Energielabel Joppe

Direct energielabel aanvragen

Wil je graag een energielabel aanvragen voor jouw woning in Joppe? Sinds 1 januari 2015 heeft elk huis in Nederland een (voorlopig) energielabel. Dit informatielabel toont hoe energiezuinig jouw huis is en biedt handige suggesties om het energieverbruik terug te dringen. Ga je jouw woning verkopen of verhuren? In dat geval is een definitief energielabel in Joppe verplicht. Op onze energielabel-vergelijker bieden wij alle benodigde informatie over het regelen en aanvragen van een certificaat. Daarnaast bekijk je hier (lokale) energieadviseurs en vind je tips om jouw woning te verduurzamen.

 • Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.
 • Sinds 2015 is het verplicht bij een woningoverdracht (bijvoorbeeld verkoop of verhuur).
 • Er zijn 7 niveau’s: Energielabel A of B (erg milieuvriendelijk) t/m F/G (niet duurzaam).
 • In het begin kon men zelf online een VEL (vereenvoudigd label) bestellen. Vandaag de dag werkt het iets complexer.
 • De woningeigenaar maakt een afspraak met de energieadviseur in Joppe die jouw woning helemaal doorneemt en het label vastlegt.
 • Het label – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost tussen de €130,00 – €375,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Joppe

Het energielabel geeft duidelijkheid aangaande de energieprestatie van een woning. Alle woningeigenaar hebben in 2015 een voorlopig energielabel gekregen. Als je overgaat tot verkoop of verhuur van je woning, dan is een definitief energielabel verplicht. Met ingang van 2021 is er een nieuwe richtlijn wat door specialisten ook wel NTA8800 wordt genoemd. Je moet dus een officiële energieadviseur thuis laten langskomen. Deze energie-deskundige huur je als het ware in en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. De tarieven zijn echter een stuk ongunstiger. In het volgende overzicht check je hoe jij zo’n voordelig energielabel in Joppe regelt.

Een particulier woning energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Zoek naar een energiedeskundige

  Via het platform centraalregistertechniek.nl vind je alle bevoegde energieadviseurs die bevoegd zijn om een energielabel te registreren. Het beste kun je een postcode gebruiken (7215) om een erkend deskundige in Joppe op te sporen.

 2. Voorbereiding

  Tik op een adviseur en probeer een afspraak in te plannen. De afspraak zal een stuk vloeiender verlopen wanneer je alle relevante gegevens van je woning paraat hebt. Denk aan bouwtekeningen, EPC-berekeningen facturen van verbetermaatregelen.

 3. Inventarisatie

  Zo’n erkend energiedeskundige zal bij je thuis langskomen en neemt de woning op. Wij raden altijd aan om mee te lopen.

 4. Inschrijven van het label

  De EP-adviseur in Joppe stelt het label vast en legt deze vast in de EP-online database.

 5. Online label inzien

  Na registratie krijg je een digitaal document (PDF) van het vastgestelde label met alle kenmerken en alle mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen. De geldigheidsduur van het label is 10 jaar en moet jij kunnen tonen verkoop- of verhuur van de woning. Het is ook digitaal in te zien via de berichtenbox van de overheid.

Particulier energielabel voor jouw woning aanvragen?

Vergelijk energieadviseurs en vind de laagste prijs

Prijzen van een definitief energielabel

De onkosten voor een definitief energielabel komen uit tussen de €140,00 & €365,00. In de tabel die je hieronder ziet bekijk je de huidige tarieven van een energielabel deskundige Joppe. Meteen aan de slag? Klik hier om aanbieders in jouw regio te vergelijken. Of bekijk adviseurs in Epse, Gorssel, Eefde, Rietmolen en Neede. De offerte tarieven worden gecalculeerd a.d.h.v. een aantal zaken.

 1. Hoe groot het huis is (tussenwoning, villa, twee-onder-een kap, vrijstaand, appartement).
 2. De hoeveelheid uur die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De beschikbare documentatie (tekeningen en installatietechnische gegevens).
 4. De vestigingslocatie van de energiecoach.
WoningtypeAantal m2Prijsindicatie
Appartement70 m2€ 172,00
Rijtjeshuis130 m2€ 215,00
Twee-onder-een kap150 m2€ 278,00
Vrijstaand180 m2€ 367,00
Actuele kosten woninglabel Joppe.

De beste energieadviseurs in Joppe vergelijken

Makkelijk en voordelig het definitieve energielabel aanvragen? Daarvoor moet je een afspraak maken met een erkend deskundige energielabel Joppe. De website om betrouwbare specialisten in te huren is centraalregisterTechniek.nl. Daar vind je het QBISnl register. In deze database doorzoek je gecertificeerde specialisten (BRL9500). Om gebruik te maken van een aanbieding bekijk je in de lijst hieronder diverse (landelijke) experts waar je simpel en snel een afspraak kunt maken tegen een scherpe prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Naar label-B woning in 4 stappen

Heb je een ongunstig energielabel, en wil jij besparen op de energiekosten door een betere energieprestatie? Met een focus op energiebesparende maatregelen kan je ook jouw woning omturnen tot een groen label (A, B of C). In de regel begint men altijd met isoleren. Daarmee weet je zeker dat de warmte niet zomaar de woning uit kan. Bij de fase daaropvolgend verleggen we de focus op de mogelijkheden voor energieopwekking. Je leest hier ook alle informatie over Verplichting energielabel.

Tip: Via het platform www.verbeteruwhuis.nl zie je – nadat je jouw woning hebt omschreven – verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Bekijk direct wat de mogelijkheden zijn.

Het belang van een zuinig energielabel woning Joppe

 • Een milieuvriendelijke woning en een structureel lage energierekening.
 • Een optimaal klimaat in huis: geen tocht of kou rondom de ramen.
 • Een energielabel A of B woning hoeft minder te stoken en stoot dus minder uit.
 • Waarde van de woning stijgt.
 • Aantrekkelijke korting op de hypotheekrente mogelijk.
 • Er bestaan diverse subsidies als je kiest voor isolatie en andere duurzame verwarmingsbronnen.
 • De energiecoach in Joppe kent precies de huidige wet- en regelgeving.
EnergielabelBouwjaarVerbeterpunten
Label A2014 – 2024Nul-op-de-meter dankzij zonnepanelen en warmtepomp.
Label B1998 – 2005Plaatsen van zonnepanelen en/of een warmtepomp.
Label C1985 – 2001Isoleren van de ramen (HR++ glas) en evt. warmtepomp + zonnepanelen
Label D1975 – 1980Optimaliseer de thermische schil van de woning.
Label E1966 – 1978Isoleren, zonnepanelen en een nieuwe HR-ketel.
Label F1951 – 1968Enkel glas vervangen + isoleren.
Label Gt/m 1942Dak-, vloer-, bodem-, en muurisolatie.

Zoek je het goedkoopste energielabel?

Vergelijk adviseurs en vraag het nog deze week aan

Woning isoleren

Isolatie is met afstand de belangrijkste factor voor een “groene” woning. Door goede isolatie van vloeren, muren en dak vermijd je dat de warmte verloren gaat. Op die manier bespaar je op de maandelijkse stookkosten en krijg je een aangenaam wooncomfort. Welke onderdelen je als eerste moet isoleren heeft te maken met de RC-waardes van de woning. Het jaar waarin het huis is gebouwd is vaak een goede indicator hiervoor. Bekijk ook bouwtekeningen en informeer bij de vorige bewoners. Een bouwtechnische keuring of het maken van warmtebeelden laat in één oogopslag zien waar warmte verloren gaat. In het schema hierna bieden wij de mogelijke besparing in het geval van een eengezinswoning met een hoogrendementsketel.

Isolatie keuzePrijsBesparing gas (m3)Besparing
Dakisolatie€3200 – €5600970 m3€640
Vloerisolatie€1100 – €3800280 m3€185
Spouwmuurisolatie€1050 – €2200840 m3€554
HR++ glas€1900 – €2950360 m3€237,6
Kosten en jaarlijkse opbrengsten bij isolatiewerkzaamheden van een standaard huis.

Ventileren

Op het moment dat je huis een goede isolatie heeft, moet je er zorg voor dragen dat de luchtstromen in het pand worden verbeterd. Ventilatie is cruciaal voor een comfortabel wooncomfort. Slim en zuinig ventileren betekent een prettig klimaat in huis zonder veel energieverlies.

 • Zelfregelend rooster: open roosters in de ramen maken natuurlijke ventilatie mogelijk.
 • Lokale ventilatie-unit: regelt de ventilatie in één ruimte.
 • Balansventilatie met WTW-unit: een gesloten ventilatiesysteem dat bestaat uit een ventilator en een warmte terugwin unit (WTW).
 • (Hybride) ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: profiteert van warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor.

Alternatief voor CV-ketel

Het verwarmen van de woning is voor veel mensen een kostenpost. In de meeste huizen vinden we nog een gasgestookte ketel. Kies voor een duurzaam alternatief die nauwelijks of helemaal geen gas gebruikt. In de volgende opsomming bieden we een aantal suggesties.

 • Moderne HR-combiketel: Goedkoper en sneller je huis stoken.
 • Een hybride warmtepomp: uitstekende tussenstap naar een vol-elektrisch huis.
 • Een all-electric warmtepomp: een stand-alone systeem dat volledig op stroom werk.
 • Zonneboiler: de zonnecollectoren zetten energie om in warmte.
 • Infraroodpanelen: geeft direct warmte af voor een aantal m2.

Zonnepanelen aanschaffen

Zodra je de nodige isolatiewerkzaamheden hebt getroffen en een nieuwe ketel of warmtepomp hebt geplaatst kan je de totale stroombehoefte berekenen. Deze energie kan je zelf genereren door zonnepanelen te laten leggen. Ze gaan met gemak 30 jaar of langer mee en na gemiddeld 7 jaar zijn ze terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen het zonlicht op en zetten dit om in elektrische energie.
 • Een zonnepanelen set met 10 panelen kost zo’n €4400 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 7,5 jaar.
 • Elektriciteit dat je niet zelf gebruikt gaat naar het net (salderen). Hiervoor ontvang je hetzelfde tarief als waarvoor je normaal de stroom inkoopt.

energielabel-joppe-7215

Energielabel voor bedrijfspand aanvragen

Een geldig energielabel voor kantoren is verplicht bij oplevering, maar ook bij verhuur/verkoop van een zakelijk pand (indien groter dan 50 m2). Deze verordening is van toepassing op alle utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, sportgebouwen, winkels, en publieke gebouwen zoals ziekenhuizen. Is het pand 100m2 of groter, en is 50% of meer van deze ruimte geschikt als kantoorruimtes? Dan moet het gebouw begin 2023 wettelijk gezien beschikken over energielabel C. Tevens moeten bedrijven in publieke gebouwen van minimaal 250 m2 dat energielabel in het zicht ophangen, bijvoorbeeld bij de receptie of ingang. Bekijk ook informatie over Vereenvoudigd energielabel.

 • Bij oplevering of verhuur/verkoop van zakelijke panden moet je verplicht een energielabel hebben.
 • Dit is noodzakelijk voor alle bedrijfspanden en ruimtes met een oppervlak van meer dan 50 m2.
 • Voor opslagruimtes en loodsen geldt er een ontheffing.
 • Bedrijfsgebouwen die groter zijn dan 100 m2 (waarbij meer dan 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten wettelijk gezien vanaf 2023 minimaal de beschikking hebben over milieulabel C.
 • In openbare panden met een oppervlakte van meer dan 250 m² moet elke bezoeker dit label kunnen inzien bij de ingang.

FAQ met veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat houdt het energielabel in?
Een energielabel biedt duidelijkheid over de energie(on)zuinigheid van een gebouw of woning. Hoe minder energie er nodig is voor het verwarmen van de woning, hoe positiever het woninglabel uitvalt. De energie-index loopt van energielabel A of B (heel zuinig) en gaat door tot de slechtste label F/G (zeer onzuinig).

Is voor iedereen een energielabel verplicht?
Ja, wanneer jij het huis in de verkoop of verhuur gaat zetten moet je inzicht bieden in wat de erkende deskundige van de woning vond. Deze gegevens moeten vermeld worden in de advertenties (makelaar). Doe je dit niet, dan kan jij mogelijk een boete van €170 verwachten.

Hoe vraag je een label aan?
Hiervoor moet je een vakbekwame energiedeskundige in Joppe langs laten komen. Aan de hand van QBIS.nl kom je gemakkelijk in contact met lokale energiespecialisten. Deze expert komt langs en zal het huis volledig inspecteren. De adviseur rekent alles door, bepaalt het label het registreert het definitieve label in de EP-online database. De definitieve berekeningen ontvang je per mail en je kunt het vinden in Mijn Overheid (gemeente Lochem).

Op welke manier wordt het energielabel bepaald?
Een expert analyseert de bouwperiode, het type woning, grootte van de woning en andere eigenschappen als soort glas, hoe de woning geïsoleerd is, op welke manier de woning wordt verwarmd en geventileerd en de aanwezigheid van energiebesparende producten zoals een WTW, zonneboiler of zonnepanelen. Op basis van deze gegevens kan worden berekend hoeveel gas en stroom benodigd is voor verwarming, warm water, ventilatie en koeling van een gebouw en wat het aandeel van duurzame energie is. Vervolgens wordt het labelletter geregistreerd.

Wat is de prijs van het energielabel?
De tarieven van het energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €165,00 – €360,00. De verwachte prijs ligt aan de grootte van de woning, het uurtarief en het aantal benodigde uren van de adviseur en de reeds aanwezige details van de woning (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Joppe is over het algemeen gunstiger door veel energiedeskundigen onder elkaar te zetten die opereren rondom de provincie Gelderland.

Hoe kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Hiervoor kan je een kijkje nemen op energielabel.nl van de overheid. Kies huur- of koopwoning en vul de postcode (7215) en huisnummer in. Het huidige label wordt nu meteen weergegeven. Let op: krijg je een voorlopig energielabel op je scherm? Dit is geen officiële status en kan je niet gebruiken als je jouw woning gaat verkopen. Je moet deze altijd omzetten naar een definitief label. Krijgt direct inzicht: energielabel huis Joppe opvragen.

Plaats een reactie