Energielabel Lattrop-Breklenkamp

Direct energielabel aanvragen

Eenvoudig en betaalbaar een energielabel aanvragen voor jouw woning in Lattrop-Breklenkamp? Vanaf 2015 heeft elk huis in Nederland een (voorlopig) energielabel. Dit informatielabel vertelt hoe energiezuinig een woning is en geeft belangrijke verbeterpunten om de woning nog energiezuiniger te maken. Ben je van plan jouw woning te verkopen of verhuren? In dat geval is een definitief energielabel in Lattrop-Breklenkamp verplicht. Op ons energielabel-platform ontdek je uitgebreide informatie over het checken en aanvragen van het keurmerk. Daarnaast is er ook een overzicht met plaatselijke energieadviseurs en bieden wij tips om jouw woning te verduurzamen.

 • Het energielabel geeft aan of een woning veel of weinig energie verbruikt.
 • Het is verplicht bij een transactiemoment (verkoop, verhuur en oplevering).
 • Er zijn 7 klassen: Energielabel A of B (erg milieuvriendelijk) t/m F & G (hoog verbruik).
 • Tot voor kort vroeg je het VEL (vereenvoudigd label) gewoon online aan. De regelgeving is in 2021 omgegooid.
 • Je dient nu eerst een afspraak te maken met een energieadviseur in Lattrop-Breklenkamp die de kenmerken van de woning bekijkt en het label bepaalt.
 • Het certificaat – inclusief een rapport met adviespunten – kost tussen de €105,00 – €425,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Lattrop-Breklenkamp

Zo’n energielabel laat zien hoe het gesteld is met de energieprestatie van een woning. Alle mensen met een woning verkregen in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid. Op het moment dat jij de woning gaat verhuren over verkopen, dan moet je een definitief energielabel kunnen overhandigen. Vanaf 2021 is er een nieuw systeem die we ook wel kennen als NTA8800. Daarom moet je een vakbekwame energieadviseur verzoeken te komen kijken. Deze energie-adviseur komt langs en inspecteert de gehele woning. Voor jou als woningbezitter betekent dit wel dat je meer moet betalen. Hierna check je hoe je zo’n voordelig energielabel in Lattrop-Breklenkamp moet aanvragen.

Een particulier woning energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Zoek naar een energiedeskundige

  Door gebruik te maken van www.centraalregistertechniek.nl tref je alle gecertificeerde energieadviseurs die een energielabel mogen vaststellen. Zoek op postcode (7635) om een erkend deskundige in Lattrop-Breklenkamp te contacteren.

 2. Bereid je voor op de afspraak

  Kies een energie-expert en overleg een moment dat hij of zij kan langskomen. Het is handig als je alle actuele gegevens van de woning kunt laten zien. Waar vaak om gevraagd wordt zijn bouwtekeningen en EPC-berekeningen.

 3. Bezoek van de deskundige

  De erkend energiedeskundige komt thuis langs en berekent de energieprestatie van de woning. Trek er ongeveer 2 uur voor uit.

 4. Vastleggen van het label

  De EP-adviseur in Lattrop-Breklenkamp rekent alles door, bepaalt het label en voert de registratie door in de het EP-Online systeem.

 5. Inzicht in jouw label

  Na afloop van de inspectie ontvang je digitaal een PDF van het document met alle kenmerken en concrete energiebesparende maatregelen. Het certificaat is maximaal 10 jaar geldig en moet jij kunnen tonen op het moment dat je gaat verkopen. Het document wordt ook opgeslagen in je Mijn Overheid omgeving.

Een particulier energielabel nodig?

Zoek naar energieadviseurs en vind de laagste prijs

Kosten definitief energielabel vergelijken

De gemiddelde prijzen van een definitief energielabel variëren tussen de €145,00 en €450,00. In de vergelijker hieronder tref je de huidige kosten van een energielabel deskundige Lattrop-Breklenkamp. Direct een offerte? Klik hier om aanbieders in jouw regio te vergelijken. Bekijk ook adviseurs in Tilligte, Ootmarsum, Bornerbroek, Hertme en Zenderen. De tarieven worden berekend middels verschillende onderdelen.

 1. Het type woning (vrijstaand, hoekwoning, tussenwoning, appartement, villa).
 2. De tijd die de bouwinspecteur kwijt is.
 3. De reeds aanwezige details van de woning (tekeningen en andere technische informatie).
 4. De vestigingslocatie van de energiecoach.
Type woningOppervlakteKosten
Studio/Appartement80 m2€ 174,00
Rijtjeswoning105 m2€ 201,00
Hoekwoning145 m2€ 273,00
Losse woning175 m2€ 374,00
Prijzen woninglabel Lattrop-Breklenkamp.

Bevoegde energieadviseurs in Lattrop-Breklenkamp vergelijken

Ook direct je definitief energielabel aanvragen? Daarvoor heb je nodig een erkend deskundige energielabel Lattrop-Breklenkamp. De website om deze inspecteur op te zoeken is www.centraalregisterTechniek.nl. Daar vind je het QBISnl register. Op deze plek tref je bekwame deskundigen (BRL9500). Om snel iets af te spreken vind je in onze vergelijkingstabel verschillende (lokale) adviseurs waar je zonder gedoe een label kunt regelen voor een aantrekkelijk tarieven.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Stappenplan voor duurzaam en energiezuinig huis

Gebruikt jouw huis veel energie, en wil jij graag lagere energielasten en de energieprestatie verbeteren? Door te kiezen voor energiebesparende maatregelen kan men praktisch elk huis verduurzamen tot een label A/B/C huis. Aan de basis staat altijd isoleren. Daarmee realiseer je een setting waarbij de warmte ook echt in de woning blijft. Bij de stappen daarna verleggen we de focus op het zelf energie opwekken. Je leest hier ook alle informatie over Energielabel E.

Adviezen: Via het overheidsinitiatief Verbeteruwhuis.nl controleer je – na het doorgeven van de gegevens van jouw woning – concrete verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Doe hier de check.

Voordelen van een zuinig energielabel woning Lattrop-Breklenkamp

 • Een “groene” woning met een lagere energierekening.
 • Een gezond wooncomfort: het hele jaar een aangename temperatuur in huis.
 • Een woning met label A of B stoot minder CO-2 uit.
 • Woningwaarde stijgt tot wel 20%.
 • Mogelijk een duurzaamheidskorting bij je hypotheek.
 • Er bestaan royale subsidies als je investeert in duurzame maatregelen.
 • De energiecoach in Lattrop-Breklenkamp kent precies de huidige wet- en regelgeving.
EnergielabelBouwjaarVerbeterpunten
Label A2010 – 2024Met warmtepomp en zonnepanelen een energieneutrale woning.
Label B1998 – 2007Een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen laten leggen.
Label C1985 – 2000Leg de nadruk op muurisolatie en laat zonnepanelen leggen.
Label D1972 – 1980Enkelglas vervangen voor dubbelglas of HR+ glas.
Label E1965 – 1974Enkel glas vervangen + isoleren en zonnepanelen.
Label F1951 – 1967Vooral dubbelglas en isolatie.
Label Gt/m 1934Dubbel glas plaatsen en isoleren van de woning.

Het goedkoopste energielabel voor jouw huis?

Vergelijk alle adviseurs en vraag snel jouw energielabel aan

Isoleren van de woning

Isolatie is de belangrijkste voorwaarde voor een “groene” woning. Door goede woningisolatie toe te passen voorkom je dat warme lucht de woning ontglipt. Met isolatie gaan de stookkosten direct omlaag en heb je een fijn en comfortabel binnenklimaat. Waar je moet beginnen wordt bepaald door de RC-waardes van de woning. De leeftijd van de woning is vaak een goede indicator hiervoor. Je kunt ook informeren bij andere woningen in de buurt. Een bouwtechnische keuring of een thermografische inspectie toont duidelijk aan waar er warmte de woning verlaat. In het schema hierna doorzoek je de besparingen die mogelijk gerealiseerd kan worden voor een doorsnee woning met een hoog rendement ketel.

Type isolatiePrijzenGasbesparing p/jaarKostenbesparing
Dakisolatie€3600 – €5000950 m3€627
Vloerisolatie€1200 – €4000265 m3€175
Spouwmuurisolatie€1200 – €2400940 m3€620
HR++ glas€1850 – €2650530 m3€349,8
Kosten en opbrengsten bij het isoleren van een doorsnee- eengezinswoning.

Ventileren

Zodra je huis een goede isolatie heeft, moet de focus liggen op het feit dat er altijd genoeg frisse lucht in huis kan komen. Ventilatie is noodzakelijk voor een aangenaam wooncomfort. Slim en zuinig ventileren houdt in een prettige leefomgeving waarbij er constant frisse lucht wordt aangevoerd en er energie uit de vervuilde lucht wordt gehaald.

 • Zelfregelende roosters: gemakkelijk in elke kamer frisse lucht.
 • Losse ventilatieunit: slimme keuze bij woningen met natuurlijke ventilatie.
 • Balansventilatie met warmteterugwinning: een systeem van mechanische ventilatie waarbij de hoeveelheid aangevoerde verse lucht volledig in balans is.
 • Ventilatiewarmtepomp in combinatie met HR-ketel: maakt gebruik van de warme ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen.

CV-ketel vervangen

De centrale verwarming vergt jaarlijks heel wat gas. Doorgaans wordt hiervoor een HR-ketel op gas gebruikt. Overweeg een groen alternatief die het mogelijk maakt om zonder gas te verwarmen. In de volgende lijst vind je de belangrijkste voorbeelden.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: is efficiënter en verbruikt veel minder gas.
 • Een hybride warmtepomp: verwarmingssysteem dat samenwerkt met de normale gas cv-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: het hele huis verwarmen met stroom (stand-alone warmtepomp).
 • Zonneboiler: systeem met boiler en zonnecollectoren voor de CV en tapwater.
 • Infraroodpanelen: lokaal verwarmen met een gunstig energieverbruik.

Kies voor zonnepanelen

Wanneer je de nodige isolatiewerkzaamheden hebt getroffen en een nieuwe ketel of warmtepomp hebt geplaatst kan je uitrekenen hoeveel kwH-stroom je nodig hebt. De stroom die je nu nodig hebt kan je helemaal zelf genereren door zonnepanelen te laten leggen. Zonnepanelen gaan met gemak 25 jaar mee en ze verdienen zich razendsnel terug, vaak al binnen 7 jaar.

 • Zonnepanelen zetten zonne-energie om in elektriciteit.
 • Een volledige set met 10 zonnepanelen kost zo’n €4200 en heeft een terugverdientijd van ongeveer 6 jaar.
 • De stroom die over is en je niet verbruikt gaat terug naar het net (salderen). Daarvoor krijg je hetzelfde tarief als waarvoor je normaal de stroom inkoopt.

energielabel-lattrop-breklenkamp-7635

Energielabel aanvragen voor bedrijven

Een actueel en definitief energielabel voor het kantoor is noodzakelijk op het moment van overdracht (koop/huur) van een bedrijfspand vanaf 50m2. De regelgeving is relevant voor alle utiliteitsgebouwen zoals kantoren, zwembaden, horecagelegenheden, en publieke panden zoals gemeentehuizen. Betreft het een pand groter dan 100m2, en wordt 50% of meer gebruikt als kantoor? Op dat moment moet het gebouw met ingang van 2023 ten minste energielabel C hebben. Bovendien moeten (overheids)organisaties die hun vestiging in een publiek toegankelijke ruimte hebben vanaf 250 m2 dit energielabel zichtbaar tonen, zoals in de wachtruimtes / ingang. Op deze website lees je ook alles over Energie besparen.

 • Bij de notariële overdracht van een zakelijke ruimte is dit energielabel een dossierstuk.
 • Dit is noodzakelijk voor alle bedrijfspanden en publiek toegankelijke ruimtes van 50 m2 en groter.
 • Voor industriële bedrijfsruimten is hierop een uitzondering van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 m2 aan functionele ruimte (waarbij meer dan 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten met ingang van 2023 minimaal de beschikking hebben over milieulabel C.
 • In openbare panden vanaf 250 m2 moet het energielabel duidelijk zichtbaar voor het publiek worden opgehangen.

Lees de veelgestelde vragen (FAQ) over het woninglabel

Wat is het energielabel voor woningen?
Het energielabel vertelt iets over de energieprestatie van een woning. Hoe minder fossiele energie de woning gebruikt, hoe positiever het woninglabel uitvalt. Deze energie-index begint bij energielabel A of B (maximaal milieuvriendelijk) en gaat door tot F of G (ontzettend onzuinig).

Heeft elke woning een energielabel verplichting?
Ja, als jij een woning verhuurt of verkoopt moet je inzicht bieden in wat de erkende deskundige van de woning vond. Dit dient ook te worden meegenomen in de advertenties (makelaar). Kan je geen geldig label aantonen, dan kun je een boete van €170 krijgen.

Hoe kan ik zelf een label aanvragen?
Voor een erkend label moet je een gecertificeerde energiedeskundige in Lattrop-Breklenkamp vragen bij je thuis te komen voor een onderzoek. Door gebruik te maken van QBIS.nl doorzoek je alle energiespecialisten. De deskundige komt bij je thuis en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. Deze persoon berekent de energieprestaties en voert deze ook in de database EP-online in. Ze versturen dit documenten via de mail en eventueel kun je het ook online (Mijn Overheid) inzien (gemeente Dinkelland).

Hoe komt mijn energielabel tot stand?
Een specialist bekijkt het bouwjaar van de woning, het type huis, oppervlakte en overige onderdelen als soort glas, de beschikbare isolatie, type CV-ketel en ventilatiesysteem en de aanwezigheid van energiebesparende producten zoals een WTW, zonneboiler of zonnepanelen. D.m.v. van deze gegevens wordt gecalculeerd wat de benodigde energie capaciteit is voor het leveren van warm water en de verwarming van jouw woning en welk percentage zelf opgewekt wordt. Uiteindelijk zal de adviseur het labelletter definitief vaststellen en inschrijven.

Wat is de prijs van het energielabel?
De kosten van je energielabel komen uit tussen de €130,00 – €395,00. De definitieve prijs hangt af van type woning, hoeveel uur de expert er mee bezig is en de hoeveelheid informatie die er is (tekeningen of het bestek). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Lattrop-Breklenkamp kan je goedkoper doen door verschillende energieadviseur te benaderen die opereren rondom de provincie Overijssel.

Via welke website kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Daarvoor bezoek je de website www.energielabel.nl. Kies huur- of koopwoning en vul de postcode (7635) en het huisnummer in de zoekbalk in. Het systeem laat direct het huidige label zien. Kijk uit: krijg je een voorlopig energielabel te zien? Dit is geen officiële status en kan je niet gebruiken als je jouw woning gaat verkopen. Je moet het dus eerst laten omvormen naar een definitief milieulabel. Ga direct aan de slag: energielabel huis Lattrop-Breklenkamp opvragen.

Plaats een reactie