Energielabel Didam

Direct energielabel aanvragen

Wil je een energielabel aanvragen voor jouw woning in Didam? Sinds een aantal jaren heeft elk huis in Nederland een (voorlopig) energielabel. Het document indiceert hoeveel energie jouw woning verbruikt en toont belangrijke verbetermogelijkheden om het te verduurzamen. Ga je op korte termijn verhuizen en jouw woning verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Didam verplicht. Op onze vergelijkingssite lees je nuttige informatie over het opvragen, aanvragen of aanpassen van jouw label. Verder kan je hier energieadviseurs vergelijken en tref je hier tips om jouw woning te verduurzamen.

 • Krijg inzicht in de energieprestaties van een woning met het energielabel.
 • Het is verplicht bij een woningoverdracht (bijvoorbeeld verkoop of verhuur).
 • Er zijn 7 klassen: Energielabel A of B (heel zuinig) t/m F & G (rood, hoog verbruik).
 • Tot eind 2020 kon men zelf online een VEL (vereenvoudigd label) bestellen. De overheid heeft dit in 2021 geactualiseerd.
 • Je dient nu eerst een afspraak te maken met een energieadviseur in Didam die de woning ter plaatse opneemt en een label opmaakt.
 • Het label – inclusief concrete verbeterpunten – kost tussen de €165,00 – €360,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Didam

Het energielabel geeft duidelijkheid aangaande de hoeveelheid energie die nodig is om een woning te verwarmen. Alle mensen met een woning kregen in 2015 automatisch een voorlopig energielabel. Indien je jouw huis wilt verhuren of verkopen, dan is een definitief energielabel verplicht. Sinds kort is er een nieuwe methode wat door specialisten ook wel NTA8800 wordt genoemd. Je moet tegenwoordig een vakbekwame energieadviseur uitnodigen. Deze energie-adviseur komt langs en neemt de woning op. Het certificaat is nu wel een stuk duurder geworden. In het volgende overzicht bieden wij informatie over hoe jij zo’n voordelig energielabel in Didam kunt aanvragen.

5-stappenplan energielabel aanvragen

 1. Kom in contact met een energiedeskundige

  Op de website www.centraalregistertechniek.nl vergelijk je alle gecertificeerde energieadviseurs die een energielabel mogen vastleggen. Vul je postcode in (6941) om een erkend deskundige in Didam te vergelijken.

 2. Voorbereiding op afspraak

  Kies een energie-expert en maak een afspraak. Bereid je goed voor: zorg dat je alle actuele gegevens van het gebouw beschikbaar hebt. Zoals bouwtekeningen, EPC berekeningen en installatietechnische gegevens.

 3. Bezoek van de deskundige

  Een erkend energiedeskundige komt thuis bij je langs om de inspectie van de woning te doen. Wij raden altijd aan om mee te lopen.

 4. Het registreren van een label

  De EP-adviseur in Didam berekent het label en voert deze ook in de database EP-online in.

 5. Online label inzien

  Nadat de adviseur bij je thuis is geweest sturen ze een PDF op van het label met een toelichting en concrete energiebesparende maatregelen. Het certificaat is maximaal 10 jaar geldig en dien je te overhandigen in de situaties waarbij je gaat verhuren of verkopen. Je kunt het ook bekijken in MijnOverheid.

Wil jij een particulier energielabel aanvragen?

Bekijk energieadviseurs en vind de laagste prijs

Kosten definitief energielabel vergelijken

De onkosten voor een definitief energielabel liggen vaak tussen de €175,00 en €385,00. In de onderstaande tabel bekijk je de huidige tarieven van een energielabel deskundige Didam. Meteen aan de slag? Klik hier om direct de (lokale) aanbieders te bekijken. Vergelijk ook adviseurs in Loo Gld, Groessen, Tolkamer, Lobith en Herwen. De offerte kosten hangen af van verscheidene zaken.

 1. De grootte van de woning (villa, tussenwoning, twee-onder-een kap, appartement, vrijstaand).
 2. De hoeveelheid arbeid (in uren) die de bouwinspecteur denkt nodig te hebben.
 3. Vooraf verkregen inzicht in het huis (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen).
 4. De energiecoach die jij kiest.
Type woningM2 woonruimtePrijsindicatie
Studio/Appartement50 m2€ 180,00
Rijtjeshuis100 m2€ 224,00
Geschakelde woning155 m2€ 274,00
Losse woning200 m2€ 357,00
Kostenoverzicht woninglabel Didam.

De beste energieadviseurs in Didam vergelijken

Wil jij snel je definitief energielabel aanvragen? Om dit te realiseren moet je een afspraak maken met een erkend deskundige energielabel Didam. Het portaal om een energieadviseur te zoeken is centraalregisterTechniek.nl. Hier vind je in een link naar het QBISnl register. Hierin staan alle namen en gegevens van erkend deskundige adviseurs (BRL9500). Om gebruik te maken van een aanbieding tref je in de tabel hieronder diverse (landelijke) experts waar je zonder gedoe een certificaat kunt regelen tegen een normale prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Je huis duurzamer maken in 4 stappen

Heeft je woning een slecht label, en wil je de energieprestatie graag verbeteren? Met het doorvoeren van slimme energiebesparende maatregelen kan men praktisch elk huis updaten naar een label A/B/C huis. Het isoleren van een woning nemen we als uitgangspunt. Zodoende realiseer je een setting waarbij zo min mogelijk warmte verloren gaat. In de volgende stap wordt het pas interessant om te kijken naar eigen energieopwekking. Je kunt hier ook aanvullende informatie vinden over Energielabel calculeren.

Belangrijk: Op de website https://www.verbeteruwhuis.nl kan je zien – na het beantwoorden van wat vragen – verbeteropties voor een beter energielabel. Bezoek de website en doe de check.

Voordelen van een zuinig energielabel woning Didam

 • Een milieuvriendelijke woning en maandelijks lagere energiekosten.
 • Een optimale leefomgeving: een lekker warm huis zonder tocht en kou.
 • Een huis met het milieulabel A of B is goed voor het milieu.
 • De woning is interessanter op de woningmarkt.
 • Soms recht op een duurzaamheidskorting bij de bank.
 • Je kunt gebruik maken van allerlei subsidies om een huis milieuvriendelijker te maken.
 • De energiecoach in Didam kan je daar ook alles over vertellen.
EnergielabelBouwjaarVerbeteropties
Label A2013 – 2024Stap volledig van het gas af en warmteopslag.
Label B2000 – 2009Het laten plaatsen van een warmtepomp en/of zonnepanelen.
Label C1987 – 2001Triple glas op woon- en slaapkamer + zonnepanelen.
Label D1972 – 1983Laat warmtescan doen voor laatste isolatie kansen.
Label E1965 – 1979Spouwmuur-, dak- en vloerisolatie met zonnepanelen.
Label F1951 – 1968Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie.
Label Gt/m 1941Een moderne HR-ketel en isoleren.

Het goedkoopste energielabel voor jouw woning?

Vind de goedkoopste aanbieder en regel het binnen 1 week

Woningisolatie

Isolatie is de belangrijkste voorwaarde voor een label A of B woning. Door goede woningisolatie toe te passen verhinder je dat gewonnen warmte naar buiten ontsnapt. Hiermee dalen de stookkosten in de winter en profiteer je van meer woonplezier. Welke onderdelen je als eerste moet isoleren wordt bepaald door hoe en waar de woning op dit moment geïsoleerd is. Het bouwjaar van de woning zegt vaak al veel over de mate van isolatie. Bekijk ook bouwtekeningen en informeer bij de vorige bewoners. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek kan de probleempunten goed blootleggen. In de lijst hieronder vind je de doorsnee besparing bij een normale eengezinswoning met een hr ketel.

Soort isolatieKostenGasbesparing (jaar)Besparing
Dakisolatie€3100 – €58001025 m3€748
Vloerisolatie€1800 – €4000330 m3€241
Spouwmuurisolatie€1050 – €2200775 m3€566
HR++ glas€1850 – €3000440 m3€321,2
De totale kosten en opbrengsten bij het isoleren van een doorsnee- eengezinswoning.

Ventileren

Zodra de isolatie in huis voldoende is, moet je zeker stellen dat er voldoende frisse lucht in de woning komt. Ventilatie is belangrijk voor een comfortabel leefklimaat. Zuinig en slim ventileren betekent een gezond klimaat in huis waarbij er constant frisse lucht wordt aangevoerd en er energie uit de vervuilde lucht wordt gehaald.

 • Zelfregelend rooster: roosters in de ramen of kozijnen reageren op de winddruk.
 • Lokale ventilatie-unit: voor de ventilatie van aparte ruimtes.
 • Balansventilatie met WTW: een systeem van mechanische ventilatie waarbij de hoeveelheid aangevoerde verse lucht volledig in balans is.
 • Ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en verwarmt de CV-ketel voor.

CV-ketel zonder gas?

Het verwarmen van een woning vergt jaarlijks heel wat gas. In de meeste huizen vinden we nog een gasgestookte ketel. Je kunt kiezen voor een duurzame oplossing waardoor je nauwelijks tot geen gas meer nodig hebt. Hieronder bekijk je de meeste populaire optie.

 • Nieuwe HR107 ketel: Zuinig maar ook stil, compact en veilig.
 • Een hybride warmtepomp: verwarmingssysteem dat samenwerkt met de normale gas cv-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: haalt energie uit de lucht, bodem of het grondwater en maakt hier warmte van.
 • Zonneboiler: de zonnecollectoren zetten energie om in warmte.
 • Infraroodpanelen: uitstekend geschikt om een ruimte plaatselijk te verwarmen.

Zonnepanelen aanschaffen

Zodra je de verbeteropties voor jouw woning hebt geïmplementeerd kan je uitrekenen hoeveel kwH-stroom je nodig hebt. Deze stroom kan je op een duurzame manier genereren met behulp van zonnepanelen op je dak. De huidige panelen gaan gemakkelijk 30 jaar of langer mee en je hebt ze vaak binnen 7 jaar terugverdiend.

 • Zonnepanelen wekken stroom op vanuit zonne-energie.
 • Een zonnepanelen set met 10 panelen kost gemiddeld €4300 en verdien je terug in gemiddeld 7,5 jaar.
 • De kWh stroom die je niet gebruikt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen). Voor dit stukje ontvang je dezelfde prijs als je zou betalen bij de energieleverancier.

energielabel-didam-6941

Voordelig energielabel voor bedrijfspandElke kantoorpand moet een energielabel kunnen overleggen wanneer er een verkoop- of verhuurcontract wordt opgesteld van een bedrijfsgebouw van minimaal 50m2. De noodzaak is relevant voor alle utiliteitsgebouwen zoals een kantoorgebouw, onderwijsinstellingen, restaurants, en openbare panden zoals stations. Is het pand 100m2 of groter, en is daarvan meer dan 50% toegeschreven als kantoorfunctie? In die situaties is het plicht dat deze gebouwen in 2023 ten minste energielabel C hebben. Tevens moeten organisaties die gevestigd zijn in publieke gebouwen met een oppervlakte van ten minste 250 m2 het label zo ophangen dat iedereen dit kan zien, zoals bij de ingang of welkomstruimtes. Op deze website lees je ook alles over C energielabel.

 • Bij oplevering of verhuur/verkoop van een bedrijfsruimte moet je een geregistreerd energielabel kunnen overleggen.
 • Dit is noodzakelijk voor alle bedrijfspanden, winkels, kantoren en horeca gebouwen.
 • Voor panden met een industriefunctie geldt er op dit moment geen verplichting.
 • Bedrijfsgebouwen die groter zijn dan 100 m2 (waarbij meer dan 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten vanaf 2023 verplicht milieulabel C hebben.
 • In publieke panden van 250m2 of groter hoort het label zichtbaar te zijn voor bezoekers.

Veelgestelde vragen (FAQ) m.b.t. het woninglabel

Wat houdt het energielabel in?
Het energielabel geeft een indicatie van de energieprestatie van een woning. Hoe minder CO-2 de woning uitstoot, hoe groener het label. De energie-index loopt van energielabel A/B (maximaal zuinig) en loopt op tot G (relatief hoog gebruik).

Is voor iedereen een energielabel verplicht?
Ja, wanneer jij het huis zal gaan verhuren of verkopen dan moet je aantonen wat het definitieve energielabel is. Dit moet ook in de verkoop- of verhuuradvertentie (makelaar) staan. Is er geen geregistreerd label, dan is een boete van €170 niet uitgesloten.

Op welke wijze kan ik een label aanvragen?
Voor een officieel label moet je een erkend deskundige energiedeskundige in Didam langs laten komen. Door middel van QBIS.nl kan je een energiespecialist zoeken. Een vakman bezoekt jou op locatie en bekijkt de huidige staat van de woning. Deze specialist berekent het label en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform. Je krijgt een email met alle documenten en je kunt het vinden in Mijn Overheid (gemeente Montferland).

Hoe wordt een definitief energielabel vastgesteld?
De vakman inspecteert het bouwjaar van het huis, het type woning, oppervlakte en ook naar specifieke zaken als wat voor glas er in de ramen zit, de isolatiewerkzaamheden, de ventilatie en verwarming oplossingen in het gebouw en of er bijvoorbeeld duurzame energie wordt gebruikt middels zonnepanelen of een warmtepomp. Op basis van deze gegevens wordt vastgesteld hoeveel energie er wordt gebruikt voor de centrale verwarming van de woning en in welke mate de woning dit zelf uit hernieuwbare bronnen haalt. Hierna wordt de labelletter definitief vastgesteld.

Wat kost een energielabel?
De prijzen van je energielabel liggen tussen de €180,00 – €400,00. De definitieve prijs heeft te maken met het soort woning, het aantal uren dat de adviseur nodig heeft en de hoeveelheid informatie die er is (tekeningen en EPC-berekeningen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Didam kan je goedkoper doen door lokale leveranciers naast elkaar te zetten die hun dienst aanbieden rondom de provincie Gelderland.

Hoe werkt het opvragen van mijn huidige energielabel?
Om jouw huidige score te bekijken kan je een kijkje nemen op www.energielabel.nl. Kies het type woning en voer jouw postcode (6941) en huisnummer plus eventueel toevoeging in. Je krijgt nu het label van jouw woning te zien. Let op: krijg je een voorlopig energielabel op je scherm? Dit telt niet als officieel woninglabel en wordt dus ook niet geaccepteerd bij een verkoop of verhuur. Je moet het voorlopige label veranderen in een definitief label. Zoek het snel uit: energielabel huis Didam opvragen.

Plaats een reactie