Energielabel Hoenderloo

Direct energielabel aanvragen

Snel en voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in Hoenderloo? Sinds een aantal jaren is er een nieuw energielabel voor woningen gelanceerd. Het informatielabel geeft aan hoe milieuvriendelijk een huis is en geeft nuttige opties om het te verduurzamen. Ga je je huis verkopen? Dan is een definitief energielabel in Hoenderloo verplicht. Op deze pagina tref je praktische informatie over hoe je het keurmerk aanvraagt. Tevens is er ook een overzicht met plaatselijke energieadviseurs en bieden wij concrete tips hoe jij jouw woning groener kunt maken.

 • De energielabels bieden inzicht in de energieprestatie van een gebouw.
 • Sinds 1 januari 2015 is het verplicht bij een transactiemoment (verkoop, verhuur en oplevering).
 • We delen het op in 7 klassen: Energielabel A/B (zeer milieuvriendelijk) t/m F & G (rood, hoog verbruik).
 • Voorheen kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. De regering heeft de werkwijze aangepast.
 • Als woningeigenaar regel je eerst een afspraak met de energieadviseur in Hoenderloo die de woning ter plaatse opneemt en het label vastlegt.
 • Het document – inclusief concrete verbeterpunten – heeft een prijs van tussen de €180,00 – €430,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Hoenderloo

Het energielabel geeft duidelijkheid aangaande de hoeveelheid energie die nodig is om een woning te verwarmen. Alle woningbezitters kregen in 2015 automatisch een voorlopig energielabel. Wanneer het huis opnieuw wordt verkocht of verhuurt, dan heb je een definitief energielabel nodig. Per 2021 hanteert de overheid een nieuwe werkwijze wat door specialisten ook wel NTA8800 wordt genoemd. Je moet tegenwoordig een deskundige energieadviseur uitnodigen. Deze energie-specialist bezoekt jou op locatie en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. Het certificaat is nu wel een stuk duurder geworden. In het gedeelte hieronder check je hoe jij zo’n voordelig energielabel in Hoenderloo kunt aanvragen.

Een energielabel voor je woning aanvragen in 5 stappen

 1. Kom in contact met een energiedeskundige

  Middels de database van centraalregistertechniek.nl bekijk je de beschikbare deskundige energieadviseurs die een energielabel mogen vastleggen. Voor relevante lokale resultaten gebruik je jouw postcode (7351) om een erkend deskundige in Hoenderloo te traceren.

 2. Afspraak en voorbereiding

  Ga vervolgens verder naar een deskundige en stem samen een geschikt moment af. Zorg dat je alle actuele details van de woning hebt. Met name bouwtekeningen, EPC-berekeningen, het bestek, documentatie en facturen.

 3. Het onderzoek

  Zo’n erkend energiedeskundige komt thuis bij je langs en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. Dit neemt ongeveer 2 uur in beslag.

 4. Vastleggen van het label

  De EP-adviseur in Hoenderloo berekent de energieprestaties en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database.

 5. Het label via internet bekijken

  Na registratie ontvang je digitaal een PDF van de energie index met een toelichting en adviespunten. De geldigheidsduur van het label is 10 jaar en moet je laten zien in de situaties waarbij je gaat verhuren of verkopen. Het document wordt ook opgeslagen in je Mijn Overheid omgeving.

Een particulier energielabel nodig?

Vergelijk energieadviseurs en profiteer van aantrekkelijke tarieven

De actuele kosten van een energielabel

De onkosten voor een definitief energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €150,00 & €415,00. In de tabel die je hieronder ziet bieden we de gemiddelde kosten van een energielabel deskundige Hoenderloo. Direct een aanvraag doen? Klik hier om de dienstverleners (in de regio) te vergelijken. Vergelijk ook adviseurs in Radio Kootwijk, Hoog Soeren, Wenum Wiesel, Ugchelen en Beemte Broekland. De offerte prijzen wordt bepaald door verschillende aspecten.

 1. Het type woning (hoekwoning, twee-onder-een kap, villa, tussenwoning, appartement).
 2. De benodigde tijd die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De beschikbare documentatie (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen).
 4. De uiteindelijk energiecoach die het werk gaat doen.
Categorie huisGrootteKosten
Appartement80 m2€ 173,00
Tussenwoning125 m2€ 201,00
Twee-onder-een kap155 m2€ 289,00
Losse woning195 m2€ 373,00
Kostenoverzicht woninglabel Hoenderloo.

Bekwame energieadviseurs in Hoenderloo vergelijken

Deze week zo’n definitief energielabel aanvragen? Hiervoor moet je zoeken naar een erkend deskundige energielabel Hoenderloo. De website om deze inspecteur op te zoeken is www.centraalregisterTechniek.nl. Daar tref je het QBISnl register. In het register kom je in contact met bevoegde deskundigen (BRL9500). Voor een voordelige keuze bekijk je in de lijst hieronder een aantal betrouwbare partijen waar je vrij eenvoudig een afspraak kunt maken voor gunstige prijzen.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Duurzaam (ver)bouwen in 4 stappen

Heeft jouw huis een hoog energieverbruik, en wil jij graag lagere energielasten en de energieprestatie verbeteren? Met de juiste energiebesparende maatregelen kan men praktisch elk huis optimaliseren naar een label-B huis. Aan de basis staat altijd isoleren. Daarmee zorg je dat de warmte niet zomaar de woning uit kan. Pas daarna ga je juist verder in op de opties voor energie opwekken. Je leest hier ook alle informatie over Energielabel verplicht.

Advies: Op de website Verbeteruwhuis.nl ontdek je – nadat je jouw woning hebt omschreven – praktische verbeteropties voor een beter energielabel. Achterhaal de mogelijke besparingen.

Het belang van een zuinig energielabel woning Hoenderloo

 • Een milieuvriendelijke woning met een lage energierekening.
 • Een aangenaam binnenklimaat: geen tocht en kou bij de ramen.
 • Een label B- of A woning is goed voor het klimaat want stoot minder CO2 uit.
 • De woning is interessanter op de woningmarkt.
 • Steeds vaker recht op korting op de hypotheekrente.
 • De overheid verstrekt royale subsidies als je investeert in duurzame maatregelen.
 • De energiecoach in Hoenderloo is de juiste persoon om je hier bij te helpen.
EnergielabelBouwjaarVerbeterpunten
Label A2013 – 2024Laat een 100% elektrische warmtepomp installeren (van gas los).
Label B2000 – 2005Een warmtepomp en/of zonnepanelen laten installeren.
Label C1987 – 2003Zonnepanelen, na-isolatie en driedubbel glas.
Label D1973 – 1981Isolatie van cv-leidingen in onverwarmde ruimtes.
Label E1967 – 1976Nieuwe ketel, isolatie en zonnepanelen.
Label F1948 – 1969Vooral dubbelglas en isolatie.
Label Gt/m 1941Isoleren van vloer, (spouw)muur en dak.

Het goedkoopste energielabel voor jouw huis?

Vergelijk experts en vraag het nog deze week aan

Isoleren van de woning

Isolatie is met afstand de belangrijkste factor voor een warme en zuinige woning. Door goede isolatie van spouwmuur, dak en kruipruimte voorkom je dat de warmte in jouw woning naar buiten gaat. Dankzij isolatie worden de stookkosten een stuk gunstiger en krijg je een optimaal leefklimaat. Waar je moet beginnen is afhankelijk van de Rd-, Rc en lambdawaarde. De leeftijd van de woning geef inzicht in de vermoedelijke staat. Bekijk ook bouwtekeningen en informeer bij de vorige bewoners. Een bouwtechnische keuring of warmtescan laat zien waar het aan isolatie ontbreekt. In de tabel hieronder tref je de te verwachten besparing bij een eengezinswoning met 60 m2 vloeroppervlak met een standaard hr combiketel.

Isolatie optiesPrijsBesparing (gas)Besparing in €
Dakisolatie€3500 – €51001110 m3€799
Vloerisolatie€1500 – €3200420 m3€302
Spouwmuurisolatie€1200 – €2150980 m3€706
HR++ glas€1900 – €2850500 m3€360
Investering en opbrengsten bij het isoleren van een doorsnee- eengezinswoning.

Ventileren

In de situatie waarbij je huis een goede isolatie heeft, is het noodzakelijk dat er gekeken wordt naar de opties voor frisse lucht. Ventilatie is cruciaal voor een aangenaam wooncomfort. Zuinig en slim ventileren wil zeggen een prettige leefomgeving waarbij er warmte uit de vervuilde lucht wordt teruggewonnen.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: roosters in de ramen of kozijnen reageren op de winddruk.
 • Lokale ventilatie-unit: goedkope oplossing om 1 ruimte te ventileren.
 • Balansventilatie met warmte-terugwin-unit: warmt de koude lucht die binnenkomt op met de warmte van de afgevoerde lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en verwarmt de CV-ketel voor.

Alternatief voor CV-ketel

De verwarming in een huis vergt veel energie, met name gas. De meeste woningen hebben nog een HR-ketel op gas. Je kunt kijken naar een zuinig systeem waardoor je nauwelijks tot geen gas meer nodig hebt. In de lijst hieronder bekijk je de meeste populaire optie.

 • Nieuwe HR107 ketel: is efficiënter en verbruikt veel minder gas.
 • Een hybride warmtepomp: uitstekende tussenstap naar een vol-elektrisch huis.
 • Een all-electric warmtepomp: een volledig stand-alone functionerend systeem op elektriciteit.
 • Zonneboiler: systeem met boiler en zonnecollectoren voor de CV en tapwater.
 • Infraroodpanelen: een sfeervol paneel dat werkt d.m.v. stralingswarmte.

Stroom opwekken met zonnepanelen

Zodra je de verbeteropties voor jouw woning hebt geïmplementeerd kan je een inschatting maken van de benodigde hoeveelheid stroom. De benodigde stroom kan je helemaal zelf opwekken met zonnepanelen op het dak. Zonnepanelen gaan met gemak 25 jaar mee en na gemiddeld 7 jaar zijn ze terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen daglicht op en zetten dat om in elektriciteit.
 • Een set met 10 zonnepanelen kost gemiddeld €5100 en heeft een terugverdientijd van ongeveer 8 jaar.
 • De opgewekte stroom die je niet verbruikt gaat naar het net (salderen). Hierover krijg je dezelfde prijs als waarvoor je normaal de stroom inkoopt.

energielabel-hoenderloo-7351

Snel een energielabel voor bedrijfspand aanvragen

Elke kantoorpand moet een energielabel kunnen overleggen op het moment van overdracht (koop/huur) van een bedrijfspand vanaf 50m2. Deze regelgeving richt zich op alle soorten utiliteitsgebouwen zoals kantoorruimtes, onderwijsgebouwen, pensions, en publiek toegankelijke gebouwen zoals een ziekenhuis. Betreft het een pand groter dan 100m2, en wordt 50% of meer gebruikt als kantoorruimte? In die situaties is het plicht dat deze gebouwen in 2023 de beschikking hebben over energielabel C of hoger. Daarnaast moeten winkels en bedrijven die hun vestiging in een publiek toegankelijke ruimte hebben met een oppervlakte van ten minste 250 m2 dit energielabel zichtbaar tonen, bijvoorbeeld bij de receptie of ingang. Je kunt hier ook meer lezen over Vereenvoudigd energielabel (VEL).

 • Bij het het officiële verkoopmoment van zakelijke gebouwen is dit energielabel een dossierstuk.
 • Deze wetgeving is van toepassing voor bedrijfspanden en publiek toegankelijke ruimtes van 50 m2 en groter.
 • Voor industriële bedrijfsruimten is dit niet van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen met vloeroppervlaktes van 100 m2 of meer (en waar minimaal 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten binnenkort (2023) verplicht milieulabel C hebben.
 • In openbare gebouwen van minimaal 250 m2 moet het label zichtbaar zijn opgehangen voor bezoekers.

Meer informatie over het woninglabel in onze FAQ

Wat is het energielabel voor woningen?
Het energielabels biedt inzicht in de hoeveelheid energie die nodig is om een woning te verwarmen. Hoe efficiënter de woning verwarmd wordt, hoe positiever het woninglabel uitvalt. De energie-index loopt van energielabel A/B (groen label) en gaat verder tot F en G (erg onzuinig).

Heeft elke woning een energielabel verplichting?
Ja, als je jouw huis gaat verkopen of verhuren moet je inzicht bieden in wat de erkende deskundige van de woning vond. Dit dient ook te worden meegenomen in de advertenties (makelaar). Is er geen geregistreerd label, dan kun je een boete van €170 krijgen.

Hoe vraag je een label aan?
Daarvoor moet je een gecertificeerde energiedeskundige in Hoenderloo laten komen. Via het platform Qbis.nl doorzoek je alle energiespecialisten. Een inspecteur moet fysiek bij je thuis komen en analyseert hoe de staat van het huis is. Deze persoon komt met een eindoordeel en voert deze ook in de database EP-online in. Je ontvangt het document als PDF en middels Mijn Overheid kun je het later downloaden (gemeente Apeldoorn).

Op welke manier wordt het energielabel bepaald?
Een inspecteur controleert de leeftijd van de woning, het soort huis, woonoppervlakte en belangrijke aspecten zoals ramen en kozijnen, de mate van isolatie, de ventilatie en verwarming oplossingen in het gebouw en of er energie-efficiënte warmtebronnen aanwezig zijn zoals zonnepanelen of een warmtepomp. Aan de hand van deze inspectie wordt opgesteld wat de benodigde energie capaciteit is voor verwarming, warm water, ventilatie en koeling van het appartement en welk deel uit hernieuwbare bronnen komt. Hierna zal de benodigde labelletter met je gedeeld worden.

Welke tarieven worden gevraagd voor een energielabel?
De prijzen van het energielabel komen uit tussen de €130,00 en €450,00. De verwachte prijs wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de woning, de benodigde tijd die de energieadviseur nodig heeft en de reeds aanwezige details van de woning (tekeningen en facturen van renovaties). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Hoenderloo kun jij het beste doen door veel adviesbedrijven te contacteren die hun dienst aanbieden in de provincie Gelderland.

Ik wil mijn energielabel opvragen, hoe werkt dat?
Daarvoor kan je het beste gaan naar de overheidswebsite energielabel.nl. Selecteer of het een koop- of huurwoning is en vul de postcode (7351) plus het huisnummer in. Je krijgt nu gelijk het huidige label plus de vervaldatum te zien. Let op: wordt er een voorlopig energielabel getoond? Dit is geen officiële status en mag je dus niet bij een woning overdracht gebruiken. Je moet deze altijd omzetten naar een definitief milieulabel. Bekijk het direct online: energielabel huis Hoenderloo opvragen.

Plaats een reactie