hoeverre de woning deze benodigde energie zelf opwekt. Hierna wordt het vastgestelde labelletter in de database ingeschreven.

Wat kost een energielabel?
De kosten van het energielabel liggen vaak tussen de €135,00 & €390,00. De prijsindicatie heeft te maken met het soort woning, de tijd die de adviseur nodig heeft en de informatie die voorhanden is (tekeningen en facturen van renovaties). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Winterswijk Kotten kan je doen door verscheidene energieadviseur te benaderen die diensten leveren rondom de provincie Gelderland.

Ik wil mijn energielabel opvragen, hoe werkt dat?
Daarvoor kan je het beste gaan naar het platform energielabel.nl. Geef aan om wat voor type woning het gaat en vul de postcode (7107) en huisnummer in. Je krijgt nu het label van jouw woning te zien. Goed om te weten: betreft het een voorlopig energielabel? Dit telt niet als officieel woninglabel en kan je dus niet gebruiken. Je moet het dus eerst laten omvormen naar een definitief milieulabel. Vind gelijk alle benodigde info: energielabel huis Winterswijk Kotten opvragen.

Plaats een reactie