Energielabel Venhorst

Direct energielabel aanvragen

Snel een voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in Venhorst? Met ingang van 1 januari 2015 heeft elk huis in Nederland een (voorlopig) energielabel. Dit certificaat geeft aan hoeveel energie jouw woning verbruikt en biedt handige verbeterpunten om de woning duurzamer te laten worden. Ga je je huis verkopen? Dan is een definitief energielabel in Venhorst verplicht. Op Energielabelprijzen.nl communiceren wij nuttige info over het checken en aanvragen van het label. Daarnaast is er ruimte om energieadviseurs te vergelijken en bekijk je concrete tips hoe jij jouw woning groener kunt maken.

 • Het energielabel geeft een beeld van de energieprestatie van een woning.
 • Sinds 2015 is het verplicht bij een woningverkoop, verhuurcontract of een nieuwbouwproject.
 • Er zijn 7 categorieën: Energielabel A/B (zeer milieuvriendelijk) t/m F & G (slecht voor het milieu).
 • De afgelopen jaren was het mogelijk zelf een VEL (vereenvoudigd label) op te vragen. In 2021 zijn deze regels veranderd.
 • Je dient nu eerst een afspraak te maken met een energieadviseur in Venhorst die de hele woning bekijkt en op basis daarvan het label vaststelt.
 • Het informatielabel – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost je ongeveer tussen de €185,00 & €435,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Venhorst

Het energielabel geeft duidelijkheid aangaande het energiegebruik van een woning of gebouw. Alle woningen in Nederland verkregen in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid. Op het moment dat je overgaat tot verkoop of verhuur van je woning, dan moet je een definitief energielabel hebben. Vanaf 2021 is er een nieuwe richtlijn waarbinnen het label wordt opgesteld (NTA8800). Je moet nu een deskundige energieadviseur verzoeken te komen kijken. Deze energie-deskundige komt langs en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. Het certificaat is nu wel een stuk duurder geworden. In onderstaand gedeelte leggen wij stap voor stap uit hoe jij een voordelig energielabel in Venhorst kunt regelen.

In 5 stappen een energielabel aanvragen voor je huis

 1. Zoek een energiedeskundige

  Op de website www.centraalregistertechniek.nl bekijk je de beschikbare bevoegde energieadviseurs die bevoegd zijn om een energielabel te registreren. Vul je postcode in (5428) om een erkend deskundige in Venhorst te vergelijken.

 2. Voorbereiding op afspraak

  Neem contact op met energie-expert en plan een afspraak in. Bereid je goed voor: zorg dat je alle benodigde informatie van het gebouw beschikbaar hebt. Waar vaak om gevraagd wordt zijn bouwtekeningen, EPC-berekeningen facturen van verbetermaatregelen.

 3. Het onderzoek

  Een erkend energiedeskundige komt thuis bij je langs en inspecteert de gehele woning. Wij raden altijd aan om mee te lopen.

 4. Label registratie

  De EP-adviseur in Venhorst maak zijn of haar berekening, bepaalt het label en legt deze vast in de EP-online database.

 5. Inzicht in jouw label

  Nadat de calculatie is afgerond ontvang je digitaal een PDF van het document met daarbij de specificaties en suggesties om de woning te verduurzamen. De geldigheidsduur van het label is 10 jaar en moet je ook aanbieden bij de verkoop van de woning. Het document wordt ook opgeslagen in je Mijn Overheid omgeving.

Wil jij een particulier energielabel aanvragen?

Doorzoek de energieadviseurs en vind de voordeligste aanbieder

De kosten van een energielabel

De onkosten voor een definitief energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €115,00 en €430,00. In de bijgaande tabel tref je de huidige kosten van een energielabel deskundige Venhorst. Meteen aan de slag? Klik hier om aanbieders in jouw regio te vergelijken. Bekijk ook adviseurs in De Mortel, Elsendorp, Handel, Gemert en Zeeland. De uiteindelijke prijzen hangen af van velerlei onderdelen.

 1. Type woning (hoekwoning, tussenwoning, villa, vrijstaand, twee-onder-een kap).
 2. Hoeveel tijd de bouwinspecteur nodig denkt te hebben.
 3. De beschikbare documentatie (tekeningen of het bestek).
 4. De gekozen energiecoach en het bijbehorende tarief.
WoningGrootteTarieven
Studio/Appartement65 m2€ 178,00
Tussenwoning115 m2€ 206,00
Geschakelde woning155 m2€ 293,00
Vrijstaand175 m2€ 355,00
Actuele kosten woninglabel Venhorst.

De beste energieadviseurs in Venhorst vergelijken

Eenvoudig en snel een definitief energielabel aanvragen? Om dit te realiseren moet je een afspraak maken met een erkend deskundige energielabel Venhorst. De website om ervaren energiedeskundigen te vergelijken is https://www.centraalregistertechniek.nl. Daar tref je het QBISnl register. Op deze plek kom je in contact met gecertificeerde specialisten (BRL9500). Om het proces in gang te zetten vind jij in onze vergelijker verschillende (lokale) adviseurs waar je simpel en snel een woninglabel kunt aanvragen tegen een scherpe prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Tips voor een lager energieverbruik

Gebruikt jouw woning veel energie, en wordt het tijd om duurzamer te leven en de energieprestatie te verbeteren? Door middel van energiebesparende maatregelen kan jij elk gebouw omtoveren naareen huis met label A of B. Het isoleren van een woning nemen we als uitgangspunt. Daarmee realiseer je een setting waarbij er geen warme (of koude) lucht kan ontsnappen. Pas als het huis goed geïsoleerd is verleggen we de focus op het opwekken van eigen energie. Op deze website lees je ook meer over Energiemaatschappijen.

Belangrijk: Op de website Verbeteruwhuis.nl check je – na het beantwoorden van wat vragen – praktische verbeteropties voor een groen energielabel. Bezoek de website en doe de check.

Het gemak van een zuinig energielabel woning Venhorst

 • Een milieuvriendelijke woning en maandelijks lagere energiekosten.
 • Een aangenaam klimaat in huis: geen last van koudeval en/of tocht.
 • Een woning met label B of A is goed voor het milieu.
 • Flinke toename van de woningwaarde.
 • Soms recht op een duurzaamheidskorting bij de bank.
 • Je kunt gebruik maken van royale subsidies om een huis te verduurzamen.
 • De energiecoach in Venhorst is de juiste persoon om je hier bij te helpen.
EnergielabelBouwjaarVerbeteropties
Label A2009 – 2024Stap volledig van het gas af en warmteopslag.
Label B2001 – 2008Een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen laten leggen.
Label C1987 – 2002Triple glas, zonnepanelen + evt. spouwmuurisolatie
Label D1975 – 1985Kies voor een grondige isolatie van de vloeren.
Label E1970 – 1979Vloer, dak en muren isoleren en zonnepanelen.
Label F1947 – 1969Vloer-, dak- en spouwmuurisolatie.
Label Gt/m 1932Nieuwe ketel en isoleren.

Het goedkoopste energielabel voor jouw woning?

Bekijk alle aanbieders en regel het nog deze week

Isolatie van je woning

Isolatie is altijd de basis van een milieuvriendelijke woning. Met grondige isolatie vermijd je dat de warmte in de woning naar buiten gaat. Met isolatie gaan je stookkosten direct omlaag en realiseer je een comfortabel wooncomfort. Welke onderdelen je als eerste moet isoleren wordt bepaald door hoe en waar de woning op dit moment geïsoleerd is. Het jaar waarin het huis is gebouwd is vaak een goede indicator hiervoor. Vraag ook de vorige bewoners en/of buren. Een bouwtechnische keuring of het maken van warmtebeelden laat de warmtelekken van uw woning zien. In de lijst hieronder krijg je inzicht in de mogelijke besparingen bij een eengezinswoning met 60 m2 vloeroppervlak met een hr combiketel.

IsolatieOnkostenBesparing gas (m3)Energiebesparing
Dakisolatie€3100 – €56001030 m3€711
Vloerisolatie€2000 – €3500315 m3€217
Spouwmuurisolatie€1000 – €2050870 m3€600
HR++ glas€1600 – €2500330 m3€227,7
Kosten en baten bij isolatie eengezinswoning (60 m2).

Ventileren

Indien de isolatie in huis voldoende is, is het belangrijk dat er gekeken wordt naar de opties voor frisse lucht. Ventilatie is cruciaal voor een gezond binnenklimaat. Zuinig en slim ventileren betekent een prettige leefomgeving waarbij er constant frisse lucht wordt aangevoerd en er energie uit de vervuilde lucht wordt gehaald.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: roosters in de ramen of kozijnen reageren op de winddruk.
 • Losse ventilatieunit: optimale efficiënte ventilatie van een enkele ruimte.
 • Balansventilatie met WTW-unit: een systeem van mechanische ventilatie waarbij de hoeveelheid aangevoerde verse lucht volledig in balans is.
 • Ventilatiewarmtepomp in combinatie met HR-ketel: onttrekt warmte aan de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor.

CV-ketel vervangen voor duurzaam alternatief

De verwarming in een huis vraagt veel energie (en geld). In de praktijk gaat dit vaak nog met gasgestookte HR-ketels. Je kunt kijken naar een zuinig systeem waarmee je geen of nauwelijks gas nodig hebt om een huis op te warmen. In de volgende lijst kun je verschillende voorbeelden vinden.

 • Nieuwe HR107 ketel: Zuinig maar ook stil, compact en veilig.
 • Een hybride warmtepomp: combinatie van een cv-ketel met een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: een stand-alone product dat de woning verwarmt op elektriciteit.
 • Zonneboiler: gesloten systeem waarbij zonnecollectoren het water verwarmen.
 • Infraroodpanelen: comfortabele lokale stralingswarmte die prettig aanvoelt.

Voordelen zonnepanelen

Als je aanpassingen hebt doorgevoerd weet je in grote lijnen hoeveel stroom er nodig is. De benodigde stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen op het dak. Zonnepanelen gaan met gemak 25 jaar mee en de geschatte terugverdientijd is maar 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen het licht op en zetten dit om in elektrische energie.
 • Een compleet pakket met 10 zonnepanelen kost om en nabij de €4500 en verdien je terug in gemiddeld 8 jaar.
 • Stroom die je niet verbruikt gaat terug naar het net (salderen). Voor dit stukje ontvang je dezelfde prijs als waarvoor jij stroom afneemt.

energielabel-venhorst-5428

Alles wat je moet weten over een zakelijk energielabel

Je dient te beschikken over een energielabel voor een kantoor wanneer er een verkoop- of verhuurcontract wordt opgesteld van een bedrijfspand met een oppervlakte vanaf 50m2. De regel is van toepassing op alle utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, zwembaden, winkelcentra, en openbare panden zoals gemeentehuizen. Is het object meer dan 100m2 groot qua oppervlakte, en wordt dit voor ten minste 50% ingezet als kantoorfunctie? In dit scenario moet het gebouw met ingang van 2023 minimaal energielabel C hebben. Ook moeten organisaties (bijvoorbeeld ziekenhuizen of supermarkten) die gehuisvest zijn in grote publieke gebouwen vanaf 250 m2 het label zo ophangen dat iedereen dit kan zien, bijvoorbeeld bij de ingang. Lees ook meer over Boete zonder energielabel.

 • Bij het het officiële verkoopmoment van een kantoorpand moet je een geregistreerd energielabel kunnen overleggen.
 • Dit geldt voor vrijwel alle bedrijfspanden en ruimtes met een oppervlak van meer dan 50 m2.
 • Voor opslagruimtes en loodsen geldt de verplichting niet.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 m2 aan functionele ruimte (en waar minimaal 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten binnenkort (2023) beschikken over een milieulabel C of hoger.
 • In grotere openbare ruimtes vanaf 250 m2 moet het label bovendien zichtbaar zijn voor bezoekers.

Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat houdt het energielabel in?
Het energielabel geeft een beeld van de mate waarin een huis energiezuinig is. Hoe minder energie er nodig is voor het verwarmen van de woning, des te groener je woninglabel. Deze energie-index begint bij energielabel A & B (maximaal milieuvriendelijk) en kan oplopen tot F / G (rood, hoog verbruik).

Moet mijn huis verplicht een energielabel?
Ja, op het moment je een woning wilt verkopen of verhuren dan moet je kunnen aantonen welk energielabel het huis toegekend is. Dit moet ook in de verkoop- of verhuuradvertentie (makelaar) staan. Heb je geen geldig label, dan kan jij mogelijk een boete van €170 verwachten.

Op welke wijze kan ik een label aanvragen?
Daarvoor moet je een gecertificeerde energiedeskundige in Venhorst bij je thuis laten komen voor een inspectie. Via het platform QBIS.nl doorzoek je alle energiespecialisten. Een expert komt langs en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. Deze specialist kiest het label en voert deze ook in de database EP-online in. Je krijgt een email met alle documenten en via Mijn Overheid kan jij het later ook weer opvragen (gemeente Boekel).

Hoe wordt een definitief energielabel vastgesteld?
De inspecteur bekijkt het jaar waarin het gebouw is neergezet, het type huis, m2 woonoppervlakte en andere eigenschappen als wat voor glas er in de ramen zit, de toegepaste isolatie, de ventilatie en verwarming oplossingen in het gebouw en of er zonnepanelen of een warmtepomp aanwezig zijn. Met deze complete analyse berekent de deskundige hoeveel gas en stroom benodigd is voor het leveren van warm water en de verwarming van jouw woning en welk deel uit hernieuwbare bronnen komt. Daarna wordt het labelletter geregistreerd.

Wat kost een energielabel?
De kosten van het energielabel variëren tussen de €105,00 – €400,00. De investering wordt bepaald door type woning, hoeveel tijd de adviseur nodig denkt te hebben en de beschikbare documentatie (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Venhorst doe je door verschillende energiedeskundigen te benaderen die actief zijn binnen de provincie Noord-Brabant.

Via welke website kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Om dit te bekijken kan je een kijkje nemen op energielabel.nl van de overheid. Selecteer je type woning en vul jouw postcode (5428) plus het huisnummer in. Het huidige label wordt nu meteen weergegeven. Waarschuwing: wordt er een voorlopig energielabel getoond? Dit is geen officiële status en kan je dus niet gebruiken. Bij verkoop moet je deze dus eerst veranderen in een definitief label. Bekijk het direct online: energielabel huis Venhorst opvragen.

Plaats een reactie