Energielabel Spankeren

Direct energielabel aanvragen

Direct een betaalbaar energielabel aanvragen voor jouw woning in Spankeren? Sinds 1 januari 2015 moet elke woning een energielabel hebben. Het keurmerk vertelt hoe milieuvriendelijk een huis is en geeft belangrijke suggesties om de energierekening verder terug te dringen. Wil je jouw huis verkopen? Dan is een definitief energielabel in Spankeren verplicht. Op ons energielabel-platform ontdek je alle benodigde informatie over het aanvragen van een nieuw label. Bovendien kunnen verschillende energieadviseurs vergeleken worden en vind je concrete tips hoe jij jouw woning groener kunt maken.

 • Het energielabel laat zien hoe zuinig jouw woning is, en hoe je dit kunt verbeteren.
 • Sinds 1 januari 2015 is het verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • We delen het op in 7 categorieën: Energielabel A & B (zuinig) t/m F en G (slecht voor het milieu).
 • Tot voor kort regelde je een VEL (vereenvoudigd label) zelf via internet. Per 2021 zit dit iets anders in elkaar.
 • Je dient nu eerst een afspraak te maken met een energieadviseur in Spankeren die het huis inspecteert en op basis daarvan het label vaststelt.
 • Het label – inclusief opties om de woning zuiniger te maken – kost tussen de €145,00 – €360,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Spankeren

Het energielabel geeft duidelijkheid aangaande het energieverbruik van een woning. Alle huiseigenaren hebben in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid ontvangen. Indien jij de woning gaat verhuren over verkopen, dan heb je een definitief energielabel nodig. Sedert 2021 is er een nieuwe methode waarbinnen het label wordt opgesteld (NTA8800). Je moet verplicht een vakbekwame energieadviseur verzoeken langs te komen. Deze energie-expert huur je als het ware in en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. De prijzen zijn om die reden ook flink hoger geworden. Hieronder leggen wij uit hoe jij een voordelig energielabel in Spankeren kunt regelen.

In 5 stappen een energielabel aanvragen

 1. Kom in contact met een energiedeskundige

  Middels de database van centraalregistertechniek.nl doorzoek je alle gecertificeerde energieadviseurs die het energielabel mogen opmaken. Neem als basis je postcode (6956) om een erkend deskundige in Spankeren te traceren.

 2. Voorbereiding

  Kies een specialist en kies een dag en tijdstip. Zorg dat je alle benodigde details van de woning hebt. Waar vaak om gevraagd wordt zijn bouwtekeningen, EPC berekeningen en andere technische informatie.

 3. Bezoek op locatie

  Zo’n erkend energiedeskundige komt thuis bij je langs om de inspectie van de woning te doen. Hieraan is hij ongeveer 1,5 tot 2,5 uur kwijt.

 4. Het registreren van een label

  De EP-adviseur in Spankeren maak zijn of haar berekening, bepaalt het label en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform.

 5. Het label via internet bekijken

  Nadat de calculatie is afgerond krijg je een digitaal document (PDF) van het label inclusief alle kenmerken en suggesties om de woning te verduurzamen. Het document heeft een geldigheidsduur van 10 jaar en kan je overhandigen in de situaties waarbij je gaat verhuren of verkopen. Je kunt het ook bekijken in MijnOverheid.

Meer informatie over een particulier energielabel?

Bekijk energieadviseurs en profiteer van aantrekkelijke tarieven

Gemiddelde kosten energielabel

De doorsnee tarieven voor een definitief energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €155,00 & €390,00. In het onderstaand overzicht tref je de huidige kosten van een energielabel deskundige Spankeren. Direct een aanvraag doen? Klik hier om aanbieders in jouw regio te vergelijken. Zoek ook adviseurs in Ellecom, Dieren, Didam, Loo Gld en Groessen. De offerte tarieven wordt bepaald door meerdere factoren.

 1. Het type woning (appartement, villa, vrijstaand, hoekwoning, tussenwoning).
 2. De benodigde tijd die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie).
 4. Het werkgebied & locatie van de energiecoach.
WoningGrootteTariefschatting
Klein appartement55 m2€ 167,00
Tussenwoning110 m2€ 212,00
2-onder-1-kap165 m2€ 270,00
Losse woning190 m2€ 351,00
Kostenoverzicht woninglabel Spankeren.

Alle energieadviseurs in Spankeren vergelijken

Snel en simpel je definitief energielabel aanvragen? In dat geval maak je een afspraak met een erkend deskundige energielabel Spankeren. De juiste plek om deze vakmannen te treffen is centraalregisterTechniek.nl. Daar kan je klikken op de link naar het QBISnl register. In het register vergelijk je bekwame experts (BRL9500). Om gebruik te maken van een aanbieding bekijk je in de lijst hieronder diverse (landelijke) experts waar je vrij eenvoudig een label kunt regelen tegen een relatief voordelige prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Stappenplan voor duurzaam en energiezuinig huis

Heb jij een label E, F of G woning, en wil jij besparen op de energiekosten door een betere energieprestatie? Met het toepassen van energiebesparende maatregelen kan je feitelijk iedere woning verbouwen naar een “groen” label (A, B of C). In de regel begint men altijd met isoleren. Daarmee kan je garanderen dat de gewonnen warmte niet zomaar de woning verlaat. Pas daarna leg je de nadruk op het opwekken van eigen energie. Lees hier ook meer informatie over A energielabel.

Tip: Via de website van de overheid www.verbeteruwhuis.nl ontdek je – na het beantwoorden van wat vragen – duidelijke verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Doe hier de check.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Spankeren

 • Een duurzame woning en flink besparen op de energiekosten.
 • Een gezonde leefomgeving: in de winter lekker warm en in de zomer lekker koel.
 • Een woning met label A of B stoot minder CO-2 uit.
 • Tot wel 20% hogere woningwaarde.
 • Aantrekkelijke korting op de hypotheekrente mogelijk.
 • Je kunt profiteren van royale subsidies wanneer je aan de slag gaat met isolatie of zonnepanelen.
 • De energiecoach in Spankeren kan hier ook in adviseren.
EnergielabelBouwjaarAandachtspunten
Label A2011 – 2024Volledig elektrische warmtepomp + zonnepanelen plaatsen.
Label B1999 – 2008Een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen laten leggen.
Label C1988 – 1999driedubbel of HR+++ glas met zonnepanelen.
Label D1974 – 1980HR++ glas en een nieuwe HR-ketel.
Label E1965 – 1976Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie en zonnepanelen.
Label F1951 – 1969Een moderne HR-ketel en isoleren.
Label Gt/m 1932Vloer, dak en muren isoleren.

Eenvoudig het goedkoopste energielabel regelen?

Vergelijk adviseurs en ontvang nog deze week jouw label

Isoleer je woning

Isolatie is de belangrijkste voorwaarde voor een “groene” woning. Met grondige isolatie verhinder je dat de gerealiseerde warmte je huis weer verlaat. Hiermee worden de stookkosten een stuk gunstiger en geniet je van een comfortabel wooncomfort. Waar je als eerste moet beginnen wordt bepaald door de RC-waardes van de woning. Het bouwjaar van het huis kan deels bepalen wat deze staat is. Tip: vraag ook de vorige bewoners wat er eventueel gebeurd is. Een bouwtechnische keuring of het maken van warmtebeelden toont hoe het zit met het warmteverlies van je woning. In de tabel hieronder check je de te verwachten besparing bij een eengezinswoning met 60 m2 vloeroppervlak met een standaard hr combiketel.

Isolatie optiesInvesteringBesparing GasKostenbesparing
Dakisolatie€3700 – €55001040 m3€676
Vloerisolatie€1400 – €3800345 m3€224
Spouwmuurisolatie€1300 – €2100790 m3€514
HR++ glas€2000 – €2600455 m3€295,75
Kosten en opbrengsten bij isolatie van gemiddelde eengezinswoning (60m2).

Ventileren

In de situatie waarbij je huis een goede isolatie heeft, is het belangrijk dat er ook genoeg frisse lucht in huis is. Ventilatie is cruciaal voor een aangenaam wooncomfort. Slim en zuinig ventileren houdt in een gezonde leefomgeving zonder dat je veel energie verliest.

 • Zelfregelend rooster: rooster in ramen of deuren zorgen voor schone lucht.
 • Losse ventilatieunit: voor de ventilatie van aparte ruimtes.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: een systeem van mechanische ventilatie waarbij de hoeveelheid aangevoerde verse lucht volledig in balans is.
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken om je huis te verwarmen.

CV-ketel vervangen voor duurzaam alternatief

Het verwarmen van de woning vraagt veel energie (en geld). Veel woning beschikken nog over een gasketel. Je kunt kiezen voor een meer innovatieve verwarmingsbron waarmee je geen of nauwelijks gas nodig hebt om een huis op te warmen. Hieronder vind je de belangrijkste voorbeelden.

 • Nieuwe HR107 ketel: Bespaart meer dan 10% op het gasverbruik.
 • Een hybride warmtepomp: duurzaam je woning verwarmen met minder gas.
 • Een all-electric warmtepomp: 100% verwarmen op stroom (gasverbruik naar 0).
 • Zonneboiler: op een duurzame manier warm tapwater opwekken.
 • Infraroodpanelen: een comfortabele warmte zonder energieverlies.

Stroom opwekken met zonnepanelen

Als je jouw woning hebt geoptimaliseerd kan je de totale stroombehoefte berekenen. De totale stroom kan je helemaal zelf opwekken met behulp van zonnepanelen op je dak. De nieuwste panelen kunnen wel 40 jaar mee en je hebt ze vaak binnen 7 jaar terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten het om in stroom.
 • Een set met 10 zonnepanelen kost gemiddeld €5400 en verdien je terug in 8 jaar.
 • De stroom die over is en je niet verbruikt kan je automatisch aan het net terugleveren (salderen). Voor deze zonnestroom ontvang je dezelfde prijs als waarvoor je normaal de stroom inkoopt.

energielabel-spankeren-6956

Energielabel voor bedrijfspand aanvragen

Elk kantoor heeft een energielabel nodig bij verkoop, verhuur en oplevering van zakelijke panden (mits groter dan 50m2). Deze verplichting richt zich op alle soorten utiliteitsgebouwen zoals een kantoorgebouw, sportgebouwen, horecagelegenheden, en openbare panden zoals een ziekenhuis. Is het gebouw groter dan 100m2, en wordt minimaal 50% daarvan gebruikt als kantoorplekken? In dat geval moet het gebouw met ingang van 2023 ten minste energielabel C hebben. Tevens moeten winkels en bedrijven in publieke gebouwen van 250m2 of groter dat energielabel in het zicht ophangen, bijvoorbeeld bij de receptie of ingang. Je kunt hier ook meer lezen over F energielabel.

 • Bij officiële transactiemomenten van kantoorpanden is een energielabel verplicht.
 • Op dit moment geldt deze verplichting voor bedrijfspanden met een gebruiksoppervlakte van 50 m2.
 • Voor schuren en garages geldt andere wetgeving.
 • Bedrijfsgebouwen groter dan 100m2 (waar meer dan de helft wordt gebruikt als kantoor) moeten binnenkort (2023) een milieulabel C of beter hebben.
 • In openbare (bedrijfs)ruimtes met een oppervlakte van ten minste 250 m2 moet elke passant dit label kunnen bekijken bij de entree.

Vaak gestelde vragen (FAQ) over woninglabels

Hoe werkt een energielabel?
Het energielabel geeft inzicht in de energiezuinigheid van een woning. Hoe efficiënter de woning verwarmd wordt, des te hoger het woninglabel. Deze energie-index begint bij energielabel A & B (heel zuinig) en loopt op tot F en G (relatief hoog gebruik).

Heeft elke woning een energielabel verplichting?
Ja, wanneer jij het huis in de verkoop of verhuur wil doen dan moet je laten zien wat het definitieve energielabel is. Dit moet ook in de verkoopadvertentie staan. Doe je dit niet, dan zijn boetes van €170 op te leggen door de autoriteit.

Op welke wijze kan ik een label aanvragen?
Voor een officieel label moet je een deskundige energiedeskundige in Spankeren langs laten komen. Via het platform QBIS.nl zijn alle energiespecialisten te vergelijken. De deskundige komt langs en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. De deskundige kiest het label het registreert het definitieve label in de EP-online database. De dossierstukken krijg je per mail en via Mijn Overheid kan jij het later ook weer opvragen (gemeente Rheden).

Hoe wordt een definitief energielabel vastgesteld?
Een expert controleert het bouwjaar van het gebouw, het soort gebouw, de grootte en belangrijke aspecten zoals HR ++ glas en kozijnen, mate van isolatie, op welke manier de woning wordt verwarmd en geventileerd en of er ook energie wordt gewonnen met een warmtepomp of zonnepanelen. Aan de hand van deze inspectie wordt vastgesteld hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor de centrale verwarming van jouw huis en welk percentage zelf opgewekt wordt. Tenslotte krijg je van de expert de labelletter te horen.

Hoeveel geld ben ik kwijt aan een energielabel?
De kosten van je energielabel liggen tussen de €105,00 en €450,00. De uiteindelijke prijs hangt af van het type woning, het aantal uur dat de adviseur bezig zal zijn en de hoeveelheid informatie die er is (tekeningen of het bestek). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Spankeren kan jij doorgaans het meest voordelig doen door lokale energieadviseur naast elkaar te zetten die opereren binnen de provincie Gelderland.

Hoe kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Daarvoor kan je een kijkje nemen op de overheidswebsite energielabel.nl. Selecteer of het een koop- of huurwoning is en voer jouw postcode (6956) en het huisnummer in de zoekbalk in. Je ziet nu meteen het label en de geldigheid. Let op: wordt er een voorlopig energielabel getoond? Dit is geen officieel document en wordt dus ook niet geaccepteerd bij een verkoop of verhuur. Je zult het dus eerst moeten omzetten naar een definitief woninglabel. Krijgt direct inzicht: energielabel huis Spankeren opvragen.

Plaats een reactie