Energielabel Lobith

Direct energielabel aanvragen

Snel en voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in Lobith? Vanaf 2015 heeft elke woning een energielabel. Dit label toont hoe energiezuinig jouw woning is en biedt belangrijke verbetermogelijkheden om de woning duurzamer te laten worden. Ga je je huis verkopen? Dan is een definitief energielabel in Lobith verplicht. Op deze pagina lees je nuttige info over het berekenen, opvragen en aanvragen van het keurmerk. Tevens kan je hier energieadviseurs vergelijken en vind je handige tips & tricks bij het verduurzamen van jouw woning.

 • Met een energielabel wordt het duidelijk hoe energiezuinig een huis is.
 • Het is noodzakelijk bij verkoop, verhuur, maar ook bij oplevering van een nieuwe woning.
 • Er zijn 7 labels: Energielabel A of B (laag verbruik) t/m F & G (zeer hoog verbruik).
 • De afgelopen jaren kon men zelf online een VEL (vereenvoudigd label) bestellen. De regering heeft de werkwijze aangepast.
 • Je dient nu eerst een afspraak te maken met een energieadviseur in Lobith die jouw woning opneemt en het label vastlegt.
 • Het label – inclusief een rapport met adviespunten – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €195,00 – €435,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Lobith

Het energielabel geeft duidelijkheid aangaande de energieprestatie van een woning. Alle woningbezitters kregen van de overheid in 2015 een voorlopig energielabel. Op het moment dat je overgaat tot verkoop of verhuur van je woning, dan moet je een definitief energielabel hebben. Met ingang van 2021 is er een nieuwe richtlijn waarop dit wordt vastgesteld (NTA8800). Je moet tegenwoordig een bevoegde energieadviseur langs laten komen. Deze specialist huur je als het ware in en analyseert de actuele situatie op energiegebied. Het nadeel voor de consument is dat het veel duurder is. Hieronder leggen wij uit hoe jij het voordelig energielabel in Lobith moet regelen.

Snel en voordelig een energielabel aanvragen

 1. Vind een energiedeskundige

  Door gebruik te maken van www.centraalregistertechniek.nl vergelijk je alle officiële energieadviseurs die een energielabel mogen vaststellen. Zoek op postcode (6915) om een erkend deskundige in Lobith op te vragen.

 2. Voorbereiding op afspraak

  Klik door naar een deskundige en kies een dag en tijdstip. De afspraak zal een stuk vloeiender verlopen wanneer je alle essentiële details van de woning paraat hebt. Voorbeelden zijn bouwtekeningen en EPC-berekeningen.

 3. Bezoek en berekening

  Een erkend energiedeskundige komt langs op het afgesproken moment en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. Je kunt bij deze rondgang aanwezig zijn.

 4. Registratie van het label

  De EP-adviseur in Lobith maak zijn of haar berekening, bepaalt het label en legt deze vast in de EP-online database.

 5. Online label inzien

  Nadat de adviseur bij je thuis is geweest wordt er een PDF toegestuurd van de energie index met daarbij de specificaties en adviespunten. Je kunt het 10 jaar blijven gebruiken en moet je laten zien op het moment dat je gaat verkopen. Je kunt het ook te allen tijde opvragen via Mijn Overheid.

Meer informatie over een particulier energielabel?

Vergelijk energieadviseurs en maak gebruik van de aanbieding!

Prijzen van een definitief energielabel

De tarieven van een definitief energielabel liggen tussen de €135,00 – €450,00. In de vergelijker hieronder vind je de gemiddelde tarieven van een energielabel deskundige Lobith. Meteen aan de slag? Klik hier om de dienstverleners (in de regio) te vergelijken. Je vind hier ook adviseurs in Herwen, Aerdt, Pannerden, Babberich en Velp. De definitieve prijzen komen tot stand door velerlei factoren.

 1. Het woningtype (appartement, tussenwoning, twee-onder-een kap, hoekwoning, villa).
 2. Hoeveel tijd de bouwinspecteur nodig denkt te hebben.
 3. Vooraf verkregen inzicht in het huis (tekeningen of het bestek).
 4. De uiteindelijk energiecoach die het werk gaat doen.
Soort woningAantal m2Prijsindicatie
Appartementje70 m2€ 172,00
Rijtjeshuis125 m2€ 200,00
Hoekwoning145 m2€ 290,00
Vrijstaand190 m2€ 364,00
Gemiddelde kosten woninglabel Lobith.

Energieadviseurs in Lobith vergelijken

Binnenkort een definitief energielabel aanvragen? Om dit te realiseren moet je zoeken naar een erkend deskundige energielabel Lobith. De website om ervaren energiedeskundigen te vergelijken is CentraalregisterTechniek.nl. Daar open je het QBISnl register. Hier vergelijk je officiële specialisten (BRL9500). Voor jouw gemak vind je in onze vergelijkingstabel een aantal uitgelichte adviseurs waar je vrij eenvoudig een woninginspectie kunt aanvragen en waarbij u direct op de kosten let.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Mijn woning verbeteren in 4 stappen

Heb jij een label E, F of G woning, en wil je de energieprestatie graag verbeteren? Met het doorvoeren van slimme energiebesparende maatregelen kan je ook jouw huis updaten naar een groen label (A, B of C). Het isoleren van een woning nemen we als uitgangspunt. Daardoor zorg je ervoor dat er geen warme (of koude) lucht kan ontsnappen. Op het moment dat de isolatie goed is leg je de nadruk op de mogelijkheden voor energieopwekking. Of klik door voor meer informatie over Snel energielabel aanvragen.

Noot: Via het overheidsinitiatief Verbeteruwhuis.nl zie je – na het beantwoorden van wat vragen – praktische verbeteropties voor een groen energielabel. Achterhaal de mogelijke besparingen.

Voordelen van een zuinig energielabel woning Lobith

 • Een duurzame woning en besparen op de maandelijkse energielasten.
 • Een optimaal klimaat in huis: een lekker warm huis zonder tocht en kou.
 • Een huis met het milieulabel A of B beperkt de CO-2 uitstoot.
 • De woning is interessanter op de woningmarkt.
 • Sommige banken verstrekken een rentekorting.
 • Je kunt gebruik maken van interessante subsidies om een huis te verduurzamen.
 • De energiecoach in Lobith kan hierin een adviserende rol spelen.
EnergielabelBouwjaarOptimalisaties
Label A2011 – 2024Warmtepomp om helemaal van het gas af te gaan.
Label B1998 – 2008Naar label A met warmtepomp en zonnepanelen.
Label C1983 – 2002Extra isolatie toepassen en zonnepanelen leggen.
Label D1976 – 1984Leg de nadruk op goede degelijke vloerisolatie.
Label E1965 – 1976Vloer, dak en muren isoleren en zonnepanelen.
Label F1949 – 1969Isolatie van muur, dak, vloer en kruipruimte.
Label Gt/m 1943Isolatie met focus op vloer, dak en muur.

Het goedkoopste energielabel voor jouw huis?

Vergelijk experts en regel het binnen een paar dagen

Isoleren van de woning

Alleen met de juiste isolatie realiseer je een woning met een laag verbruik. Door de muren, vloer en het dak te isoleren vermijd je dat de warmte in jouw woning weer kan ontsnappen. Dankzij isolatie bespaar je op de maandelijkse stookkosten en heb je een prettige leefomgeving. Waar je moet starten is vooral afhankelijk van de manier waarop je huis nu is geïsoleerd. Het bouwjaar van de woning zegt veel over de eventueel aanwezige isolatie. Je kunt ook informeren bij andere woningen in de buurt. Een bouwtechnische keuring of speciale warmtescan laat zien waar isolatie zinvol is. In de lijst hieronder vind je de potentiële besparing in het geval van een eengezinswoning met een hoogrendementsketel.

Type isolatieTarievenBesparing gas (m3)Besparing p/jaar
Dakisolatie€4000 – €59001005 m3€693
Vloerisolatie€1700 – €3000310 m3€214
Spouwmuurisolatie€1100 – €2450755 m3€521
HR++ glas€1650 – €2550420 m3€289,8
De totale kosten en opbrengsten bij isolatie van kleine woning (60 m2 vloeroppervlakte).

Ventileren

Op het moment dat de isolatie in huis voldoende is, is het aan te raden dat er gekeken wordt naar de opties voor frisse lucht. Ventilatie is cruciaal voor een gezond binnenklimaat. Slim en zuinig ventileren betekent een gezond wooncomfort, zonder al te veel warme te verliezen.

 • Zelfregelend rooster: wordt door winddruk nauwer of zelfs helemaal gesloten.
 • Lokale ventilatie-unit: regelt de ventilatie in één ruimte.
 • Balansventilatie met WTW-unit: win warmte uit de woning terug door het opnieuw in de woning te blazen.
 • (Hybride) ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: profiteert van warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw.

Alternatief voor CV-ketel

Het aansturen van de radiatoren en/of vloerverwarming is een kostbare aangelegenheid. De meeste woningen hebben nog een HR-ketel op gas. Je kunt kiezen voor een schoner alternatief waardoor je nauwelijks tot geen gas meer nodig hebt. In de volgende opsomming bekijk je de meeste populaire optie.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: Stil, compact, veilig en werkt erg efficiënt.
 • Een hybride warmtepomp: perfecte tussenstap op weg naar een energieneutrale woning.
 • Een all-electric warmtepomp: een volwaardige vervanger van de CV-ketel.
 • Zonneboiler: maakt gebruik van zonne-energie voor het bereiden van warm water.
 • Infraroodpanelen: comfortabele lokale stralingswarmte die prettig aanvoelt.

Investeer in zonnepanelen

Op het moment dat je de verbeteropties voor jouw woning hebt geïmplementeerd kan je een inschatting maken van de benodigde hoeveelheid stroom. Deze stroom kan je schoon en duurzaam opwekken door zonnepanelen te laten installeren. Ze hebben een levensduur van 25 jaar of langer en binnen 5 – 8 jaar heb je ze al terugverdiend.

 • Zonnepanelen wekken stroom op bij daglicht.
 • Een compleet pakket met 10 zonnepanelen kost gemiddeld €4700 en verdien je terug in gemiddeld 7 jaar.
 • Elektriciteit dat je niet zelf gebruikt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen). Voor dit stukje krijg je hetzelfde tarief als waartegen je de energie afneemt.

energielabel-lobith-6915

Informatie over zakelijke energielabels voor bedrijven

Je dient te beschikken over een energielabel voor een kantoor in situaties van verkoop en verhuur van een zakelijk pand (indien groter dan 50 m2). Deze verordening is van toepassing op alle utiliteitsgebouwen zoals kantoorruimtes, universiteiten, horeca, en publiek toegankelijke gebouwen zoals een stadion. Heeft het pand meer dan 100 m2 gebruiksoppervlakte, en dient ten minste 50% als kantoorplekken? In die situaties moet het gebouw begin 2023 beschikken over een energielabel C. Ook moeten winkels en bedrijven in publieke gebouwen met een oppervlakte van ten minste 250 m2 dit energielabel zichtbaar tonen, bijvoorbeeld naast de receptie. Bekijk ook onze pagina met informatie over Energielabel opvragen.

 • Bij overdracht of oplevering van zakelijke gebouwen moet je verplicht een energielabel hebben.
 • Deze verplichting geldt bij bedrijfspanden met een gebruiksoppervlakte van 50 m2.
 • Voor productiehallen en loodsen geldt de verplichting niet.
 • Bedrijfsgebouwen met een oppervlakte van meer dan 100m2 (minimaal 50% als kantoor) moeten binnenkort (2023) verplicht milieulabel C hebben.
 • In openbare gebouwen van meer dan 250 m2 moet elke passant dit label kunnen bekijken bij de entree.

Lees de veelgestelde vragen (FAQ) over het woninglabel

Wat betekent een energielabel?
Een energielabel biedt duidelijkheid over de energieprestatie van een woning. Hoe minder fossiele energie de woning gebruikt, hoe gunstiger het woninglabel. De energie-index start bij energielabel A & B (erg zuinig) tot F en G (vervuilend).

Moet mijn huis verplicht een energielabel?
Ja, wanneer jij het huis verhuurt of verkoopt dan moet je aantonen wat de erkende deskundige van de woning vond. Dit moet ook in de verkoopadvertentie staan. Doe je dit niet, dan is een boete van €170 niet uitgesloten.

Hoe kan ik het label aanvragen?
Daarvoor moet je een vakbekwame energiedeskundige in Lobith bij je thuis laten komen voor een inspectie. Op de website Qbis.nl kan je een energiespecialist zoeken. Deze specialist komt bij je thuis en analyseert hoe de staat van het huis is. Hij of zij berekent de energieprestaties en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database. Je krijgt een email met alle documenten en middels Mijn Overheid kun je het later downloaden (gemeente Zevenaar).

Hoe wordt mijn energielabel vastgesteld?
Een inspecteur kijkt naar de bouwperiode, het type huis, de grootte en ook naar specifieke zaken als kozijnen (hout/kunststof) + ramen, het soort isolatie, de aanwezige ventilatie opties en verwarmingssystemen en of er bijvoorbeeld duurzame energie wordt gebruikt middels zonnepanelen of een warmtepomp. Aan de hand van deze inspectie kan uitgerekend worden hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor verwarming, warm water, ventilatie en koeling van jouw woning en wat het aandeel van duurzame energie is. Daarna zal de adviseur het labelletter definitief vaststellen en inschrijven.

Hoe duur is een energielabel?
De onkosten van je energielabel komen uit tussen de €120,00 en €380,00. De totale kostprijs heeft te maken met het woonoppervlakte, het aantal uur dat de adviseur bezig zal zijn en de informatie die voorhanden is (tekeningen of het bestek). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Lobith kan je goedkoper doen door velerlei energiedeskundigen te vergelijken die opereren in de provincie Gelderland.

Hoe werkt het opvragen van mijn huidige energielabel?
Om dit in te zien check je energielabel.nl van de overheid. Selecteer of het een koop- of huurwoning is en vul de postcode (6915) en huisnummer plus eventueel toevoeging in. Je krijgt nu meteen te zien welk label je hebt. Opmerking: krijg je een voorlopig energielabel op je scherm? Dit is geen geldig document en mag je dus niet bij een woning overdracht gebruiken. Bij verkoop moet je deze dus eerst veranderen in een definitief woninglabel. Vind gelijk alle benodigde info: energielabel huis Lobith opvragen.

Plaats een reactie