Energielabel Wierden

Direct energielabel aanvragen

Snel en voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in Wierden? Sinds een aantal jaren is er een nieuw energielabel voor woningen gelanceerd. Het keurmerk geeft een indicatie van hoe energiezuinig jouw woning is en biedt nuttige suggesties om het nog zuiniger te maken. Ga je je huis verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Wierden verplicht. Op ons energielabel-platform lees je actuele informatie over het checken en aanvragen van het label. Ook kan je (regionale) energieadviseurs met elkaar vergelijken en lees je handige tips om jouw label te verbeteren.

 • Het energielabel maakt duidelijk wat de huidige staat van de woning is.
 • Het is noodzakelijk bij een woningverkoop, verhuurcontract of een nieuwbouwproject.
 • Er zijn 7 categorieën: Energielabel A of B (laag verbruik) t/m F/G (heel onzuinig).
 • Voorheen regelde je een VEL (vereenvoudigd label) zelf via internet. De regering heeft de werkwijze aangepast.
 • Je regelt dit tegenwoordig via een energieadviseur in Wierden die jouw huis helemaal doorneemt en het label vaststelt.
 • Het document – inclusief concrete verbeterpunten – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €155,00 & €440,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Wierden

Het energielabel geeft duidelijkheid aangaande de energie(on)zuinigheid van een gebouw of woning. Alle huiseigenaren hebben in 2015 een voorlopig energielabel gekregen. Als je jouw woning gaat verkopen of verhuren, dan moet je een definitief energielabel hebben. Sinds kort hanteert de overheid een nieuwe werkwijze die we ook wel kennen als NTA8800. Je moet om die reden een vakbekwame energieadviseur laten langskomen. Deze specialist komt langs en neemt de woning op. Het gevolg is dat het wel een stuk duurder is. In onderstaand gedeelte vind je precies hoe je een voordelig energielabel in Wierden kunt aanvragen.

In 5 stappen een energielabel aanvragen voor je huis

 1. Bekijk alle energiedeskundigen

  Op www.centraalregistertechniek.nl bekijk je de beschikbare erkend deskundige energieadviseurs die een energielabel mogen vastleggen. Zoek op postcode (7641) om een erkend deskundige in Wierden te vergelijken.

 2. Voorbereiding op afspraak

  Tik op een energie-expert en bel of mail voor een afspraak. Bereid je goed voor: zorg dat je alle essentiële details van de woning hebt. Denk aan bouwtekeningen, EPC berekeningen en installatietechnische gegevens.

 3. De inspectie

  Zo’n erkend energiedeskundige komt fysiek bij je thuis en doorloopt een lange lijst met punten. Wij raden altijd aan om mee te lopen.

 4. Het registreren van een label

  De EP-adviseur in Wierden kiest het label en registreert deze in de database EP-Online.

 5. Inzicht in jouw label

  Wanneer alles achter de rug is ontvangt men per email een PDF van het keurmerk met een toelichting en verbetermogelijkheden. Het label is 10 jaar geldig en moet je laten zien bij het opstellen van een verkoop- of huurcontract. Het document wordt ook opgeslagen in je Mijn Overheid omgeving.

Alles weten over een particulier energielabel?

Check alle energieadviseurs en vind de laagste prijs

Gemiddelde kosten energielabel

De tarieven van een definitief energielabel variëren tussen de €190,00 & €395,00. In de onderstaande tabel vind je de gemiddelde tarieven van een energielabel deskundige Wierden. Meteen aan de slag? Klik hier om aanbieders in jouw regio te vergelijken. Je vind hier ook adviseurs in Borne, Almelo, Dinkelland, Losser en Oldenzaal. De totale prijzen hangen af van verschillende onderdelen.

 1. Soort woning (villa, tussenwoning, appartement, twee-onder-een kap, vrijstaand).
 2. De tijd (in uren) die de bouwinspecteur bezig is.
 3. De informatie die voorhanden is (tekeningen en facturen van renovaties).
 4. Het werkgebied & locatie van de energiecoach.
WoningtypeM2 woonoppervlakteTariefschatting
Appartementje55 m2€ 177,00
Rijtjeswoning100 m2€ 210,00
Hoekwoning165 m2€ 285,00
Vrijstaand200 m2€ 366,00
Kostenoverzicht woninglabel Wierden.

Bevoegde energieadviseurs in Wierden vergelijken

Makkelijk en voordelig een definitief energielabel aanvragen? Om dit te realiseren maak je een afspraak met een erkend deskundige energielabel Wierden. Het platform om een energieadviseur te zoeken is https://www.centraalregistertechniek.nl. Daar open je het QBISnl register. Op deze plek vergelijk je erkend deskundige inspecteurs (BRL9500). Voor jouw gemak bekijk je in de lijst hieronder meerdere erkende bureaus waar je zonder gedoe een label kunt regelen tegen een gunstige prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Duurzamer wonen in 4 stappen

Heb jij een label E, F of G woning, en wil je de energieprestatie graag verbeteren? Middels de juiste energiebesparende maatregelen kan jij elk gebouw updaten naar een “groen” label (A, B of C). Aan de basis staat altijd isoleren. Zo geef je jouw woning een warme jas en zorg je dat de warmte niet zomaar de woning uit kan. Pas als het huis goed geïsoleerd is ga je juist verder in op het zelf energie opwekken. Lees hier ook meer informatie over Energielabel A / A++.

Tip: Via het platform www.verbeteruwhuis.nl zie je – nadat je jouw woning hebt omschreven – duidelijke verbeteropties voor een beter energielabel. Check de potentiële besparing.

De belangrijkste voordelen van een zuinig energielabel woning Wierden

 • Een zuinige woning met een lage energierekening.
 • Een comfortabel binnenklimaat: geen tocht en kou bij de ramen.
 • Een B- of A woning stoot minder CO-2 uit.
 • De woningwaarde stijgt bij A of B label.
 • Sommige banken verstrekken een rentekorting.
 • Er gelden gunstige subsidies als je investeert in duurzame maatregelen.
 • De energiecoach in Wierden kent precies de huidige wet- en regelgeving.
EnergielabelBouwjaarAanpassingen
Label A2012 – 2024Warmtepomp om helemaal van het gas af te gaan.
Label B2001 – 2008Zonnepanelen en hybride warmtepomp.
Label C1985 – 2003Zonnepanelen, na-isolatie en driedubbel glas.
Label D1971 – 1985Verdere isolatie, HR++ glas en HR107 combiketel.
Label E1967 – 1977Enkel glas vervangen + isoleren en zonnepanelen.
Label F1949 – 1970Vloer, dak en muren isoleren.
Label Gt/m 1926Vloer, dak en muren isoleren.

Snel het goedkoopste energielabel regelen?

Vergelijk de experts en vraag snel jouw energielabel aan

Isoleren van de woning

Isolatie vormt het belangrijkste onderdeel van een duurzame woning. Met grondige isolatie voorkom je dat de warmte de woning ontglipt. Hiermee gaan de stookkosten direct omlaag en geniet je van een prettig klimaat in huis. Waar je moet beginnen is vooral afhankelijk van de Rd-, Rc en lambdawaarde. Het jaar waarin de woning is neergezet geef inzicht in de vermoedelijke staat. Vraag ook de vorige bewoners en/of buren. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek met warmtescan toont duidelijk aan waar er warmte de woning verlaat. In de lijst hieronder zoek je eenvoudig naar de gemiddelde besparingen bij een kleinere eengezinswoning (60 m2) met een hoog rendement ketel.

IsolatiePrijsBesparing (gas)Kostenbesparing
Dakisolatie€3500 – €59001095 m3€734
Vloerisolatie€1600 – €3900310 m3€208
Spouwmuurisolatie€1100 – €2100820 m3€549
HR++ glas€1800 – €2550435 m3€291
De totale kosten en opbrengsten bij isolatiewerkzaamheden van een standaard huis.

Ventileren

In de situatie waarbij het huis al reeds correct geïsoleerd is, moet je erop letten dat er altijd genoeg frisse lucht in huis kan komen. Ventilatie is van wezenlijk belang voor een comfortabel wooncomfort. Slim en zuinig ventileren betekent een prettig klimaat in huis zonder veel energieverlies.

 • Zelfregelende roosters: wordt door winddruk nauwer of zelfs helemaal gesloten.
 • Losse ventilatieunit: regelt de ventilatie in één ruimte.
 • Balansventilatie met warmteterugwinning: Alle ruimtes worden even goed geventileerd.
 • Ventilatiewarmtepomp in combinatie met HR-ketel: gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming.

CV-ketel zonder gas?

Het verwarmen van de woning kost in de meeste huizen veel gas. In de praktijk gaat dit vaak nog met gasgestookte HR-ketels. Kies voor een duurzaam alternatief waarmee je geen of nauwelijks gas nodig hebt om een huis op te warmen. In de lijst hieronder vind je een aantal systemen.

 • Nieuwe HR107 ketel: Goedkoper en sneller je huis stoken.
 • Een hybride warmtepomp: een samenwerking tussen de CV-ketel en een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: het hele huis verwarmen met stroom (stand-alone warmtepomp).
 • Zonneboiler: maakt gebruik van zonne-energie voor het bereiden van warm water.
 • Infraroodpanelen: lokaal verwarmen met een gunstig energieverbruik.

Voordelen zonnepanelen

Wanneer je de verbeteropties voor jouw woning hebt geïmplementeerd kan je uitrekenen hoeveel kwH-stroom je nodig hebt. De stroom die je nu nodig hebt kan je op een duurzame manier opwekken met behulp van zonnepanelen op je dak. Ze gaan met gemak 30 jaar of langer mee en de geschatte terugverdientijd is maar 7 jaar.

 • Zonnepanelen wekken stroom op bij daglicht.
 • Een pv-systeem van 10 zonnepanelen kost gemiddeld €5400 en heeft een terugverdientijd van ongeveer 8,5 jaar.
 • De stroom die over is en je niet verbruikt lever je automatisch terug, dit heet ook wel salderen. Hierover ontvang je dezelfde prijs als waarvoor je kWh inkoopt.

energielabel-wierden-7641

Snel een energielabel voor bedrijfspand aanvragen

Een actueel en definitief energielabel voor het kantoor is noodzakelijk bij verhuur, verkoop en oplevering van bedrijfspanden van 50m2 of groter. Deze verordening richt zich op alle soorten utiliteitsgebouwen zoals kantoorruimtes, scholen, cafés, en publiek toegankelijke gebouwen zoals stations. Is het gebouw groter dan 100m2, en is 50% of meer van deze ruimte geschikt als kantoorplekken? Op dat moment is het plicht dat deze gebouwen in 2023 de beschikking hebben over energielabel C of hoger. Ook moeten winkels en bedrijven die gehuisvest zijn in grote publieke gebouwen van 250m2 of groter het label duidelijk zichtbaar ophangen, bijvoorbeeld naast de receptie. Op deze website lees je ook alles over Bouwkundige keuring.

 • Bij de notariële overdracht van zakelijke gebouwen ben je verplicht om een geldig energielabel te tonen.
 • Dit geldt voor vrijwel alle bedrijfspanden met een gebruiksoppervlakte van 50 m2.
 • Voor productiehallen en loodsen gelden andere regels.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 m2 aan functionele ruimte (waarbij meer dan 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten in 2023 een milieulabel C of beter hebben.
 • In grotere openbare ruimtes met een oppervlakte van meer dan 250 m² moet dit label duidelijk in het zicht worden opgehangen.

De meest gestelde vragen (FAQ) over het woninglabel

Wat doet een energielabel?
Het energielabel maakt duidelijk het energieverbruik van een woning. Hoe efficiënter de woning verwarmd wordt, des te hoger het woninglabel. Deze energie-index begint bij energielabel A/B (erg zuinig) tot en met de slechtste label F/G (hoog energieverbruik).

Moet mijn huis verplicht een energielabel?
Ja, wanneer jij het huis in de verkoop of verhuur gaat zetten dan moet je aantonen welk energielabel de woning heeft. Deze details moet je ook tonen in de advertenties (makelaar). Is het definitieve label niet aantoonbaar, dan kun je een boete van €170 krijgen.

Hoe is het label aan te vragen?
Voor een erkend label moet je een deskundige energiedeskundige in Wierden thuis laten komen. Door middel van QBIS.nl vergelijk je eenvoudig meerdere energiespecialisten. Deze specialist komt bij je thuis en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. Deze expert kiest het label en legt deze vast in de EP-online database. De dossierstukken krijg je per mail en eventueel kun je het ook online (Mijn Overheid) inzien (gemeente Wierden).

Hoe wordt mijn energielabel vastgesteld?
Een inspecteur inspecteert de leeftijd van de woning, het type gebouw, m2 woonruimte en belangrijke aspecten zoals HR ++ glas en kozijnen, de manieren van isoleren, de aanwezige ventilatie opties en verwarmingssystemen en of er bijvoorbeeld duurzame energie wordt gebruikt middels zonnepanelen of een warmtepomp. Op basis daarvan kan uitgerekend worden wat de totale energiebehoefte is voor verwarming, warm water, ventilatie en koeling van het object en hoeveel van deze energie uit hernieuwbare bronnen komt. Vervolgens zal de adviseur het labelletter definitief vaststellen en inschrijven.

Welke tarieven worden gevraagd voor een energielabel?
De onkosten van je energielabel komen uit tussen de €120,00 – €375,00. De definitieve prijs heeft te maken met de omvang van de woning, hoeveel tijd de adviseur nodig denkt te hebben en de informatie die voorhanden is (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Wierden is het voordeligst te realiseren door meerdere aanbieders te gaan vergelijken die werkzaam zijn rondom de provincie Overijssel.

Ik wil mijn energielabel opvragen, hoe werkt dat?
Om dit in te zien kan je een kijkje nemen op Energielabel.nl. Selecteer koop- of huurwoning en vul de postcode (7641) en huisnummer in. Je krijgt nu meteen te zien welk label je hebt. Kijk uit: laat het systeem een voorlopig energielabel zien? Dit is geen officieel document en is dus ook niet toegestaan om te gebruiken. Je moet dit dus eerst aanpassen naar een definitief woninglabel. Zoek het snel uit: energielabel huis Wierden opvragen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie