Energielabel Lithoijen

Direct energielabel aanvragen

Wil je een energielabel aanvragen voor jouw woning in Lithoijen? Vanaf 2015 heeft elke woning een energielabel. Dit certificaat vertelt hoe zuinig jouw woning is en toont nuttige mogelijkheden om het te verduurzamen. Ben je van plan jouw woning te verkopen of verhuren? Dan is een definitief energielabel in Lithoijen verplicht. Op ons energielabel-platform vind je aanvullende informatie over het regelen en aanvragen van een keurmerk. In aanvulling daarop kan je hier energieadviseurs vergelijken en lees je handige tips & tricks bij het verduurzamen van jouw woning.

 • Het energielabel maakt duidelijk wat de huidige staat van de woning is.
 • Het is noodzakelijk bij een woningverkoop, verhuurcontract of een nieuwbouwproject.
 • We delen het op in 7 niveaus: Energielabel A of B (erg milieuvriendelijk) t/m F & G (niet duurzaam).
 • In het begin kon je zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Er geldt sinds 2021 andere wetgeving.
 • De woningeigenaar maakt een afspraak met de energieadviseur in Lithoijen die de woning komt bekijken en het label registreert.
 • Het keurmerk – incl. verbetermogelijkheden – kost tegenwoordig tussen de €125,00 – €440,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Lithoijen

Het energielabel geeft een indicatie van de hoeveelheid energie die nodig is om een woning te verwarmen. Alle woningbezitters hebben in 2015 een voorlopig energielabel gekregen. Op het moment dat je overgaat tot verkoop of verhuur van je woning, dan heb je een definitief energielabel nodig. Sinds kort is er een nieuwe richtlijn dat wordt geclassificeerd als NTA8800. Je moet nu een bekwame energieadviseur laten langskomen. Deze specialist huur je als het ware in en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. Door deze nieuwe methode zijn de kosten een stuk hoger. Hieronder bieden wij informatie over hoe jij een voordelig energielabel in Lithoijen aanvraagt.

5-stappenplan energielabel aanvragen

 1. Informeer naar een energiedeskundige

  Via het platform centraalregistertechniek.nl bekijk je alle bevoegde energieadviseurs die een energielabel mogen registreren. Zoek op adresgegevens (5396) om een erkend deskundige in Lithoijen te zoeken.

 2. Afspraak maken en voorbereiden

  Neem contact op met specialist en bel of mail voor een afspraak. Zorg dat je alle essentiële details van de woning paraat hebt. Zoals bouwtekeningen, EPC-berekeningen en bestekken.

 3. Bezoek en berekening

  Deze erkend energiedeskundige komt langs op het afgesproken moment en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. Hij of zij zal ongeveer 2 uur bezig zijn.

 4. Vaststellen van het label

  De EP-adviseur in Lithoijen beslist uiteindelijk wat het label moet worden en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database.

 5. Online label inzien

  Nadat de calculatie is afgerond wordt er een PDF toegestuurd van het label met daarbij de specificaties en de aanbevolen energiebesparende maatregelen. Het document is na datum van afgifte 10 jaar geldig en moet je laten zien in de situaties waarbij je gaat verhuren of verkopen. Je kunt het ook te allen tijde opvragen via Mijn Overheid.

Een aanvraag indienen voor een particulier energielabel?

Doorzoek de energieadviseurs en vind de laagste prijs

De kosten van een energielabel

De prijzen van een definitief energielabel liggen tussen de €130,00 – €370,00. In de tabel die je hieronder ziet tref je de huidige kosten van een energielabel deskundige Lithoijen. Wil je dit direct regelen? Klik hier om aanbieders in jouw regio te vergelijken. Vergelijk ook adviseurs in Teeffelen, Oijen, Nuland, Nistelrode en Geffen. De uiteindelijke prijzen kunnen berekend worden d.m.v. verscheidene factoren.

 1. Soort woning (tussenwoning, vrijstaand, villa, appartement, twee-onder-een kap).
 2. De tijd die de bouwinspecteur kwijt is.
 3. De kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie).
 4. De energiecoach of adviseur die je kiest.
Soort woningM2 woonruimteGeschatte kosten
Klein appartement75 m2€ 163,00
Rijtjeshuis130 m2€ 201,00
Twee-onder-een kap165 m2€ 282,00
Vrijstaand180 m2€ 356,00
Kostenoverzicht woninglabel Lithoijen.

Bekwame energieadviseurs in Lithoijen vergelijken

Ook direct een definitief energielabel aanvragen? Om dit te regelen heb je nodig een erkend deskundige energielabel Lithoijen. Het platform om ervaren energiedeskundigen te vergelijken is https://www.centraalregistertechniek.nl. Daar kan je klikken op de link naar het QBISnl register. In het register kom je in contact met deskundige adviseurs (BRL9500). Voor jouw gemak bekijk je in de lijst hieronder een overzicht met erkende specialisten waar je direct een woninginspectie kunt aanvragen tegen een normale prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Mijn woning verbeteren

Heb je een ongunstig energielabel, en wil je de energieprestatie graag verbeteren? Door te kiezen voor energiebesparende maatregelen kan je vrijwel elke woning verbeteren tot een label-B huis. In de regel begint men altijd met isoleren. Daarmee zorg je dat de gewonnen warmte niet zomaar de woning verlaat. Zodra dit in orde is ga je aan de slag met de mogelijkheden voor energieopwekking. Op deze website lees je ook meer over A energielabel.

Tip: Via het overheidsinitiatief https://www.verbeteruwhuis.nl kan je zien – nadat je jouw woning hebt omschreven – verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Bekijk direct wat de mogelijkheden zijn.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Lithoijen

 • Een zuinige woning met een lage energierekening.
 • Een prettig wooncomfort: het hele jaar een aangename temperatuur in huis.
 • Een huis met het milieulabel A of B beperkt de CO-2 uitstoot.
 • De woning is interessanter op de woningmarkt.
 • Steeds vaker recht op korting op de hypotheekrente.
 • Je kunt profiteren van aantrekkelijke subsidies wanneer je er voor kiest om je woning te verduurzamen.
 • De energiecoach in Lithoijen kan hier ook in adviseren.
EnergielabelBouwjaarOptimalisaties
Label A2011 – 2024Warmtepomp om helemaal van het gas af te gaan.
Label B1998 – 2004Het laten plaatsen van een warmtepomp en/of zonnepanelen.
Label C1984 – 1999Zonnepanelen, triple glas, HR107 combiketel.
Label D1974 – 1982Laat een scan uitvoeren om isolatieproblemen op te lossen.
Label E1968 – 1977Isoleren, zonnepanelen en een nieuwe HR-ketel.
Label F1946 – 1965Isoleren van vloer, (spouw)muur en dak.
Label Gt/m 1941HR-ketel en isolatie.

Zoek je het goedkoopste energielabel?

Vergelijk alle adviseurs en vraag snel jouw energielabel aan

Isoleer je woning

Isolatie is altijd de belangrijkste stap voor een energiezuinig huis. Dankzij goede isolatie vermijd je dat de warmte in de woning weer kan ontsnappen. Hiermee dalen de stookkosten in de winter en krijg je een prettig woonklimaat. Waar je als eerste moet beginnen wordt bepaald door de huidige staat van de woning. Het bouwjaar van de woning geef inzicht in de vermoedelijke staat. Je kunt ook informeren bij andere woningen in de buurt. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek met warmtescan toont hoe het zit met het warmteverlies van je woning. Hieronder tref je de besparingen die mogelijk gerealiseerd kan worden bij een kleinere eengezinswoning (60 m2) met een standaard hr combiketel.

Isolatie keuzeTarievenBesparing (gas)Besparing (€/jaar)
Dakisolatie€3900 – €5600980 m3€686
Vloerisolatie€1700 – €3400265 m3€186
Spouwmuurisolatie€1450 – €2250820 m3€574
HR++ glas€1950 – €2750495 m3€346,5
Kosten en baten bij het isoleren van een doorsnee- eengezinswoning.

Ventileren

Indien je beschikt over een goed geïsoleerde woning, moet de focus liggen op het feit dat de luchtstromen in het pand worden verbeterd. Ventilatie is noodzakelijk voor een aangenaam klimaat in huis. Slim en zuinig ventileren betekent een optimaal leefklimaat, zonder heel erg veel warmteverlies.

 • Zelfregelend rooster: rooster in ramen of deuren zorgen voor schone lucht.
 • Lokale ventilatie-unit: goedkope oplossing om 1 ruimte te ventileren.
 • Balansventilatie met WTW-unit: een systeem van mechanische ventilatie waarbij de hoeveelheid aangevoerde verse lucht volledig in balans is.
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: gebruikt de warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water.

CV-ketel vervangen

Het aansturen van de radiatoren en/of vloerverwarming is een kostbare aangelegenheid. Veel woning beschikken nog over een gasketel. Overweeg een groen alternatief waardoor je nauwelijks tot geen gas meer nodig hebt. In de volgende opsomming bekijk je de meeste populaire optie.

 • Moderne HR-combiketel: Compact, stil, veilig en zuinig.
 • Een hybride warmtepomp: uitstekende tussenstap naar een vol-elektrisch huis.
 • Een all-electric warmtepomp: een volledig stand-alone functionerend systeem op elektriciteit.
 • Zonneboiler: zonnecollectoren verwarmen een gesloten leidingsystemen en de boiler.
 • Infraroodpanelen: ideaal om lokaal warmte af te geven.

Voordelen zonnepanelen

Zodra je aanpassingen hebt doorgevoerd weet je ongeveer hoeveel stroom je nodig hebt. Deze energie kan je zelf opwekken met zonnepanelen op het dak. De nieuwste panelen kunnen wel 40 jaar mee en ze verdienen zich razendsnel terug, vaak al binnen 7 jaar.

 • Zonnepanelen zetten zonne-energie om in elektriciteit.
 • Een compleet pakket met 10 zonnepanelen kost gemiddeld €4900 en verdien je terug in 7 jaar.
 • De kWh stroom die je niet gebruikt gaat naar het net (salderen). Hiervoor ontvang je hetzelfde tarief als je betaalt aan jouw leverancier.

energielabel-lithoijen-5396

Aanvraag indienen energielabel voor bedrijfspand

Een geldig energielabel voor kantoren is verplicht bij oplevering, maar ook bij verhuur/verkoop van zakelijke panden (mits groter dan 50m2). Deze verordening is in het leven geroepen voor utiliteitsgebouwen als een kantoor, sporthallen, retailpanden, en openbare gebouwen zoals een stadion. Is het object meer dan 100m2 groot qua oppervlakte, en dient ten minste 50% als kantoorruimtes? Op dat moment moet het pand per 2023 wettelijk gezien beschikken over energielabel C. Bovendien moeten organisaties die gevestigd zijn in publieke gebouwen van 250m2 of groter het energielabel actief en transparant delen, bijvoorbeeld bij de toegangspoort. Je kunt hier ook meer lezen over F energielabel.

 • Bij officiële transactiemomenten van zakelijke gebouwen is een energielabel verplicht.
 • Dit geldt voor vrijwel alle bedrijfspanden met een gebruiksoppervlakte van 50 m2.
 • Voor panden met een industriefunctie geldt er op dit moment geen verplichting.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 vierkante meter aan oppervlakte (waar meer dan de helft wordt gebruikt als kantoor) moeten per 2023 een milieulabel C of beter hebben.
 • In openbare gebouwen met een ruimte van minimaal 250 m2 moet het label goed zichtbaar zijn voor bezoekers.

Veelgestelde vragen woninglabel

Wat doet een energielabel?
Het energielabel geeft een indicatie van de hoeveelheid energie die een woning gebruikt. Hoe minder energie benodigd is, hoe gunstiger het woninglabel. De energie-index loopt van energielabel A/B (laag verbruik) tot label G (zeer onzuinig).

Heb ik verplicht een energielabel nodig?
Ja, als jij een woning wilt verkopen of verhuren moet je inzicht bieden in welk energielabel het huis toegekend is. Je moet het ook meenemen in de advertentie (makelaar). Is er geen geregistreerd label, dan kan je een boete van tenminste €170 krijgen.

Hoe vraag ik voor mijn huis een label aan?
Voor een definitief label moet je een gecertificeerde energiedeskundige in Lithoijen vragen bij je thuis te komen voor een onderzoek. Op www.Qbis.nl vind je de beschikbare energiespecialisten. Een expert zal thuis langskomen en bekijk de gehele woning. De deskundige bepaalt het uiteindelijke label en voert deze ook in de database EP-online in. Je krijgt een email met alle documenten en je kunt het vinden in Mijn Overheid (gemeente Oss).

Hoe wordt een definitief energielabel vastgesteld?
De adviseur analyseert het jaar waarin het gebouw is neergezet, het soort woning, m2 woonoppervlakte en ook naar specifieke zaken als ramen en kozijnen, hoe goed de woning geïsoleerd is, de manier waarop het huis verwarmd en geventileerd wordt en de aanwezige systemen voor energieopwekking (zonnecellen / warmtepomp). D.m.v. van deze gegevens berekent hij of zij hoeveel gas en stroom benodigd is voor het verwarmen en koelen van woonunit en voor welk % de woning zelfvoorzienend is. Tenslotte wordt de labelletter definitief vastgesteld.

Wat kost een energielabel?
De prijzen van het energielabel komen uit tussen de €130,00 en €430,00. De definitieve prijs wordt bepaald door type woning, de benodigde tijd die de energieadviseur nodig heeft en de reeds aanwezige details van de woning (tekeningen en EPC-berekeningen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Lithoijen kan je doen door lokale energiebedrijven naast elkaar te zetten die actief zijn rondom de provincie Groningen.

Via welke website kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Daarvoor check je Energielabel.nl. Selecteer je type woning en vul jouw postcode (5396) en het huisnummer in. Je krijgt nu het label van jouw woning te zien. Belangrijk: wordt er een voorlopig energielabel getoond? Dit is geen officiële status en wordt dus ook niet geaccepteerd bij een verkoop of verhuur. Je zult het dus eerst moeten omzetten naar een definitief woninglabel. Zoek het snel uit: energielabel huis Lithoijen opvragen.

Plaats een reactie