Energielabel Mariaparochie

Direct energielabel aanvragen

Eenvoudig en betaalbaar een energielabel aanvragen voor jouw woning in Mariaparochie? Met ingang van 1 januari 2015 heeft elke woning een (voorlopig) energielabel gekregen. Het keurmerk geeft aan hoe energiezuinig jouw huis is en biedt concrete suggesties om de energierekening verder terug te dringen. Ben je van plan jouw woning te verkopen of verhuren? Dan is een definitief energielabel in Mariaparochie verplicht. Op onze vergelijkingssite lees je aanvullende informatie over hoe je het keurmerk aanvraagt. Verder kan je (regionale) energieadviseurs met elkaar vergelijken en kan je aan de slag met handige tips & tricks bij het verduurzamen van jouw woning.

 • Krijg inzicht in de energieprestaties van een woning met het energielabel.
 • Het is een verplichting bij een woningoverdracht (bijvoorbeeld verkoop of verhuur).
 • Er zijn 7 categorieën: Energielabel A/B (erg zuinig) t/m F & G (niet milieuvriendelijk).
 • Tot 2020 kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. De regering heeft de werkwijze aangepast.
 • Je regelt dit tegenwoordig via een energieadviseur in Mariaparochie die jouw woning opneemt en het label vaststelt.
 • Het keurmerk – inclusief concrete verbeterpunten – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €115,00 – €380,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Mariaparochie

Het energielabel geeft duidelijkheid aangaande het energieverbruik van een woning. Alle woningen in Nederland ontvingen in 2015 een voorlopig energielabel. Als je jouw woning gaat verkopen of verhuren, dan moet je een definitief energielabel kunnen overhandigen. In 2021 is er een nieuw systeem waarmee wordt gewerkt (NTA8800). Daarom moet je een officiële energieadviseur thuis uitnodigen. Deze expert komt langs en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. De prijzen zijn om die reden ook flink hoger geworden. Onderstaand bekijk je hoe je een voordelig energielabel in Mariaparochie kunt aanvragen.

In 5 stappen een energielabel aanvragen voor je huis

 1. Informeer naar een energiedeskundige

  Middels de database van centraalregistertechniek.nl bekijk je alle officiële energieadviseurs die een energielabel mogen vaststellen. Voor relevante lokale resultaten gebruik je jouw postcode (7614) om een erkend deskundige in Mariaparochie op te vragen.

 2. Voorbereiding

  Maak een keuze voor een specialist en kies een dag en tijdstip. Het is belangrijk dat je alle benodigde informatie van de woning hebt. Denk aan bouwtekeningen en facturen van renovaties of eerdere EPC-berekeningen.

 3. Het onderzoek

  Deze erkend energiedeskundige bezoekt jou op locatie en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. Trek er ongeveer 2 uur voor uit.

 4. Vastleggen van het label

  De EP-adviseur in Mariaparochie rekent alles door, bepaalt het label en registreert deze in de database EP-Online.

 5. Online label inzien

  Wanneer alles achter de rug is krijg je een digitaal document (PDF) van het vastgestelde label met daarbij de specificaties en verbetermogelijkheden. Het label is 10 jaar geldig en moet je laten zien op het moment dat je gaat verkopen. Het document wordt ook opgeslagen in je Mijn Overheid omgeving.

Alles weten over een particulier energielabel?

Doorzoek de energieadviseurs en maak gebruik van de aanbieding!

Gemiddelde kosten energielabel

De tarieven van een definitief energielabel liggen tussen de €160,00 – €430,00. In de vergelijker hieronder bekijk je de geschatte kosten van een energielabel deskundige Mariaparochie. Direct een aanvraag doen? Klik hier om aanbieders in jouw regio te vergelijken. Bekijk ook adviseurs in Aadorp, Saasveld, Rossum, Weerselo en Denekamp. De uiteindelijke kosten hangen af van de volgende factoren.

 1. Het type huis (villa, tussenwoning, hoekwoning, appartement, twee-onder-een kap).
 2. De benodigde tijd die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De beschikbare documentatie (tekeningen en EPC-berekeningen).
 4. Het werkgebied & locatie van de energiecoach.
Type woningM2 woonoppervlakteKostprijs
Studio/Appartement70 m2€ 163,00
Rijtjeshuis125 m2€ 205,00
Geschakelde woning140 m2€ 295,00
Vrijstaand195 m2€ 372,00
Gemiddelde kosten woninglabel Mariaparochie.

Deskundige energieadviseurs in Mariaparochie vergelijken

Wil jij snel je definitief energielabel aanvragen? Om dit te regelen moet je een afspraak maken met een erkend deskundige energielabel Mariaparochie. Het adres om ervaren energiedeskundigen te vergelijken is centraalregisterTechniek.nl. Daar vind je het QBISnl register. Op deze plek doorzoek je officiële specialisten (BRL9500). Om het proces in gang te zetten vind je in onze vergelijkingstabel een aantal betrouwbare partijen waar je gemakkelijk een woninglabel kunt aanvragen tegen een gunstige prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Naar label-B woning in 4 stappen

Heb je een ongunstig energielabel, en wil jij besparen op de energiekosten door een betere energieprestatie? Aan de hand van energiebesparende maatregelen kan je feitelijk iedere woning renoveren naar een “groen” label (A, B of C). De basis is altijd een goede isolatie. Zo is het zeker dat het in de winter lekker warm blijft, en in de zomer heerlijk koel. Bij de stappen daarna verleggen we de focus op energie die je zelf kunt opwekken met bijvoorbeeld zonnepanelen. Of klik door voor meer informatie over Energielabel berekenen.

Tip: Via het overheidsinitiatief https://www.verbeteruwhuis.nl kan je zien – nadat je jouw woning hebt omschreven – verbeteropties voor een beter energielabel. Bezoek de website en doe de check.

Het gemak van een zuinig energielabel woning Mariaparochie

 • Een zuinig huis en besparen op de energierekening.
 • Een aangenaam klimaat in huis: geen tocht of kou rondom de ramen.
 • Een huis met het milieulabel A of B beperkt de CO-2 uitstoot.
 • Flinke toename van de woningwaarde.
 • Steeds vaker recht op korting op de hypotheekrente.
 • Je kunt gebruik maken van forse subsidies wanneer je er voor kiest om je woning te verduurzamen.
 • De energiecoach in Mariaparochie kan je daar ook alles over vertellen.
EnergielabelBouwjaarPunten van aandacht
Label A2013 – 2024Energieneutrale woning met zonnepanelen en warmtepomp.
Label B1998 – 2007Een warmtepomp en/of zonnepanelen laten installeren.
Label C1987 – 2003Laat een zonneboiler plaatsen indien je daar ruimte voor hebt.
Label D1972 – 1983Isolatie van cv-leidingen in onverwarmde ruimtes.
Label E1966 – 1974Isolatie van muur, dak, vloer en kruipruimte en zonnepanelen.
Label F1949 – 1967Nieuwe ketel en isoleren.
Label Gt/m 1942Grondige isolatie, dubbel glas + HR-ketel.

Zoek je het goedkoopste energielabel?

Bekijk alle specialisten en regel direct de aanvraag van jouw woninglabel

Woning isoleren

Isolatie is van onschatbare waarde voor een zuinig huis. Door goede isolatie van muren, bodem en/of dak voorkom je dat gewonnen warmte weer kan ontsnappen. Met isolatie worden de stookkosten een stuk gunstiger en realiseer je een gezonde leefomgeving. Waar je moet beginnen ligt aan de huidige isolatiewaarden. Het jaar waarin de woning is neergezet vertelt al veel over de isolatiewaardes. Vraag ook de vorige bewoners en/of buren. Een bouwtechnische keuring of het maken van warmtebeelden laat zien waar isolatie zinvol is. In de tabel hieronder bekijk je de doorsnee besparing bij een kleinere eengezinswoning (60 m2) met een hr ketel.

IsolatiePrijsGasbesparing p/jaarBesparing in €
Dakisolatie€3900 – €5600915 m3€641
Vloerisolatie€1800 – €3800430 m3€301
Spouwmuurisolatie€1350 – €2150905 m3€634
HR++ glas€1550 – €2700495 m3€346,5
Onkosten en opbrengsten bij isolatie van kleine woning (60 m2 vloeroppervlakte).

Ventileren

Als het huis al reeds correct geïsoleerd is, is het belangrijk dat frisse lucht via meerdere kanten de woning in kan komen. Ventilatie is essentieel voor een aangenaam binnenklimaat. Slim en zuinig ventileren wil zeggen een optimaal wooncomfort zonder veel energieverlies.

 • Zelfregelend rooster: open roosters in de ramen maken natuurlijke ventilatie mogelijk.
 • Lokale ventilatie-unit: afzonderlijke ruimte doelgericht ventileren.
 • Balansventilatie met warmte-terugwin-unit: warmt de koude lucht die binnenkomt op met de warmte van de afgevoerde lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: wint warmte terug uit ventilatielucht om je huis te verwarmen.

Alternatieven van de CV-ketel

De verwarming in een huis is voor veel mensen een kostenpost. Dit gaat vaak nog met een gasgestookte HR-ketel. Je kunt kiezen voor een duurzame oplossing om je woning warm te stoken zonder gas. Hieronder bekijk je de meeste populaire optie.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: Compact, stil, veilig en zuinig.
 • Een hybride warmtepomp: duurzaam je woning verwarmen met minder gas.
 • Een all-electric warmtepomp: een volwaardige vervanger van de CV-ketel.
 • Zonneboiler: de zonnecollectoren zetten energie om in warmte.
 • Infraroodpanelen: natuurlijke stralingswarmte in een specifieke ruimte.

Stroom opwekken met zonnepanelen

Als je de nodige maatregelen hebt getroffen weet je ongeveer hoeveel stroom je nodig hebt. De benodigde stroom kan je helemaal zelf opwekken met zonnepanelen op het dak. De huidige panelen gaan gemakkelijk 30 jaar of langer mee en de geschatte terugverdientijd is maar 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten dat om in schone energie.
 • Een systeem van 10 zonnepanelen kost zo’n €5300 en verdien je terug in gemiddeld 7 jaar.
 • De opgewekte stroom die je niet verbruikt kan je automatisch aan het net terugleveren (salderen). Voor dit stukje krijg je hetzelfde tarief als waarvoor jij stroom afneemt.

energielabel-mariaparochie-7614

Informatie over zakelijke energielabels voor bedrijven

Elk kantoor heeft een energielabel nodig in situaties van verkoop en verhuur van een bedrijfspand vanaf 50m2. De regelgeving is relevant voor alle utiliteitsgebouwen zoals kantoorruimtes, sporthallen, restaurants, en openbare panden zoals gemeentehuizen. Beschikt het gebouw over meer dan 100 m2 ruimte, en wordt 50% of meer gebruikt als kantoorruimte? In die situaties moet het gebouw begin 2023 wettelijk gezien beschikken over energielabel C. Bovendien moeten bedrijven die gevestigd zijn in publieke gebouwen van minimaal 250 m2 het label duidelijk zichtbaar ophangen, zoals in de ontvangsthal. Je kunt hier ook meer lezen over Energielabel C.

 • Bij het het officiële verkoopmoment van kantoorpanden moet je verplicht een energielabel hebben.
 • Dit is noodzakelijk voor alle bedrijfspanden, winkels, kantoren en horeca gebouwen.
 • Voor panden met een industriefunctie is er een uitzondering gemaakt.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 m2 aan functionele ruimte (waar meer dan de helft wordt gebruikt als kantoor) moeten vanaf 2023 minimaal de beschikking hebben over milieulabel C.
 • In publieke gebouwen met een oppervlakte van meer dan 250 m² moet het label goed zichtbaar zijn voor bezoekers.

FAQ – Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat is het energielabel voor woningen?
Het energielabel geeft een indicatie van de hoeveelheid energie die nodig is om een woning te verwarmen. Hoe minder energie benodigd is, hoe gunstiger het woninglabel. De energie-index loopt van energielabel A & B (groen label) en kan oplopen tot F / G (heel onzuinig).

Is het aanvragen van een energielabel verplicht?
Ja, als je een gebouw verhuurt of verkoopt dan moet je laten zien welk energielabel het huis toegekend is. Het dient ook in de advertentie/website van de makelaar getoond te worden. Doe je dit niet, dan riskeer je als verkoper/verhuurder een boete van €170.

Hoe kan ik een label voor mijn woning aanvragen?
Voor een officieel label moet je een vakbekwame energiedeskundige in Mariaparochie bij je thuis laten komen voor een inspectie. Op de website QBIS.nl doorzoek je alle energiespecialisten. De expert moet fysiek bij je thuis komen en bekijkt de huidige staat van de woning. Deze specialist beslist uiteindelijk wat het label moet worden en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform. Ze versturen dit documenten via de mail en eventueel kun je het ook online (Mijn Overheid) inzien (gemeente Tubbergen).

Wat bepaalt mijn energielabel?
De inspecteur kijkt naar het bouwjaar van het gebouw, het type woning, grootte van de woning en belangrijke aspecten zoals ramen en kozijnen, type isolatie, type CV-ketel en ventilatiesysteem en of er energie-efficiënte warmtebronnen aanwezig zijn zoals zonnepanelen of een warmtepomp. Middels deze documentatie berekent de deskundige wat de benodigde energie capaciteit is voor het verwarmen en koelen van een gebouw en welk deel uit hernieuwbare bronnen komt. Uiteindelijk wordt het labelletter geregistreerd.

Wat is het tarief van een energielabel?
De tarieven van je energielabel liggen tussen de €175,00 – €370,00. De definitieve prijs wordt berekend a.d.h.v. het soort woning, hoeveel uur de expert er mee bezig is en de kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Mariaparochie kun jij het beste doen door een aantal adviesbedrijven te vergelijken die hun dienst aanbieden in en rondom de provincie Overijssel.

Mijn energielabel opvragen, hoe doe ik dat?
Om jouw huidige score te bekijken ga je naar Energielabel.nl. Selecteer koop- of huurwoning en voer de postcode (7614) en het huisnummer in de zoekbalk in. Je krijgt nu het label van jouw woning te zien. Waarschuwing: krijg je een voorlopig energielabel op je scherm? Dit is geen officieel document en kan je dus niet gebruiken. Je moet dit dus eerst aanpassen naar een definitieve status. Ga direct aan de slag: energielabel huis Mariaparochie opvragen.

Plaats een reactie