Energielabel De Steeg

Direct energielabel aanvragen

Snel een voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in De Steeg? Sinds 1 januari 2015 is er een nieuw energielabel voor woningen gelanceerd. Het document laat zien hoe milieuvriendelijk een huis is en biedt handige suggesties om de woning nog energiezuiniger te maken. Wil je jouw huis verkopen? Dan is een definitief energielabel in De Steeg verplicht. Op onze energielabel-vergelijker lees je praktische informatie over het aanvragen van jouw label. Daarnaast kan je (regionale) energieadviseurs met elkaar vergelijken en tref je hier concrete tips hoe jij jouw woning groener kunt maken.

 • Het energielabel geeft inzicht in de energiezuinigheid van een woning.
 • Het is noodzakelijk bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Er zijn 7 categorieën: Energielabel A & B (erg milieuvriendelijk) t/m F/G (ontzettend onzuinig).
 • De afgelopen jaren regelde je een VEL (vereenvoudigd label) zelf via internet. In 2021 zijn deze regels veranderd.
 • De woningeigenaar maakt een afspraak met de energieadviseur in De Steeg die jouw woning helemaal doorneemt en het label bepaalt.
 • Het keurmerk – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – heeft een prijs van tussen de €180,00 en €370,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in De Steeg

Zo’n energielabel laat zien hoe het gesteld is met de energie(on)zuinigheid van een gebouw of woning. Alle woningeigenaar namen in 2015 een eerste voorlopige energielabel in ontvangst. Indien het huis opnieuw wordt verkocht of verhuurt, is een definitief energielabel noodzakelijk. Per 2021 is er een nieuw systeem waarmee wordt gewerkt (NTA8800). Je moet daarom een deskundige energieadviseur laten komen. Deze vakman huur je als het ware in en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. Het gevolg is dat het wel een stuk duurder is. Hierna lees je hoe jij zo’n voordelig energielabel in De Steeg moet regelen.

Een particulier woning energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Kom in contact met een energiedeskundige

  Middels de database van centraalregistertechniek.nl doorzoek je alle bevoegde energieadviseurs die een energielabel mogen vaststellen. Vul je postcode in (6994) om een erkend deskundige in De Steeg te traceren.

 2. Bereid je voor op de afspraak

  Ga vervolgens verder naar een specialist en stem samen een geschikt moment af. Bereid je goed voor: zorg dat je alle relevante details van jouw huis paraat hebt. Waar vaak om gevraagd wordt zijn bouwtekeningen, EPC-berekeningen facturen van verbetermaatregelen.

 3. Het onderzoek

  De erkend energiedeskundige komt langs op het afgesproken moment en inspecteert de gehele woning. Het is aan te raden hierbij aanwezig te zijn.

 4. Inschrijven van het label

  De EP-adviseur in De Steeg berekent het label en voert de registratie door in de het EP-Online systeem.

 5. Nieuwe label opvragen

  Nadat de adviseur bij je thuis is geweest ontvangt men per email een PDF van het keurmerk inclusief alle kenmerken en concrete verbeterpunten. Het document heeft een geldigheidsduur van 10 jaar en moet je ook aanbieden verkoop- of verhuur van de woning. Je kunt het ook te allen tijde opvragen via Mijn Overheid.

Snel en eenvoudig een particulier energielabel regelen?

Vergelijk energieadviseurs en vind de voordeligste aanbieder

De kosten van een energielabel

De kosten van een definitief energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €170,00 – €440,00. In de tabel hieronder bekijk je de geschatte kosten van een energielabel deskundige De Steeg. Wil je een concrete prijs? Klik hier om de verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. Bekijk ook adviseurs in Lathum, Giesbeek, Angerlo, Tonden en Leuvenheim. De definitieve kosten kunnen berekend worden d.m.v. een aantal zaken.

 1. Type en leeftijd woning (appartement, tussenwoning, villa, hoekwoning, vrijstaand).
 2. Het aantal uur dat de bouwinspecteur bezig zal zijn.
 3. Vooraf verkregen inzicht in het huis (tekeningen of het bestek).
 4. De gekozen energiecoach en het bijbehorende tarief.
Categorie woningWoonruimte (m2)Kosten
Appartement75 m2€ 181,00
Rijtjeswoning125 m2€ 205,00
Geschakelde woning155 m2€ 295,00
Vrijstaand180 m2€ 352,00
Kostenoverzicht woninglabel De Steeg.

Bevoegde energieadviseurs in De Steeg vergelijken

Makkelijk en voordelig een definitief energielabel aanvragen? In dat geval moet je een afspraak maken met een erkend deskundige energielabel De Steeg. Het portaal om een energieadviseur te zoeken is https://www.centraalregistertechniek.nl. Daar vind je het QBISnl register. Hierin vergelijk je bekwame adviseurs (BRL9500). Voor jouw gemak bekijk je in de lijst hieronder een aantal betrouwbare partijen waar je zonder gedoe een woninginspectie kunt aanvragen tegen een relatief voordelige prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Mijn woning verbeteren

Heb je een ongunstig energielabel, en wil jij graag lagere energielasten en de energieprestatie verbeteren? Met het toepassen van energiebesparende maatregelen kan men praktisch elk huis omturnen tot een groen label (A, B of C). Start altijd met de juiste isolatie. Hierdoor zorg je ervoor dat er geen warme (of koude) lucht kan ontsnappen. Bij de stappen daarna wordt het pas interessant om te kijken naar energie die je zelf kunt opwekken met bijvoorbeeld zonnepanelen. Lees hier ook meer informatie over Besparen op energie.

Let op: Via de website van de overheid Verbeteruwhuis.nl ontdek je – nadat je wat vragen hebt beantwoord – gerichte verbeteropties voor een groen energielabel. Bekijk direct hoe jij je huis kunt verbeteren.

De belangrijkste voordelen van een zuinig energielabel woning De Steeg

 • Een zuinige woning en maandelijks lagere energiekosten.
 • Een prettig leefklimaat: het hele jaar een aangename temperatuur in huis.
 • Het woninglabel A of B is goed voor het klimaat want stoot minder CO2 uit.
 • Waarde van de woning stijgt.
 • Vaak krijg je extra korting op de hypotheekrente.
 • Je kunt profiteren van gunstige subsidies als je investeert in duurzame maatregelen.
 • De energiecoach in De Steeg kent precies de huidige wet- en regelgeving.
EnergielabelBouwjaarAanpassingen
Label A2013 – 2024Een 100% energieneutrale woning zonder gas.
Label B2000 – 2007Het laten plaatsen van een warmtepomp en/of zonnepanelen.
Label C1985 – 2000Laat een zonneboiler plaatsen indien je daar ruimte voor hebt.
Label D1973 – 1980Optimaliseer de thermische schil van de woning.
Label E1967 – 1978Isoleren van de (spouw) muren, dak en vloer + zonnepanelen.
Label F1948 – 1965Isoleren van de (spouw) muren, dak en vloer.
Label Gt/m 1932Grondige isolatie, dubbel glas + HR-ketel.

Het goedkoopste energielabel voor jouw huis?

Vergelijk alle adviseurs en regel het binnen een paar dagen

Isoleren

Isolatie is altijd de basis van een milieuvriendelijke woning. Door goede woningisolatie toe te passen voorkom je dat de warmte in huis weer kan ontsnappen. Op die manier zullen de stookkosten verminderen en heb je ook een prettig leefklimaat. Waar je moet beginnen hangt af van de actuele isolatie die is toegepast. Het bouwjaar van de woning geef inzicht in de vermoedelijke staat. Vraag ook de vorige bewoners en/of buren. Een bouwtechnische keuring of een thermografische inspectie toont hoe het zit met het warmteverlies van je woning. Hieronder bekijk je de gemiddelde besparingen bij een kleinere eengezinswoning (60 m2) met een hoogrendementsketel.

Soort isolatiePrijzenBesparing gas (jaar)Besparing p/jaar
Dakisolatie€4000 – €59001085 m3€803
Vloerisolatie€1300 – €3900390 m3€289
Spouwmuurisolatie€1250 – €2000835 m3€618
HR++ glas€1950 – €2900500 m3€370
Kosten en opbrengsten bij isolatie van kleine woning (60 m2 vloeroppervlakte).

Ventileren

In de situatie waarbij een gebouw al volledig is geïsoleerd, moet je zeker stellen dat er voldoende frisse lucht in de woning komt. Ventilatie is van wezenlijk belang voor een aangenaam leefklimaat. Zuinig en slim ventileren houdt in een gezond leefklimaat waarbij er warmte uit de vervuilde lucht wordt teruggewonnen.

 • Winddrukgeregelde roosters: Reageren slim op de wind en passen daar luchttoevoer op aan.
 • Losse ventilatieunit: optimale efficiënte ventilatie van een enkele ruimte.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: systeem dat evenveel lucht aan- als afvoert.
 • (Hybride) ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: maakt gebruik van de warme ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw.

Alternatieven van de CV-ketel

Het verwarmen van een woning vergt veel energie, met name gas. Dit gaat vaak nog met een gasgestookte HR-ketel. Overweeg een groen alternatief waarmee je geen of nauwelijks gas nodig hebt om een huis op te warmen. In onderstaande lijst staan enkele van deze producten.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: Iets duurder in aanschaf maar veel efficiënter.
 • Een hybride warmtepomp: betaalbaar systeem op de CV-ketel te ondersteunen.
 • Een all-electric warmtepomp: 100% verwarmen op stroom (gasverbruik naar 0).
 • Zonneboiler: gesloten systeem waarbij zonnecollectoren het water verwarmen.
 • Infraroodpanelen: comfortabele lokale stralingswarmte die prettig aanvoelt.

Kies voor zonnepanelen

Zodra je jouw woning hebt geoptimaliseerd weet je ongeveer hoeveel stroom je nodig hebt. Deze energie kan je op een duurzame manier opwekken door zonnepanelen te laten installeren. Zonnepanelen gaan met gemak 25 jaar mee en na gemiddeld 7 jaar zijn ze terugverdiend.

 • Zonnepanelen wekken stroom op vanuit zonne-energie.
 • Een pv-systeem van 10 zonnepanelen kost zo’n €4700 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 7 jaar.
 • Elektriciteit dat je niet zelf gebruikt kan je automatisch aan het net terugleveren (salderen). Daarvoor ontvang je dezelfde prijs als waarvoor jij het bij de energieleverancier inkoopt.

energielabel-de-steeg-6994

Energielabel bedrijfspanden en gebouwen

Je dient te beschikken over een energielabel voor een kantoor op het moment van overdracht (koop/huur) van zakelijke panden (mits groter dan 50m2). Deze regel geldt voor de utiliteitsgebouwen zoals een kantoorgebouw, sporthallen, showrooms, en publieke gebouwen zoals gemeentehuizen. Is het pand 100m2 of groter, en wordt minimaal 50% daarvan gebruikt als kantoorruimtes? In dat kader moet het pand per 2023 wettelijk gezien beschikken over energielabel C. Ook moeten bedrijven en organisaties die hun vestiging in een publiek toegankelijke ruimte hebben van 250m2 of groter het energielabel duidelijk zichtbaar ophangen, zoals bij de ingang of welkomstruimtes. Bekijk ook onze pagina met informatie over Energieprestatiecertificaat.

 • Bij de notariële overdracht van een kantoorgebouw is een energielabel verplicht.
 • Deze verplichting geldt bij bedrijfspanden en ruimtes met een oppervlak van meer dan 50 m2.
 • Voor panden met een industriefunctie gelden andere regels.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 m2 aan functionele ruimte (met minimaal 50% als kantoorfunctie) moeten per 2023 beschikken over een milieulabel C of hoger.
 • In publieke (bedrijfs)ruimtes met een oppervlakte van meer dan 250 m² moet het label zichtbaar zijn opgehangen voor bezoekers.

Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat is het energielabel voor woningen?
Het energielabel vertelt iets over hoe energiezuinig een woning is. Hoe minder energie benodigd is, hoe beter het woninglabel van je huis is. Deze energie-index begint bij energielabel A of B (zeer milieuvriendelijk) tot de rode labels F en G (rood, hoog verbruik).

Moet ik verplicht een energielabel hebben?
Ja, als jij een woning in de verkoop of verhuur wil doen dan moet je laten zien wat het definitieve energielabel is. Dit moet ook in de verkoopadvertentie staan. Is er geen label bekend, dan kan jij mogelijk een boete van €170 verwachten.

Hoe vraag je een label aan?
Voor dit document moet je een gecertificeerde energiedeskundige in De Steeg laten langskomen. Middels QBIS.nl doorzoek je alle energiespecialisten. Deze adviseur komt langs en bekijk de gehele woning. Deze persoon bepaalt het uiteindelijke label en voert de registratie door in de het EP-Online systeem. De dossierstukken krijg je per mail en via Mijn Overheid kan jij het later ook weer opvragen (gemeente Rheden).

Hoe wordt een definitief energielabel vastgesteld?
Een adviseur analyseert de leeftijd van de woning, het soort huis, de grootte en andere eigenschappen als HR ++ glas en kozijnen, de manieren van isoleren, de ventilatie en verwarming oplossingen in het gebouw en de investeringen in warmte en energieopwekking (WTW, zonnepanelen etc). Op basis daarvan kan uitgerekend worden hoeveel energie nodig is voor het opwarmen en koelen van jouw huis en in hoeverre de woning deze benodigde energie zelf opwekt. Op basis hiervan zal de definitieve labelletter verstrekt worden.

Welke tarieven worden gevraagd voor een energielabel?
De onkosten van je energielabel variëren tussen de €185,00 & €375,00. De investering wordt berekend a.d.h.v. het woonoppervlakte, hoeveel tijd de adviseur nodig denkt te hebben en de informatie die voorhanden is (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier De Steeg kan je doen door verscheidene energiedeskundigen te gaan vergelijken die diensten leveren binnen de provincie Gelderland.

Ik wil mijn energielabel opvragen, hoe werkt dat?
Om dit in te zien surf je naar Energielabel.nl. Kies huur- of koopwoning en vul de postcode (6994) en het huisnummer in de betreffende velden in. Het huidige label wordt nu meteen weergegeven. Opmerking: laat het systeem een voorlopig energielabel zien? Dit is geen officiële status en is dus niet bruikbaar voor verkoop of verhuur. Je moet dit dus eerst aanpassen naar een definitief label. Zoek het snel uit: energielabel huis De Steeg opvragen.

Plaats een reactie