Energielabel Groessen

Direct energielabel aanvragen

Wil je graag een energielabel aanvragen voor jouw woning in Groessen? Met ingang van 1 januari 2015 is er een nieuw energielabel voor woningen gelanceerd. Dit document geeft een indicatie van hoe zuinig jouw woning is en geeft handige opties om het nog zuiniger te maken. Ga je jouw woning verkopen of verhuren? In dat geval is een definitief energielabel in Groessen verplicht. Op Energielabelprijzen.nl vind je actuele informatie over hoe je het label aanvraagt. In aanvulling daarop is er ruimte om energieadviseurs te vergelijken en tref je hier nuttige informatie hoe je jouw woning energiezuiniger kunt maken.

 • De energielabels bieden inzicht in de energieprestatie van een gebouw.
 • Het is verplicht bij een transactiemoment (verkoop, verhuur en oplevering).
 • Er zijn 7 niveau’s: Energielabel A & B (groen label) t/m F en G (hoog verbruik).
 • De laatste jaren kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. De regelgeving is in 2021 omgegooid.
 • Je moet nu een afspraak maken met de energieadviseur in Groessen die jouw huis helemaal doorneemt en het label vaststelt.
 • Het keurmerk – inclusief concrete verbeterpunten – heeft een prijs van tussen de €160,00 – €355,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Groessen

Zo’n energielabel laat zien hoe het gesteld is met de hoeveelheid energie die nodig is om een woning te verwarmen. Alle woningen in Nederland hebben in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid ontvangen. Als jij de woning gaat verhuren over verkopen, dan moet je een definitief energielabel hebben. Sinds kort hanteert de overheid een nieuwe werkwijze die we ook wel kennen als NTA8800. Je moet verplicht een officiële energieadviseur thuis laten langskomen. Deze energie-expert moet fysiek bij je thuis komen bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. Het certificaat is nu wel een stuk duurder geworden. In het gedeelte hieronder check je hoe je een voordelig energielabel in Groessen kunt aanvragen.

Snel en voordelig een energielabel aanvragen

 1. Vind een energiedeskundige

  Op www.centraalregistertechniek.nl bekijk je alle erkend deskundige energieadviseurs die het energielabel mogen opmaken. Vul je postcode in (6923) om een erkend deskundige in Groessen op te sporen.

 2. Afspraak maken en voorbereiden

  Klik door naar een adviseur en stem samen een geschikt moment af. Het is handig als je alle benodigde gegevens van de woning hebt. Met name bouwtekeningen en facturen van renovaties of eerdere EPC-berekeningen.

 3. Bezoek en berekening

  De erkend energiedeskundige komt thuis langs en berekent de energieprestatie van de woning. Het is aan te raden hierbij aanwezig te zijn.

 4. Vastleggen van het label

  De EP-adviseur in Groessen komt met een eindoordeel en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database.

 5. Online label inzien

  Na afloop van de inspectie wordt er een PDF toegestuurd van het informatielabel inclusief een duidelijke onderbouwing en opties om de woning zuiniger te maken. Je kunt het 10 jaar blijven gebruiken en moet jij kunnen tonen wanneer je de woning gaat verhuren of verkopen. Je kunt het ook te allen tijde opvragen via Mijn Overheid.

Een aanvraag indienen voor een particulier energielabel?

Zoek naar energieadviseurs en vind de voordeligste aanbieder

Prijzen van een definitief energielabel

De totale investeringen voor een definitief energielabel schommelen tussen de €155,00 – €365,00. In de bijgaande tabel tref je de huidige kosten van een energielabel deskundige Groessen. Direct een offerte? Klik hier om de dienstverleners (in de regio) te vergelijken. Check ook adviseurs in Tolkamer, Lobith, Herwen, Aerdt en Pannerden. De geschatte prijzen kunnen berekend worden d.m.v. meerdere variabelen.

 1. Het type woning (vrijstaand, villa, hoekwoning, tussenwoning, appartement).
 2. De tijd die de bouwinspecteur kwijt is.
 3. De beschikbare documentatie (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen).
 4. De gekozen energiecoach en het bijbehorende tarief.
Type woningM2 woonoppervlakteKosten
Studio/Appartement75 m2€ 160,00
Tussenwoning110 m2€ 224,00
Geschakeld huis160 m2€ 274,00
Villa190 m2€ 361,00
Actuele kosten woninglabel Groessen.

Officiële energieadviseurs in Groessen vergelijken

Snel en simpel dit definitief energielabel aanvragen? Op dat moment moet je zoeken naar een erkend deskundige energielabel Groessen. Het platform om betrouwbare specialisten in te huren is https://www.centraalregistertechniek.nl. Hier vind je in een link naar het QBISnl register. In deze database staan alle namen en gegevens van deskundige specialisten (BRL9500). Voor jouw gemak tref je in de tabel hieronder meerdere erkende bureaus waar je eenvoudig een label kunt regelen voor een aantrekkelijk tarieven.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Energieprestaties van mijn woning verbeteren

Gebruikt jouw huis veel energie, en wil je de energieprestatie graag verbeteren? Door middel van energiebesparende maatregelen kan jij elk gebouw vergroenen tot een woning met label B. Start altijd met de juiste isolatie. Daardoor zorg je ervoor dat de warmte niet zomaar de woning uit kan. Pas als het huis goed geïsoleerd is kijk je pas naar het zelf energie opwekken. Lees hier ook meer informatie over Energielabel lening.

Advies: Via het overheidsinitiatief www.verbeteruwhuis.nl ontdek je – nadat je jouw woning hebt omschreven – verbeteropties voor een beter energielabel. Bezoek de website en doe de check.

Het gemak van een zuinig energielabel woning Groessen

 • Een zuinige woning en een structureel lage energierekening.
 • Een optimaal klimaat in huis: kieren en tocht worden voorkomen.
 • Een energielabel A of B woning stoot minder CO-2 uit.
 • Waardevermeerdering van jouw huis.
 • In sommige gevallen biedt de bank een rentekorting.
 • Je kunt profiteren van allerlei subsidies om een gebouw duurzaam te maken.
 • De energiecoach in Groessen kan hierin een adviserende rol spelen.
EnergielabelBouwjaarAanpassingen
Label A2010 – 2024Zelfvoorzienende woning met zonnepanelen en warmtepomp.
Label B1997 – 2004Zonnepanelen laten leggen of een warmtepomp-installatie.
Label C1983 – 2001Isolatie van ramen (HR+++ glas) en zonnepanelen.
Label D1971 – 1981Isolatie van de begane grondvloer.
Label E1968 – 1977Dubbel glas plaatsen en isoleren plus zonnepanelen.
Label F1949 – 1968Kruipruimte, muren, dak en vloer isoleren.
Label Gt/m 1928Dak-, vloer- en muurisolatie en dubbelglas.

Snel het goedkoopste energielabel regelen?

Vind de goedkoopste aanbieder en regel het binnen een paar dagen

Isoleren van de woning

Isolatie vormt het belangrijkste onderdeel van een zuinig huis. Dankzij goede isolatie voorkom je dat de warmte in huis je huis weer verlaat. Dankzij isolatie dalen de stookkosten in de winter en dat leidt tot meer woonplezier. Waar je moet starten met isoleren is afhankelijk van hoe en waar de woning op dit moment geïsoleerd is. Het bouwjaar van het huis geef inzicht in de vermoedelijke staat. Je kunt ook navraag doen bij vorige bewoners of mensen uit de straat. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek met warmtescan toont plaatsen waar isolatie ontbreekt. In de lijst hieronder doorzoek je de te verwachten besparing bij een normale eengezinswoning met een hoogrendementsketel.

IsolatieInvesteringBesparing gas (m3)Besparing in €
Dakisolatie€4000 – €58001015 m3€721
Vloerisolatie€1700 – €3900320 m3€227
Spouwmuurisolatie€1050 – €2350765 m3€543
HR++ glas€1650 – €2650430 m3€305,3
Kosten en opbrengsten bij isolatie eengezinswoning (60 m2).

Ventileren

Zodra het huis al reeds correct geïsoleerd is, moet je zorgen dat er ook genoeg frisse lucht in huis is. Ventilatie is cruciaal voor een gezond binnenklimaat. Slim en zuinig ventileren wil zeggen een gezond binnenklimaat zonder veel energieverlies.

 • Winddrukgeregelde roosters: open roosters in de ramen maken natuurlijke ventilatie mogelijk.
 • Lokale ventilatie-unit: afzonderlijke ruimte doelgericht ventileren.
 • Balansventilatie met warmte-terugwin-unit: een gesloten ventilatiesysteem dat bestaat uit een ventilator en een warmte terugwin unit (WTW).
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: maakt gebruik van de warme ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor.

Woning gasloos verwarmen

Het verwarmen van de woning is voor veel mensen een kostenpost. Doorgaans wordt hiervoor een HR-ketel op gas gebruikt. Kies voor een duurzaam alternatief waardoor je nauwelijks tot geen gas meer nodig hebt. In de volgende lijst bieden we een aantal suggesties.

 • Nieuwe HR107 ketel: Compact, stil, veilig en zuinig.
 • Een hybride warmtepomp: perfecte tussenstap op weg naar een energieneutrale woning.
 • Een all-electric warmtepomp: het hele huis verwarmen met stroom (stand-alone warmtepomp).
 • Zonneboiler: de zonnecollectoren zetten energie om in warmte.
 • Infraroodpanelen: ideaal om lokaal warmte af te geven.

Kies voor zonnepanelen

Wanneer je jouw woning hebt geïsoleerd en voorzien hebt van een nieuwe HR-ketel of warmtepomp kan je een inschatting maken van de benodigde hoeveelheid stroom. De stroom die je nu nodig hebt kan je helemaal zelf opwekken door te investeren in zonnepanelen. De nieuwste panelen kunnen wel 40 jaar mee en je hebt ze vaak binnen 7 jaar terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen het licht op en zetten dit om in elektrische energie.
 • Een compleet pakket met 10 zonnepanelen is er al vanaf €5100 en verdien je snel terug, vaak al binnen 7 jaar.
 • De stroom die over is en je niet verbruikt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen). Hiervoor krijg je dezelfde prijs als je betaalt aan jouw leverancier.

energielabel-groessen-6923

Energielabel voor bedrijfspand aanvragen

Een geldig energielabel voor kantoren is verplicht op het moment van overdracht (koop/huur) van een bedrijfspand met een oppervlakte vanaf 50m2. De regel is opgesteld voor utiliteitsgebouwen als kantoorruimtes, scholen, winkelcentra, en publieke gebouwen zoals bibliotheken. Gaat het om een pand groter dan 100m2, en dient ten minste 50% als kantoorruimte? In die situaties moet het gebouw met ingang van 2023 beschikken over een energielabel C. Tevens moeten bedrijven en organisaties die hun vestiging in een publiek toegankelijke ruimte hebben met een oppervlakte van ten minste 250 m2 het energielabel duidelijk zichtbaar ophangen, zoals in de wachtruimtes / ingang. Lees ook meer over A energielabel.

 • Bij officiële transactiemomenten van een kantoorpand moet je verplicht een energielabel hebben.
 • Deze regels worden toegepast bij bedrijfspanden, overheidsgebouwen, winkels en horeca.
 • Voor opslagruimtes en loodsen geldt andere wetgeving.
 • Bedrijfsgebouwen met een oppervlakte van meer dan 100m2 (waar 50% of meer gebruikt wordt als kantoor) moeten in 2023 ingeschreven staan met een milieulabel C.
 • In openbare gebouwen van meer dan 250 m2 moet elke passant dit label kunnen bekijken bij de entree.

Veelgestelde vragen woninglabel

Wat is het energielabel voor woningen?
Het energielabel geeft inzicht in de actuele staat en de energieprestatie van een object. Hoe energiezuiniger, hoe gunstiger het woninglabel. De energie-index kent 7 stappen: van energielabel A/B (laag verbruik) en gaat door tot F of G (zeer onzuinig).

Moet mijn huis verplicht een energielabel?
Ja, op het moment je een woning wilt verkopen of verhuren dan moet je laten zien wat het definitieve energielabel is. Dit moet ook in de verkoopadvertentie staan. Is het definitieve label niet aantoonbaar, dan kan je een boete van tenminste €170 krijgen.

Hoe is het label aan te vragen?
Hiervoor moet je een deskundige energiedeskundige in Groessen bij je thuis laten komen. Op de website Qbis.nl zijn deze energiespecialisten te bekijken. Een adviseur moet fysiek bij je thuis komen en analyseert de actuele situatie op energiegebied. Deze specialist komt met een eindoordeel en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database. Je ontvangt het document als PDF en je kunt het vinden in Mijn Overheid (gemeente Duiven).

Hoe wordt een definitief energielabel vastgesteld?
De inspecteur checkt de leeftijd van de woning, woningtype, de grootte en andere aspecten als ramen en kozijnen, het soort isolatie, de centrale verwarming en ventilatie voorzieningen en of het huis een warmtepomp of zonnepanelen heeft. Middels deze documentatie kan uitgerekend worden hoeveel energie er wordt gebruikt voor warm tapwater en verwarming en ventilatie van de woning en in hoeverre het huis in staat is zichzelf van stroom te voorzien. Op basis hiervan krijg je van de expert de labelletter te horen.

Wat is de prijs van het energielabel?
De kosten van het energielabel liggen tussen de €175,00 – €440,00. De uiteindelijke prijs heeft te maken met de omvang van de woning, de hoeveelheid uren die de expert bezig is en de kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Groessen kan jij doorgaans het meest voordelig doen door verschillende energiedeskundigen naast elkaar te zetten die werken binnen de provincie Gelderland.

Via welke website kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Om jouw huidige score te bekijken kan je het beste gaan naar www.energielabel.nl. Kies voor huur/koopwoning en voer jouw postcode (6923) en huisnummer plus eventueel toevoeging in. Je ziet nu meteen het label en de geldigheid. Kijk uit: betreft het een voorlopig energielabel? Dit telt niet als officieel woninglabel en kan je dus ook niet gebruiken bij een woningoverdracht. Je moet dit dus eerst aanpassen naar een definitief huislabel. Ga direct aan de slag: energielabel huis Groessen opvragen.

Plaats een reactie