Energielabel Elsendorp

Direct energielabel aanvragen

Snel en voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in Elsendorp? Per 1 januari 2015 beschikt elke woning over een energielabel. Het certificaat indiceert hoeveel energie jouw woning verbruikt en toont gerichte verbetermogelijkheden om de woning nog energiezuiniger te maken. Ga je je huis verkopen? Dan is een definitief energielabel in Elsendorp verplicht. Op www.energielabelprijzen.nl ontdek je aanvullende info over het opvragen, aanvragen of aanpassen van jouw certificaat. In aanvulling daarop kan je hier energieadviseurs vergelijken en tref je hier handige tips & tricks bij het verduurzamen van jouw woning.

 • Het energielabel geeft een beeld van de energieprestatie van een woning.
 • Je moet het kunnen overhandigen bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • We delen het op in 7 klassen: Energielabel A & B (laag verbruik) t/m F of G (minder energiezuinig).
 • Tot 2020 kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Dit beleid is in 2021 gewijzigd.
 • Je moet nu eerst contact opnemen met een energieadviseur in Elsendorp die jouw woning opneemt en het label vastlegt.
 • Het certificaat – inclusief suggesties om de woning te verduurzamen – kost tussen de €175,00 – €390,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Elsendorp

Het energielabel vertelt iets over de mate waarin een huis energiezuinig is. Alle woningen in Nederland ontvingen in 2015 een voorlopig energielabel. In de situatie waarbij je jouw woning gaat verkopen of verhuren, dan moet je een definitief energielabel kunnen overhandigen. Sedert 2021 hanteert de overheid een nieuwe werkwijze dat wordt geclassificeerd als NTA8800. Je moet verplicht een officiële energieadviseur thuis uitnodigen. Deze energie-specialist zal thuis langskomen en doorloopt een lange lijst met punten. Door deze nieuwe methode zijn de kosten een stuk hoger. In het stappenplan hieronder leggen wij stap voor stap uit hoe je zo’n voordelig energielabel in Elsendorp kunt regelen.

Snel en voordelig een energielabel aanvragen

 1. Zoek een energiedeskundige

  Via centraalregistertechniek.nl vind je alle officiële energieadviseurs die het energielabel mogen opmaken. Zoek op postcode (5424) om een erkend deskundige in Elsendorp te contacteren.

 2. Voorbereiding op afspraak

  Ga vervolgens verder naar een specialist en probeer een afspraak in te plannen. Het is handig als je alle essentiële details van de woning hebt. Je kunt denken aan bouwtekeningen en EPC-berekeningen.

 3. Inventarisatie

  Deze erkend energiedeskundige zal bij je thuis langskomen en doorloopt een lange lijst met punten. Deze ronde duurt plusminus 2,5 uur.

 4. Vastleggen van het label

  De EP-adviseur in Elsendorp berekent de energieprestaties en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database.

 5. Inzicht in jouw label

  Nadat de adviseur bij je thuis is geweest sturen ze een PDF op van het informatielabel met een toelichting en de aanbevolen energiebesparende maatregelen. Het document is na datum van afgifte 10 jaar geldig en kan je overhandigen in de situaties waarbij je gaat verhuren of verkopen. Het is ook in te zien (en te downloaden) via MijnOverheid.

Een particulier energielabel nodig?

Vergelijk energieadviseurs en regel het snel

De kosten van een energielabel

De onkosten voor een definitief energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €100,00 & €430,00. In de onderstaande tabel vind je de huidige kosten van een energielabel deskundige Elsendorp. Wil je dit direct regelen? Klik hier om alle (lokale) specialisten te bekijken. Of bekijk adviseurs in Handel, Gemert, Zeeland, Odiliapeel en Volkel. De uiteindelijke tarieven worden gecalculeerd a.d.h.v. meerdere zaken.

 1. Type woning (twee-onder-een kap, vrijstaand, villa, hoekwoning, tussenwoning).
 2. Hoeveel tijd de bouwinspecteur nodig denkt te hebben.
 3. De kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen).
 4. De vestigingslocatie van de energiecoach.
HuisGrootteTarieven
Klein appartement80 m2€ 166,00
Tussenwoning130 m2€ 209,00
Hoekwoning150 m2€ 279,00
Vrijstaand175 m2€ 374,00
Actuele kosten woninglabel Elsendorp.

Bevoegde energieadviseurs in Elsendorp vergelijken

Ook direct dit definitief energielabel aanvragen? Om dit te realiseren maak je een afspraak met een erkend deskundige energielabel Elsendorp. Het adres om deze inspecteur op te zoeken is CentraalregisterTechniek.nl. Daar open je het QBISnl register. In het register vind je gecertificeerde adviseurs (BRL9500). Om gebruik te maken van een aanbieding bekijk je in de lijst hieronder een aantal uitgelichte adviseurs waar je simpel en snel een milieulabel kunt regelen en waarbij u direct op de kosten let.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Mijn woning verbeteren

Heb je een ongunstig energielabel, en wil jij besparen op de energiekosten door een betere energieprestatie? Met een focus op energiebesparende maatregelen kan je vrijwel elke woning vergroenen tot een label A/B/C huis. Het aanbrengen van de juiste isolatie is het startpunt. Zodoende is het zeker dat de warmte niet zomaar de woning uit kan. Pas als het huis goed geïsoleerd is ga je aan de slag met het zelf energie opwekken. Je kunt hier ook aanvullende informatie vinden over Energielabel voor bedrijfspand.

Advies: Op de informatieve website Verbeteruwhuis.nl kan je zien – nadat je wat vragen hebt beantwoord – praktische verbeteropties voor een beter energielabel. Bezoek de website en doe de check.

Bekijk de voordelen van een zuinig energielabel woning Elsendorp

 • Een zuinige woning en een structureel lage energierekening.
 • Een comfortabel binnenklimaat: geen tocht of kou rondom de ramen.
 • Een woning met label A of B is goed voor het klimaat want stoot minder CO2 uit.
 • Waardevermeerdering van jouw huis.
 • Lagere hypotheekrente mogelijk.
 • Je kunt profiteren van zeer aantrekkelijke subsidies voor het verduurzamen van jouw woning.
 • De energiecoach in Elsendorp is de juiste persoon om je hier bij te helpen.
EnergielabelBouwjaarOptimalisaties
Label A2013 – 2024All-electric warmtepomp voor nul-op-de-meter.
Label B1997 – 2005Naar label A met warmtepomp en zonnepanelen.
Label C1987 – 2004Zonnepanelen, na-isolatie en driedubbel glas.
Label D1972 – 1982Optimaliseer de thermische schil van de woning.
Label E1969 – 1975Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie en zonnepanelen.
Label F1950 – 1969Isolatie van muur, dak, vloer en kruipruimte.
Label Gt/m 1933Isoleren van de (spouw) muren, dak en vloer.

Snel het goedkoopste energielabel regelen?

Vergelijk alle adviseurs en regel het binnen 1 week

Woningisolatie

Isolatie vormt het belangrijkste onderdeel van een milieuvriendelijke woning. Door alle onderdelen van je huis goed te isoleren voorkom je dat de warmte in huis de woning ontglipt. Dankzij isolatie bespaar je op de maandelijkse stookkosten en krijg je een gezonde leefomgeving. Waar je moet starten met isoleren hangt af van wat er nu allemaal al aan isolatie is gedaan. Het bouwjaar van het huis geef inzicht in de vermoedelijke staat. Bekijk ook bouwtekeningen en informeer bij de vorige bewoners. Een bouwtechnische keuring of warmtescan laat de warmtelekken van uw woning zien. In de tabel hieronder krijg je inzicht in de besparingen die mogelijk gerealiseerd kan worden in het geval van een eengezinswoning met een standaard hr combiketel.

IsolatieInvesteringBesparing GasBesparing
Dakisolatie€3400 – €51001020 m3€683
Vloerisolatie€1300 – €3500305 m3€204
Spouwmuurisolatie€1150 – €2300860 m3€576
HR++ glas€1650 – €2650535 m3€358,45
Kosten en baten bij isolatiewerkzaamheden van een standaard huis.

Ventileren

Zodra je beschikt over een goed geïsoleerde woning, moet de focus liggen op het feit dat frisse lucht via meerdere kanten de woning in kan komen. Ventilatie is cruciaal voor een comfortabele leefomgeving. Zuinig en slim ventileren wil zeggen een gezond klimaat in huis, zonder al te veel warme te verliezen.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: Bij veel wind wordt de luchttoevoer automatisch beperkt.
 • Losse ventilatieunit: goedkope oplossing om 1 ruimte te ventileren.
 • Balansventilatie met warmte-terugwin-unit: een systeem van mechanische ventilatie waarbij de hoeveelheid aangevoerde verse lucht volledig in balans is.
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en kan hiervoor een huis verwarmen.

Woning gasloos verwarmen

De centrale verwarming is een kostbare aangelegenheid. In de praktijk gaat dit vaak nog met gasgestookte HR-ketels. Je kunt kijken naar een zuinig systeem die nauwelijks of helemaal geen gas gebruikt. Hieronder vind je de belangrijkste voorbeelden.

 • Moderne HR-combiketel: Compact, stil, veilig en zuinig.
 • Een hybride warmtepomp: eenvoudig te installeren systeem in hybride setting met de CV.
 • Een all-electric warmtepomp: de aardgasaansluiting kan helemaal de deur uit.
 • Zonneboiler: op een duurzame manier warm tapwater opwekken.
 • Infraroodpanelen: een sfeervol paneel dat werkt d.m.v. stralingswarmte.

Kies voor zonnepanelen

Zodra je de nodige isolatiewerkzaamheden hebt getroffen en een nieuwe ketel of warmtepomp hebt geplaatst weet je ongeveer hoeveel stroom je nodig hebt. De stroom die je nu nodig hebt kan je zelf genereren door een set met zonnepanelen te laten plaatsen. Ze gaan ontzettend lang mee (tot wel 30 jaar) en na gemiddeld 7 jaar zijn ze terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten het om in stroom.
 • Een compleet pakket met 10 zonnepanelen kost zo’n €4500 en heb je terugverdiend binnen 8,5 jaar.
 • Elektriciteit dat je niet zelf gebruikt kan je automatisch aan het net terugleveren (salderen). Voor dit stukje krijg je dezelfde prijs als waarvoor je kWh inkoopt.

energielabel-elsendorp-5424

Alles wat je moet weten over een zakelijk energielabel

Een geldig energielabel voor kantoren is verplicht bij verhuur, verkoop en oplevering van een bedrijfspand vanaf 50m2. De noodzaak is relevant voor alle utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, universiteiten, horecagelegenheden, en publieke gebouwen zoals verpleeghuizen. Is het pand 100m2 of groter, en is 50% of meer van deze ruimte geschikt als kantoorplekken? Dan moet het pand vanaf 2023 minimaal energielabel C hebben. Ook moeten winkels en bedrijven die werkzaam zijn in publieke ruimtes van minimaal 250 m2 het label zo ophangen dat iedereen dit kan zien, bijvoorbeeld bij de ingang. Op deze website vind je ook alles over Voorlopig energielabel.

 • Bij het het officiële verkoopmoment van een bedrijfsruimte is een energielabel noodzakelijk.
 • Dit is noodzakelijk voor alle bedrijfspanden, overheidsgebouwen, winkels en horeca.
 • Voor bedrijfshallen en opslagruimtes geldt er op dit moment geen verplichting.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 m2 aan functionele ruimte (en waar minimaal 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten per 2023 minimaal de beschikking hebben over milieulabel C.
 • In openbare panden van minimaal 250 m2 moet het label goed zichtbaar zijn voor bezoekers.

Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat doet een energielabel?
Het energielabels biedt inzicht in de actuele staat en de energieprestatie van een object. Hoe minder fossiele energie de woning gebruikt, des te groener je woninglabel. De energie-index start bij energielabel A of B (erg milieuvriendelijk) tot en met G (niet milieuvriendelijk).

Moet mijn huis verplicht een energielabel?
Ja, als je jouw huis verhuurt of verkoopt dan moet je aantonen welk energielabel het huis toegekend is. Dit moet ook in de verkoopadvertentie staan. Doe je dit niet, dan is een boete van €170 niet uitgesloten.

Hoe kan ik een label voor mijn woning aanvragen?
Voor dit document moet je een gecertificeerde energiedeskundige in Elsendorp laten komen. Door gebruik te maken van QBIS.nl vind je de beschikbare energiespecialisten. Deze inspecteur komt bij je thuis en analyseert hoe de staat van het huis is. Deze specialist kiest het label en voert deze ook in de database EP-online in. Je ontvangt digitaal alle dossiers en in Mijn Overheid is het zelf te downloaden (gemeente Gemert-Bakel).

Hoe komt mijn energielabel tot stand?
De adviseur kijkt naar het jaar waarin het huis is gebouwd, het soort gebouw, m2 woonruimte en ook naar specifieke zaken als HR ++ glas en kozijnen, het soort isolatie, de ventilatie en verwarming oplossingen in het gebouw en of er ook energie wordt gewonnen met een warmtepomp of zonnepanelen. Op basis daarvan berekent de deskundige hoeveel gas en stroom benodigd is voor de centrale verwarming van jouw huis en in welke mate de woning dit zelf uit hernieuwbare bronnen haalt. Op basis hiervan zal de benodigde labelletter met je gedeeld worden.

Hoe duur is een energielabel?
De kosten van een energielabel variëren tussen de €190,00 – €370,00. De definitieve prijs heeft te maken met de grootte van de woning, de hoeveelheid uren die de expert bezig is en de kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Elsendorp doe je door velerlei energieadviseur te gaan vergelijken die hun dienst aanbieden in de provincie Noord-Brabant.

Hoe kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Om dit in te zien kan je een kijkje nemen op de overheidswebsite energielabel.nl. Selecteer of het een koop- of huurwoning is en voer jouw postcode (5424) en het huisnummer in de betreffende velden in. Je ziet nu meteen het label en de geldigheid. Belangrijk: is het een voorlopig energielabel? Dit is geen officieel document en wordt dus ook niet geaccepteerd bij een verkoop of verhuur. Je moet het dus eerst laten omvormen naar een definitief milieulabel. Zoek het snel uit: energielabel huis Elsendorp opvragen.

Plaats een reactie