Energielabel Zelhem

Direct energielabel aanvragen

Zonder gedoe een energielabel aanvragen voor jouw woning in Zelhem? Vanaf 1 januari 2015 heeft elk huis in Nederland een (voorlopig) energielabel. Dit certificaat indiceert hoe energiezuinig jouw woning is en biedt nuttige verbeterpunten om het energieverbruik terug te dringen. Ga je je huis verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Zelhem verplicht. Op onze energielabel-vergelijker lees je actuele informatie over het berekenen, opvragen en aanvragen van het label. Tevens kan je (regionale) energieadviseurs met elkaar vergelijken en vind je tips om jouw woning te verduurzamen.

 • Het energielabel geeft aan of een woning veel of weinig energie verbruikt.
 • Het is verplicht bij een woningoverdracht (bijvoorbeeld verkoop of verhuur).
 • Er zijn 7 klassen: Energielabel A of B (laag verbruik) t/m F of G (minder energiezuinig).
 • De afgelopen jaren kon je zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Vandaag de dag werkt het iets complexer.
 • Als woningeigenaar regel je eerst een afspraak met de energieadviseur in Zelhem die het huis inspecteert en het label vastlegt.
 • Het label – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost tegenwoordig tussen de €110,00 & €410,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Zelhem

Het energielabel vertelt iets over het energiegebruik van een woning of gebouw. Alle Nederlanders met een huis kregen van de overheid in 2015 een voorlopig energielabel. In de situatie waarbij jij jouw huis wilt verkopen of verhuren, dan moet je een definitief energielabel hebben. Per 2021 is er een nieuw systeem dat wordt geclassificeerd als NTA8800. Je moet dus een deskundige energieadviseur bij je thuis laten komen. Deze vakman komt bij je thuis en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. Door deze nieuwe methode zijn de kosten een stuk hoger. Onderstaand bekijk je hoe je het voordelig energielabel in Zelhem moet regelen.

Een particulier woning energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Vind een energiedeskundige

  Via het platform centraalregistertechniek.nl doorzoek je alle officiële energieadviseurs die een energielabel mogen vaststellen. Het beste kun je een postcode gebruiken (7021) om een erkend deskundige in Zelhem te traceren.

 2. Zorg voor goede voorbereiding

  Klik op een energie-expert en bel of mail voor een afspraak. Het is handig als je zoveel mogelijk details van jouw huis paraat hebt. Zoals bouwtekeningen, EPC berekeningen en andere technische informatie.

 3. Bezoek van de deskundige

  De erkend energiedeskundige bezoekt jou op locatie en neemt de woning op. Hieraan is hij ongeveer 1,5 tot 2,5 uur kwijt.

 4. Label registratie

  De EP-adviseur in Zelhem rekent alles door, bepaalt het label en registreert deze in de database EP-Online.

 5. Online label inzien

  Na afloop van de inspectie ontvangt men per email een PDF van het keurmerk met alle resultaten en verbetermogelijkheden. Je kunt het 10 jaar blijven gebruiken en moet je ook aanbieden verkoop- of verhuur van de woning. Het document wordt ook opgeslagen in je Mijn Overheid omgeving.

Heb jij een particulier energielabel nodig?

Vind de beste energieadviseurs en vind de voordeligste aanbieder

Kosten van een energielabel

De prijzen van een definitief energielabel variëren tussen de €120,00 & €380,00. In de bijgaande tabel vind je de gemiddelde tarieven van een energielabel deskundige Zelhem. Wil je een concrete prijs? Klik hier om aanbieders in jouw regio te vergelijken. Je vind hier ook adviseurs in Gaanderen, Hummelo, Laag-Keppel, Hoog-Keppel en Drempt. De uiteindelijke kosten kunnen berekend worden d.m.v. verschillende variabelen.

 1. Het type woning (villa, appartement, twee-onder-een kap, tussenwoning, hoekwoning).
 2. Het aantal uren dat de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De hoeveelheid informatie die er is (tekeningen en installatietechnische gegevens).
 4. De energiecoach of adviseur die je kiest.
Type woningM2 woonruimteOnkosten
Studio/Appartement55 m2€ 185,00
Rijtjeshuis125 m2€ 202,00
Geschakeld huis160 m2€ 287,00
Villa180 m2€ 360,00
Actuele kosten woninglabel Zelhem.

Toonaangevende energieadviseurs in Zelhem vergelijken

Snel en simpel een definitief energielabel aanvragen? Hiervoor ga jij snel op zoek naar een erkend deskundige energielabel Zelhem. De website om een energieadviseur te zoeken is centraalregisterTechniek.nl. Je kunt vanuit hier doorklikken naar het QBISnl register. Daar tref je bekwame inspecteurs (BRL9500). Voor jouw gemak tref je in de tabel hieronder een aantal uitgelichte adviseurs waar je vrij eenvoudig een woninginspectie kunt aanvragen tegen een normale prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Naar label-B woning in 4 stappen

Gebruikt jouw huis veel energie, en wil jij graag verduurzamen en daarmee de energieprestatie verbeteren? Door middel van energiebesparende maatregelen kan je feitelijk iedere woning vergroenen tot een label A/B/C huis. Aan de basis staat altijd isoleren. Zo is het zeker dat het in de winter lekker warm blijft, en in de zomer heerlijk koel. Pas als het huis goed geïsoleerd is ga je juist verder in op het zelf energie opwekken. Je leest hier ook alle informatie over Boete zonder energielabel.

Belangrijk: Op de informatieve website Verbeteruwhuis.nl check je – na het beantwoorden van wat vragen – verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Check de potentiële besparing.

De belangrijkste voordelen van een zuinig energielabel woning Zelhem

 • Een “groene” woning en flink besparen op de energiekosten.
 • Een gezonde leefomgeving: het hele jaar een aangename temperatuur in huis.
 • Een woning met label A of B beperkt de CO-2 uitstoot.
 • Tot wel 20% hogere woningwaarde.
 • Sommige hypotheekverstrekkers bieden een duurzaamheidskorting.
 • Er gelden meerdere subsidies wanneer je er voor kiest om je woning te verduurzamen.
 • De energiecoach in Zelhem kent precies de huidige wet- en regelgeving.
EnergielabelBouwjaarAanpassingen
Label A2009 – 2024Met warmtepomp en zonnepanelen een energieneutrale woning.
Label B2002 – 2006Zonnepanelen en hybride warmtepomp.
Label C1984 – 1999Isoleren van de ramen (HR++ glas) en evt. warmtepomp + zonnepanelen
Label D1976 – 1981Kies voor een grondige isolatie van de vloeren.
Label E1970 – 1977Nieuwe ketel, isolatie en zonnepanelen.
Label F1947 – 1967Vloer, dak en muren isoleren.
Label Gt/m 1929Vooral dubbelglas en isolatie.

Eenvoudig het goedkoopste energielabel regelen?

Vergelijk alle adviseurs en vraag het nog deze week aan

Isoleren

Isolatie is altijd de belangrijkste stap voor een label A of B woning. Met grondige isolatie vermijd je dat de warmte in huis verloren gaat. Dankzij isolatie gaan je stookkosten direct omlaag en heb je een comfortabel wooncomfort. Welke onderdelen je als eerste moet isoleren wordt bepaald door de manier waarop je huis nu is geïsoleerd. Het bouwjaar van het huis zegt veel over de eventueel aanwezige isolatie. Je kunt ook navraag doen bij vorige bewoners of mensen uit de straat. Een bouwtechnische keuring of speciale warmtescan laat zien waar het aan isolatie ontbreekt. Hieronder bekijk je de doorsnee besparing voor een doorsnee woning met een hr combiketel.

Type isolatiePrijzenGasbesparing p/jaarBesparing
Dakisolatie€3500 – €53001115 m3€769
Vloerisolatie€1200 – €3200420 m3€290
Spouwmuurisolatie€1350 – €2150865 m3€597
HR++ glas€1900 – €2850530 m3€365,7
Kosten en opbrengsten bij isolatiewerkzaamheden van een standaard huis.

Ventileren

In de situatie waarbij een gebouw al volledig is geïsoleerd, is het noodzakelijk dat frisse lucht via meerdere kanten de woning in kan komen. Ventilatie is essentieel voor een comfortabel leefklimaat. Slim en zuinig ventileren betekent een prettig klimaat in huis waarbij de warmte uit de vervuilde, afgezogen lucht, wordt teruggewonnen.

 • Winddrukgeregelde roosters: Reageren slim op de wind en passen daar luchttoevoer op aan.
 • Lokale ventilatie-unit: afzonderlijke ruimte doelgericht ventileren.
 • Balansventilatie met warmte-terugwin-unit: win warmte uit de woning terug door het opnieuw in de woning te blazen.
 • (Hybride) ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: profiteert van warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen.

CV-ketel zonder gas?

Het aansturen van de radiatoren en/of vloerverwarming kost het meeste energie. Doorgaans wordt hiervoor een HR-ketel op gas gebruikt. Kies voor een duurzaam alternatief die nauwelijks of helemaal geen gas gebruikt. Onderstaand kun je verschillende voorbeelden vinden.

 • Moderne HR-combiketel: Tot wel 15% efficiënter dan een traditionele gasketel.
 • Een hybride warmtepomp: uitstekende tussenstap naar een vol-elektrisch huis.
 • Een all-electric warmtepomp: 100% verwarmen op stroom (gasverbruik naar 0).
 • Zonneboiler: zonnecollectoren verwarmen een gesloten leidingsystemen en de boiler.
 • Infraroodpanelen: ideaal als extra bijverwarming in een schuur of studeerkamer.

Kies voor zonnepanelen

Nadat je jouw woning hebt geïsoleerd en voorzien hebt van een nieuwe HR-ketel of warmtepomp kan je uitrekenen hoeveel kwH-stroom je nodig hebt. De benodigde stroom kan je op een duurzame manier opwekken met zonnepanelen op het dak. De nieuwste panelen kunnen wel 40 jaar mee en je verdient ze al binnen 6 – 8 jaar helemaal terug.

 • Zonnepanelen wekken stroom op vanuit zonne-energie.
 • Een systeem van 10 zonnepanelen is er al vanaf €4400 en verdien je terug in 6,5 jaar.
 • De ongebruikte stroom kan je terugleveren aan de energieleverancier (salderen). Voor deze zonnestroom krijg je hetzelfde tarief als jij betaalt aan de leverancier, je streept het dus tegen elkaar weg.

energielabel-zelhem-7021

Energielabel voor bedrijven

Je dient te beschikken over een energielabel voor een kantoor bij verkoop, verhuur en oplevering van een zakelijk pand (indien groter dan 50 m2). Deze verordening is van toepassing op alle utiliteitsgebouwen zoals kantoorruimtes, onderwijsinstellingen, cafés, en publieke gebouwen zoals een stadion. Beschikt het gebouw over meer dan 100 m2 ruimte, en is 50% of meer van deze ruimte geschikt als kantoorgebouw? In die situaties is het plicht dat deze gebouwen in 2023 minimaal een energielabel C hebben. Verder moeten organisaties die gehuisvest zijn in grote publieke gebouwen van meer dan 250 m2 dat energielabel in het zicht ophangen, bijvoorbeeld naast de receptie. Je kunt hier ook meer lezen over Goedkoopste energielabel.

 • Bij officiële transactiemomenten van een bedrijfsruimte is een energielabel noodzakelijk.
 • Deze wetgeving is van toepassing voor bedrijfspanden, winkels, kantoren en horeca gebouwen.
 • Voor opslagruimtes en loodsen geldt de verplichting niet.
 • Bedrijfsgebouwen groter dan 100m2 (waar meer dan de helft wordt gebruikt als kantoor) moeten binnenkort (2023) ingeschreven staan met een milieulabel C.
 • In publieke gebouwen van 250m2 of groter moet het label goed zichtbaar zijn voor bezoekers.

FAQ – Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat betekent een energielabel?
Het energielabels biedt inzicht in de mate waarin een huis energiezuinig is. Hoe minder je hoeft te stoken, hoe positiever het woninglabel uitvalt. De energie-index kent 7 stappen: van energielabel A & B (erg milieuvriendelijk) en kan oplopen tot F en G (vervuilend).

Is het energielabel verplicht?
Ja, wanneer jij het huis wilt verkopen of verhuren moet je inzicht bieden in wat het definitieve energielabel is. Dit dient ook te worden meegenomen in de advertenties (makelaar). Kan je geen geldig label aantonen, dan kan jij mogelijk een boete van €170 verwachten.

Hoe werkt het aanvragen van het label?
Daarvoor moet je een gecertificeerde energiedeskundige in Zelhem thuis laten langskomen voor een onderzoek. Door gebruik te maken van QBIS.nl vind je de beschikbare energiespecialisten. De inspecteur bezoekt jou op locatie en zal het huis volledig inspecteren. Hij of zij maakt de berekening, bepaalt het label en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform. Je krijgt een email met alle documenten en eventueel kun je het ook online (Mijn Overheid) inzien (gemeente Bronckhorst).

Hoe komt mijn energielabel tot stand?
Een adviseur analyseert het jaar waarin het huis is gebouwd, het type gebouw, oppervlakte en andere eigenschappen als soort glas, de beschikbare isolatie, op welke manier de woning wordt verwarmd en geventileerd en of er energie-efficiënte warmtebronnen aanwezig zijn zoals zonnepanelen of een warmtepomp. Met deze complete analyse kan uitgerekend worden wat de totale energiebehoefte is voor het opwarmen en koelen van jouw huis en welk deel uit hernieuwbare bronnen komt. Tenslotte wordt het vastgestelde labelletter in de database ingeschreven.

Wat zijn de kosten van een energielabel?
De prijzen van een energielabel komen uit tussen de €110,00 & €425,00. De definitieve prijs wordt berekend a.d.h.v. het soort woning, hoeveel uur de expert er mee bezig is en de kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Zelhem kun jij het beste doen door vele leveranciers onder elkaar te zetten die werkzaam zijn in de provincie Gelderland.

Hoe kan ik snel mijn huidige energielabel opvragen?
Om jouw huidige score te bekijken surf je naar het platform energielabel.nl. Kies huur- of koopwoning en vul jouw postcode (7021) en het huisnummer in de betreffende velden in. Je ziet vervolgens direct welk label je hebt. Goed om te weten: krijg je een voorlopig energielabel te zien? Dit is slechts een inschatting en geen formeel document en mag je dus niet bij een woning overdracht gebruiken. Bij verkoop moet je deze dus eerst veranderen in een definitief label. Wacht niet langer: energielabel huis Zelhem opvragen.

Plaats een reactie