Energielabel Rheden

Direct energielabel aanvragen

Wil je graag een energielabel aanvragen voor jouw woning in Rheden? Met ingang van 1 januari 2015 heeft iedere woning een energielabel toegewezen gekregen. Het keurmerk laat zien hoe energiezuinig een woning is en biedt concrete opties om de woning duurzamer te laten worden. Ga je je huis verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Rheden verplicht. Op onze vergelijkingssite tref je uitgebreide informatie over de aanvraag van een nieuw label. Ook kunnen verschillende energieadviseurs vergeleken worden en hebben wij een stappenplan om jouw woning energiezuiniger te maken.

 • Met een energielabel wordt het duidelijk hoe energiezuinig een huis is.
 • Je moet het kunnen overhandigen bij een woningoverdracht (bijvoorbeeld verkoop of verhuur).
 • Er zijn 7 klassen: Energielabel A & B (erg milieuvriendelijk) t/m F en G (minder energiezuinig).
 • Tot voor kort kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. De overheid heeft dit in 2021 geactualiseerd.
 • Je plant een afspraak met een energieadviseur in Rheden die jouw woning opneemt en het label registreert.
 • Het document – inclusief opties om de woning zuiniger te maken – kost gemiddeld tussen de €175,00 en €435,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Rheden

Zo’n energielabel laat zien hoe het gesteld is met de hoeveelheid energie die nodig is om een woning te verwarmen. Alle huizen in Nederland kregen in 2015 automatisch een voorlopig energielabel. Als je jouw woning gaat verkopen of verhuren, dan heb je een definitief energielabel nodig. Met ingang van 2021 is er een nieuw systeem die we ook wel kennen als NTA8800. Je moet dus een erkend deskundige energieadviseur thuis uitnodigen. Deze expert moet fysiek bij je thuis komen en neemt de woning op. Voor jou als woningbezitter betekent dit wel dat je meer moet betalen. Hierna leggen wij stap voor stap uit hoe je een voordelig energielabel in Rheden moet regelen.

Energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Vergelijk energiedeskundigen

  Op www.centraalregistertechniek.nl bekijk je alle bekwame energieadviseurs die het energielabel mogen opmaken. Zoek op adresgegevens (6991) om een erkend deskundige in Rheden op te vragen.

 2. Afspraak maken en voorbereiden

  Kies een adviseur en stem samen een geschikt moment af. Zorg dat je alle benodigde gegevens van het huis kunt laten zien. Denk aan bouwtekeningen en EPC-berekeningen.

 3. De inspectie

  Zo’n erkend energiedeskundige komt langs op het afgesproken moment en bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. Dit neemt ongeveer 2 uur in beslag.

 4. Vaststellen van het label

  De EP-adviseur in Rheden maak zijn of haar berekening, bepaalt het label en voert deze ook in de database EP-online in.

 5. Je label opzoeken

  Nadat de adviseur bij je thuis is geweest krijg jij per mail een PDF van het certificaat inclusief een duidelijke onderbouwing en opties om de woning zuiniger te maken. Het document is na datum van afgifte 10 jaar geldig en moet je laten zien bij de verkoop van de woning. Het document wordt ook opgeslagen in je Mijn Overheid omgeving.

Heb jij een particulier energielabel nodig?

Zoek naar energieadviseurs en regel het snel

De kosten van een energielabel

De kosten van een definitief energielabel variëren tussen de €105,00 – €440,00. In het overzicht hieronder vind je de huidige kosten van een energielabel deskundige Rheden. Direct een offerte? Klik hier om direct de (lokale) aanbieders te bekijken. Zoek ook adviseurs in Doesburg, Brummen, Rozendaal, Westervoort en Duiven. De definitieve prijzen worden gecalculeerd a.d.h.v. verschillende aspecten.

 1. Hoe groot het huis is (tussenwoning, twee-onder-een kap, appartement, hoekwoning, villa).
 2. De hoeveelheid arbeid (in uren) die de bouwinspecteur denkt nodig te hebben.
 3. De beschikbare documentatie (tekeningen en EPC-berekeningen).
 4. De energiecoach waar je mee in zee gaat.
WoningOppervlakteTariefschatting
Klein appartement75 m2€ 180,00
Rijtjeswoning110 m2€ 215,00
Geschakeld huis165 m2€ 282,00
Villa180 m2€ 364,00
Kostenoverzicht woninglabel Rheden.

Bekwame energieadviseurs in Rheden vergelijken

Vandaag nog dit definitief energielabel aanvragen? Dan moet je zoeken naar een erkend deskundige energielabel Rheden. De juiste plek om een adviseur te vinden is centraalregisterTechniek.nl. Hier vind je in een link naar het QBISnl register. Hierin kom je in contact met gecertificeerde vakmannen (BRL9500). Om gebruik te maken van een aanbieding check je in het overzicht hierna meerdere erkende bureaus waar je zonder gedoe een label kunt regelen tegen een normale prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Een energiezuinig huis in 4 stappen

Heeft je woning een slecht label, en wil je de maandelijkse lasten verlagen door de energieprestatie te verbeteren?Met slimme energiebesparende maatregelen kan jij elk gebouw verduurzamen tot een label A/B/C huis. Aan de basis staat altijd isoleren. Daarmee realiseer je een setting waarbij zo min mogelijk warmte verloren gaat. Bij de stappen daarna wordt het pas interessant om te kijken naar energie die je zelf kunt opwekken met bijvoorbeeld zonnepanelen. Je kunt hier ook meer vinden over D energielabel.

Tip: Via de website van de overheid www.verbeteruwhuis.nl zie je – na het doorgeven van de gegevens van jouw woning – handige verbeteropties voor een beter energielabel. Check de potentiële besparing.

Bekijk de voordelen van een zuinig energielabel woning Rheden

 • Een “groene” woning en maandelijks lagere energiekosten.
 • Een aangenaam leefklimaat: een lekker warm huis zonder tocht en kou.
 • Een woning met label B of A draagt bij aan een beter milieu.
 • Tot wel 20% hogere woningwaarde.
 • Mogelijk een duurzaamheidskorting bij je hypotheek.
 • De overheid verstrekt veel subsidies op het moment dat je jouw huis verduurzaamt.
 • De energiecoach in Rheden is de juiste persoon om je hier bij te helpen.
EnergielabelBouwjaarOptimalisaties
Label A2011 – 2024Met warmtepomp en zonnepanelen een energieneutrale woning.
Label B1998 – 2007Zonnepanelen, zonneboiler of (hybride) warmtepomp.
Label C1985 – 2004HR 107 combiketel, zonnepanelen en HR++ glas.
Label D1973 – 1985Kies voor een grondige isolatie van de vloeren.
Label E1966 – 1975Isolatie, dubbel glas + HR-ketel en zonnepanelen.
Label F1948 – 1967Isoleren en verwarmingsketel vervangen.
Label Gt/m 1945Isoleren en het plaatsen van dubbelglas.

Eenvoudig het goedkoopste energielabel regelen?

Vergelijk de experts en ontvang nog deze week jouw label

Woningisolatie

Alleen met de juiste isolatie realiseer je een milieuvriendelijke woning. Met grondige isolatie vermijd je dat de warmte in huis weer kan ontsnappen. Dankzij isolatie dalen de stookkosten in de winter en heb je ook een gezond leefklimaat. Waar je moet starten met isoleren wordt bepaald door hoe en waar de woning op dit moment geïsoleerd is. Het jaar waarin het huis is gebouwd geeft een aardige indicatie. Informeer ook altijd bij de vorige bewoners hierover. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek met warmtescan kan de probleempunten goed blootleggen. In de lijst hieronder tref je de mogelijke besparing voor een doorsnee woning met een hr ketel.

Soort isolatieTarievenGasbesparingBesparing (€/jaar)
Dakisolatie€4000 – €6000970 m3€621
Vloerisolatie€1300 – €3300385 m3€246
Spouwmuurisolatie€1400 – €2450980 m3€627
HR++ glas€1650 – €2700525 m3€336
Kosten en baten bij isolatie van gemiddelde eengezinswoning (60m2).

Ventileren

Als jouw woning goed geïsoleerd is, moet je zeker stellen dat frisse lucht via meerdere kanten de woning in kan komen. Ventilatie is belangrijk voor een comfortabel klimaat in huis. Zuinig en slim ventileren wil zeggen een optimaal leefklimaat, zonder heel erg veel warmteverlies.

 • Winddrukgeregelde roosters: wordt door winddruk nauwer of zelfs helemaal gesloten.
 • Losse ventilatieunit: voor de ventilatie van aparte ruimtes.
 • Balansventilatie met WTW-unit: een gesloten ventilatiesysteem dat bestaat uit een ventilator en een warmte terugwin unit (WTW).
 • Ventilatiewarmtepomp in combinatie met HR-ketel: maakt gebruik van de warme ventilatielucht en past dit toe op de verwarming.

CV-ketel vervangen voor duurzaam alternatief

De verwarming in een huis is een kostbare aangelegenheid. Dit gaat vaak nog met een gasgestookte HR-ketel. Je kunt kiezen voor een duurzame oplossing om je woning warm te stoken zonder gas. In onderstaande lijst vind je een aantal systemen.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: Compact, stil, veilig en zuinig.
 • Een hybride warmtepomp: werkt op stroom en koppel je aan de CV-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: een volwaardige vervanger van de CV-ketel.
 • Zonneboiler: zet energie van de zon om in warm water.
 • Infraroodpanelen: geeft direct warmte af voor een aantal m2.

Investeer in zonnepanelen

Zodra je jouw woning hebt geïsoleerd en voorzien hebt van een nieuwe HR-ketel of warmtepomp kan je uitrekenen hoeveel kwH-stroom je nodig hebt. Deze stroom kan je op een duurzame manier genereren door te investeren in zonnepanelen. Ze hebben een levensduur van 25 jaar of langer en je hebt ze vaak binnen 7 jaar terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen zonnestralen op en zetten dit om naar gelijkstroom.
 • Een volledige set met 10 zonnepanelen kost gemiddeld €5300 en heb je terugverdiend binnen 6,5 jaar.
 • De stroom die over is en je niet verbruikt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen). Voor deze zonnestroom krijg je dezelfde prijs als waarvoor je kWh inkoopt.

energielabel-rheden-6991

Goedkoop energielabel voor een bedrijfspand aanvragen

Een geldig energielabel voor kantoren is verplicht bij oplevering, maar ook bij verhuur/verkoop van een bedrijfspand vanaf 50m2. Deze verplichting geldt voor de utiliteitsgebouwen zoals kantoren, sportgebouwen, showrooms, en publiek toegankelijke panden zoals verpleeghuizen. Gaat het om een pand groter dan 100m2, en dient ten minste 50% als kantoor? Op dat moment moeten deze panden per 2023 minimaal een energielabel C hebben. Daarnaast moeten bedrijven die werkzaam zijn in publieke ruimtes met een ruimte van minimaal 250 m2 dit energielabel zichtbaar tonen, bijvoorbeeld bij de receptie of ingang. Lees ook meer over Snelste energielabel.

 • Bij oplevering of verhuur/verkoop van een bedrijfspand is een energielabel noodzakelijk.
 • Dit geldt voor vrijwel alle bedrijfspanden en publiek toegankelijke ruimtes van 50 m2 en groter.
 • Voor industriële bedrijfsruimten is er een uitzondering gemaakt.
 • Bedrijfsgebouwen met vloeroppervlaktes van 100 m2 of meer (met minimaal 50% als kantoorfunctie) moeten in 2023 beschikken over een milieulabel C of hoger.
 • In openbare gebouwen met een ruimte van minimaal 250 m2 moet het label zichtbaar zijn opgehangen voor bezoekers.

Veelgestelde vragen woninglabel

Wat doet een energielabel?
Het energielabel geeft inzicht in de energie(on)zuinigheid van een gebouw of woning. Hoe minder energie er nodig is voor het verwarmen van de woning, hoe gunstiger het woninglabel. Deze energie-index begint bij energielabel A of B (maximaal milieuvriendelijk) tot de slechtste label F/G (ontzettend onzuinig).

Heeft elke woning een energielabel verplichting?
Ja, in de situatie waarin je het huis in de verkoop of verhuur gaat zetten moet je aan kunnen tonen wat het label is van jouw huis is. Dit dient ook te worden meegenomen in de advertenties (makelaar). Is er geen label bekend, dan zijn boetes van €170 op te leggen door de autoriteit.

Hoe kan ik zelf een label aanvragen?
Voor een officieel label moet je een deskundige energiedeskundige in Rheden laten komen. Op de website QBIS.nl kom je gemakkelijk in contact met lokale energiespecialisten. Deze expert komt bij je thuis en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. Hij of zij komt met een eindoordeel en legt deze vast in de EP-online database. Je ontvangt digitaal alle dossiers en je kunt het vinden in Mijn Overheid (gemeente Rheden).

Welke factoren bepalen mijn energielabel?
Een adviseur checkt de leeftijd van de woning, woningtype, m2 woonruimte en andere eigenschappen als kozijnen (hout/kunststof) + ramen, type isolatie, de centrale verwarming en ventilatie voorzieningen en de aanwezigheid van energiebesparende producten zoals een WTW, zonneboiler of zonnepanelen. Middels deze documentatie berekent de deskundige wat de totale energiebehoefte is voor warm tapwater en verwarming en ventilatie van woonunit en hoeveel van deze energie uit hernieuwbare bronnen komt. Daarna wordt het labelletter geregistreerd.

Hoeveel geld ben ik kwijt aan een energielabel?
De onkosten van het energielabel variëren tussen de €180,00 – €445,00. De uiteindelijke prijs hangt af van type woning, hoeveel tijd de adviseur nodig denkt te hebben en de informatie die voorhanden is (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Rheden doe je door veel aanbieders te vergelijken die hun dienst aanbieden binnen de provincie Gelderland.

Via welke website kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Om dit te bekijken kan je een kijkje nemen op de website www.energielabel.nl. Selecteer koop- of huurwoning en voer de postcode (6991) en het huisnummer in. Je ziet nu meteen het label en de geldigheid. Goed om te weten: laat het systeem een voorlopig energielabel zien? Dit is geen geldig document en kan je dus niet gebruiken. Je zult het dus eerst moeten omzetten naar een definitieve status. Wacht niet langer: energielabel huis Rheden opvragen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie