Energielabel Laren

Direct energielabel aanvragen

Direct een betaalbaar energielabel aanvragen voor jouw woning in Laren? Sinds een aantal jaren beschikt elke woning over een energielabel. Het informatielabel toont hoe energiezuinig een woning is en geeft concrete verbetermogelijkheden om de woning nog energiezuiniger te maken. Ga je jouw woning verkopen of verhuren? In dat geval is een definitief energielabel in Laren verplicht. Op deze website communiceren wij uitgebreide info over het checken en aanvragen van het keurmerk. Bovendien is er ook een overzicht met plaatselijke energieadviseurs en lees je nuttige informatie hoe je jouw woning energiezuiniger kunt maken.

 • Krijg inzicht in de energieprestaties van een woning met het energielabel.
 • Je moet het kunnen overhandigen bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • We delen het op in 7 niveaus: Energielabel A of B (duurzaam) t/m F & G (hoog energieverbruik).
 • Tot eind 2020 kon men zelf online een VEL (vereenvoudigd label) bestellen. Sinds 2021 is daar verandering in gekomen.
 • Je regelt dit tegenwoordig via een energieadviseur in Laren die de kenmerken van de woning bekijkt en het label bepaalt.
 • Het label – inclusief een rapport met adviespunten – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €115,00 en €445,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Laren

Het energielabel geeft duidelijkheid aangaande de hoeveelheid energie die nodig is om een woning te verwarmen. Alle huiseigenaren verkregen in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid. Indien jij de woning gaat verhuren over verkopen, is een definitief energielabel noodzakelijk. Met ingang van 2021 is er een nieuwe methode wat door specialisten ook wel NTA8800 wordt genoemd. Je moet om die reden een gecertificeerde energieadviseur uitnodigen. Deze adviseur komt bij je thuis en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. Het nadeel voor de consument is dat het veel duurder is. In het gedeelte hieronder vind je precies hoe je zo’n voordelig energielabel in Laren kunt regelen.

In 5 stappen een energielabel aanvragen

 1. Zoek een energiedeskundige

  Door gebruik te maken van www.centraalregistertechniek.nl bekijk je alle officiële energieadviseurs die bevoegd zijn om een energielabel te registreren. Zoek op postcode (7245) om een erkend deskundige in Laren te traceren.

 2. Bereid je voor op de afspraak

  Contacteer een adviseur en probeer een afspraak in te plannen. Het is voor beide partijen waardevol wanneer je alle relevante informatie van het gebouw beschikbaar hebt. Waar vaak om gevraagd wordt zijn bouwtekeningen, EPC-berekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie.

 3. Inventarisatie

  Een erkend energiedeskundige komt thuis langs en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. Dit neemt ongeveer 2 uur in beslag.

 4. Inschrijven van het label

  De EP-adviseur in Laren berekent de energieprestaties en registreert deze in de database EP-Online.

 5. Online label inzien

  Nadat de adviseur bij je thuis is geweest krijg jij per mail een PDF van het keurmerk met alle kenmerken en een rapport met adviespunten. Het document is na datum van afgifte 10 jaar geldig en moet je laten zien verkoop- of verhuur van de woning. Je kunt het ook te allen tijde opvragen via Mijn Overheid.

Heb jij een particulier energielabel nodig?

Vind de beste energieadviseurs en regel het snel

Kosten definitief energielabel vergelijken

De onkosten voor een definitief energielabel komen uit tussen de €120,00 & €440,00. In het schema hieronder vind je de huidige kosten van een energielabel deskundige Laren. Wil je een concrete prijs? Klik hier om aanbieders in jouw regio te vergelijken. Check ook adviseurs in Barchem, Wichmond, Vierakker, Warnsveld en Toldijk. De geschatte kosten worden berekend middels meerdere onderdelen.

 1. Type woning (twee-onder-een kap, villa, tussenwoning, vrijstaand, hoekwoning).
 2. De tijd die de bouwinspecteur kwijt is.
 3. Vooraf verkregen inzicht in het huis (tekeningen en facturen van renovaties).
 4. De gekozen energiecoach en het bijbehorende tarief.
WoningM2 woonoppervlakteGeschatte kosten
Appartement75 m2€ 169,00
Tussenwoning115 m2€ 209,00
Twee-onder-een kap160 m2€ 292,00
Losse woning175 m2€ 370,00
Kostenoverzicht woninglabel Laren.

Gecertificeerde energieadviseurs in Laren vergelijken

Wil jij snel een definitief energielabel aanvragen? Daarvoor moet je zoeken naar een erkend deskundige energielabel Laren. De juiste plek om deze vakmannen te treffen is https://www.centraalregistertechniek.nl. Daar open je het QBISnl register. Hier doorzoek je deskundige inspecteurs (BRL9500). Om de eerste stap te zetten check je in het overzicht hierna een aantal uitgelichte adviseurs waar je zonder gedoe een woninginspectie kunt aanvragen voor een aantrekkelijk tarieven.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Je woning verduurzamen in 4 stappen

Heb je een ongunstig energielabel, en wil je de energieprestatie graag verbeteren? Met het doorvoeren van slimme energiebesparende maatregelen kan je feitelijk iedere woning verbouwen naar een woning met label B. Aan de basis staat altijd isoleren. Daarmee geef je jouw woning een warme jas en zorg je dat de warmte ook echt in de woning blijft. Pas daarna ga je aan de slag met het opwekken van eigen energie. Je leest hier ook alle informatie over Energielabel berekenen.

Let op: Op de website Verbeteruwhuis.nl check je – na het beantwoorden van wat vragen – handige verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Voer de check uit.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Laren

 • Een “groene” woning en flink besparen op de energiekosten.
 • Een optimale leefomgeving: kieren en tocht worden voorkomen.
 • Een energielabel A of B woning beperkt de CO-2 uitstoot.
 • De waarde van jouw woning neemt toe.
 • Groene woningen krijgen een duurzaamheidskorting van de bank.
 • Er gelden interessante subsidies voor het verbouwen van een huis.
 • De energiecoach in Laren kan je hierbij helpen.
EnergielabelBouwjaarOptimalisaties
Label A2014 – 2024Laat een 100% elektrische warmtepomp installeren (van gas los).
Label B2000 – 2005Plaatsen van zonnepanelen en/of een warmtepomp.
Label C1988 – 2002HR-glas op woon- en slaapkamer.
Label D1976 – 1980Naïsoleren van vloer, gevel en dak.
Label E1967 – 1976Enkel glas vervangen + isoleren en zonnepanelen.
Label F1950 – 1965Isoleren van de gehele woning.
Label Gt/m 1935Enkel glas vervangen + isoleren.

Het goedkoopste energielabel voor jouw huis?

Vergelijk aanbieders en vraag het nog deze week aan

Woning isoleren

Isolatie vormt het belangrijkste onderdeel van een duurzame woning. Door goede isolatie van spouwmuur, dak en kruipruimte vermijd je dat de gerealiseerde warmte verloren gaat. Daardoor gaan de stookkosten direct omlaag en realiseer je een gezond wooncomfort. Waar je als eerste moet beginnen is afhankelijk van de manier waarop je huis nu is geïsoleerd. Het jaar waarin de woning is neergezet geef inzicht in de vermoedelijke staat. Eventueel kun je dit ook aan buurtgenoten vragen. Een bouwtechnische keuring of een thermografische inspectie laat zien of en waar een woning warmte verliest. In ons overzicht hieronder vind je de mogelijke besparing in het geval van een eengezinswoning met een hoogrendementsketel.

Manier van isolerenTarievenGasbesparing p/jaarEnergiebesparing
Dakisolatie€3400 – €53001040 m3€718
Vloerisolatie€1900 – €4000350 m3€242
Spouwmuurisolatie€1200 – €2300910 m3€628
HR++ glas€1550 – €2550430 m3€296,7
Tarieven en besparingen bij het isoleren van een doorsnee- eengezinswoning.

Ventileren

Op het moment dat je beschikt over een goed geïsoleerde woning, moet je er zorg voor dragen dat er altijd genoeg frisse lucht in huis kan komen. Ventilatie is cruciaal voor een comfortabel wooncomfort. Zuinig en slim ventileren betekent een optimaal klimaat in huis, zonder heel erg veel warmteverlies.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: Reageren slim op de wind en passen daar luchttoevoer op aan.
 • Losse ventilatieunit: voor de ventilatie van aparte ruimtes.
 • Balansventilatie met warmte-terugwin-unit: d.m.v. de mechanische ventilatie worden alle ruimtes even goed geventileerd.
 • Ventilatiewarmtepomp met HR:ketel: wint warmte terug uit ventilatielucht voor de verwarming en warm water.

Alternatieven van de CV-ketel

De verwarming in een huis kost het meeste energie. De meeste woningen hebben nog een HR-ketel op gas. Je kunt kiezen voor een duurzame oplossing waarmee je geen of nauwelijks gas nodig hebt om een huis op te warmen. Onderstaand bekijk je de meeste populaire optie.

 • Nieuwe HR107 ketel: is efficiënter en verbruikt veel minder gas.
 • Een hybride warmtepomp: een combinatie van je HR-ketel en een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: een stand-alone product dat de woning verwarmt op elektriciteit.
 • Zonneboiler: gebruikt energie van de zon om warm tapwater te maken.
 • Infraroodpanelen: geeft direct warmte af voor een aantal m2.

Kies voor zonnepanelen

Zodra je aanpassingen hebt doorgevoerd weet je wat jouw nieuwe stroomverbruik is. Deze energie kan je schoon en duurzaam opwekken door een set met zonnepanelen te laten plaatsen. Ze gaan met gemak 30 jaar of langer mee en je hebt ze vaak binnen 7 jaar terugverdiend.

 • Zonnepanelen wekken stroom op vanuit zonne-energie.
 • Een zonnepanelen set met 10 panelen kost gemiddeld €4200 en verdien je snel terug, vaak al binnen 7,5 jaar.
 • De elektriciteit die je niet gebruikt kan je automatisch aan het net terugleveren (salderen). Hiervoor krijg je dezelfde prijs als waarvoor jij het bij de energieleverancier inkoopt.

energielabel-laren-7245

Energielabel voor bedrijfspand aanvragen

Een geldig energielabel voor je bedrijf is nodig bij verkoop, verhuur en oplevering van bedrijfspanden van 50m2 of groter. De regelgeving is opgesteld voor utiliteitsgebouwen als kantoorruimtes, universiteiten, hotels, en publieke gebouwen zoals verpleeghuizen. Heeft het pand meer dan 100 m2 gebruiksoppervlakte, en wordt dit voor ten minste 50% ingezet als kantoorplekken? In dat geval is het plicht dat deze gebouwen in 2023 wettelijk gezien beschikken over energielabel C. Daarbij moeten organisaties die gevestigd zijn in publieke gebouwen met een ruimte van minimaal 250 m2 het energielabel actief en transparant delen, zoals in de ontvangsthal. Bekijk ook onze pagina met informatie over Energielabel C.

 • Bij overdracht of oplevering van een zakelijke ruimte moet je een geregistreerd energielabel kunnen overleggen.
 • Dit geldt voor vrijwel alle bedrijfspanden en ruimtes met een oppervlak van meer dan 50 m2.
 • Voor panden met een industriefunctie is er een uitzondering gemaakt.
 • Bedrijfsgebouwen met vloeroppervlaktes van 100 m2 of meer (minimaal 50% als kantoor) moeten vanaf 2023 verplicht milieulabel C hebben.
 • In grotere openbare ruimtes met een oppervlakte van meer dan 250 m² moet het energielabel duidelijk zichtbaar voor het publiek worden opgehangen.

Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat doet een energielabel?
Het energielabel geeft inzicht in de energieprestatie van een woning. Hoe minder energie er nodig is voor het verwarmen van de woning, des te hoger het woninglabel. De energie-index kent 7 stappen: van energielabel A/B (laag verbruik) en gaat door tot label G (rood, hoog verbruik).

Is het energielabel verplicht?
Ja, als je een gebouw in de verkoop of verhuur wil doen dan moet je laten zien wat de huidige energie staat van de woning is. Dit dient ook te worden meegenomen in de advertenties (makelaar). Beschik je niet over een label, dan kun je een boete van €170 krijgen.

Hoe kan ik een label voor mijn woning aanvragen?
Hiervoor moet je een officiële energiedeskundige in Laren laten komen. Door gebruik te maken van QBIS.nl bekijk je snel de energiespecialisten in de buurt. Deze deskundige komt langs en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. De deskundige berekent het label en legt deze vast in de EP-online database. De definitieve berekeningen ontvang je per mail en via Mijn Overheid kan jij het later ook weer opvragen (gemeente Lochem).

Hoe wordt een definitief energielabel vastgesteld?
Een expert analyseert de bouwperiode, woningtype, oppervlakte en andere aspecten als type glas, hoe goed de woning geïsoleerd is, de centrale verwarming en ventilatie voorzieningen en of er energie-efficiënte warmtebronnen aanwezig zijn zoals zonnepanelen of een warmtepomp. Op basis daarvan kan uitgerekend worden wat de totale energiebehoefte is voor het opwarmen en koelen van het huis en in hoeverre het huis in staat is zichzelf van stroom te voorzien. Op basis hiervan zal de benodigde labelletter met je gedeeld worden.

Hoeveel geld ben ik kwijt aan een energielabel?
De onkosten van een energielabel komen uit tussen de €170,00 & €355,00. De uiteindelijke prijs heeft te maken met het soort woning, de benodigde tijd die de energieadviseur nodig heeft en de kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en andere technische informatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Laren doe je door verschillende energiebedrijven te contacteren die hun dienst aanbieden binnen de provincie Gelderland.

Hoe kan ik snel mijn huidige energielabel opvragen?
Om dit te bekijken check je het platform energielabel.nl. Selecteer of het een koop- of huurwoning is en voer jouw postcode (7245) en huisnummer plus eventueel toevoeging in. Je ziet vervolgens direct welk label je hebt. Let op: betreft het een voorlopig energielabel? Dit is geen geldig document en kan je dus niet gebruiken. Je zult het dus eerst moeten omzetten naar een definitief label. Vind gelijk alle benodigde info: energielabel huis Laren opvragen.

Plaats een reactie