Energielabel Loo Gld

Direct energielabel aanvragen

Zonder gedoe een energielabel aanvragen voor jouw woning in Loo Gld? Vanaf 2015 heeft elke woning een energielabel. Dit label laat zien hoe energiezuinig een woning is en geeft belangrijke mogelijkheden om de woning nog energiezuiniger te maken. Ga je op korte termijn verhuizen en jouw woning verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Loo Gld verplicht. Op dit informatieplatform ontdek je praktische informatie over het opvragen, aanvragen of aanpassen van jouw keurmerk. Daarnaast kan je (regionale) energieadviseurs met elkaar vergelijken en bieden wij handige tips & tricks bij het verduurzamen van jouw woning.

 • Krijg inzicht in de energieprestaties van een woning met het energielabel.
 • Het is een verplichting bij een transactiemoment (verkoop, verhuur en oplevering).
 • We delen het op in 7 klassen: Energielabel A & B (erg zuinig) t/m F/G (erg onzuinig).
 • Vroeger vroeg je het VEL (vereenvoudigd label) gewoon online aan. De overheid heeft dit in 2021 geactualiseerd.
 • De woningeigenaar maakt een afspraak met de energieadviseur in Loo Gld die de woning komt bekijken en een label opmaakt.
 • Het certificaat – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost tussen de €180,00 – €390,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Loo Gld

Het energielabel geeft een indicatie van de mate waarin een huis energiezuinig is. Alle huizen in Nederland hebben in 2015 een voorlopig energielabel gekregen. Zodra je jouw woning gaat verkopen of verhuren, dan heb je een definitief energielabel nodig. Met ingang van 2021 is er een nieuwe richtlijn wat door specialisten ook wel NTA8800 wordt genoemd. Je moet om die reden een deskundige energieadviseur laten langskomen. Deze adviseur huur je als het ware in en inspecteert de gehele woning. De tarieven zijn echter een stuk ongunstiger. In onderstaand gedeelte leggen wij stap voor stap uit hoe je het voordelig energielabel in Loo Gld kunt aanvragen.

5-stappenplan energielabel aanvragen

 1. Zoek een energiedeskundige

  Via centraalregistertechniek.nl bekijk je alle gecertificeerde energieadviseurs die een energielabel mogen registreren. Zoek op adresgegevens (6924) om een erkend deskundige in Loo Gld te traceren.

 2. Afspraak en voorbereiding

  Contacteer een deskundige en maak een afspraak. De afspraak zal een stuk vloeiender verlopen wanneer je zoveel mogelijk details van jouw huis paraat hebt. Waar vaak om gevraagd wordt zijn bouwtekeningen, EPC berekeningen en andere technische informatie.

 3. Bezoek en berekening

  Een erkend energiedeskundige komt thuis bij je langs om de inspectie van de woning te doen. Je kunt bij deze rondgang aanwezig zijn.

 4. Inschrijven van het label

  De EP-adviseur in Loo Gld beslist uiteindelijk wat het label moet worden en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database.

 5. Nieuwe label opvragen

  Wanneer alles achter de rug is ontvang je digitaal een PDF van het informatielabel met alle kenmerken en opties om de woning zuiniger te maken. Het document heeft een geldigheidsduur van 10 jaar en moet jij kunnen tonen bij het opstellen van een verkoop- of huurcontract. Het is ook digitaal in te zien via de berichtenbox van de overheid.

Meer informatie over een particulier energielabel?

Doorzoek de energieadviseurs en profiteer van aantrekkelijke tarieven

Prijzen van een definitief energielabel

De tarieven van een definitief energielabel komen uit tussen de €180,00 – €445,00. In het overzicht hieronder vind je de huidige kosten van een energielabel deskundige Loo Gld. Meteen een afspraak inplannen? Klik hier om de adviseurs met elkaar te vergelijken. Zoek ook adviseurs in Groessen, Tolkamer, Lobith, Herwen en Aerdt. De definitieve kosten komen tot stand door verschillende variabelen.

 1. Het woningtype (vrijstaand, villa, twee-onder-een kap, hoekwoning, appartement).
 2. De tijd (in uren) die de bouwinspecteur bezig is.
 3. De informatie die voorhanden is (tekeningen of het bestek).
 4. De gekozen energiecoach en het bijbehorende tarief.
HuisAantal m2Onkosten
Appartement50 m2€ 171,00
Rijtjeshuis110 m2€ 205,00
2-onder-1-kap150 m2€ 275,00
Vrijstaand185 m2€ 368,00
Geschatte kosten woninglabel Loo Gld.

Toonaangevende energieadviseurs in Loo Gld vergelijken

Snel en simpel zo’n definitief energielabel aanvragen? Dan heb je nodig een erkend deskundige energielabel Loo Gld. De juiste plek om een adviseur te vinden is https://www.centraalregistertechniek.nl. Op deze pagina vind je een link naar het QBISnl register. Daar doorzoek je gecertificeerde inspecteurs (BRL9500). Voor een voordelige keuze vind je in onze vergelijkingstabel een aantal betrouwbare partijen waar je vrij eenvoudig een afspraak kunt maken voor een aantrekkelijk tarieven.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Gebruikt jouw woning veel gas en stroom, en wil je de energieprestatie graag verbeteren? Met de juiste energiebesparende maatregelen kan je ook jouw woning verduurzamen tot een groen label (A, B of C). Het aanbrengen van de juiste isolatie is het startpunt. Daardoor zorg je dat de woning niet onnodig warmte laat ontsnappen. In de volgende stap ga je juist verder in op zelf energie opwekken met een warmtepomp of zonnepanelen. Je leest hier ook alle informatie over Energielabel aanpassen.

Adviezen: Via het platform www.verbeteruwhuis.nl bekijk je – nadat je de kenmerken van jouw woning hebt ingevuld – concrete verbeteropties voor een beter energielabel. Achterhaal de mogelijke besparingen.

Bekijk de voordelen van een zuinig energielabel woning Loo Gld

 • Een milieuvriendelijke woning en een structureel lage energierekening.
 • Een optimale leefomgeving: minder tocht en kou rond het raam.
 • Een woning met label B of A is goed voor het milieu.
 • De waarde van jouw woning neemt toe.
 • Sommige banken verstrekken een rentekorting.
 • Je kunt profiteren van veel subsidies op het moment dat je jouw huis verduurzaamt.
 • De energiecoach in Loo Gld kan je hierbij helpen.
EnergielabelBouwjaarVerbeteropties
Label A2012 – 2024Zet de laatste puntjes op de i: loop alle apparaten na.
Label B2000 – 2007Plaatsen van zonnepanelen en/of een warmtepomp.
Label C1986 – 2003Isoleren van de ramen (HR++ glas) en evt. warmtepomp + zonnepanelen
Label D1976 – 1982Verdere isolatie, HR++ glas en HR107 combiketel.
Label E1965 – 1974Isolatie, dubbel glas + HR-ketel en zonnepanelen.
Label F1951 – 1965Grondige isolatie, dubbel glas + HR-ketel.
Label Gt/m 1944Kruipruimte, muren, dak en vloer isoleren.

Het goedkoopste energielabel aanvragen?

Bekijk alle adviseurs en regel het binnen 1 week

Woningisolatie

Isolatie is met afstand de belangrijkste factor voor een label A of B woning. Door alle onderdelen van je huis goed te isoleren verhinder je dat de warmte in jouw woning de woning ontglipt. Op die manier ben je minder kwijt aan stookkosten en realiseer je een optimale leefomgeving. Waar je moet starten met isoleren ligt aan de huidige staat van de woning. Het bouwjaar van het huis geef inzicht in de vermoedelijke staat. Vraag ook de vorige bewoners en/of buren. Een bouwtechnische keuring of een thermografische inspectie laat zien waar isolatie zinvol is. Onderstaand spot je de besparingen die mogelijk gerealiseerd kan worden voor een doorsnee woning met een hr ketel.

Type isolatiePrijzenBesparing (gas)Besparing (€/jaar)
Dakisolatie€3900 – €59001020 m3€734
Vloerisolatie€1300 – €4000325 m3€234
Spouwmuurisolatie€1350 – €2050770 m3€554
HR++ glas€1600 – €2950435 m3€313,2
Kosten en jaarlijkse opbrengsten bij isolatie van gemiddelde eengezinswoning (60m2).

Ventileren

In de situatie waarbij je huis een goede isolatie heeft, is het belangrijk dat de luchtstromen in het pand worden verbeterd. Ventilatie is noodzakelijk voor een aangenaam wooncomfort. Zuinig en slim ventileren wil zeggen een optimaal klimaat in huis waarbij de warmte uit de vervuilde, afgezogen lucht, wordt teruggewonnen.

 • Winddrukgeregelde roosters: Beperkt automatisch de luchttoevoer bij hogere windsnelheden.
 • Lokale ventilatie-unit: goedkope oplossing om 1 ruimte te ventileren.
 • Balansventilatie met WTW: een gesloten ventilatiesysteem dat bestaat uit een ventilator en een warmte terugwin unit (WTW).
 • Ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: onttrekt warmte aan de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor.

Alternatieven van de CV-ketel

Het verwarmen van de woning vraagt veel energie (en geld). In de praktijk gaat dit vaak nog met gasgestookte HR-ketels. Overweeg een groen alternatief waarmee je geen of nauwelijks gas nodig hebt om een huis op te warmen. Hieronder vind je een aantal systemen.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: Tot wel 15% efficiënter dan een traditionele gasketel.
 • Een hybride warmtepomp: een combinatie van je HR-ketel en een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: werkt volledig op stroom waardoor de CV-ketel de deur uit kan.
 • Zonneboiler: de zonnecollectoren zetten energie om in warmte.
 • Infraroodpanelen: aangename warmte, beperkt luchtcirculatie.

Zonnepanelen op het dak

Als je de nodige isolatiewerkzaamheden hebt getroffen en een nieuwe ketel of warmtepomp hebt geplaatst kan je uitrekenen hoeveel kwH-stroom je nodig hebt. De stroom die je nu nodig hebt kan je zelf genereren door zonnepanelen te laten leggen. Ze gaan met gemak 30 jaar of langer mee en de geschatte terugverdientijd is maar 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten het om in stroom.
 • Een pv-systeem van 10 zonnepanelen is beschikbaar vanaf €4200 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 6,5 jaar.
 • Stroom die je niet verbruikt gaat terug naar het net (salderen). Voor dit stukje ontvang je dezelfde prijs als jij betaalt aan de leverancier, je streept het dus tegen elkaar weg.

energielabel-loo-gld-6924

Alles wat je moet weten over een zakelijk energielabel

Een geldig energielabel voor kantoren is verplicht wanneer er een verkoop- of verhuurcontract wordt opgesteld van zakelijke panden (mits groter dan 50m2). Deze verordening is in het leven geroepen voor utiliteitsgebouwen als kantoorgebouwen, scholen, winkelcentrums, en publieke gebouwen zoals een ziekenhuis. Beschikt het gebouw over meer dan 100 m2 ruimte, en wordt 50% of meer gebruikt als kantoorfunctie? In dit scenario moeten deze panden per 2023 beschikken over een energielabel C. Ook moeten organisaties zoals winkels, banken of hotels die hun vestiging in een publiek toegankelijke ruimte hebben van 250m2 of groter dat energielabel in het zicht ophangen, zoals bij de ingang of welkomstruimtes. Bekijk ook onze pagina met informatie over B energielabel.

 • Bij oplevering of verhuur/verkoop van een zakelijke ruimte is dit energielabel een dossierstuk.
 • Deze regels worden toegepast bij bedrijfspanden, ziekenhuizen, overheidsgebouwen en winkels.
 • Voor loodsen en productiehallen geldt er op dit moment geen verplichting.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 vierkante meter aan oppervlakte (met minimaal 50% als kantoorfunctie) moeten vanaf 2023 verplicht milieulabel C hebben.
 • In openbare panden van minimaal 250 m2 moet het label bovendien zichtbaar zijn voor bezoekers.

Veelgestelde vragen woninglabel

Wat is een energielabel?
Het energielabels biedt inzicht in de energiezuinigheid van een woning. Hoe efficiënter de woning verwarmd wordt, des te hoger het woninglabel. Deze energie-index begint bij energielabel A/B (heel milieuvriendelijk) tot en met de rode labels F en G (vervuilend).

Heeft elke woning een energielabel verplichting?
Ja, als jij een woning zal gaan verhuren of verkopen dan moet je laten zien welk energielabel de woning heeft. De verkoop/verhuur advertenties (makelaar) moeten dit ook bevatten. Heb je geen geldig label, dan riskeer je een boete van €170,00.

Hoe kan ik een label voor mijn woning aanvragen?
Voor dit document moet je een deskundige energiedeskundige in Loo Gld laten komen. Via qbis.nl kan je een energiespecialist zoeken. Deze specialist komt langs en analyseert hoe de staat van het huis is. Deze expert maakt de berekening, bepaalt het label en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database. De dossierstukken krijg je per mail en via Mijn Overheid kan jij het later ook weer opvragen (gemeente Duiven).

Hoe wordt een definitief energielabel vastgesteld?
Een vakman inspecteert het jaar waarin het gebouw is neergezet, het type huis, het aantal m2 woonoppervlakte en andere woningkenmerken zoals type glas, mate van isolatie, de manier waarop het huis verwarmd en geventileerd wordt en de aanwezigheid van energiebesparende producten zoals een WTW, zonneboiler of zonnepanelen. Met deze complete analyse wordt gecalculeerd wat de totale energiebehoefte is voor warm tapwater en verwarming en ventilatie van het appartement en in hoeverre de woning deze benodigde energie zelf opwekt. Daarna zal de definitieve labelletter verstrekt worden.

Wat kost een energielabel?
De kosten van een energielabel variëren tussen de €100,00 – €405,00. De definitieve prijs wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de woning, de benodigde tijd die de energieadviseur nodig heeft en de reeds aanwezige details van de woning (tekeningen of het bestek). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Loo Gld kan je doen door verschillende adviesbedrijven te vergelijken die hun dienst aanbieden binnen de provincie Gelderland.

Ik wil mijn energielabel opvragen, hoe werkt dat?
Hiervoor kan je het beste gaan naar de overheidswebsite energielabel.nl. Kies huur- of koopwoning en vul jouw postcode (6924) en het huisnummer in. Je krijgt nu gelijk het huidige label plus de vervaldatum te zien. Opmerking: laat het systeem een voorlopig energielabel zien? Dit is geen officieel document en wordt dus ook niet geaccepteerd bij een verkoop of verhuur. Je moet dit dus eerst aanpassen naar een definitief label. Krijgt direct inzicht: energielabel huis Loo Gld opvragen.

Plaats een reactie