Energielabel Lochem

Direct energielabel aanvragen

Eenvoudig en betaalbaar een energielabel aanvragen voor jouw woning in Lochem? Vanaf 1 januari 2015 beschikt elke woning over een energielabel. Dit label toont hoe energiezuinig een woning is en biedt belangrijke maatregelen om de energierekening verder terug te dringen. Wil je jouw huis verkopen? Dan is een definitief energielabel in Lochem verplicht. Op deze pagina communiceren wij nuttige informatie over het berekenen, opvragen en aanvragen van het certificaat. Daarnaast kan je hier energieadviseurs vergelijken en kan je aan de slag met handige tips om jouw label te verbeteren.

 • Het energielabel geeft inzicht in de energiezuinigheid van een woning.
 • Je moet het kunnen overhandigen bij een transactiemoment (verkoop, verhuur en oplevering).
 • Er zijn 7 klassen: Energielabel A of B (heel milieuvriendelijk) t/m F en G (vervuilend).
 • In het begin vroeg je het VEL (vereenvoudigd label) gewoon online aan. Dit beleid is in 2021 gewijzigd.
 • Als woningeigenaar regel je eerst een afspraak met de energieadviseur in Lochem die de kenmerken van de woning bekijkt en een label opmaakt.
 • Het informatielabel – inclusief een rapport met adviespunten – kost gemiddeld tussen de €150,00 en €420,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Lochem

Het energielabel vertelt iets over de energie(on)zuinigheid van een gebouw of woning. Alle Nederlanders met een huis hebben in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid ontvangen. Op het moment dat je jouw woning gaat verkopen of verhuren, dan heb je een definitief energielabel nodig. Vanaf 2021 is er een nieuwe rekenmethode die we ook wel kennen als NTA8800. Je moet om die reden een bevoegde energieadviseur thuis laten langskomen. Deze vakman bezoekt jou op locatie en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. Het nadeel voor de consument is dat het veel duurder is. In onderstaand gedeelte check je hoe jij zo’n voordelig energielabel in Lochem regelt.

Een energielabel voor je woning aanvragen in 5 stappen

 1. Vind een energiedeskundige

  Via het platform centraalregistertechniek.nl vergelijk je alle erkend deskundige energieadviseurs die het energielabel mogen bepalen. Vul je postcode in (7241) om een erkend deskundige in Lochem te vergelijken.

 2. Voorbereiding

  Tik op een adviseur en probeer een afspraak in te plannen. Het is belangrijk dat je zoveel mogelijk informatie van de woning paraat hebt. Zoals bouwtekeningen en facturen van renovaties of eerdere EPC-berekeningen.

 3. Bezoek van de deskundige

  Een erkend energiedeskundige zal bij je thuis langskomen en berekent de energieprestatie van de woning. Dit neemt ongeveer 2 uur in beslag.

 4. Het registreren van een label

  De EP-adviseur in Lochem maak zijn of haar berekening, bepaalt het label en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database.

 5. Nieuwe label opvragen

  Na afloop van de inspectie wordt er een PDF toegestuurd van het keurmerk inclusief een duidelijke onderbouwing en verbeterpunten van de woning. Het document is na datum van afgifte 10 jaar geldig en moet jij kunnen tonen bij de verkoop van de woning. Je kunt het ook te allen tijde opvragen via Mijn Overheid.

Alles weten over een particulier energielabel?

Vind de beste energieadviseurs en maak gebruik van de aanbieding!

Gemiddelde kosten energielabel

De tarieven van een definitief energielabel variëren tussen de €145,00 en €410,00. In de vergelijker hieronder vind je de gemiddelde tarieven van een energielabel deskundige Lochem. Meteen een afspraak inplannen? Klik hier om de verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. Check ook adviseurs in Bronckhorst, Zutphen, Berkelland, Oost Gelre en Aalten. De kosten worden berekend middels verscheidene zaken.

 1. Type en leeftijd huis (villa, tussenwoning, twee-onder-een kap, appartement, hoekwoning).
 2. De hoeveelheid arbeid (in uren) die de bouwinspecteur denkt nodig te hebben.
 3. De hoeveelheid informatie die er is (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen).
 4. De energiecoach of adviseur die je kiest.
HuisM2 woonoppervlakteTariefschatting
Appartement75 m2€ 167,00
Tussenwoning130 m2€ 206,00
Geschakeld huis160 m2€ 290,00
Villa185 m2€ 375,00
Kostenoverzicht woninglabel Lochem.

Deskundige energieadviseurs in Lochem vergelijken

Zo snel mogelijk zo’n definitief energielabel aanvragen? Op dat moment contacteer je een erkend deskundige energielabel Lochem. Het adres om deze vakmannen te treffen is www.centraalregisterTechniek.nl. Op deze pagina vind je een link naar het QBISnl register. Hierin kom je in contact met gecertificeerde inspecteurs (BRL9500). Om het proces in gang te zetten vind je in onze vergelijkingstabel diverse (landelijke) experts waar je direct een milieulabel kunt regelen tegen een scherpe prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Duurzaam (ver)bouwen in 4 stappen

Heeft je woning een slecht label, en wil jij besparen op de energiekosten door een betere energieprestatie? Met de juiste energiebesparende maatregelen kan je feitelijk iedere woning verbouwen naar een woning met label B. Start altijd met de juiste isolatie. Zo is het zeker dat er geen warme (of koude) lucht kan ontsnappen. Pas daarna verleggen we de focus op het opwekken van eigen energie. Of klik door voor meer informatie over Voorlopig energielabel.

Let op: Op de website Verbeteruwhuis.nl check je – nadat je jouw woning hebt omschreven – verbeteropties voor een groen energielabel. Bekijk direct wat de mogelijkheden zijn.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Lochem

 • Een “groene” woning met een lagere energierekening.
 • Een gezond leefklimaat: geen tocht of kou rondom de ramen.
 • Het woninglabel A of B stoot minder CO-2 uit.
 • Waarde van de woning stijgt.
 • Groene woningen krijgen een duurzaamheidskorting van de bank.
 • Er bestaan zeer aantrekkelijke subsidies voor de renovatie van een woning.
 • De energiecoach in Lochem kan je daar ook alles over vertellen.
EnergielabelBouwjaarOptimalisaties
Label A2014 – 2024Verduurzaam onzuinige apparaten en kiest voor een WTW.
Label B1998 – 2006Zonnepanelen laten leggen of een warmtepomp-installatie.
Label C1988 – 1999Zonnepanelen, triple glas, HR107 combiketel.
Label D1973 – 1980Het isoleren van cv leidingen.
Label E1965 – 1974Enkel glas vervangen + isoleren en zonnepanelen.
Label F1947 – 1967Grondige isolatie, dubbel glas + HR-ketel.
Label Gt/m 1945Grondige isolatie, dubbel glas + HR-ketel.

Snel het goedkoopste energielabel regelen?

Bekijk de aangesloten adviseurs en regel het binnen een paar dagen

Isoleer je woning

Isolatie is van onschatbare waarde voor een zuinige woning. Door goede isolatie van spouwmuur, dak en kruipruimte vermijd je dat warme lucht de woning ontglipt. Op die manier gaan je stookkosten direct omlaag en heb je ook meer wooncomfort. Welke onderdelen je als eerste moet isoleren is vooral afhankelijk van wat er nu allemaal al aan isolatie is gedaan. Het bouwjaar van het huis zegt veel over de eventueel aanwezige isolatie. Buren, en zeker ook vorige bewoners, weten vaak ook meer. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek met warmtescan laat in één oogopslag zien waar warmte verloren gaat. In de tabel hieronder spot je de potentiële besparing bij een kleinere eengezinswoning (60 m2) met een hr ketel.

Manier van isolerenOnkostenGasbesparing (jaar)Besparing (€/jaar)
Dakisolatie€3800 – €56001020 m3€755
Vloerisolatie€1800 – €3000235 m3€174
Spouwmuurisolatie€1350 – €2000745 m3€551
HR++ glas€1550 – €3000360 m3€266
Kosten en opbrengsten bij isolatiewerkzaamheden van een standaard huis.

Ventileren

Indien jouw woning goed geïsoleerd is, moet je erop letten dat er voldoende frisse lucht in de woning komt. Ventilatie is van wezenlijk belang voor een gezond binnenklimaat. Slim en zuinig ventileren houdt in een prettig klimaat in huis, zonder heel erg veel warmteverlies.

 • Zelfregelende roosters: constant ventilatievolume zonder tochtvorming.
 • Lokale ventilatie-unit: regelt de ventilatie in één ruimte.
 • Balansventilatie met WTW: een systeem van mechanische ventilatie waarbij de hoeveelheid aangevoerde verse lucht volledig in balans is.
 • Ventilatiewarmtepomp i.c.m. CV/HR ketel: maakt gebruik van de warme ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw.

Gasgestookte CV-ketel vervangen

Het verwarmen van een woning is voor veel mensen een kostenpost. In de meeste huizen vinden we nog een gasgestookte ketel. Je kunt kiezen voor een meer innovatieve verwarmingsbron waarmee je geen of nauwelijks gas nodig hebt om een huis op te warmen. Onderstaand vind je de belangrijkste voorbeelden.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: Tot wel 15% efficiënter dan een traditionele gasketel.
 • Een hybride warmtepomp: betaalbaar systeem op de CV-ketel te ondersteunen.
 • Een all-electric warmtepomp: een woning verwarmen met energie uit lucht, bodem of grondwater.
 • Zonneboiler: op een duurzame manier warm tapwater opwekken.
 • Infraroodpanelen: natuurlijke stralingswarmte in een specifieke ruimte.

Zonnepanelen aanschaffen

Zodra je de nodige isolatiewerkzaamheden hebt getroffen en een nieuwe ketel of warmtepomp hebt geplaatst weet je ongeveer hoeveel stroom je nodig hebt. Deze energie kan je helemaal zelf opwekken door zonnepanelen te laten leggen. De huidige panelen gaan gemakkelijk 30 jaar of langer mee en ze verdienen zich razendsnel terug, vaak al binnen 7 jaar.

 • Zonnepanelen wekken stroom op bij daglicht.
 • Een volledige set met 10 zonnepanelen kost gemiddeld €4500 en heb je terugverdiend binnen 6,5 jaar.
 • Elektriciteit dat je niet zelf gebruikt gaat naar het net (salderen). Hiervoor krijg je hetzelfde tarief als waarvoor jij het hebt ingekocht.

energielabel-lochem-7241

Snel een energielabel voor bedrijfspand aanvragen

Een geldig energielabel voor je bedrijf is nodig op het moment van overdracht (koop/huur) van een bedrijfspand met een oppervlakte vanaf 50m2. Deze noodzaak is opgesteld voor utiliteitsgebouwen als kantoorruimtes, zwembaden, restaurants, en publieke gebouwen zoals stations. Is het gebouw groter dan 100m2, en is 50% of meer van deze ruimte geschikt als kantoorfunctie? Dan moet het gebouw met ingang van 2023 minimaal energielabel C hebben. Tevens moeten organisaties (bijvoorbeeld ziekenhuizen of supermarkten) in publieke gebouwen van minimaal 250 m2 het label duidelijk zichtbaar ophangen, zoals in de ontvangsthal. Lees ook meer over Energielabel D.

 • Bij verkoop, verhuur of oplevering van een bedrijfspand is een energielabel noodzakelijk.
 • Deze wetgeving is van toepassing voor bedrijfspanden met een gebruiksoppervlakte van 50 m2.
 • Voor loodsen en productiehallen geldt de verplichting niet.
 • Bedrijfsgebouwen groter dan 100m2 (met minimaal 50% als kantoorfunctie) moeten met ingang van 2023 ten minste milieulabel C hebben.
 • In grotere openbare ruimtes met een oppervlakte van meer dan 250 m² moet het energielabel duidelijk zichtbaar voor het publiek worden opgehangen.

Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat is een energielabel?
Een energielabel biedt duidelijkheid over het energieverbruik van een woning. Hoe minder energie benodigd is, hoe hoger de score op het woninglabel. De energie-index start bij energielabel A/B (laag verbruik) en kan oplopen tot label G (niet duurzaam).

Is voor iedereen een energielabel verplicht?
Ja, als je een gebouw gaat verkopen of verhuren moet jij duidelijk kunnen maken welk energielabel het huis toegekend is. Dit moet ook in de verkoop- of verhuuradvertentie (makelaar) staan. Kan je geen geldig label aantonen, dan kun je een boete van €170 krijgen.

Hoe kan ik het label aanvragen?
Daarvoor moet je een officiële energiedeskundige in Lochem thuis laten komen. Via het platform QBIS.nl kom je gemakkelijk in contact met lokale energiespecialisten. Een adviseur komt bij je thuis en doorloopt een lange lijst met punten. Hij of zij berekent het label en legt deze vast in de EP-online database. De dossierstukken krijg je per mail en daarnaast is het op te vragen via Mijn Overheid (gemeente Lochem).

Wat bepaalt mijn energielabel?
De specialist bekijkt de bouwperiode, het type woning, m2 woonruimte en andere aspecten als ramen en kozijnen, de beschikbare isolatie, de aanwezige ventilatie opties en verwarmingssystemen en of het huis een warmtepomp of zonnepanelen heeft. Op basis van deze gegevens wordt opgesteld hoeveel energie er wordt gebruikt voor het leveren van warm water en de verwarming van het object en wat het aandeel van duurzame energie is. Hierna zal de definitieve labelletter verstrekt worden.

Wat betaal ik voor een energielabel?
De onkosten van het energielabel variëren tussen de €125,00 – €395,00. De investering is afhankelijk van het soort woning, de tijd die de adviseur nodig heeft en de beschikbare documentatie (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Lochem kan je goedkoper doen door vele energieadviseur te gaan vergelijken die diensten leveren in de provincie Gelderland.

Hoe kan ik snel mijn huidige energielabel opvragen?
Daarvoor ga je naar Energielabel.nl. Kies huur- of koopwoning en voer jouw postcode (7241) en het huisnummer in de betreffende velden in. Je ziet nu meteen het label en de geldigheid. Goed om te weten: laat het systeem een voorlopig energielabel zien? Dit telt niet als officieel woninglabel en kan je dus niet gebruiken. Je moet dit dus eerst aanpassen naar een definitief huislabel. Krijgt direct inzicht: energielabel huis Lochem opvragen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie