Energielabel Laag-Keppel

Direct energielabel aanvragen

Zonder gedoe een energielabel aanvragen voor jouw woning in Laag-Keppel? Met ingang van 1 januari 2015 moet elke woning een energielabel hebben. Dit informatielabel vertelt hoe zuinig jouw woning is en toont nuttige suggesties om de woning duurzamer te laten worden. Ben je van plan jouw woning te verkopen of verhuren? In dat geval is een definitief energielabel in Laag-Keppel verplicht. Op dit informatieplatform vind je actuele informatie over het aanvragen van jouw label. Tevens kan je (regionale) energieadviseurs met elkaar vergelijken en tref je hier een stappenplan om jouw woning energiezuiniger te maken.

 • Het energielabel geeft een beeld van de energieprestatie van een woning.
 • Het is noodzakelijk bij een woningoverdracht (bijvoorbeeld verkoop of verhuur).
 • We delen het op in 7 categorieën: Energielabel A & B (zeer zuinig) t/m F en G (niet duurzaam).
 • Tot eind 2020 kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Vanaf 2021 is er het e.e.a. gewijzigd.
 • Je plant een afspraak met een energieadviseur in Laag-Keppel die jouw woning helemaal doorneemt en op basis daarvan het label vaststelt.
 • Het certificaat – inclusief concrete verbeterpunten – kost tegenwoordig tussen de €145,00 & €390,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Laag-Keppel

Het energielabel geeft een indicatie van de hoeveelheid energie die nodig is om een woning te verwarmen. Alle huiseigenaren hebben in 2015 een voorlopig energielabel gekregen. Zodra jij jouw huis wilt verkopen of verhuren, dan moet je een definitief energielabel hebben. Vanaf 2021 is er een nieuwe rekenmethode waarbinnen het label wordt opgesteld (NTA8800). Je moet om die reden een deskundige energieadviseur laten langskomen. Deze adviseur zal thuis langskomen en analyseert de actuele situatie op energiegebied. De prijzen zijn om die reden ook flink hoger geworden. Hieronder bekijk je hoe jij het voordelig energielabel in Laag-Keppel moet aanvragen.

Een energielabel voor je woning aanvragen in 5 stappen

 1. Vind een energiedeskundige

  Op www.centraalregistertechniek.nl tref je alle officiële energieadviseurs die een energielabel mogen vaststellen. Zoek op adresgegevens (6998) om een erkend deskundige in Laag-Keppel op te sporen.

 2. Bereid je voor op de afspraak

  Ga vervolgens verder naar een adviseur en probeer een afspraak in te plannen. Zorg dat je zoveel mogelijk details van het huis kunt laten zien. Je kunt denken aan bouwtekeningen en facturen van renovaties of eerdere EPC-berekeningen.

 3. Inventarisatie

  Een erkend energiedeskundige komt fysiek bij je thuis en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. Het bezoek duurt ongeveer 2 uur.

 4. Het registreren van een label

  De EP-adviseur in Laag-Keppel rekent alles door, bepaalt het label en legt deze vast in de EP-online database.

 5. Database met labels bekijken

  Wanneer alles achter de rug is ontvangt men per email een PDF van het vastgestelde label inclusief een duidelijke onderbouwing en suggesties om de woning te verduurzamen. Het document heeft een geldigheidsduur van 10 jaar en dien je te overhandigen op het moment dat je gaat verkopen. Het is ook digitaal in te zien via de berichtenbox van de overheid.

Alles weten over een particulier energielabel?

Bekijk energieadviseurs en bekijk de goedkoopste aanbieder

Gemiddelde kosten energielabel

De onkosten voor een definitief energielabel schommelen tussen de €180,00 en €395,00. In het onderstaand overzicht vind je de huidige kosten van een energielabel deskundige Laag-Keppel. Meteen aan de slag? Klik hier om de adviseurs met elkaar te vergelijken. Check ook adviseurs in Hoog-Keppel, Drempt, De Steeg, Lathum en Giesbeek. De geschatte kosten wordt bepaald door verscheidene zaken.

 1. Het type huis (twee-onder-een kap, villa, hoekwoning, appartement, tussenwoning).
 2. De tijd die de bouwinspecteur kwijt is.
 3. De beschikbare documentatie (tekeningen of het bestek).
 4. De uiteindelijk energiecoach die het werk gaat doen.
Categorie woningWoonoppervlakteOnkosten
Appartement80 m2€ 179,00
Rijtjeshuis110 m2€ 200,00
Geschakelde woning155 m2€ 287,00
Vrijstaand185 m2€ 372,00
Prijzen woninglabel Laag-Keppel.

Deskundige energieadviseurs in Laag-Keppel vergelijken

Zo snel mogelijk een definitief energielabel aanvragen? Om dit te regelen ga jij snel op zoek naar een erkend deskundige energielabel Laag-Keppel. Het platform om deze vakmannen te treffen is https://www.centraalregistertechniek.nl. Daar open je het QBISnl register. Hierin tref je officiële specialisten (BRL9500). Om het proces in gang te zetten doorzoek je hieronder een aantal uitgelichte adviseurs waar je gemakkelijk een milieulabel kunt regelen voor een aantrekkelijk tarieven.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Duurzamer wonen in 4 stappen

Woon jij in een milieu-onvriendelijk huis, en wil jij graag verduurzamen en daarmee de energieprestatie verbeteren? Met slimme energiebesparende maatregelen kan je vrijwel elke woning vergroenen tot een groen label (A, B of C). Aan de basis staat altijd isoleren. Hierdoor geef je jouw woning een warme jas en zorg je dat de woning niet onnodig warmte laat ontsnappen. Pas als het huis goed geïsoleerd is ga je juist verder in op het opwekken van eigen energie. Of klik door voor meer informatie over Energielabel geldigheidsduur.

Let op: Via het overheidsinitiatief https://www.verbeteruwhuis.nl bekijk je – na het beantwoorden van wat vragen – verbeteropties voor een groen energielabel. Achterhaal de mogelijke besparingen.

Bekijk de voordelen van een zuinig energielabel woning Laag-Keppel

 • Een “groene” woning en flink besparen op de energiekosten.
 • Een prettig binnenklimaat: geen koude tocht in de buurt van de ramen.
 • Een energielabel A of B woning is goed voor het klimaat want stoot minder CO2 uit.
 • Waarde van de woning stijgt.
 • Sommige hypotheekverstrekkers bieden een duurzaamheidskorting.
 • Je kunt gebruik maken van diverse subsidies om een huis te verduurzamen.
 • De energiecoach in Laag-Keppel kan je hierbij helpen.
EnergielabelBouwjaarAanpassingen
Label A2014 – 2024All-electric warmtepomp voor nul-op-de-meter.
Label B2000 – 2006Vaak zijn zonnepanelen en warmtepomp genoeg voor label A.
Label C1983 – 2003Zonnepanelen, na-isolatie en driedubbel glas.
Label D1974 – 1982Laat een scan uitvoeren om isolatieproblemen op te lossen.
Label E1966 – 1974Spouwmuur-, dak- en vloerisolatie met zonnepanelen.
Label F1951 – 1969Isolatie met focus op vloer, dak en muur.
Label Gt/m 1944Vooral dubbelglas en isolatie.

Het goedkoopste energielabel aanvragen?

Bekijk alle aanbieders en ontvang nog deze week jouw label

Woningisolatie

Isolatie is de belangrijkste voorwaarde voor een woning met een laag verbruik. Met grondige isolatie verhinder je dat de warmte in jouw woning naar buiten gaat. Hierdoor dalen de stookkosten in de winter en dat leidt tot een prettig binnenklimaat. Welke onderdelen je als eerste moet isoleren hangt af van hoe en waar de woning op dit moment geïsoleerd is. Het jaar waarin de woning is neergezet zegt vaak al veel over de mate van isolatie. Eventueel kun je dit ook aan buurtgenoten vragen. Een bouwtechnische keuring of warmtescan laat zien waar isolatie zinvol is. Hieronder spot je de mogelijke besparing bij een normale eengezinswoning met een hr ketel.

Manier van isolerenKostenGasbesparing p/jaarEnergiebesparing
Dakisolatie€3200 – €59001100 m3€726
Vloerisolatie€1400 – €3100405 m3€267
Spouwmuurisolatie€1300 – €2150850 m3€561
HR++ glas€1900 – €2600515 m3€339,9
Investering en opbrengsten bij het isoleren van een gemiddelde woning.

Ventileren

Als de isolatie in huis voldoende is, moet de focus liggen op het feit dat frisse lucht via meerdere kanten de woning in kan komen. Ventilatie is noodzakelijk voor een aangenaam klimaat in huis. Slim en zuinig ventileren wil zeggen een gezond leefklimaat, zonder al te veel warme te verliezen.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: rooster in ramen of deuren zorgen voor schone lucht.
 • Lokale ventilatie-unit: voor de ventilatie van aparte ruimtes.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: d.m.v. de mechanische ventilatie worden alle ruimtes even goed geventileerd.
 • (Hybride) ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: wint warmte terug uit ventilatielucht voor de verwarming en warm water.

CV-ketel zonder gas?

Een huis verwarmen vergt jaarlijks heel wat gas. Dit gaat vaak nog met een gasgestookte HR-ketel. Kies voor een duurzaam alternatief die bijna geen of zelfs helemaal geen gas nodig heeft. Hieronder vind je een aantal systemen.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: Bespaart meer dan 10% op het gasverbruik.
 • Een hybride warmtepomp: een combinatie van je HR-ketel en een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: een stand-alone systeem dat volledig op stroom werk.
 • Zonneboiler: zet energie van de zon om in warm water.
 • Infraroodpanelen: uitstekend geschikt om een ruimte plaatselijk te verwarmen.

Zonnepanelen op je dak

Als je de nodige isolatiewerkzaamheden hebt getroffen en een nieuwe ketel of warmtepomp hebt geplaatst weet je wat jouw nieuwe stroomverbruik is. De totale stroom kan je zelf opwekken met behulp van zonnepanelen op je dak. Ze gaan ontzettend lang mee (tot wel 30 jaar) en ze verdienen zich razendsnel terug, vaak al binnen 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen daglicht op en zetten dat om in elektriciteit.
 • Een systeem van 10 zonnepanelen kost zo’n €4500 en heeft een terugverdientijd van ongeveer 6,5 jaar.
 • De kWh stroom die je niet gebruikt gaat naar het net (salderen). Hierover ontvang je hetzelfde tarief als waartegen je de energie afneemt.

energielabel-laag-keppel-6998

Energielabel voor bedrijfspand aanvragen

Het is verplicht voor een kantoorpand om een energielabel te hebben op het moment van overdracht (koop/huur) van een bedrijfspand met een oppervlakte vanaf 50m2. De verplichting geldt voor de utiliteitsgebouwen zoals kantoren, onderwijsinstellingen, showrooms, en publieke panden zoals een stadion. Beschikt het gebouw over meer dan 100 m2 ruimte, en dient ten minste 50% als kantoorruimte? In dat geval moet het gebouw met ingang van 2023 minimaal een energielabel C hebben. Tevens moeten (overheids)organisaties die actief zijn in openbare gebouwen van meer dan 250 m2 dat energielabel in het zicht ophangen, zoals in de wachtruimtes / ingang. Je kunt hier ook meer lezen over Energie-Index.

 • Bij overdracht of oplevering van een zakelijke ruimte is dit energielabel een dossierstuk.
 • Deze wetgeving is van toepassing voor bedrijfspanden en ruimtes met een oppervlak van meer dan 50 m2.
 • Voor opslagruimtes en loodsen is dit niet van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen met vloeroppervlaktes van 100 m2 of meer (waar meer dan de helft wordt gebruikt als kantoor) moeten in 2023 minimaal de beschikking hebben over milieulabel C.
 • In grote publieke gebouwen met een oppervlakte van meer dan 250 m² moet het label zichtbaar zijn opgehangen voor bezoekers.

Meer informatie over het woninglabel in onze FAQ

Wat is het energielabel voor woningen?
Het energielabel vertelt iets over de energiezuinigheid van een woning. Hoe energiezuiniger, hoe beter het woninglabel van je huis is. De zogenaamde energie-index loopt van energielabel A & B (erg zuinig) en gaat verder tot F en G (rood, hoog verbruik).

Is voor iedereen een energielabel verplicht?
Ja, in de situatie waarin je het huis wilt verkopen of verhuren moet jij duidelijk kunnen maken wat de erkende deskundige van de woning vond. Deze details moet je ook tonen in de advertenties (makelaar). Is er geen label bekend, dan kun je een boete van €170 krijgen.

Op welke wijze kan ik een label aanvragen?
Voor een definitief label moet je een erkend deskundige energiedeskundige in Laag-Keppel langs laten komen. Op www.Qbis.nl doorzoek je alle energiespecialisten. Een expert bezoekt jou op locatie en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. De deskundige berekent de energieprestaties en registreert deze in de database EP-Online. Je ontvangt digitaal alle dossiers en eventueel kun je het ook online (Mijn Overheid) inzien (gemeente Bronckhorst).

Welke factoren bepalen mijn energielabel?
Een adviseur houdt rekening met het jaar waarin het huis is gebouwd, het soort woning, m2 woonoppervlakte en andere woningkenmerken zoals wat voor glas er in de ramen zit, mate van isolatie, de centrale verwarming en ventilatie voorzieningen en of het huis een warmtepomp of zonnepanelen heeft. Op basis van deze gegevens kan worden berekend hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor het opwarmen en koelen van woonunit en voor welk % de woning zelfvoorzienend is. Op basis hiervan wordt de labelletter definitief vastgesteld.

Hoe duur is een energielabel?
De kosten van een energielabel liggen vaak tussen de €125,00 & €365,00. De verwachte prijs heeft te maken met de omvang van de woning, het aantal uren dat de adviseur nodig heeft en de informatie die voorhanden is (tekeningen of het bestek). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Laag-Keppel is over het algemeen gunstiger door meerdere energie-inspecteurs naast elkaar te zetten die actief zijn in de provincie Gelderland.

Ik wil mijn energielabel opvragen, hoe werkt dat?
Daarvoor check je de overheidswebsite energielabel.nl. Selecteer koop- of huurwoning en voer jouw postcode (6998) en huisnummer plus eventueel toevoeging in. Het systeem laat direct het huidige label zien. Waarschuwing: krijg je een voorlopig energielabel op je scherm? Dit is geen officiële status en kan je dus ook niet gebruiken bij een woningoverdracht. Bij verkoop moet je deze dus eerst veranderen in een definitief label. Vind gelijk alle benodigde info: energielabel huis Laag-Keppel opvragen.

Plaats een reactie