Energielabel Odiliapeel

Direct energielabel aanvragen

Wil je een energielabel aanvragen voor jouw woning in Odiliapeel? Sinds een aantal jaren heeft ieder huis een energielabel toegewezen gekregen. Dit label laat zien hoe energiezuinig jouw huis is en biedt handige suggesties om het nog zuiniger te maken. Gaat jouw woning in de verkoop? In dat geval is een definitief energielabel in Odiliapeel verplicht. Op deze website lees je alle benodigde informatie over het berekenen, opvragen en aanvragen van het keurmerk. Bovendien kan je hier energieadviseurs vergelijken en hebben wij een stappenplan om jouw woning energiezuiniger te maken.

 • Het energielabel laat zien hoe zuinig jouw woning is, en hoe je dit kunt verbeteren.
 • Sinds 1 januari 2015 is het verplicht bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • Er zijn 7 niveau’s: Energielabel A & B (zeer zuinig) t/m F en G (rood, hoog verbruik).
 • De laatste jaren kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. De regelgeving is in 2021 omgegooid.
 • Je moet nu eerst contact opnemen met een energieadviseur in Odiliapeel die jouw huis helemaal doorneemt en een label opmaakt.
 • Het keurmerk – inclusief concrete verbeterpunten – heeft een prijs van tussen de €130,00 – €355,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Odiliapeel

Het energielabel geeft inzicht in de energiezuinigheid van een woning. Alle woningbezitters ontvingen in 2015 een voorlopig energielabel. Indien het huis opnieuw wordt verkocht of verhuurt, dan is een definitief energielabel verplicht. Vanaf 2021 is er een nieuwe methode waarop dit wordt vastgesteld (NTA8800). Je moet tegenwoordig een gecertificeerde energieadviseur laten langskomen. Deze adviseur zal thuis langskomen en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. Het certificaat is nu wel een stuk duurder geworden. In het volgende overzicht lees je hoe jij zo’n voordelig energielabel in Odiliapeel kunt regelen.

Een energielabel voor je woning aanvragen in 5 stappen

 1. Bekijk alle energiedeskundigen

  Via centraalregistertechniek.nl vind je alle deskundige energieadviseurs die het energielabel mogen opmaken. Neem als basis je postcode (5409) om een erkend deskundige in Odiliapeel op te vragen.

 2. Afspraak en voorbereiding

  Tik op een specialist en bel of mail voor een afspraak. Het is handig als je alle relevante details van je woning paraat hebt. Met name bouwtekeningen, EPC-berekeningen en bestekken.

 3. Bezoek op locatie

  Zo’n erkend energiedeskundige komt thuis langs en berekent de energieprestatie van de woning. Wij raden altijd aan om mee te lopen.

 4. Registratie van het label

  De EP-adviseur in Odiliapeel maak zijn of haar berekening, bepaalt het label en voert deze ook in de database EP-online in.

 5. Het label via internet bekijken

  Als alle werkzaamheden zijn gedaan krijg jij per mail een PDF van het certificaat met alle resultaten en een rapport met adviespunten. Het certificaat is maximaal 10 jaar geldig en dien je te overhandigen aan een geïnteresseerde koper. Het is ook digitaal in te zien via de berichtenbox van de overheid.

Meer informatie over een particulier energielabel?

Check alle energieadviseurs en profiteer van aantrekkelijke tarieven

Gemiddelde kosten energielabel

De prijzen van een definitief energielabel komen uit tussen de €175,00 & €430,00. In de vergelijker hieronder vind je de gemiddelde tarieven van een energielabel deskundige Odiliapeel. Direct een aanvraag doen? Klik hier om direct de (lokale) aanbieders te bekijken. Je vind hier ook adviseurs in Volkel, Maren-Kessel, Lith, Lithoijen en Teeffelen. De totale kosten worden berekend middels verschillende aspecten.

 1. Het type huis (hoekwoning, villa, vrijstaand, twee-onder-een kap, appartement).
 2. De benodigde tijd die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De reeds aanwezige details van de woning (tekeningen en facturen van renovaties).
 4. De uiteindelijk energiecoach die het werk gaat doen.
WoningGrootteKostprijs
Klein appartement50 m2€ 178,00
Tussenwoning115 m2€ 217,00
Geschakeld huis165 m2€ 291,00
Vrijstaand185 m2€ 375,00
Actuele kosten woninglabel Odiliapeel.

Bekwame energieadviseurs in Odiliapeel vergelijken

Vandaag nog een definitief energielabel aanvragen? Dan heb je nodig een erkend deskundige energielabel Odiliapeel. De juiste plek om ervaren energiedeskundigen te vergelijken is www.centraalregisterTechniek.nl. Op deze pagina vind je een link naar het QBISnl register. In het register tref je bekwame experts (BRL9500). Om snel iets af te spreken doorzoek je hieronder een overzicht met erkende specialisten waar je simpel en snel een afspraak kunt maken tegen een scherpe prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Stappenplan om je woning te verduurzamen

Heeft jouw huis een hoog energieverbruik, en wil jij graag iets doen aan de energieprestatie? Aan de hand van energiebesparende maatregelen kan je ook jouw woning omturnen tot een groen label (A, B of C). Het isoleren van een woning nemen we als uitgangspunt. Daardoor is het zeker dat zo min mogelijk warmte verloren gaat. Bij de fase daaropvolgend kijk je pas naar zelf energie opwekken met een warmtepomp of zonnepanelen. Of klik door voor meer informatie over E energielabel.

Adviezen: Via het overheidsinitiatief Verbeteruwhuis.nl controleer je – nadat je de kenmerken van jouw woning hebt ingevuld – praktische verbeteropties voor een beter energielabel. Voer de check uit.

Voordelen van een zuinig energielabel woning Odiliapeel

 • Een “groene” woning en flink besparen op de energiekosten.
 • Een gezond klimaat in huis: in de winter lekker warm en in de zomer lekker koel.
 • Een woning met label B of A is goed voor het milieu.
 • Waardevermeerdering van jouw huis.
 • In sommige gevallen biedt de bank een rentekorting.
 • Je kunt gebruik maken van forse subsidies voor het verbouwen van een huis.
 • De energiecoach in Odiliapeel kan je hierbij helpen.
EnergielabelBouwjaarAanpassingen
Label A2012 – 2024Energieneutrale woning met zonnepanelen en warmtepomp.
Label B2002 – 2009Duurzaam de woning verwarmen met een warmtepomp.
Label C1987 – 2000Triple glas, zonnepanelen + evt. spouwmuurisolatie
Label D1972 – 1982Probeer te beginnen met een goede vloerisolatie.
Label E1969 – 1976Kruipruimte, muren, dak en vloer isoleren + zonnepanelen.
Label F1948 – 1965Vloer- en spouwmuurisolatie en dubbelglas.
Label Gt/m 1931Spouwmuur-, dak- en vloerisolatie.

Snel het goedkoopste energielabel regelen?

Vind de goedkoopste aanbieder en ontvang nog deze week jouw label

Woningisolatie

Isolatie is met afstand de belangrijkste factor voor een label A of B woning. Met grondige isolatie vermijd je dat de warmte in de woning weer kan ontsnappen. Daardoor gaan de stookkosten direct omlaag en krijg je een aangenaam leefklimaat. Waar je moet starten met isoleren hangt af van de huidige mate van isolatie. Het bouwjaar van het huis is vaak een goede indicator hiervoor. Buren, en zeker ook vorige bewoners, weten vaak ook meer. Een bouwtechnische keuring of een thermografische inspectie laat in één oogopslag zien waar warmte verloren gaat. In ons overzicht hieronder bekijk je de potentiële besparing voor een doorsnee woning met een hoog rendement ketel.

Soort isolatieTarievenGasbesparing (jaar)Besparing (€/jaar)
Dakisolatie€4000 – €55001000 m3€740
Vloerisolatie€1800 – €4000285 m3€211
Spouwmuurisolatie€1200 – €2250840 m3€622
HR++ glas€1700 – €3000515 m3€381,1
Tarieven en besparingen bij het isoleren van een doorsnee- eengezinswoning.

Ventileren

Als je huis een goede isolatie heeft, moet je er zorg voor dragen dat er voldoende frisse lucht in de woning komt. Ventilatie is essentieel voor een aangenaam klimaat in huis. Slim en zuinig ventileren wil zeggen een optimaal binnenklimaat waarbij de warmte uit de vervuilde, afgezogen lucht, wordt teruggewonnen.

 • Winddrukgeregelde roosters: constant ventilatievolume zonder tochtvorming.
 • Losse ventilatieunit: slimme keuze bij woningen met natuurlijke ventilatie.
 • Balansventilatie met warmte-terugwin-unit: Alle ruimtes worden even goed geventileerd.
 • Ventilatiewarmtepomp met HR:ketel: maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor.

Woning gasloos verwarmen

De centrale verwarming vergt jaarlijks heel wat gas. Veel woning beschikken nog over een gasketel. Je kunt kiezen voor een duurzame oplossing die het mogelijk maakt om zonder gas te verwarmen. In de volgende lijst bekijk je de meeste populaire optie.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: is efficiënter en verbruikt veel minder gas.
 • Een hybride warmtepomp: combinatie van een cv-ketel met een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: het hele huis verwarmen met stroom (stand-alone warmtepomp).
 • Zonneboiler: de zonnecollectoren zetten energie om in warmte.
 • Infraroodpanelen: comfortabele lokale stralingswarmte die prettig aanvoelt.

Voordelen zonnepanelen

Nadat je de optimalisatiepunten voor jouw woning hebt aangepakt weet je ongeveer hoeveel stroom je nodig hebt. Deze energie kan je zelf opwekken met zonnepanelen op het dak. Ze gaan met gemak 30 jaar of langer mee en ze verdienen zich razendsnel terug, vaak al binnen 7 jaar.

 • Zonnepanelen zetten zonne-energie om in elektriciteit.
 • Een systeem van 10 zonnepanelen is er al vanaf €5200 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 6 jaar.
 • De stroom die over is en je niet verbruikt gaat terug naar het net (salderen). Daarvoor ontvang je dezelfde prijs als waarvoor je kWh inkoopt.

energielabel-odiliapeel-5409

Energielabel voor bedrijfspand aanvragen

Een geldig energielabel voor je bedrijf is nodig op het moment van overdracht (koop/huur) van een bedrijfspand vanaf 50m2. Deze regelgeving richt zich op alle soorten utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, sporthallen, winkelcentrums, en publieke panden zoals verpleeghuizen. Is het gebouw groter dan 100m2, en wordt dit voor ten minste 50% ingezet als kantoorfunctie? In dat kader moeten deze panden per 2023 minimaal een energielabel C hebben. Daarnaast moeten organisaties (bijvoorbeeld ziekenhuizen of supermarkten) die gehuisvest zijn in grote publieke gebouwen van meer dan 250 m2 het label duidelijk zichtbaar ophangen, bijvoorbeeld bij de toegangspoort. Lees ook meer over Besparen op energie.

 • Bij verkoop, verhuur of oplevering van een bedrijfspand is zo’n energielabel een vereiste.
 • Dit is noodzakelijk voor alle bedrijfspanden, winkels, kantoren en horeca gebouwen.
 • Voor opslagruimtes en loodsen is hierop een uitzondering van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 vierkante meter aan oppervlakte (waar 50% of meer gebruikt wordt als kantoor) moeten binnenkort (2023) minimaal de beschikking hebben over milieulabel C.
 • In grotere publieke ruimtes vanaf 250 m2 hoort het label zichtbaar te zijn voor bezoekers.

FAQ – Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat is het energielabel voor woningen?
Het energielabel geeft inzicht in de energieprestatie van een woning. Hoe minder CO-2 de woning uitstoot, hoe beter het woninglabel is. De energie-index kent 7 stappen: van energielabel A/B (erg zuinig) tot en met F / G (minder energiezuinig).

Moet mijn huis verplicht een energielabel?
Ja, als je jouw huis wilt verkopen of verhuren moet jij duidelijk kunnen maken wat de huidige energie staat van de woning is. Deze gegevens moeten vermeld worden in de advertenties (makelaar). Kan je geen geldig label aantonen, dan riskeer je een boete van €170,00.

Op welke wijze kan ik een label aanvragen?
Hiervoor moet je een vakbekwame energiedeskundige in Odiliapeel uitnodigen. Via qbis.nl kan je een energiespecialist zoeken. Een inspecteur moet fysiek bij je thuis komen en neemt de woning op. De adviseur rekent alles door, bepaalt het label en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform. De definitieve berekeningen ontvang je per mail en middels Mijn Overheid kun je het later downloaden (gemeente Uden).

Hoe wordt mijn energielabel vastgesteld?
De vakman controleert het jaar waarin het gebouw is neergezet, het type woning, m2 woonoppervlakte en andere eigenschappen als type glas, de toegepaste isolatie, op welke manier de woning wordt verwarmd en geventileerd en de aanwezige systemen voor energieopwekking (zonnecellen / warmtepomp). Met deze details kan worden berekend wat de totale energiebehoefte is voor het verwarmen en koelen van het appartement en welk deel uit hernieuwbare bronnen komt. Hierna wordt het labelletter geregistreerd.

Wat betaal ik voor een energielabel?
De kosten van het energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €125,00 en €400,00. De definitieve prijs ligt aan het woonoppervlakte, hoeveel uur de expert er mee bezig is en de beschikbare documentatie (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Odiliapeel kan jij doorgaans het meest voordelig doen door verschillende energiedeskundigen te contacteren die werkzaam zijn in en rondom de provincie Noord-Brabant.

Mijn energielabel opvragen, hoe doe ik dat?
Om dit te bekijken kan je het beste gaan naar energielabel.nl van de overheid. Geef aan om wat voor type woning het gaat en voer jouw postcode (5409) en het huisnummer in de zoekbalk in. Je krijgt nu gelijk het huidige label plus de vervaldatum te zien. Opmerking: krijg je een voorlopig energielabel op je scherm? Dit is geen officiële status en mag je dus niet bij een woning overdracht gebruiken. Je moet dit dus eerst aanpassen naar een definitief huislabel. Bekijk het direct online: energielabel huis Odiliapeel opvragen.

Plaats een reactie