Energielabel Tubbergen

Direct energielabel aanvragen

Wil je een energielabel aanvragen voor jouw woning in Tubbergen? Sinds 1 januari 2015 heeft iedere woning een energielabel toegewezen gekregen. Het label indiceert hoeveel energie jouw woning verbruikt en geeft gerichte verbeterpunten om het energieverbruik te verlagen. Ga je op korte termijn verhuizen en jouw woning verkopen? Dan is een definitief energielabel in Tubbergen verplicht. Op www.energielabelprijzen.nl bieden wij actuele informatie over de aanvraag van een nieuw keurmerk. Verder kunnen verschillende energieadviseurs vergeleken worden en hebben wij tips om jouw woning te verduurzamen.

 • Het energielabel laat zien hoe zuinig jouw woning is, en hoe je dit kunt verbeteren.
 • Het is een vereiste bij een woningverkoop, verhuurcontract of een nieuwbouwproject.
 • Er zijn 7 klassen: Energielabel A of B (erg zuinig) t/m F & G (niet duurzaam).
 • Tot eind 2020 kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Per 2021 zit dit iets anders in elkaar.
 • Je regelt dit tegenwoordig via een energieadviseur in Tubbergen die jouw huis helemaal doorneemt en het label vaststelt.
 • Het label – inclusief een rapport met adviespunten – kost tussen de €160,00 en €395,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Tubbergen

Het energielabel geeft een indicatie van de energiezuinigheid van een woning. Alle woningeigenaar hebben in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid ontvangen. Als je jouw huis wilt verhuren of verkopen, moet je het definitieve energielabel regelen. In 2021 is er een nieuw systeem waarop dit wordt vastgesteld (NTA8800). Je moet om die reden een officiële energieadviseur bij je thuis laten komen. Deze energie-specialist zal thuis langskomen en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. De prijzen zijn om die reden ook flink hoger geworden. In het gedeelte hieronder leggen wij uit hoe jij zo’n voordelig energielabel in Tubbergen kunt aanvragen.

In 5 stappen een energielabel aanvragen

 1. Bekijk alle energiedeskundigen

  Op www.centraalregistertechniek.nl bekijk je de beschikbare bekwame energieadviseurs die het energielabel mogen bepalen. Voor relevante lokale resultaten gebruik je jouw postcode (7651) om een erkend deskundige in Tubbergen op te sporen.

 2. Voorbereiding

  Informeer bij een energiedeskundige en overleg een moment dat hij of zij kan langskomen. Het is handig als je zoveel mogelijk details van het huis kunt laten zien. Waar vaak om gevraagd wordt zijn bouwtekeningen en EPC-berekeningen.

 3. Bezoek op locatie

  De erkend energiedeskundige komt fysiek bij je thuis en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. Hieraan is hij ongeveer 1,5 tot 2,5 uur kwijt.

 4. Vastleggen van het label

  De EP-adviseur in Tubbergen komt met een eindoordeel en legt deze vast in de EP-online database.

 5. Het label via internet bekijken

  Na registratie sturen ze een PDF op van de energie index met alle resultaten en de aanbevolen energiebesparende maatregelen. De geldigheidsduur van het label is 10 jaar en moet je ook aanbieden verkoop- of verhuur van de woning. Het is ook digitaal in te zien via de berichtenbox van de overheid.

Heb jij een particulier energielabel nodig?

Doorzoek de energieadviseurs en vind de voordeligste aanbieder

Prijzen van een definitief energielabel

De prijzen van een definitief energielabel liggen tussen de €170,00 & €410,00. In de onderstaande tabel tref je de huidige kosten van een energielabel deskundige Tubbergen. Wil je dit direct regelen? Klik hier om de verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. Je vind hier ook adviseurs in Wierden, Borne, Almelo, Dinkelland en Losser. De offerte prijzen kunnen berekend worden d.m.v. velerlei onderdelen.

 1. Type en leeftijd woning (appartement, vrijstaand, hoekwoning, villa, tussenwoning).
 2. Hoeveel tijd de bouwinspecteur nodig denkt te hebben.
 3. De informatie die voorhanden is (tekeningen en andere technische informatie).
 4. De gekozen energiecoach en het bijbehorende tarief.
WoningtypeGrootteTariefschatting
Studio/Appartement60 m2€ 163,00
Tussenwoning115 m2€ 225,00
2-onder-1-kap150 m2€ 295,00
Vrijstaand200 m2€ 370,00
Prijzen woninglabel Tubbergen.

Alle energieadviseurs in Tubbergen vergelijken

Vandaag nog je definitief energielabel aanvragen? Om dit te realiseren ga jij snel op zoek naar een erkend deskundige energielabel Tubbergen. De officiële website om deze vakmannen te treffen is https://www.centraalregistertechniek.nl. Daar kan je klikken op de link naar het QBISnl register. Hier staan alle namen en gegevens van gecertificeerde adviseurs (BRL9500). Om gebruik te maken van een aanbieding check je in het overzicht hierna verschillende (lokale) adviseurs waar je gemakkelijk een afspraak kunt maken voor een aantrekkelijk tarieven.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Tips voor een lager energieverbruik

Heb je een ongunstig energielabel, en wil je de maandelijkse lasten verlagen door de energieprestatie te verbeteren?Met het doorvoeren van slimme energiebesparende maatregelen kan je vrijwel elke woning renoveren naar een label A/B/C woning. Het aanbrengen van de juiste isolatie is het startpunt. Daardoor zorg je ervoor dat zo min mogelijk warmte verloren gaat. Zodra dit in orde is wordt het pas interessant om te kijken naar energie die je zelf kunt opwekken met bijvoorbeeld zonnepanelen. Je kunt hier ook aanvullende informatie vinden over Energielabel B.

Tip: Via het platform www.verbeteruwhuis.nl check je – na het beantwoorden van wat vragen – gerichte verbeteropties voor een beter energielabel. Bekijk direct hoe jij je huis kunt verbeteren.

Voordelen van een zuinig energielabel woning Tubbergen

 • Een energiezuinige woning en flink besparen op de energiekosten.
 • Een aangenaam klimaat in huis: kieren en tocht worden voorkomen.
 • Een energielabel A of B woning beperkt de CO-2 uitstoot.
 • Waardevermeerdering van jouw huis.
 • Rentekorting (duurzaamheidskorting) bij de bank.
 • Je kunt gebruik maken van allerlei subsidies als je investeert in duurzame maatregelen.
 • De energiecoach in Tubbergen kan hier ook in adviseren.
EnergielabelBouwjaarAandachtspunten
Label A2009 – 2024Zelfvoorzienende woning met zonnepanelen en warmtepomp.
Label B1997 – 2007Vaak zijn zonnepanelen en warmtepomp genoeg voor label A.
Label C1983 – 2002Laat een zonneboiler plaatsen indien je daar ruimte voor hebt.
Label D1976 – 1985Isolatie van cv-leidingen in onverwarmde ruimtes.
Label E1970 – 1976Spouwmuur-, dak- en vloerisolatie met zonnepanelen.
Label F1948 – 1966Grondige isolatie, dubbel glas + HR-ketel.
Label Gt/m 1928Vloer- en spouwmuurisolatie en dubbelglas.

Het goedkoopste energielabel voor jouw huis?

Bekijk de aangesloten adviseurs en vraag snel jouw energielabel aan

Isolatie van je woning

Isolatie is altijd de basis van een warme en zuinige woning. Door de muren, vloer en het dak te isoleren voorkom je dat warme lucht je huis weer verlaat. Zo gaan je stookkosten direct omlaag en realiseer je een aangename warme woning. Waar je moet beginnen wordt bepaald door de Rd-, Rc en lambdawaarde. Het bouwjaar van het huis kan deels bepalen wat deze staat is. Bekijk ook bouwtekeningen en informeer bij de vorige bewoners. Een bouwtechnische keuring of een thermografische inspectie laat zien of en waar een woning warmte verliest. In het schema hierna bekijk je de doorsnee besparing bij een eengezinswoning met 60 m2 vloeroppervlak met een standaard hr combiketel.

IsolatieTarievenBesparing (gas)Besparing
Dakisolatie€3300 – €52001100 m3€748
Vloerisolatie€1900 – €3800315 m3€214
Spouwmuurisolatie€1200 – €2400825 m3€561
HR++ glas€1550 – €2550440 m3€299
Tarieven en besparingen bij isolatie van gemiddelde eengezinswoning (60m2).

Ventileren

Als jouw woning goed geïsoleerd is, moet je zeker stellen dat er gekeken wordt naar de opties voor frisse lucht. Ventilatie is belangrijk voor een aangename leefomgeving. Zuinig en slim ventileren betekent een optimale leefomgeving waarbij er warmte uit de vervuilde lucht wordt teruggewonnen.

 • Zelfregelende roosters: gemakkelijk in elke kamer frisse lucht.
 • Lokale ventilatie-unit: voor de ventilatie van aparte ruimtes.
 • Balansventilatie met WTW: warmt koude lucht van buiten op met de warmte van de afgevoerde lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: benut slim de warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw.

Woning gasloos verwarmen

Het aansturen van de radiatoren en/of vloerverwarming kost in de meeste huizen veel gas. Doorgaans wordt hiervoor een HR-ketel op gas gebruikt. Je kunt kiezen voor een meer innovatieve verwarmingsbron die nauwelijks of helemaal geen gas gebruikt. In de volgende lijst vind je een aantal systemen.

 • Moderne HR-combiketel: Stil, compact, veilig en werkt erg efficiënt.
 • Een hybride warmtepomp: combinatie van een cv-ketel met een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: het hele huis verwarmen met stroom (stand-alone warmtepomp).
 • Zonneboiler: maakt gebruik van zonne-energie voor het bereiden van warm water.
 • Infraroodpanelen: ideaal als extra bijverwarming in een schuur of studeerkamer.

Zonnepanelen aanschaffen

Als je jouw woning hebt geoptimaliseerd kan je een inschatting maken van de benodigde hoeveelheid stroom. Deze energie kan je schoon en duurzaam opwekken door zonnepanelen te laten leggen. De huidige panelen gaan gemakkelijk 30 jaar of langer mee en de geschatte terugverdientijd is maar 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten het om in stroom.
 • Een systeem van 10 zonnepanelen is beschikbaar vanaf €4300 en verdien je terug in 8,5 jaar.
 • De stroom die over is en je niet verbruikt kan je automatisch aan het net terugleveren (salderen). Hierover krijg je hetzelfde tarief als waarvoor je normaal de stroom inkoopt.

energielabel-tubbergen-7651

Energielabel voor je bedrijfspand regelen

Een actueel en definitief energielabel voor het kantoor is noodzakelijk wanneer er een verkoop- of verhuurcontract wordt opgesteld van een bedrijfspand met een oppervlakte vanaf 50m2. De verplichting is relevant voor alle utiliteitsgebouwen zoals een kantoorgebouw, onderwijsinstellingen, restaurants, en publiek toegankelijke gebouwen zoals stadions. Betreft het een pand groter dan 100m2, en is daarvan meer dan 50% toegeschreven als kantoorruimtes? In die situaties moet het pand per 2023 wettelijk gezien beschikken over energielabel C. Ook moeten organisaties in publieke gebouwen van 250m2 of groter het energielabel actief en transparant delen, zoals in de wachtruimtes / ingang. Bekijk ook onze pagina met informatie over Online energielabel aanvragen.

 • Bij het het officiële verkoopmoment van zakelijke panden is een energielabel noodzakelijk.
 • Op dit moment geldt deze verplichting voor bedrijfspanden en ruimtes met een oppervlak van meer dan 50 m2.
 • Voor industriële bedrijfsruimten geldt de verplichting niet.
 • Bedrijfsgebouwen met vloeroppervlaktes van 100 m2 of meer (waar meer dan de helft wordt gebruikt als kantoor) moeten wettelijk gezien vanaf 2023 ten minste milieulabel C hebben.
 • In grote publieke gebouwen van meer dan 250 m2 moet het label goed zichtbaar zijn voor bezoekers.

FAQ – Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat houdt het energielabel in?
Het energielabels biedt inzicht in de energiezuinigheid van een woning. Hoe minder je hoeft te stoken, hoe aantrekkelijker het woninglabel wordt. Deze energie-index begint bij energielabel A of B (groen label) tot de slechtste label F/G (erg onzuinig).

Heeft elke woning een energielabel verplichting?
Ja, als je jouw huis verhuurt of verkoopt dan moet je kunnen aantonen welk energielabel het huis toegekend is. Dit moet ook in de verkoop- of verhuuradvertentie (makelaar) staan. Doe je dit niet, dan kun je geconfronteerd worden met een boete van €170,00.

Hoe kan ik het label aanvragen?
Voor dit document moet je een bekwame energiedeskundige in Tubbergen laten komen. Via het platform QBIS.nl vergelijk je eenvoudig meerdere energiespecialisten. Deze inspecteur komt bij je thuis en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. Deze persoon bepaalt het uiteindelijke label en voert deze ook in de database EP-online in. De dossierstukken krijg je per mail en je kunt het vinden in Mijn Overheid (gemeente Tubbergen).

Op welke manier wordt het energielabel bepaald?
Een vakman onderzoekt het bouwjaar van het gebouw, het soort gebouw, m2 woonruimte en belangrijke aspecten zoals wat voor glas er in de ramen zit, de beschikbare isolatie, de centrale verwarming en ventilatie voorzieningen en of er energie-efficiënte warmtebronnen aanwezig zijn zoals zonnepanelen of een warmtepomp. Middels deze documentatie berekent de deskundige hoeveel energie nodig is voor het opwarmen en koelen van het object en welk percentage zelf opgewekt wordt. Tenslotte wordt het vastgestelde labelletter in de database ingeschreven.

Wat betaal ik voor een energielabel?
De onkosten van je energielabel liggen tussen de €115,00 en €375,00. De prijsindicatie heeft te maken met de omvang van de woning, het aantal uren dat de adviseur nodig heeft en de informatie die voorhanden is (tekeningen of het bestek). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Tubbergen is over het algemeen gunstiger door meerdere aanbieders te benaderen die werkzaam zijn in en rondom de provincie Overijssel.

Via welke website kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Hiervoor kan je een kijkje nemen op www.energielabel.nl. Kies voor huur/koopwoning en vul de postcode (7651) en het huisnummer in. Het systeem laat direct het huidige label zien. Waarschuwing: is het een voorlopig energielabel? Dit is geen geldig document en is dus niet bruikbaar voor verkoop of verhuur. Je moet het voorlopige label veranderen in een definitief woninglabel. Krijgt direct inzicht: energielabel huis Tubbergen opvragen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie