Energielabel Geesbrug

Direct energielabel aanvragen

Snel een voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in Geesbrug? Vanaf 1 januari 2015 heeft elke woning een (voorlopig) energielabel gekregen. Het label geeft aan hoeveel energie jouw woning verbruikt en biedt nuttige suggesties om het energieverbruik te verlagen. Ben je van plan jouw woning te verkopen of verhuren? In dat geval is een definitief energielabel in Geesbrug verplicht. Op dit informatieplatform communiceren wij actuele informatie over de aanvraag van een nieuw certificaat. Daarnaast is er ruimte om energieadviseurs te vergelijken en kan je aan de slag met nuttige informatie hoe je jouw woning energiezuiniger kunt maken.

 • Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.
 • Het is een verplichting bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Er zijn 7 categorieën: Energielabel A & B (heel milieuvriendelijk) t/m F/G (minder energiezuinig).
 • Tot 2020 kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Sinds 2021 is daar verandering in gekomen.
 • Je moet nu eerst contact opnemen met een energieadviseur in Geesbrug die jouw huis komt bekijken en het label registreert.
 • Het label – incl. verbetermogelijkheden – kost tegenwoordig tussen de €140,00 en €450,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Geesbrug

Het energielabel vertelt iets over de hoeveelheid energie die een woning gebruikt. Alle huizen in Nederland ontvingen in 2015 een voorlopig energielabel. In de situatie waarbij het huis opnieuw wordt verkocht of verhuurt, dan is een definitief energielabel verplicht. Vanaf 2021 is er een nieuwe rekenmethode waarmee wordt gewerkt (NTA8800). Je moet dus een officiële energieadviseur langs laten komen. Deze specialist zal thuis langskomen en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. De prijzen zijn om die reden ook flink hoger geworden. Hierna vind je precies hoe je een voordelig energielabel in Geesbrug aanvraagt.

Snel en voordelig een energielabel aanvragen

 1. Zoek naar een energiedeskundige

  Op www.centraalregistertechniek.nl bekijk je de beschikbare gecertificeerde energieadviseurs die een energielabel mogen vastleggen. Zoek op postcode (7917) om een erkend deskundige in Geesbrug te contacteren.

 2. Afspraak maken en voorbereiden

  Selecteer een energie-expert en overleg een moment dat hij of zij kan langskomen. Het is belangrijk dat je alle relevante informatie van je woning paraat hebt. Je kunt denken aan bouwtekeningen, EPC berekeningen en installatietechnische gegevens.

 3. De inspectie

  Zo’n erkend energiedeskundige komt langs op het afgesproken moment en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. Hij of zij zal ongeveer 2 uur bezig zijn.

 4. Het registreren van een label

  De EP-adviseur in Geesbrug kiest het label en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database.

 5. Database met labels bekijken

  Nadat de adviseur bij je thuis is geweest wordt er een PDF toegestuurd van het certificaat incl. de geconstateerde punten en adviespunten. Het label is 10 jaar geldig en moet je ook aanbieden aan een geïnteresseerde koper. Via de online omgeving van de overheid (DigiD inlog noodzakelijk) is het ook op te vragen.

Heb jij een particulier energielabel nodig?

Vind de beste energieadviseurs en regel het snel

Prijzen van een definitief energielabel

De prijzen van een definitief energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €185,00 & €410,00. In de bijgaande tabel bekijk je de huidige tarieven van een energielabel deskundige Geesbrug. Direct een offerte? Klik hier om direct de (lokale) aanbieders te bekijken. Check ook adviseurs in Elim, Alteveer, Noordscheschut, Nieuweroord en Roswinkel. De uiteindelijke prijzen worden gecalculeerd a.d.h.v. meerdere factoren.

 1. Categorie woning (twee-onder-een kap, hoekwoning, villa, appartement, vrijstaand).
 2. De tijd die de bouwinspecteur kwijt is.
 3. De beschikbare documentatie (tekeningen en facturen van renovaties).
 4. De gekozen energiecoach en het bijbehorende tarief.
Categorie huisWoonruimte (m2)Tarieven
Appartement50 m2€ 173,00
Rijtjeshuis130 m2€ 225,00
Geschakelde woning165 m2€ 283,00
Villa190 m2€ 362,00
Kostenoverzicht woninglabel Geesbrug.

De beste energieadviseurs in Geesbrug vergelijken

Makkelijk en voordelig zo’n definitief energielabel aanvragen? Om dit te realiseren contacteer je een erkend deskundige energielabel Geesbrug. Het platform om deze vakmannen te treffen is www.centraalregisterTechniek.nl. Hier vind je een verwijzing naar het QBISnl register. Hier tref je gecertificeerde vakmannen (BRL9500). Om snel iets af te spreken vind jij in onze vergelijker een overzicht met erkende specialisten waar je verrassend eenvoudig een woninglabel kunt aanvragen en waarbij u direct op de kosten let.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Naar label-B woning in 4 stappen

Heeft jouw huis een hoog energieverbruik, en wil je de energieprestatie graag verbeteren? Met het doorvoeren van slimme energiebesparende maatregelen kan je feitelijk iedere woning verduurzamen tot een label-B huis. Het isoleren van een woning nemen we als uitgangspunt. Zo realiseer je een setting waarbij de warmte niet zomaar de woning uit kan. Bij de stappen daarna ga je juist verder in op energie die je zelf kunt opwekken met bijvoorbeeld zonnepanelen. Lees hier ook meer informatie over Energielabel B.

Noot: Via de website van de overheid www.verbeteruwhuis.nl kan je zien – nadat je jouw woning hebt omschreven – handige verbeteropties voor een groen energielabel. Achterhaal de mogelijke besparingen.

De belangrijkste voordelen van een zuinig energielabel woning Geesbrug

 • Een “groene” woning met een lagere energierekening.
 • Een aangename leefomgeving: het hele jaar een aangename temperatuur in huis.
 • Een label B- of A woning is goed voor het klimaat want stoot minder CO2 uit.
 • Hogere waarde van jouw huis.
 • Mogelijk een duurzaamheidskorting bij je hypotheek.
 • Er gelden interessante subsidies voor het verbouwen van een huis.
 • De energiecoach in Geesbrug kent precies de huidige wet- en regelgeving.
EnergielabelBouwjaarVerbeteropties
Label A2010 – 2024Met warmtepomp en zonnepanelen een energieneutrale woning.
Label B2002 – 2008Een warmtepomp en/of zonnepanelen.
Label C1985 – 2000Loop alle achterstallige isolatie na, en kijken naar een zonneboiler.
Label D1976 – 1982HR++ glas en een nieuwe HR-ketel.
Label E1969 – 1976Grondig isoleren en leggen van zonnepanelen.
Label F1949 – 1966Dak-, gevel-, en vloerisolatie.
Label Gt/m 1928Spouwmuur-, dak- en vloerisolatie.

Het goedkoopste energielabel voor jouw woning?

Vind de goedkoopste aanbieder en regel direct de aanvraag van jouw woninglabel

Isoleren

Isolatie vormt het belangrijkste onderdeel van een duurzame woning. Door goede isolatie van vloeren, muren en dak vermijd je dat warme lucht je huis weer verlaat. Zo gaan de stookkosten direct omlaag en geniet je van een lekker warm huis. Welke onderdelen je als eerste moet isoleren ligt aan de huidige isolatiewaarden. Het bouwjaar van het huis is vaak een goede indicator hiervoor. Buren, en zeker ook vorige bewoners, weten vaak ook meer. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek laat de warmtelekken van uw woning zien. Hieronder tref je de te verwachten besparing bij een normale eengezinswoning met een hoog rendement ketel.

Type isolatieOnkostenBesparing (gas)Kostenbesparing
Dakisolatie€3000 – €58001090 m3€709
Vloerisolatie€1700 – €3100410 m3€267
Spouwmuurisolatie€1350 – €2300915 m3€595
HR++ glas€1650 – €2850430 m3€279,5
Kosten en jaarlijkse opbrengsten van het isoleren van een gemiddelde eengezinswoning.

Ventileren

Op het moment dat het huis al reeds correct geïsoleerd is, is het aan te raden dat frisse lucht via meerdere kanten de woning in kan komen. Ventilatie is cruciaal voor een aangenaam klimaat in huis. Zuinig en slim ventileren wil zeggen een prettig wooncomfort waarbij er warmte uit de vervuilde lucht wordt teruggewonnen.

 • Zelfregelende roosters: rooster in ramen of deuren zorgen voor schone lucht.
 • Lokale ventilatie-unit: slimme keuze bij woningen met natuurlijke ventilatie.
 • Balansventilatie met warmte-terugwin-unit: een gesloten ventilatiesysteem dat bestaat uit een ventilator en een warmte terugwin unit (WTW).
 • Ventilatiewarmtepomp i.c.m. CV/HR ketel: wint warmte terug uit ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming.

CV-ketel zonder gas?

Het verwarmen van een woning kost veel energie (vooral veel gas). Doorgaans wordt hiervoor een HR-ketel op gas gebruikt. Je kunt kiezen voor een schoner alternatief die bijna geen of zelfs helemaal geen gas nodig heeft. In de volgende lijst vind je de belangrijkste voorbeelden.

 • Moderne HR-combiketel: Iets duurder in aanschaf maar veel efficiënter.
 • Een hybride warmtepomp: een duurzame lucht-warmtepomp met CV-ketel ondersteuning.
 • Een all-electric warmtepomp: met name interessant bij woningen die erg goed geïsoleerd zijn.
 • Zonneboiler: maakt gebruik van zonne-energie voor het bereiden van warm water.
 • Infraroodpanelen: natuurlijke stralingswarmte in een specifieke ruimte.

Zonnepanelen aanschaffen

Als je de nodige maatregelen hebt getroffen kan je de totale stroombehoefte berekenen. Deze energie kan je schoon en duurzaam opwekken met zonnepanelen op het dak. Ze hebben een levensduur van 25 jaar of langer en je hebt ze vaak binnen 7 jaar terugverdiend.

 • Zonnepanelen wekken stroom op vanuit zonne-energie.
 • Een pv-systeem van 10 zonnepanelen koop je vanaf €4300 en verdien je snel terug, vaak al binnen 8 jaar.
 • De kWh stroom die je niet gebruikt kan je terugleveren aan de energieleverancier (salderen). Voor deze zonnestroom krijg je hetzelfde tarief als waarvoor je normaal de stroom inkoopt.

energielabel-geesbrug-7917

Energielabel voor je bedrijfspand regelen

Een geldig energielabel voor je bedrijf is nodig bij verhuur, verkoop en oplevering van bedrijfspanden van 50m2 of groter. Deze regel richt zich op alle soorten utiliteitsgebouwen zoals een kantoorgebouw, sportfaciliteiten, cafés, en publiek toegankelijke panden zoals een gemeentehuis. Is het object meer dan 100m2 groot qua oppervlakte, en is 50% of meer van deze ruimte geschikt als kantoorplekken? In dat kader moet het pand vanaf 2023 minimaal een energielabel C hebben. Ook moeten organisaties die gehuisvest zijn in grote publieke gebouwen van meer dan 250 m2 het label zo ophangen dat iedereen dit kan zien, zoals in de wachtruimtes / ingang. Bekijk ook onze pagina met informatie over Energielabel G.

 • Bij de notariële overdracht van een zakelijke ruimte moet je een geregistreerd energielabel kunnen overleggen.
 • Dit is noodzakelijk voor alle bedrijfspanden, ziekenhuizen, overheidsgebouwen en winkels.
 • Voor productiehallen en loodsen is er een uitzondering gemaakt.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 m2 aan functionele ruimte (met minimaal 50% als kantoorfunctie) moeten met ingang van 2023 beschikken over een milieulabel C of hoger.
 • In openbare gebouwen met een ruimte van minimaal 250 m2 moet het label zichtbaar zijn opgehangen voor bezoekers.

Veelgestelde vragen (FAQ) m.b.t. het woninglabel

Hoe werkt een energielabel?
Het energielabel zegt iets over de energie(on)zuinigheid van een gebouw of woning. Hoe minder energie benodigd is, des te groener je woninglabel. De energie-index loopt van energielabel A & B (groen label) en gaat verder tot G (vervuilend).

Is voor iedereen een energielabel verplicht?
Ja, op het moment je een woning in de verkoop of verhuur gaat zetten dan moet je aantonen wat de huidige energie staat van de woning is. Je moet het ook meenemen in de advertentie (makelaar). Ontbreekt het label, dan kan jij mogelijk een boete van €170 verwachten.

Hoe kan ik het label aanvragen?
Voor een erkend label moet je een bevoegde energiedeskundige in Geesbrug bij je thuis laten komen voor een inspectie. Middels de database van Qbis.nl vind je de beschikbare energiespecialisten. Een specialist bezoekt jou op locatie en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. De deskundige berekent het label en registreert deze in de database EP-Online. Ze versturen dit documenten via de mail en daarnaast is het op te vragen via Mijn Overheid (gemeente Coevorden).

Hoe wordt mijn energielabel vastgesteld?
De deskundige onderzoekt de bouwperiode, het type woning, m2 woonruimte en andere eigenschappen als HR ++ glas en kozijnen, mate van isolatie, op welke manier de woning wordt verwarmd en geventileerd en of het huis een warmtepomp of zonnepanelen heeft. D.m.v. van deze gegevens kan uitgerekend worden hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor het verwarmen en koelen van woonunit en hoeveel van deze energie uit hernieuwbare bronnen komt. Vervolgens zal de definitieve labelletter verstrekt worden.

Wat zijn de kosten van een energielabel?
De prijzen van een energielabel schommelen tussen de €110,00 en €385,00. De definitieve prijs wordt berekend a.d.h.v. het woonoppervlakte, hoeveel uur de expert er mee bezig is en de informatie die voorhanden is (tekeningen en facturen van renovaties). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Geesbrug is over het algemeen gunstiger door lokale energiedeskundigen te benaderen die hun werkgebied hebben liggen in de provincie Drenthe.

Ik wil mijn energielabel opvragen, hoe werkt dat?
Daarvoor kan je een kijkje nemen op de website www.energielabel.nl. Kies het type woning en vul de postcode (7917) plus het huisnummer in. Het huidige label wordt nu meteen weergegeven. Let op: krijg je een voorlopig energielabel te zien? Dit is geen officieel document en kan je dus ook niet gebruiken bij een woningoverdracht. Je moet deze altijd omzetten naar een definitief label. Ga direct aan de slag: energielabel huis Geesbrug opvragen.

Plaats een reactie