Energielabel Hoge Hexel

Direct energielabel aanvragen

Gemakkelijk en snel een energielabel aanvragen voor jouw woning in Hoge Hexel? Sinds een aantal jaren heeft elke woning een energielabel. Dit informatielabel indiceert hoe zuinig jouw woning is en biedt nuttige verbetermogelijkheden om de woning duurzamer te laten worden. Gaat jouw woning in de verkoop? In dat geval is een definitief energielabel in Hoge Hexel verplicht. Op onze energielabel-vergelijker tref je aanvullende informatie over de aanvraag van een nieuw keurmerk. Ook is er ook een overzicht met plaatselijke energieadviseurs en bieden wij nuttige informatie hoe je jouw woning energiezuiniger kunt maken.

 • Krijg inzicht in de energieprestaties van een woning met het energielabel.
 • Het is noodzakelijk bij een woningoverdracht (bijvoorbeeld verkoop of verhuur).
 • Er zijn 7 labels: Energielabel A & B (maximaal milieuvriendelijk) t/m F/G (minder energiezuinig).
 • Tot voor kort vroeg je het VEL (vereenvoudigd label) gewoon online aan. In 2021 zijn deze regels veranderd.
 • Je regelt dit tegenwoordig via een energieadviseur in Hoge Hexel die bij je thuis komt en op basis daarvan het label vaststelt.
 • Het label – inclusief een rapport met adviespunten – kost tegenwoordig tussen de €185,00 – €355,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Hoge Hexel

Het energielabel geeft een indicatie van de hoeveelheid energie die een woning gebruikt. Alle huizen in Nederland hebben in 2015 een voorlopig energielabel gekregen. Wanneer je overgaat tot verkoop of verhuur van je woning, dan is een definitief energielabel verplicht. Vanaf 2021 is er een nieuw systeem waarbinnen het label wordt opgesteld (NTA8800). Je moet daarom een bevoegde energieadviseur thuis uitnodigen. Deze deskundige bezoekt jou op locatie en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. Het gevolg is dat het wel een stuk duurder is. Onderstaand leggen wij uit hoe jij een voordelig energielabel in Hoge Hexel moet aanvragen.

In 5 stappen een energielabel aanvragen voor je huis

 1. Zoek naar een energiedeskundige

  Op www.centraalregistertechniek.nl bekijk je de beschikbare bekwame energieadviseurs die het energielabel mogen bepalen. Neem als basis je postcode (7645) om een erkend deskundige in Hoge Hexel op te vragen.

 2. Voorbereiding

  Klik door naar een van de aangesloten adviseurs en maak een afspraak. Zorg dat je alle essentiële details van het gebouw beschikbaar hebt. Je kunt denken aan bouwtekeningen, EPC-berekeningen, het bestek, documentatie en facturen.

 3. De inspectie

  De erkend energiedeskundige bezoekt jou op locatie en doorloopt een lange lijst met punten. Deze ronde duurt plusminus 2,5 uur.

 4. Inschrijven van het label

  De EP-adviseur in Hoge Hexel beslist uiteindelijk wat het label moet worden en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database.

 5. Inzicht in jouw label

  Na afloop van de inspectie krijg jij per mail een PDF van het document incl. de geconstateerde punten en concrete energiebesparende maatregelen. De geldigheidsduur van het label is 10 jaar en dien je over te dragen bij het opstellen van een verkoop- of huurcontract. Het document wordt ook opgeslagen in je Mijn Overheid omgeving.

Wil jij een particulier energielabel aanvragen?

Vergelijk energieadviseurs en vind de laagste prijs

De kosten van een energielabel

De onkosten voor een definitief energielabel variëren tussen de €185,00 en €385,00. In de bijgaande tabel bieden we de gemiddelde kosten van een energielabel deskundige Hoge Hexel. Meteen een afspraak inplannen? Klik hier om de adviseurs met elkaar te vergelijken. Bekijk ook adviseurs in Notter, Nutter, Oud Ootmarsum, Agelo en Lattrop-Breklenkamp. De totale tarieven komen tot stand door velerlei factoren.

 1. Het soort huis (vrijstaand, tussenwoning, twee-onder-een kap, villa, hoekwoning).
 2. De benodigde tijd die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De beschikbare documentatie (tekeningen en installatietechnische gegevens).
 4. De vestigingslocatie van de energiecoach.
WoningtypeAantal m2Prijzen
Studio/Appartement50 m2€ 175,00
Rijtjeswoning125 m2€ 211,00
Twee-onder-een kap145 m2€ 280,00
Losse woning175 m2€ 369,00
Prijzen woninglabel Hoge Hexel.

De beste energieadviseurs in Hoge Hexel vergelijken

Ook direct je definitief energielabel aanvragen? Hiervoor ga jij snel op zoek naar een erkend deskundige energielabel Hoge Hexel. Het platform om betrouwbare specialisten in te huren is CentraalregisterTechniek.nl. Hier vind je in een link naar het QBISnl register. Hierin staan alle namen en gegevens van gecertificeerde deskundigen (BRL9500). Voor een voordelige keuze vind jij in onze vergelijker een aantal uitgelichte adviseurs waar je eenvoudig een woninginspectie kunt aanvragen tegen een scherpe prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Stappenplan voor duurzaam en energiezuinig huis

Heeft jouw huis een hoog energieverbruik, en wil jij graag verduurzamen en daarmee de energieprestatie verbeteren? Middels de juiste energiebesparende maatregelen kan je vrijwel elke woning verbeteren tot een label-B huis. Aan de basis staat altijd isoleren. Daardoor zorg je dat het in de winter lekker warm blijft, en in de zomer heerlijk koel. Pas daarna ga je juist verder in op eigen energieopwekking. Op deze website lees je ook meer over Energie besparen.

Let op: Via het overheidsinitiatief www.verbeteruwhuis.nl controleer je – na het beantwoorden van wat vragen – verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Bezoek de website en doe de check.

Het gemak van een zuinig energielabel woning Hoge Hexel

 • Een zuinig huis en een structureel lage energierekening.
 • Een optimaal binnenklimaat: in de winter lekker warm en in de zomer lekker koel.
 • Een woning met label A of B hoeft minder te stoken en stoot dus minder uit.
 • De waarde van jouw woning neemt toe.
 • Mogelijk een duurzaamheidskorting bij je hypotheek.
 • Er bestaan gunstige subsidies om een huis milieuvriendelijker te maken.
 • De energiecoach in Hoge Hexel kan je hierbij helpen.
EnergielabelBouwjaarAandachtspunten
Label A2009 – 2024Volledig elektrische warmtepomp + zonnepanelen plaatsen.
Label B1998 – 2005Naar label A met warmtepomp en zonnepanelen.
Label C1984 – 1999Kies voor nieuw glas, installeer zonnepanelen en isoleer het dak.
Label D1975 – 1980Thermografische scan om isolatie te optimaliseren.
Label E1968 – 1978Dubbel glas plaatsen en isoleren plus zonnepanelen.
Label F1950 – 1970Vloer, dak en muren isoleren.
Label Gt/m 1945Vloer-, dak- en spouwmuurisolatie.

Het goedkoopste energielabel voor jouw woning?

Bekijk alle adviseurs en regel het binnen een paar dagen

Isoleer je woning

Isolatie is de belangrijkste voorwaarde voor een energiezuinige woning. Door de muren, vloer en het dak te isoleren voorkom je dat de warmte in de woning je huis weer verlaat. Daardoor bespaar je op de maandelijkse stookkosten en geniet je van een aangename leefomgeving. Waar je als eerste moet beginnen ligt aan wat er nu allemaal al aan isolatie is gedaan. De leeftijd van de woning zegt veel over de eventueel aanwezige isolatie. Je kunt ook navraag doen bij vorige bewoners of mensen uit de straat. Een bouwtechnische keuring of het maken van warmtebeelden laat zien waar het aan isolatie ontbreekt. In de lijst hieronder zoek je eenvoudig naar de potentiële besparing voor een doorsnee woning met een hr ketel.

Type isolatieKostenGasbesparingBesparing p/jaar
Dakisolatie€3000 – €5100975 m3€692
Vloerisolatie€1100 – €4000290 m3€206
Spouwmuurisolatie€1050 – €2300965 m3€685
HR++ glas€1900 – €2800340 m3€241,4
Kosten en baten bij het isoleren van een doorsnee- eengezinswoning.

Ventileren

Op het moment dat een gebouw al volledig is geïsoleerd, moet je zeker stellen dat frisse lucht via meerdere kanten de woning in kan komen. Ventilatie is belangrijk voor een comfortabel klimaat in huis. Zuinig en slim ventileren betekent een optimaal leefklimaat waarbij er warmte uit de vervuilde lucht wordt teruggewonnen.

 • Winddrukgeregelde roosters: wordt door winddruk nauwer of zelfs helemaal gesloten.
 • Lokale ventilatie-unit: optimale efficiënte ventilatie van een enkele ruimte.
 • Balansventilatie met warmteterugwinning: systeem dat evenveel lucht aan- als afvoert.
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: maakt gebruik van de warme ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen.

CV-ketel vervangen

Het aansturen van de radiatoren en/of vloerverwarming vergt veel energie, met name gas. In de meeste huizen vinden we nog een gasgestookte ketel. Je kunt kiezen voor een meer innovatieve verwarmingsbron waardoor je nauwelijks tot geen gas meer nodig hebt. In de lijst hieronder staan enkele van deze producten.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: Efficiënter en sneller je huis verwarmen.
 • Een hybride warmtepomp: een mooi tussenoplossing voor duurzamer verwarmen.
 • Een all-electric warmtepomp: een woning verwarmen met energie uit lucht, bodem of grondwater.
 • Zonneboiler: gebruikt energie van de zon om warm tapwater te maken.
 • Infraroodpanelen: een sfeervol paneel dat werkt d.m.v. stralingswarmte.

Kies voor zonnepanelen

Als je de nodige isolatiewerkzaamheden hebt getroffen en een nieuwe ketel of warmtepomp hebt geplaatst kan je de totale stroombehoefte berekenen. De stroom die je nu nodig hebt kan je op een duurzame manier genereren door zonnepanelen te laten installeren. De huidige panelen gaan gemakkelijk 30 jaar of langer mee en na gemiddeld 7 jaar zijn ze terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten het om in stroom.
 • Een zonnepanelen set met 10 panelen kost om en nabij de €5100 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 6 jaar.
 • De kWh stroom die je niet gebruikt kan je terugleveren aan de energieleverancier (salderen). Hiervoor krijg je hetzelfde tarief als waartegen je de energie afneemt.

energielabel-hoge-hexel-7645

Aanvraag indienen energielabel voor bedrijfspand

Elke kantoorpand moet een energielabel kunnen overleggen bij verkoop, verhuur en oplevering van zakelijke panden (mits groter dan 50m2). De verordening is opgesteld voor utiliteitsgebouwen als een kantoorgebouw, onderwijspanden, winkelcentra, en publieke panden zoals een ziekenhuis. Gaat het om een pand groter dan 100m2, en wordt 50% of meer gebruikt als kantoorruimtes? Dan moet het pand per 2023 de beschikking hebben over energielabel C of hoger. Daarnaast moeten bedrijven en organisaties die werkzaam zijn in publieke ruimtes van 250m2 of groter het energielabel duidelijk zichtbaar ophangen, zoals bij de ingang of welkomstruimtes. Op deze website lees je ook alles over EPC (energieprestatiecertificaat).

 • Bij overdracht of oplevering van zakelijke panden ben je verplicht om een geldig energielabel te tonen.
 • Deze regels worden toegepast bij bedrijfspanden, overheidsgebouwen, winkels en horeca.
 • Voor industriële bedrijfsruimten geldt de verplichting niet.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 m2 aan functionele ruimte (minimaal 50% als kantoor) moeten per 2023 ingeschreven staan met een milieulabel C.
 • In publieke panden met een oppervlakte van meer dan 250 m² moet het label bovendien zichtbaar zijn voor bezoekers.

Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat is het energielabel voor woningen?
Het energielabels biedt inzicht in de energiezuinigheid van een woning. Hoe minder fossiele energie de woning gebruikt, des te groener je woninglabel. De energie-index kent 7 stappen: van energielabel A & B (zuinig) en gaat verder tot label G (niet milieuvriendelijk).

Is het aanvragen van een energielabel verplicht?
Ja, op het moment je een woning verkoopt of verhuurt moet je inzicht bieden in wat de erkende deskundige van de woning vond. Dit moet ook in de verkoopadvertentie staan. Heb je geen geldig label, dan kan jij mogelijk een boete van €170 verwachten.

Hoe kan ik een label voor mijn woning aanvragen?
Hiervoor moet je een bekwame energiedeskundige in Hoge Hexel uitnodigen. Middels de database van Qbis.nl bekijk je snel de energiespecialisten in de buurt. De adviseur komt bij je thuis en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. De deskundige berekent het label en legt deze vast in de EP-online database. Je krijgt een email met alle documenten en je kunt het vinden in Mijn Overheid (gemeente Wierden).

Hoe wordt een definitief energielabel vastgesteld?
De inspecteur controleert het bouwjaar van de woning, het type gebouw, oppervlakte en belangrijke aspecten zoals type glas, de beschikbare isolatie, type CV-ketel en ventilatiesysteem en of er bijvoorbeeld duurzame energie wordt gebruikt middels zonnepanelen of een warmtepomp. Aan de hand van deze inspectie wordt opgesteld hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor het leveren van warm water en de verwarming van woonunit en voor welk % de woning zelfvoorzienend is. Uiteindelijk zal de definitieve labelletter verstrekt worden.

Hoeveel geld ben ik kwijt aan een energielabel?
De onkosten van het energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €125,00 en €400,00. De investering is afhankelijk van het woonoppervlakte, de hoeveelheid uren die de expert bezig is en de hoeveelheid informatie die er is (tekeningen en EPC-berekeningen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Hoge Hexel is over het algemeen gunstiger door verschillende energie-inspecteurs te contacteren die opereren rondom de provincie Overijssel.

Hoe werkt het opvragen van mijn huidige energielabel?
Hiervoor bezoek je de website www.energielabel.nl. Selecteer je type woning en voer jouw postcode (7645) en het huisnummer in. Je ziet nu meteen het label en de geldigheid. Belangrijk: laat het systeem een voorlopig energielabel zien? Dit is geen geldig document en wordt dus ook niet geaccepteerd bij een verkoop of verhuur. Je moet het voorlopige label veranderen in een definitief huislabel. Bekijk het direct online: energielabel huis Hoge Hexel opvragen.

Plaats een reactie