Energielabel Tonden

Direct energielabel aanvragen

Snel en voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in Tonden? Per 1 januari 2015 heeft elke woning een energielabel. Het informatielabel toont hoe energiezuinig jouw woning is en biedt praktische mogelijkheden om de woning nog energiezuiniger te maken. Ga je op korte termijn verhuizen en jouw woning verkopen? Dan is een definitief energielabel in Tonden verplicht. Op onze energielabel-vergelijker lees je nuttige informatie over het aanvragen van een nieuw keurmerk. Ook kan je hier energieadviseurs vergelijken en vind je nuttige informatie hoe je jouw woning energiezuiniger kunt maken.

 • Het energielabel geeft een beeld van de energieprestatie van een woning.
 • Het is een verplichting bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • We delen het op in 7 labels: Energielabel A of B (erg milieuvriendelijk) t/m F of G (hoog energieverbruik).
 • Voorheen kon je zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. De regering heeft de werkwijze aangepast.
 • Je moet nu eerst contact opnemen met een energieadviseur in Tonden die jouw huis helemaal doorneemt en het label vastlegt.
 • Het document – incl. verbetermogelijkheden – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €175,00 – €445,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Tonden

Het energielabel geeft een indicatie van de actuele staat en de energieprestatie van een object. Alle woningbezitters hebben in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid ontvangen. Zodra het huis opnieuw wordt verkocht of verhuurt, is een definitief energielabel noodzakelijk. Sinds 2021 is er een nieuwe methode waarop dit wordt vastgesteld (NTA8800). Je moet daarom een officiële energieadviseur laten komen. Deze deskundige moet fysiek bij je thuis komen en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. Het gevolg is dat het wel een stuk duurder is. Hieronder leggen wij stap voor stap uit hoe je zo’n voordelig energielabel in Tonden moet aanvragen.

In vijf stappen het energielabel aanvragen

 1. Vind een energiedeskundige

  Op www.centraalregistertechniek.nl vergelijk je alle gecertificeerde energieadviseurs die het energielabel mogen bepalen. Het beste kun je een postcode gebruiken (6975) om een erkend deskundige in Tonden op te vragen.

 2. Afspraak en voorbereiding

  Informeer bij een energiedeskundige en stem samen een geschikt moment af. De afspraak zal een stuk vloeiender verlopen wanneer je alle relevante details van de woning paraat hebt. Zoals bouwtekeningen, EPC-berekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie.

 3. Bezoek van de deskundige

  Zo’n erkend energiedeskundige komt langs op het afgesproken moment en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. Het is aan te raden hierbij aanwezig te zijn.

 4. Label registratie

  De EP-adviseur in Tonden bepaalt het uiteindelijke label en legt deze vast in de EP-online database.

 5. Inzicht in jouw label

  Wanneer alles achter de rug is sturen ze een PDF op van de energie index met daarin uitleg en suggesties om de woning te verduurzamen. Het document heeft een geldigheidsduur van 10 jaar en moet je ook aanbieden bij het opstellen van een verkoop- of huurcontract. Je kunt het ook bekijken in MijnOverheid.

Een aanvraag indienen voor een particulier energielabel?

Vergelijk energieadviseurs en vind de voordeligste aanbieder

De actuele kosten van een energielabel

De kosten van een definitief energielabel komen uit tussen de €155,00 & €440,00. In het schema hieronder vind je de huidige kosten van een energielabel deskundige Tonden. Direct een offerte? Klik hier om aanbieders in jouw regio te vergelijken. Bekijk ook adviseurs in Leuvenheim, Hall, Eerbeek, Laag-Soeren en Spankeren. De uiteindelijke tarieven kunnen berekend worden d.m.v. de volgende zaken.

 1. Het type woning (twee-onder-een kap, vrijstaand, villa, hoekwoning, tussenwoning).
 2. De hoeveelheid uur die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De reeds aanwezige details van de woning (tekeningen en EPC-berekeningen).
 4. De uiteindelijk energiecoach die het werk gaat doen.
Type woningAantal m2Kosten
Appartementje75 m2€ 185,00
Rijtjeswoning130 m2€ 212,00
Hoekwoning155 m2€ 278,00
Villa180 m2€ 367,00
Prijzen woninglabel Tonden.

Energieadviseurs in Tonden vergelijken

Ook direct je definitief energielabel aanvragen? Hiervoor moet je een afspraak maken met een erkend deskundige energielabel Tonden. De website om een adviseur te vinden is https://www.centraalregistertechniek.nl. Daar kan je klikken op de link naar het QBISnl register. In deze database doorzoek je deskundige experts (BRL9500). Om het proces in gang te zetten check je in het overzicht hierna een overzicht met erkende specialisten waar je direct een afspraak kunt maken voor een aantrekkelijk tarieven.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Stappenplan om je woning te verduurzamen

Gebruikt jouw woning veel energie, en wil je de energieprestatie graag verbeteren? Door middel van energiebesparende maatregelen kan je feitelijk iedere woning transformeren naar een groen label (A, B of C). Aan de basis staat altijd isoleren. Op die manier geef je jouw woning een warme jas en zorg je dat de warmte ook echt in de woning blijft. Pas daarna ga je aan de slag met de opties voor energie opwekken. Je leest hier ook alle informatie over F energielabel.

Tips: Op de informatieve website https://www.verbeteruwhuis.nl ontdek je – na het doorgeven van de gegevens van jouw woning – concrete verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Bekijk direct wat de mogelijkheden zijn.

Het belang van een zuinig energielabel woning Tonden

 • Een milieuvriendelijke woning en besparen op de maandelijkse energielasten.
 • Een gezonde leefomgeving: geen last van koudeval en/of tocht.
 • Een huis met het milieulabel A of B is goed voor het klimaat want stoot minder CO2 uit.
 • De waarde van het huis neemt toe.
 • Lagere hypotheekrente mogelijk.
 • Je kunt profiteren van diverse subsidies voor het verduurzamen van jouw woning.
 • De energiecoach in Tonden is de juiste persoon om je hier bij te helpen.
EnergielabelBouwjaarVerbeterpunten
Label A2010 – 2024Stap volledig van het gas af en warmteopslag.
Label B2000 – 2009Zelf stroom opwekken met zonnepanelen + warmtepomp.
Label C1988 – 2002Isoleren van de ramen (HR++ glas) en evt. warmtepomp + zonnepanelen
Label D1974 – 1981Thermografische scan om isolatie te optimaliseren.
Label E1968 – 1978Plaatsen van zonnepanelen en isolatie.
Label F1949 – 1970Isoleren en het plaatsen van dubbelglas.
Label Gt/m 1940Nieuwe ketel en isoleren.

Het goedkoopste energielabel voor jouw huis?

Vergelijk alle adviseurs en vraag snel jouw energielabel aan

Isoleer je woning

Isolatie is altijd de basis van een milieuvriendelijke woning. Door de muren, vloer en het dak te isoleren verhinder je dat de warmte in de woning naar buiten ontsnapt. Daardoor dalen de stookkosten in de winter en krijg je een gezond binnenklimaat. Waar je moet starten met isoleren wordt bepaald door wat er nu allemaal al aan isolatie is gedaan. Het bouwjaar kan deels bepalen wat deze staat is. Je kunt ook de vorige bewoners vragen wat zij aan isolatie gedaan hebben. Een bouwtechnische keuring of het maken van warmtebeelden toont plaatsen waar isolatie ontbreekt. In onderstaand schema bekijk je de mogelijke besparingen voor een gemiddelde eengezinswoning met een hoog rendement ketel.

IsolatiePrijsGasbesparing (jaar)Energiebesparing
Dakisolatie€3500 – €57001065 m3€746
Vloerisolatie€1200 – €3800370 m3€259
Spouwmuurisolatie€1100 – €2250815 m3€571
HR++ glas€1750 – €3000480 m3€336
De totale kosten en opbrengsten bij het isoleren van een gemiddelde woning.

Ventileren

Wanneer jouw woning goed geïsoleerd is, moet je erop letten dat de luchtstromen in het pand worden verbeterd. Ventilatie is essentieel voor een gezond binnenklimaat. Slim en zuinig ventileren betekent een prettig leefklimaat, zonder al te veel warme te verliezen.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: gemakkelijk in elke kamer frisse lucht.
 • Losse ventilatieunit: afzonderlijke ruimte doelgericht ventileren.
 • Balansventilatie met warmteterugwinning: een gesloten ventilatiesysteem dat bestaat uit een ventilator en een warmte terugwin unit (WTW).
 • Ventilatiewarmtepomp met HR:ketel: is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en kan hiervoor een huis verwarmen.

Woning gasloos verwarmen

Het verwarmen van de woning kost het meeste energie. Doorgaans wordt hiervoor een HR-ketel op gas gebruikt. Kies voor een duurzaam alternatief die het mogelijk maakt om zonder gas te verwarmen. Onderstaand vind je de belangrijkste voorbeelden.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: Zuinig maar ook stil, compact en veilig.
 • Een hybride warmtepomp: combinatie van een cv-ketel met een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: het hele huis verwarmen met stroom (stand-alone warmtepomp).
 • Zonneboiler: systeem met boiler en zonnecollectoren voor de CV en tapwater.
 • Infraroodpanelen: aangename warmte, beperkt luchtcirculatie.

Zonnepanelen aanschaffen

Op het moment dat je jouw woning hebt geïsoleerd en voorzien hebt van een nieuwe HR-ketel of warmtepomp weet je ongeveer hoeveel stroom je nodig hebt. Deze energie kan je op een duurzame manier genereren door zonnepanelen te laten leggen. Ze gaan ontzettend lang mee (tot wel 30 jaar) en binnen 5 – 8 jaar heb je ze al terugverdiend.

 • Zonnepanelen zetten zonlicht om in zonne-energie.
 • Een set met 10 zonnepanelen koop je vanaf €5200 en heb je terugverdiend binnen 6 jaar.
 • Stroom die je niet verbruikt gaat terug naar het net (salderen). Daarvoor krijg je dezelfde prijs als je betaalt aan jouw leverancier.

energielabel-tonden-6975

Informatie over zakelijke energielabels voor bedrijven

Het is verplicht voor een kantoorpand om een energielabel te hebben wanneer er een verkoop- of verhuurcontract wordt opgesteld van een bedrijfspand vanaf 50m2. Deze regelgeving is van toepassing op alle utiliteitsgebouwen zoals kantoorruimtes, universiteitsgebouwen, winkelcentrums, en publieke panden zoals stadions. Is het gebouw groter dan 100m2, en wordt minimaal 50% daarvan gebruikt als kantoor? In dat geval moet het pand per 2023 de beschikking hebben over energielabel C of hoger. Ook moeten ondernemingen die gehuisvest zijn in grote publieke gebouwen met een ruimte van minimaal 250 m2 dit energielabel zichtbaar tonen, bijvoorbeeld naast de receptie. Bekijk ook informatie over Energiemaatschappijen.

 • Bij officiële transactiemomenten van zakelijke panden is een energielabel verplicht.
 • Op dit moment geldt deze verplichting voor bedrijfspanden, overheidsgebouwen, winkels en horeca.
 • Voor productiehallen en loodsen geldt er een ontheffing.
 • Bedrijfsgebouwen die groter zijn dan 100 m2 (met minimaal 50% als kantoorfunctie) moeten per 2023 ingeschreven staan met een milieulabel C.
 • In publieke gebouwen met een oppervlakte van meer dan 250 m² moet elke passant dit label kunnen bekijken bij de entree.

FAQ met veelgestelde vragen over het woninglabel

Hoe werkt een energielabel?
Het energielabels biedt inzicht in het energieverbruik van een woning. Hoe energiezuiniger, des te hoger het woninglabel. De energie-index loopt van energielabel A/B (zuinig) en kan oplopen tot de rode labels F en G (zeer hoog verbruik).

Is het aanvragen van een energielabel verplicht?
Ja, wanneer jij het huis in de verkoop of verhuur wil doen dan moet je kunnen aantonen wat de huidige energie staat van de woning is. Deze details moet je ook tonen in de advertenties (makelaar). Ontbreekt het label, dan zijn boetes van €170 op te leggen door de autoriteit.

Hoe kan ik zelf een label aanvragen?
Voor dit document moet je een bevoegde energiedeskundige in Tonden vragen bij je thuis te komen voor een onderzoek. Via het platform Qbis.nl kom je gemakkelijk in contact met lokale energiespecialisten. Een adviseur moet fysiek bij je thuis komen en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. De deskundige stelt het label vast en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database. De definitieve berekeningen ontvang je per mail en eventueel kun je het ook online (Mijn Overheid) inzien (gemeente Brummen).

Hoe komt mijn energielabel tot stand?
Een adviseur controleert het bouwjaar van de woning, het type huis, de grootte en overige onderdelen als wat voor glas er in de ramen zit, de manieren van isoleren, de aanwezige ventilatie opties en verwarmingssystemen en of er bijvoorbeeld duurzame energie wordt gebruikt middels zonnepanelen of een warmtepomp. Aan de hand van deze inspectie berekent hij of zij wat de benodigde energie capaciteit is voor de centrale verwarming van een gebouw en hoeveel stroom er zelf wordt opgewekt uit duurzame bronnen. Uiteindelijk zal de definitieve labelletter verstrekt worden.

Welke tarieven worden gevraagd voor een energielabel?
De tarieven van een energielabel liggen vaak tussen de €130,00 – €430,00. De totale kostprijs wordt berekend a.d.h.v. type woning, de hoeveelheid uren die de expert bezig is en de informatie die voorhanden is (tekeningen en EPC-berekeningen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Tonden is het voordeligst te realiseren door een aantal energieadviseur te contacteren die hun werkgebied hebben liggen in en rondom de provincie Gelderland.

Ik wil mijn energielabel opvragen, hoe werkt dat?
Om dit te bekijken kan je het beste gaan naar energielabel.nl van de overheid. Kies huur- of koopwoning en voer de postcode (6975) en huisnummer in. Je ziet vervolgens direct welk label je hebt. Waarschuwing: krijg je een voorlopig energielabel op je scherm? Dit is geen formeel label en is dus ook niet toegestaan om te gebruiken. Je zult het dus eerst moeten omzetten naar een definitieve status. Wacht niet langer: energielabel huis Tonden opvragen.

Plaats een reactie