Energielabel Angerlo

Direct energielabel aanvragen

Gemakkelijk en snel een energielabel aanvragen voor jouw woning in Angerlo? Sinds 1 januari 2015 beschikt elke woning over een energielabel. Dit informatielabel laat zien hoe energiezuinig jouw woning is en geeft gerichte opties om het te verduurzamen. Ga je op korte termijn verhuizen en jouw woning verkopen? Dan is een definitief energielabel in Angerlo verplicht. Op deze pagina lees je uitgebreide informatie over het berekenen, opvragen en aanvragen van het certificaat. Tevens is er ook een overzicht met plaatselijke energieadviseurs en bieden wij een stappenplan om jouw woning energiezuiniger te maken.

 • Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.
 • Het is een vereiste bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • We delen het op in 7 labels: Energielabel A & B (groen label) t/m F en G (hoog energieverbruik).
 • Tot 2020 kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. De overheid heeft dit in 2021 geactualiseerd.
 • De woningeigenaar maakt een afspraak met de energieadviseur in Angerlo die de hele woning bekijkt en het label vastlegt.
 • Het document – inclusief concrete verbeterpunten – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €125,00 en €410,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Angerlo

Het energielabel geeft inzicht in de mate waarin een huis energiezuinig is. Alle huiseigenaren verkregen in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid. Wanneer jij jouw huis wilt verkopen of verhuren, moet je het definitieve energielabel regelen. In 2021 werkt men met een nieuwe bepalingsmethode waarmee wordt gewerkt (NTA8800). Daarom moet je een bevoegde energieadviseur bij je thuis laten komen. Deze energie-adviseur bezoekt jou op locatie bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. De prijzen zijn om die reden ook flink hoger geworden. In het stappenplan hieronder leggen wij uit hoe jij zo’n voordelig energielabel in Angerlo kunt aanvragen.

Snel en voordelig een energielabel aanvragen

 1. Kom in contact met een energiedeskundige

  Op de website www.centraalregistertechniek.nl vergelijk je alle erkend deskundige energieadviseurs die een energielabel mogen vaststellen. Voor relevante lokale resultaten gebruik je jouw postcode (6986) om een erkend deskundige in Angerlo te vergelijken.

 2. Zorg voor goede voorbereiding

  Ga vervolgens verder naar een specialist en kies een dag en tijdstip. Het is voor beide partijen waardevol wanneer je alle actuele informatie van de woning kunt laten zien. Met name bouwtekeningen en EPC-berekeningen.

 3. Bezoek op locatie

  Een erkend energiedeskundige bezoekt jou op locatie en berekent de energieprestatie van de woning. Hij of zij zal ongeveer 2 uur bezig zijn.

 4. Vaststellen van het label

  De EP-adviseur in Angerlo rekent alles door, bepaalt het label en legt deze vast in de EP-online database.

 5. Inzicht in jouw label

  Na afloop van de inspectie sturen ze een PDF op van de energie index met een uitgebreide samenvatting en opties om de woning zuiniger te maken. Het label is 10 jaar geldig en dien je te overhandigen bij het opstellen van een verkoop- of huurcontract. Via de online omgeving van de overheid (DigiD inlog noodzakelijk) is het ook op te vragen.

Alles weten over een particulier energielabel?

Bekijk energieadviseurs en vind de laagste prijs

Prijzen van een definitief energielabel

De gemiddelde prijzen van een definitief energielabel variëren tussen de €115,00 & €430,00. In het schema hieronder tref je de huidige kosten van een energielabel deskundige Angerlo. Direct een aanvraag doen? Klik hier om aanbieders in jouw regio te vergelijken. Of bekijk adviseurs in Tonden, Leuvenheim, Hall, Eerbeek en Laag-Soeren. De totale prijzen kunnen berekend worden d.m.v. de volgende zaken.

 1. Type en leeftijd woning (twee-onder-een kap, appartement, hoekwoning, tussenwoning, villa).
 2. Het aantal uren dat de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De hoeveelheid informatie die er is (tekeningen en facturen van renovaties).
 4. De vestigingslocatie van de energiecoach.
Type woningWoonoppervlakteGeschatte kosten
Appartementje55 m2€ 177,00
Tussenwoning125 m2€ 201,00
2-onder-1-kap160 m2€ 285,00
Losse woning180 m2€ 352,00
Actuele kosten woninglabel Angerlo.

De beste energieadviseurs in Angerlo vergelijken

Zo snel mogelijk dit definitief energielabel aanvragen? Hiervoor contacteer je een erkend deskundige energielabel Angerlo. Het portaal om deze inspecteur op te zoeken is CentraalregisterTechniek.nl. Daar kan je klikken op de link naar het QBISnl register. Op deze plek tref je erkend deskundige vakmannen (BRL9500). Om de eerste stap te zetten bekijk je in de lijst hieronder meerdere erkende bureaus waar je eenvoudig een certificaat kunt regelen zonder al te veel kosten.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Naar label-B woning in 4 stappen

Heb jij een woning met een rood of oranje label, en wil je de energieprestatie graag verbeteren? Door te kiezen voor energiebesparende maatregelen kan je ook jouw woning transformeren naar een woning met label B. Start altijd met de juiste isolatie. Hierdoor zorg je ervoor dat de warmte niet zomaar de woning uit kan. In het vervolgtraject verleggen we de focus op zelf energie opwekken met een warmtepomp of zonnepanelen. Je kunt hier ook aanvullende informatie vinden over G energielabel.

Adviezen: Via de website van de overheid Verbeteruwhuis.nl bekijk je – nadat je de vragenlijst hebt ingevuld – verbeteropties voor een groen energielabel. Doe hier de check.

Voordelen van een zuinig energielabel woning Angerlo

 • Een zuinig huis met een lagere energierekening.
 • Een gezond wooncomfort: geen tocht of kou rondom de ramen.
 • Het woninglabel A of B is goed voor het milieu.
 • De woning is interessanter op de woningmarkt.
 • Lagere hypotheekrente mogelijk.
 • Er bestaan aantrekkelijke subsidies als je kiest voor isolatie en andere duurzame verwarmingsbronnen.
 • De energiecoach in Angerlo is de juiste persoon om je hier bij te helpen.
EnergielabelBouwjaarVerbeteropties
Label A2014 – 2024Warmtepomp om helemaal van het gas af te gaan.
Label B2002 – 2006Het laten plaatsen van een warmtepomp en/of zonnepanelen.
Label C1984 – 2002Isolatie van ramen (HR+++ glas) en zonnepanelen.
Label D1972 – 1982Optimaliseer de thermische schil van de woning.
Label E1967 – 1979Isoleren van de (spouw) muren, dak en vloer + zonnepanelen.
Label F1951 – 1970Enkel glas vervangen + isoleren.
Label Gt/m 1933Isoleren en het plaatsen van dubbelglas.

Het goedkoopste energielabel aanvragen?

Vergelijk adviseurs en regel direct de aanvraag van jouw woninglabel

Woningisolatie

Isolatie is altijd de belangrijkste stap voor een warme en zuinige woning. Door alle onderdelen van je huis goed te isoleren verhinder je dat de warmte in de woning zomaar verdwijnt. Daardoor gaan de stookkosten direct omlaag en geniet je van een fijn en comfortabel binnenklimaat. Waar je moet starten heeft te maken met de huidige staat van de woning. Het bouwjaar van het huis kan deels bepalen wat deze staat is. Vraag ook de vorige bewoners en/of buren. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek toont hoe het zit met het warmteverlies van je woning. In ons overzicht hieronder vind je de doorsnee besparing bij een kleinere eengezinswoning (60 m2) met een standaard hr combiketel.

Isolatie optiesPrijsBesparing gas (m3)Besparing in €
Dakisolatie€3900 – €59001070 m3€760
Vloerisolatie€1900 – €3500375 m3€266
Spouwmuurisolatie€1000 – €2500820 m3€582
HR++ glas€1750 – €2900485 m3€344,35
Onkosten en opbrengsten bij het isoleren van een gemiddelde woning.

Ventileren

Op het moment dat het huis al reeds correct geïsoleerd is, is het noodzakelijk dat er voldoende frisse lucht in de woning komt. Ventilatie is bepalend voor een aangenaam wooncomfort. Zuinig en slim ventileren wil zeggen een prettig binnenklimaat, zonder heel erg veel warmteverlies.

 • Zelfregelend rooster: Bij winddruk wordt de luchttoevoer automatisch beperkt.
 • Losse ventilatieunit: voor de ventilatie van aparte ruimtes.
 • Balansventilatie met WTW-unit: volledig automatische aan- en afzuiging van de lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp met HR:ketel: profiteert van warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel.

Gasgestookte CV-ketel vervangen

Een huis verwarmen kost in de meeste huizen veel gas. In de praktijk gaat dit vaak nog met gasgestookte HR-ketels. Overweeg een groen alternatief waarmee je geen of nauwelijks gas nodig hebt om een huis op te warmen. In de volgende opsomming kun je verschillende voorbeelden vinden.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: Compact, stil, veilig en zuinig.
 • Een hybride warmtepomp: werkt op stroom en koppel je aan de CV-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: werkt volledig op stroom waardoor de CV-ketel de deur uit kan.
 • Zonneboiler: systeem met boiler en zonnecollectoren voor de CV en tapwater.
 • Infraroodpanelen: ideaal als extra bijverwarming in een schuur of studeerkamer.

Zonnepanelen aanschaffen

Zodra je de optimalisatiepunten voor jouw woning hebt aangepakt weet je in grote lijnen hoeveel stroom er nodig is. De totale stroom kan je op een duurzame manier genereren door een set met zonnepanelen te laten plaatsen. Ze hebben een levensduur van 25 jaar of langer en je verdient ze al binnen 6 – 8 jaar helemaal terug.

 • Zonnepanelen wekken stroom op vanuit zonne-energie.
 • Een pv-systeem van 10 zonnepanelen kost zo’n €4900 en heb je terugverdiend binnen 7,5 jaar.
 • Elektriciteit dat je niet zelf gebruikt gaat naar het net (salderen). Voor deze zonnestroom ontvang je dezelfde prijs als waarvoor jij stroom afneemt.

energielabel-angerlo-6986

Snel een energielabel voor bedrijfspand aanvragen

Een geldig energielabel voor kantoren is verplicht bij oplevering, maar ook bij verhuur/verkoop van een zakelijk pand (indien groter dan 50 m2). De regel is van toepassing op alle utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, universiteiten, winkels, en publieke gebouwen zoals stations. Gaat het om een pand groter dan 100m2, en is 50% of meer van deze ruimte geschikt als kantoorruimtes? In dat geval is het plicht dat deze gebouwen in 2023 minimaal een energielabel C hebben. Daarbij moeten organisaties (bijvoorbeeld ziekenhuizen of supermarkten) die gevestigd zijn in publieke gebouwen van 250m2 of groter dit energielabel zichtbaar tonen, bijvoorbeeld bij de receptie of ingang. Bekijk ook informatie over Verplichting energielabel.

 • Bij het het officiële verkoopmoment van zakelijke gebouwen is een energielabel verplicht.
 • Dit geldt voor vrijwel alle bedrijfspanden met een gebruiksoppervlakte van 50 m2.
 • Voor industriële bedrijfspanden geldt er een ontheffing.
 • Bedrijfsgebouwen die groter zijn dan 100 m2 (met minimaal 50% als kantoorfunctie) moeten wettelijk gezien vanaf 2023 ingeschreven staan met een milieulabel C.
 • In openbare (bedrijfs)ruimtes van 250m2 of groter moet het label goed zichtbaar zijn voor bezoekers.

Vaak gestelde vragen (FAQ) over woninglabels

Wat betekent een energielabel?
Het energielabel geeft inzicht in de energieprestatie van een woning. Hoe minder CO-2 de woning uitstoot, hoe hoger de score op het woninglabel. De zogenaamde energie-index loopt van energielabel A & B (zeer zuinig) en kan oplopen tot de slechtste label F/G (niet duurzaam).

Heeft elke woning een energielabel verplichting?
Ja, wanneer jij het huis wilt verkopen of verhuren dan moet je laten zien wat de erkende deskundige van de woning vond. Dit dient ook te worden meegenomen in de advertenties (makelaar). Beschik je niet over een label, dan zijn boetes van €170 op te leggen door de autoriteit.

Hoe kan ik een label voor mijn woning aanvragen?
Daarvoor moet je een gecertificeerde energiedeskundige in Angerlo bij je thuis laten komen. Op www.Qbis.nl zijn alle energiespecialisten te vergelijken. De adviseur komt bij je thuis en inspecteert de gehele woning. Deze persoon maakt de berekening, bepaalt het label en voert deze ook in de database EP-online in. Ze versturen dit documenten via de mail en via Mijn Overheid kan jij het later ook weer opvragen (gemeente Zevenaar).

Hoe komt mijn energielabel tot stand?
De adviseur kijkt naar de leeftijd van de woning, het type woning, woonoppervlakte en andere aspecten als ramen en kozijnen, de manieren van isoleren, op welke manier de woning wordt verwarmd en geventileerd en of er zonnepanelen of een warmtepomp aanwezig zijn. Op basis daarvan wordt opgesteld hoeveel energie er wordt gebruikt voor verwarming, warm water, ventilatie en koeling van het huis en in hoeverre de woning deze benodigde energie zelf opwekt. Tenslotte wordt het labelletter geregistreerd.

Wat zijn de huidige kosten van een energielabel?
De onkosten van het energielabel variëren tussen de €185,00 en €380,00. De definitieve prijs hangt af van het soort woning, het aantal uur dat de adviseur bezig zal zijn en de documentatie die je paraat hebt (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Angerlo kun jij het beste doen door veel energie-inspecteurs te benaderen die hun werkgebied hebben liggen rondom de provincie Gelderland.

Hoe kan ik snel mijn huidige energielabel opvragen?
Hiervoor surf je naar het platform energielabel.nl. Kies huur- of koopwoning en voer jouw postcode (6986) en huisnummer in. Je krijgt nu het label van jouw woning te zien. Waarschuwing: is het een voorlopig energielabel? Dit is geen formeel label en kan je dus ook niet gebruiken bij een woningoverdracht. Je zult het dus eerst moeten omzetten naar een definitief label. Bekijk het direct online: energielabel huis Angerlo opvragen.

Plaats een reactie