Energielabel Ruurlo

Direct energielabel aanvragen

Gemakkelijk en snel een energielabel aanvragen voor jouw woning in Ruurlo? Vanaf 2015 heeft ieder huis een energielabel toegewezen gekregen. Dit certificaat vertelt hoe milieuvriendelijk een huis is en geeft belangrijke maatregelen om de energierekening verder terug te dringen. Wil je jouw huis verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Ruurlo verplicht. Op Energielabelprijzen.nl tref je praktische info over de aanvraag van een nieuw label. In aanvulling daarop kunnen verschillende energieadviseurs vergeleken worden en lees je nuttige informatie hoe je jouw woning energiezuiniger kunt maken.

 • Het energielabel geeft inzicht in de energiezuinigheid van een woning.
 • Het is een vereiste bij verkoop, verhuur, maar ook bij oplevering van een nieuwe woning.
 • We delen het op in 7 niveaus: Energielabel A & B (zuinig) t/m F of G (heel onzuinig).
 • In het begin kon je zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Per 2021 zit dit iets anders in elkaar.
 • Je moet nu eerst contact opnemen met een energieadviseur in Ruurlo die de woning komt bekijken en het label bepaalt.
 • Het label – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost tegenwoordig tussen de €195,00 en €420,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Ruurlo

Het energielabel geeft inzicht in de hoeveelheid energie die een woning gebruikt. Alle Nederlanders met een huis ontvingen in 2015 een voorlopig energielabel. Wanneer jij de woning gaat verhuren over verkopen, dan moet je een definitief energielabel kunnen overhandigen. Per 2021 is er een nieuwe methode waarop dit wordt vastgesteld (NTA8800). Je moet nu een vakbekwame energieadviseur thuis uitnodigen. Deze energie-deskundige bezoekt jou op locatie en inspecteert de gehele woning. Door deze nieuwe methode zijn de kosten een stuk hoger. In onderstaand gedeelte leggen wij stap voor stap uit hoe jij zo’n voordelig energielabel in Ruurlo aanvraagt.

Snel en voordelig een energielabel aanvragen

 1. Zoek naar een energiedeskundige

  Door gebruik te maken van www.centraalregistertechniek.nl bekijk je de beschikbare erkend deskundige energieadviseurs die een energielabel mogen registreren. Neem als basis je postcode (7261) om een erkend deskundige in Ruurlo te traceren.

 2. Afspraak en voorbereiding

  Contacteer een energie-specialist en plan een afspraak in. Het is handig als je alle essentiële details van de woning kunt laten zien. Denk aan bouwtekeningen, EPC-berekeningen facturen van verbetermaatregelen.

 3. Bezoek op locatie

  Een erkend energiedeskundige komt langs op het afgesproken moment en berekent de energieprestatie van de woning. Het bezoek duurt ongeveer 2 uur.

 4. Inschrijven van het label

  De EP-adviseur in Ruurlo berekent de energieprestaties en voert deze ook in de database EP-online in.

 5. Je label opzoeken

  Na registratie krijg je een digitaal document (PDF) van het document incl. de geconstateerde punten en een rapport met adviespunten. Het label is 10 jaar geldig en kan je overhandigen bij de verkoop van de woning. Via de online omgeving van de overheid (DigiD inlog noodzakelijk) is het ook op te vragen.

Heb jij een particulier energielabel nodig?

Vergelijk energieadviseurs en maak gebruik van de aanbieding!

Kosten van een energielabel

De tarieven van een definitief energielabel liggen vaak tussen de €105,00 – €395,00. In de onderstaande tabel tref je de huidige kosten van een energielabel deskundige Ruurlo. Wil je dit direct regelen? Klik hier om aanbieders in jouw regio te vergelijken. Vergelijk ook adviseurs in Keijenborg, Hengelo, Vorden, Laren en Barchem. De geschatte kosten wordt bepaald door de volgende variabelen.

 1. Het type huis (hoekwoning, tussenwoning, appartement, vrijstaand, twee-onder-een kap).
 2. De tijd (in uren) die de bouwinspecteur bezig is.
 3. De kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen of het bestek).
 4. De energiecoach waar je mee in zee gaat.
Categorie woningOppervlaktePrijsindicatie
Klein appartement65 m2€ 179,00
Tussenwoning100 m2€ 201,00
Geschakelde woning140 m2€ 290,00
Vrijstaand175 m2€ 368,00
Kostenoverzicht woninglabel Ruurlo.

Energieadviseurs in Ruurlo vergelijken

Eenvoudig en snel het definitieve energielabel aanvragen? Om dit te realiseren maak je een afspraak met een erkend deskundige energielabel Ruurlo. De officiële website om deze inspecteur op te zoeken is https://www.centraalregistertechniek.nl. Daar kan je klikken op de link naar het QBISnl register. In het register vergelijk je erkend deskundige experts (BRL9500). Voor een voordelige keuze bekijk je in de lijst hieronder een overzicht met erkende specialisten waar je eenvoudig een label kunt regelen tegen een scherpe prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Duurzaam (ver)bouwen in 4 stappen

Heb je een ongunstig energielabel, en wil jij graag iets doen aan de energieprestatie? Door gebruik te maken van energiebesparende maatregelen kan men praktisch elk huis omtoveren naareen label A/B/C woning. Het isoleren van een woning nemen we als uitgangspunt. Hierdoor is het zeker dat de gewonnen warmte niet zomaar de woning verlaat. Bij de fase daaropvolgend verleggen we de focus op het opwekken van eigen energie. Op deze website lees je ook meer over Energielabel B.

Let op: Op de onafhankelijke website https://www.verbeteruwhuis.nl controleer je – na het beantwoorden van wat vragen – gerichte verbeteropties voor een groen energielabel. Check de potentiële besparing.

Het belang van een zuinig energielabel woning Ruurlo

 • Een energiezuinig huis en een structureel lage energierekening.
 • Een aangenaam leefklimaat: geen last van koudeval en/of tocht.
 • Een energielabel A of B woning beperkt de CO-2 uitstoot.
 • De waarde van jouw woning neemt toe.
 • Vaak krijg je extra korting op de hypotheekrente.
 • De regering biedt royale subsidies wanneer je aan de slag gaat met isolatie of zonnepanelen.
 • De energiecoach in Ruurlo kan hier ook in adviseren.
EnergielabelBouwjaarOptimalisaties
Label A2013 – 2024Een 100% energieneutrale woning zonder gas.
Label B1998 – 2009Plaatsen van zonnepanelen en/of een warmtepomp.
Label C1988 – 2003Isolatie van ramen (HR+++ glas) en zonnepanelen.
Label D1973 – 1984Thermografische scan om isolatie te optimaliseren.
Label E1969 – 1974Vooral dubbelglas, isolatie en zonnepanelen.
Label F1950 – 1965Isolatie van vloer, dak en muren.
Label Gt/m 1925Isoleren van de (spouw) muren, dak en vloer.

Zoek je het goedkoopste energielabel?

Vergelijk adviseurs en ontvang nog deze week jouw label

Woning isoleren

Isolatie is van onschatbare waarde voor een zuinig en comfortabel huis. Door goede isolatie van vloeren, muren en dak vermijd je dat de gerealiseerde warmte naar buiten gaat. Daardoor gaan de stookkosten direct omlaag en profiteer je van een optimaal binnenklimaat. Waar je moet starten met isoleren hangt af van de actuele isolatie die is toegepast. Het bouwjaar van het huis geef inzicht in de vermoedelijke staat. Buren, en zeker ook vorige bewoners, weten vaak ook meer. Een bouwtechnische keuring of een thermografische inspectie toont duidelijk aan waar er warmte de woning verlaat. In de lijst hieronder spot je de doorsnee besparing bij een kleinere eengezinswoning (60 m2) met een hoog rendement ketel.

IsolatiePrijsBesparing gas (jaar)Besparing
Dakisolatie€3100 – €54001060 m3€774
Vloerisolatie€1000 – €3700370 m3€270
Spouwmuurisolatie€1400 – €2350930 m3€679
HR++ glas€1850 – €2750450 m3€328,5
De totale kosten en opbrengsten bij isolatie van kleine woning (60 m2 vloeroppervlakte).

Ventileren

Op het moment dat een gebouw al volledig is geïsoleerd, moet je zorgen dat frisse lucht via meerdere kanten de woning in kan komen. Ventilatie is van wezenlijk belang voor een aangename leefomgeving. Zuinig en slim ventileren betekent een gezond leefklimaat zonder veel energieverlies.

 • Zelfregelende roosters: Bij winddruk wordt de luchttoevoer automatisch beperkt.
 • Losse ventilatieunit: afzonderlijke ruimte doelgericht ventileren.
 • Balansventilatie met WTW: geen last meer van koude luchtstromen door de WTW unit.
 • Ventilatiewarmtepomp in combinatie met HR-ketel: onttrekt warmte aan de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming.

Gasgestookte CV-ketel vervangen

Een huis verwarmen is een kostbare aangelegenheid. Veel woning beschikken nog over een gasketel. Je kunt kiezen voor een schoner alternatief om je woning warm te stoken zonder gas. Hieronder vind je de belangrijkste voorbeelden.

 • Moderne HR-combiketel: zeer zuinig en efficiënt.
 • Een hybride warmtepomp: werkt op stroom en koppel je aan de CV-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: met dit systeem heb je helemaal geen gas meer nodig.
 • Zonneboiler: maakt gebruik van zonne-energie voor het bereiden van warm water.
 • Infraroodpanelen: lokaal verwarmen met een gunstig energieverbruik.

Zonnepanelen aanschaffen

Zodra je de optimalisatiepunten voor jouw woning hebt aangepakt weet je wat jouw nieuwe stroomverbruik is. Deze stroom kan je helemaal zelf opwekken door zonnepanelen te laten leggen. Zonnepanelen gaan met gemak 25 jaar mee en na gemiddeld 7 jaar zijn ze terugverdiend.

 • Zonnepanelen wekken op basis van zonlicht elektriciteit op.
 • Een set met 10 zonnepanelen kost om en nabij de €4500 en heb je terugverdiend binnen 8,5 jaar.
 • De ongebruikte stroom gaat naar het net (salderen). Hierover ontvang je hetzelfde tarief als waartegen je de energie afneemt.

energielabel-ruurlo-7261

Energielabel bedrijfspanden en gebouwen

Het is verplicht voor een kantoorpand om een energielabel te hebben op het moment van overdracht (koop/huur) van een zakelijk pand (indien groter dan 50 m2). Deze regelgeving geldt voor de utiliteitsgebouwen zoals kantoren, universiteitsgebouwen, winkelcentrums, en openbare panden zoals een bibliotheek. Is het gebouw groter dan 100m2, en wordt dit voor ten minste 50% ingezet als kantoorfunctie? Op dat moment moet het gebouw met ingang van 2023 wettelijk gezien beschikken over energielabel C. Verder moeten o.a. musea, banken en ziekenhuizen die hun vestiging in een publiek toegankelijke ruimte hebben van minimaal 250 m2 dat energielabel in het zicht ophangen, bijvoorbeeld bij de receptie of ingang. Op deze website lees je ook alles over Energielabel G.

 • Bij het het officiële verkoopmoment van een kantoorgebouw is een energielabel verplicht.
 • Op dit moment geldt deze verplichting voor bedrijfspanden en publiek toegankelijke ruimtes van 50 m2 en groter.
 • Voor schuren en garages is hierop een uitzondering van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen die groter zijn dan 100 m2 (met minimaal 50% als kantoorfunctie) moeten vanaf 2023 ten minste milieulabel C hebben.
 • In grotere publieke ruimtes met een oppervlakte van meer dan 250 m² moet het label bovendien zichtbaar zijn voor bezoekers.

De meest gestelde vragen (FAQ) over het woninglabel

Hoe werkt een energielabel?
Het energielabel geeft inzicht in hoe energiezuinig een huis is. Hoe minder CO-2 de woning uitstoot, hoe aantrekkelijker het woninglabel wordt. De energie-index loopt van energielabel A of B (zeer zuinig) en loopt op tot de slechtste label F/G (heel onzuinig).

Heeft elke woning een energielabel verplichting?
Ja, als je een gebouw in de verkoop of verhuur gaat zetten dan moet je laten zien wat het label is van jouw huis is. Dit moet ook in de verkoop- of verhuuradvertentie (makelaar) staan. Doe je dit niet, dan kun je geconfronteerd worden met een boete van €170,00.

Hoe is het label aan te vragen?
Voor een erkend label moet je een vakbekwame energiedeskundige in Ruurlo bij je thuis laten komen. Door gebruik te maken van Qbis.nl doorzoek je alle energiespecialisten. De inspecteur moet fysiek bij je thuis komen en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. De adviseur bepaalt het uiteindelijke label het registreert het definitieve label in de EP-online database. Ze versturen dit documenten via de mail en eventueel kun je het ook online (Mijn Overheid) inzien (gemeente Berkelland).

Hoe wordt een definitief energielabel vastgesteld?
Een expert houdt rekening met het jaar waarin het gebouw is neergezet, het type woning, oppervlakte en andere eigenschappen als kozijnen (hout/kunststof) + ramen, hoe goed de woning geïsoleerd is, de manier waarop het huis verwarmd en geventileerd wordt en de investeringen in warmte en energieopwekking (WTW, zonnepanelen etc). Middels deze documentatie wordt opgesteld hoeveel energie er wordt gebruikt voor verwarming, warm water, ventilatie en koeling van woonunit en welk deel uit hernieuwbare bronnen komt. Daarna zal de adviseur het labelletter definitief vaststellen en inschrijven.

Wat kost een energielabel?
De onkosten van een energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €140,00 – €420,00. De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. het soort woning, hoeveel uur de expert er mee bezig is en de hoeveelheid informatie die er is (tekeningen en andere technische informatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Ruurlo doe je door verscheidene adviesbedrijven te contacteren die diensten leveren binnen de provincie Gelderland.

Mijn energielabel opvragen, hoe doe ik dat?
Hiervoor ga je naar de website www.energielabel.nl. Geef aan om wat voor type woning het gaat en vul de postcode (7261) en huisnummer in. Je krijgt nu gelijk het huidige label plus de vervaldatum te zien. Opmerking: laat het systeem een voorlopig energielabel zien? Dit is geen geldig document en kan je dus ook niet gebruiken bij een woningoverdracht. Je moet deze altijd omzetten naar een definitieve status. Zoek het snel uit: energielabel huis Ruurlo opvragen.

Plaats een reactie