Energielabel Bornerbroek

Direct energielabel aanvragen

Direct een betaalbaar energielabel aanvragen voor jouw woning in Bornerbroek? Vanaf 2015 beschikt elke woning over een energielabel. Dit certificaat vertelt hoeveel energie jouw woning verbruikt en geeft gerichte suggesties om de woning duurzamer te laten worden. Ga je je huis verkopen? Dan is een definitief energielabel in Bornerbroek verplicht. Op Energielabelprijzen.nl bieden wij aanvullende info over het aanvragen van een nieuw keurmerk. Bovendien kan je hier energieadviseurs vergelijken en lees je nuttige informatie hoe je jouw woning energiezuiniger kunt maken.

 • Krijg inzicht in de energieprestaties van een woning met het energielabel.
 • Je moet het kunnen overhandigen bij een transactiemoment (verkoop, verhuur en oplevering).
 • Er zijn 7 klassen: Energielabel A of B (heel zuinig) t/m F en G (rood, hoog verbruik).
 • Vroeger regelde je een VEL (vereenvoudigd label) zelf via internet. Vanaf 2021 is er het e.e.a. gewijzigd.
 • Als woningeigenaar regel je eerst een afspraak met de energieadviseur in Bornerbroek die jouw woning helemaal doorneemt en het label vaststelt.
 • Het label – incl. verbetermogelijkheden – kost tussen de €185,00 – €430,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Bornerbroek

Zo’n energielabel laat zien hoe het gesteld is met het energieverbruik van een woning. Alle huizen in Nederland namen in 2015 een eerste voorlopige energielabel in ontvangst. Als je jouw woning gaat verkopen of verhuren, dan moet je een definitief energielabel hebben. Met ingang van 2021 is er een nieuw systeem waarmee wordt gewerkt (NTA8800). Je moet tegenwoordig een officiële energieadviseur langs laten komen. Deze energie-deskundige komt bij je thuis en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. Het certificaat is nu wel een stuk duurder geworden. In het gedeelte hieronder leggen wij uit hoe jij zo’n voordelig energielabel in Bornerbroek kunt aanvragen.

Een energielabel voor je woning aanvragen in 5 stappen

 1. Bekijk alle energiedeskundigen

  Middels de database van centraalregistertechniek.nl vergelijk je alle officiële energieadviseurs die een energielabel mogen registreren. Neem als basis je postcode (7627) om een erkend deskundige in Bornerbroek te contacteren.

 2. Zorg voor goede voorbereiding

  Informeer bij een energiedeskundige en plan een afspraak in. Het is belangrijk dat je alle relevante informatie van de woning paraat hebt. Denk aan bouwtekeningen, EPC-berekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie.

 3. De inspectie

  Een erkend energiedeskundige zal bij je thuis langskomen om de kenmerken van je huis vast te stellen. Het is aan te raden hierbij aanwezig te zijn.

 4. Vastleggen van het label

  De EP-adviseur in Bornerbroek berekent het label en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform.

 5. Inzicht in jouw label

  Nadat de calculatie is afgerond krijg je een digitaal document (PDF) van het label met alle kenmerken en verbetermogelijkheden. Het certificaat is maximaal 10 jaar geldig en moet je laten zien wanneer je de woning gaat verhuren of verkopen. Het is ook digitaal in te zien via de berichtenbox van de overheid.

Alles weten over een particulier energielabel?

Check alle energieadviseurs en vind de laagste prijs

Kosten van een energielabel

De gemiddelde prijzen van een definitief energielabel schommelen tussen de €110,00 – €370,00. In de tabel die je hieronder ziet tref je de huidige kosten van een energielabel deskundige Bornerbroek. Wil je dit direct regelen? Klik hier om de dienstverleners (in de regio) te vergelijken. Bekijk ook adviseurs in Hertme, Zenderen, Harbrinkhoek, Mariaparochie en Aadorp. De offerte tarieven wordt bepaald door verschillende factoren.

 1. Het soort huis (appartement, vrijstaand, villa, tussenwoning, twee-onder-een kap).
 2. De benodigde tijd die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De informatie die voorhanden is (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen).
 4. Het werkgebied & locatie van de energiecoach.
WoningWoonruimte (m2)Kostprijs
Studio/Appartement50 m2€ 173,00
Tussenwoning125 m2€ 200,00
Twee-onder-een kap155 m2€ 291,00
Vrijstaand190 m2€ 355,00
Kostenoverzicht woninglabel Bornerbroek.

Toonaangevende energieadviseurs in Bornerbroek vergelijken

Wil jij snel een definitief energielabel aanvragen? In dat geval maak je een afspraak met een erkend deskundige energielabel Bornerbroek. Het adres om betrouwbare specialisten in te huren is www.centraalregisterTechniek.nl. Hier vind je een verwijzing naar het QBISnl register. Daar tref je bevoegde adviseurs (BRL9500). Voor jouw gemak tref je in de tabel hieronder meerdere erkende bureaus waar je vrij eenvoudig een woninglabel kunt aanvragen tegen een relatief voordelige prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Mijn woning verbeteren in 4 stappen

Gebruikt jouw woning veel energie, en wil je de maandelijkse lasten verlagen door de energieprestatie te verbeteren?Aan de hand van energiebesparende maatregelen kan je ook jouw huis optimaliseren naar een woning met label B. Het aanbrengen van de juiste isolatie is het startpunt. Hierdoor realiseer je een setting waarbij zo min mogelijk warmte verloren gaat. Bij de fase daaropvolgend ga je juist verder in op de opties voor energie opwekken. Je leest hier ook alle informatie over Energielabel B.

Adviezen: Via het overheidsinitiatief Verbeteruwhuis.nl controleer je – na het beantwoorden van wat vragen – handige verbeteropties voor een groen energielabel. Voer de check uit.

Bekijk de voordelen van een zuinig energielabel woning Bornerbroek

 • Een “groene” woning en besparen op de energierekening.
 • Een optimaal leefklimaat: geen tocht of kou rondom de ramen.
 • Een B- of A woning draagt bij aan een beter milieu.
 • Waardevermeerdering van jouw huis.
 • Sommige hypotheekverstrekkers bieden een duurzaamheidskorting.
 • Je kunt gebruik maken van gunstige subsidies als je investeert in duurzame maatregelen.
 • De energiecoach in Bornerbroek kent precies de huidige wet- en regelgeving.
EnergielabelBouwjaarAanpassingen
Label A2010 – 2024Stap volledig van het gas af en warmteopslag.
Label B1999 – 2005Het laten plaatsen van een warmtepomp en/of zonnepanelen.
Label C1985 – 2002Extra isolatie toepassen en zonnepanelen leggen.
Label D1974 – 1981Isolatie van de begane grondvloer.
Label E1968 – 1978Enkel glas vervangen + isoleren en zonnepanelen.
Label F1949 – 1968Vloer, dak en muren isoleren.
Label Gt/m 1930Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie.

Het goedkoopste energielabel aanvragen?

Bekijk alle adviseurs en regel het binnen 1 week

Isolatie van je woning

Alleen met de juiste isolatie realiseer je een milieuvriendelijke woning. Door alle onderdelen van je huis goed te isoleren verhinder je dat de gerealiseerde warmte naar buiten ontsnapt. Met isolatie worden de stookkosten een stuk gunstiger en krijg je een prettig leefklimaat. Waar je moet starten wordt bepaald door de RC-waardes van de woning. Het bouwjaar van het huis vertelt al veel over de isolatiewaardes. Eventueel kun je dit ook aan buurtgenoten vragen. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek toont hoe het zit met het warmteverlies van je woning. In de tabel hieronder bieden wij de gemiddelde besparingen bij een eengezinswoning met 60 m2 vloeroppervlak met een hr ketel.

Isolatie keuzeKostenBesparing gas (m3)Besparing
Dakisolatie€3800 – €5200935 m3€692
Vloerisolatie€1900 – €3900250 m3€185
Spouwmuurisolatie€1250 – €2000925 m3€685
HR++ glas€2000 – €3000515 m3€381,1
Tarieven en besparingen bij het isoleren van een doorsnee- eengezinswoning.

Ventileren

Zodra je beschikt over een goed geïsoleerde woning, is het aan te raden dat er ook genoeg frisse lucht in huis is. Ventilatie is noodzakelijk voor een aangenaam binnenklimaat. Slim en zuinig ventileren betekent een prettige leefomgeving waarbij de warmte uit de vervuilde, afgezogen lucht, wordt teruggewonnen.

 • Winddrukgeregelde roosters: constant ventilatievolume zonder tochtvorming.
 • Lokale ventilatie-unit: optimale efficiënte ventilatie van een enkele ruimte.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: d.m.v. de mechanische ventilatie worden alle ruimtes even goed geventileerd.
 • Ventilatiewarmtepomp in combinatie met HR-ketel: is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en kan hiervoor een huis verwarmen.

CV-ketel zonder gas?

Een huis verwarmen vraagt veel energie (en geld). De meeste woningen hebben nog een HR-ketel op gas. Overweeg een groen alternatief die bijna geen of zelfs helemaal geen gas nodig heeft. In onderstaande lijst vind je de belangrijkste voorbeelden.

 • Nieuwe HR107 ketel: Tot wel 15% efficiënter dan een traditionele gasketel.
 • Een hybride warmtepomp: een samenwerking tussen de CV-ketel en een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: 100% verwarmen op stroom (gasverbruik naar 0).
 • Zonneboiler: op een duurzame manier warm tapwater opwekken.
 • Infraroodpanelen: een sfeervol paneel dat werkt d.m.v. stralingswarmte.

Voordelen zonnepanelen

Als je jouw woning hebt geoptimaliseerd kan je uitrekenen hoeveel kwH-stroom je nodig hebt. De totale stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen op het dak. Zonnepanelen gaan met gemak 25 jaar mee en ze verdienen zich razendsnel terug, vaak al binnen 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen het zonlicht op en zetten dit om in elektrische energie.
 • Een compleet pakket met 10 zonnepanelen kost om en nabij de €5000 en verdien je terug in gemiddeld 7,5 jaar.
 • Elektriciteit dat je niet zelf gebruikt gaat terug naar het net (salderen). Voor deze zonnestroom ontvang je hetzelfde tarief als je betaalt aan jouw leverancier.

energielabel-bornerbroek-7627

Hoe zit het met een energielabel voor bedrijven?

Een geldig energielabel voor je bedrijf is nodig bij oplevering, maar ook bij verhuur/verkoop van een bedrijfspand vanaf 50m2. De noodzaak is opgesteld voor utiliteitsgebouwen als een kantoorgebouw, sportgebouwen, winkelcentra, en publiek toegankelijke gebouwen zoals gemeentehuizen. Heeft het pand meer dan 100 m2 gebruiksoppervlakte, en wordt minimaal 50% daarvan gebruikt als kantoorfunctie? In dat kader moet het gebouw met ingang van 2023 minimaal energielabel C hebben. Tevens moeten (overheids)organisaties in publieke gebouwen van meer dan 250 m2 het energielabel duidelijk zichtbaar ophangen, bijvoorbeeld bij de ingang. Je kunt hier ook meer lezen over Energielabel G.

 • Bij de notariële overdracht van een kantoorpand ben je verplicht om een geldig energielabel te tonen.
 • Dit is noodzakelijk voor alle bedrijfspanden, ziekenhuizen, overheidsgebouwen en winkels.
 • Voor industriële bedrijfspanden is er een uitzondering gemaakt.
 • Bedrijfsgebouwen die groter zijn dan 100 m2 (minimaal 50% als kantoor) moeten in 2023 ingeschreven staan met een milieulabel C.
 • In openbare (bedrijfs)ruimtes van meer dan 250 m2 moet elke bezoeker dit label kunnen inzien bij de ingang.

De meest gestelde vragen (FAQ) over het woninglabel

Wat houdt het energielabel in?
Het energielabel geeft inzicht in de hoeveelheid energie die nodig is om een woning te verwarmen. Hoe minder CO-2 de woning uitstoot, hoe beter het woninglabel van je huis is. De zogenaamde energie-index loopt van energielabel A/B (groen label) tot de rode labels F en G (niet milieuvriendelijk).

Heb ik verplicht een energielabel nodig?
Ja, wanneer jij het huis in de verkoop of verhuur gaat zetten dan moet je laten zien welk energielabel de woning heeft. Dit moet ook in de verkoopadvertentie staan. Is het definitieve label niet aantoonbaar, dan kun je een boete van €170 krijgen.

Hoe kan ik zelf een label aanvragen?
Daarvoor moet je een deskundige energiedeskundige in Bornerbroek langs laten komen. Op de website QBIS.nl kom je gemakkelijk in contact met lokale energiespecialisten. Deze deskundige komt bij je thuis en doorloopt een lange lijst met punten. De deskundige beslist uiteindelijk wat het label moet worden het registreert het definitieve label in de EP-online database. Ze versturen dit documenten via de mail en je kunt het vinden in Mijn Overheid (gemeente Almelo).

Hoe komt mijn energielabel tot stand?
Een deskundige bekijkt de leeftijd van de woning, het soort gebouw, grootte van de woning en andere woningkenmerken zoals ramen en kozijnen, de isolatiewerkzaamheden, de aanwezige ventilatie opties en verwarmingssystemen en of er ook energie wordt gewonnen met een warmtepomp of zonnepanelen. Met deze complete analyse wordt gecalculeerd wat de benodigde energie capaciteit is voor het verwarmen en koelen van het object en in hoeverre de woning deze benodigde energie zelf opwekt. Op basis hiervan wordt het vastgestelde labelletter in de database ingeschreven.

Wat is het tarief van een energielabel?
De kosten van een energielabel schommelen tussen de €135,00 – €365,00. De totale kostprijs wordt berekend a.d.h.v. het soort woning, de hoeveelheid uren die de expert bezig is en de informatie die voorhanden is (tekeningen of het bestek). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Bornerbroek is het voordeligst te realiseren door enkele leveranciers te gaan vergelijken die opereren in de provincie Overijssel.

Ik wil mijn energielabel opvragen, hoe werkt dat?
Om jouw huidige score te bekijken kan je het beste gaan naar energielabel.nl van de overheid. Geef aan om wat voor type woning het gaat en vul de postcode (7627) en het huisnummer in de zoekbalk in. Je ziet vervolgens direct welk label je hebt. Let op: laat het systeem een voorlopig energielabel zien? Dit is geen officiële status en wordt dus ook niet geaccepteerd bij een verkoop of verhuur. Bij verkoop moet je deze dus eerst veranderen in een definitief woninglabel. Bekijk het direct online: energielabel huis Bornerbroek opvragen.

Plaats een reactie