Energielabel Reutum

Direct energielabel aanvragen

Gemakkelijk en snel een energielabel aanvragen voor jouw woning in Reutum? Sinds 1 januari 2015 heeft elke woning een energielabel. Dit document vertelt hoeveel energie jouw woning verbruikt en geeft handige suggesties om het te verduurzamen. Gaat jouw woning in de verkoop? In dat geval is een definitief energielabel in Reutum verplicht. Op onze vergelijkingssite lees je praktische info over het aanvragen van jouw certificaat. In aanvulling daarop bekijk je hier (lokale) energieadviseurs en vind je nuttige informatie hoe je jouw woning energiezuiniger kunt maken.

 • Het energielabel geeft een beeld van de energieprestatie van een woning.
 • Je moet het kunnen overhandigen bij een woningverkoop, verhuurcontract of een nieuwbouwproject.
 • We delen het op in 7 klassen: Energielabel A of B (laag verbruik) t/m F en G (ontzettend onzuinig).
 • De afgelopen jaren kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. In 2021 zijn deze regels veranderd.
 • Je moet nu eerst contact opnemen met een energieadviseur in Reutum die jouw huis komt bekijken en het label vaststelt.
 • Het label – inclusief een rapport met adviespunten – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €105,00 – €400,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Reutum

Het energielabel vertelt iets over de energie(on)zuinigheid van een gebouw of woning. Alle Nederlanders met een huis namen in 2015 een eerste voorlopige energielabel in ontvangst. In de situatie waarbij het huis opnieuw wordt verkocht of verhuurt, is een definitief energielabel noodzakelijk. Met ingang van 2021 is er een nieuwe rekenmethode waarbinnen het label wordt opgesteld (NTA8800). Je moet dus een erkend deskundige energieadviseur laten komen. Deze deskundige komt langs bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. De kosten zijn daardoor een stuk hoger. In onderstaand gedeelte leggen wij uit hoe jij zo’n voordelig energielabel in Reutum regelt.

Energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Zoek een energiedeskundige

  Via het platform centraalregistertechniek.nl tref je alle gecertificeerde energieadviseurs die een energielabel mogen vastleggen. Voor relevante lokale resultaten gebruik je jouw postcode (7667) om een erkend deskundige in Reutum te zoeken.

 2. Afspraak en voorbereiding

  Informeer bij een adviseur en maak een afspraak. Bereid je goed voor: zorg dat je alle essentiële details van het huis kunt laten zien. Waar vaak om gevraagd wordt zijn bouwtekeningen, EPC-berekeningen en bestekken.

 3. Inventarisatie

  Zo’n erkend energiedeskundige komt thuis bij je langs en analyseert de actuele situatie op energiegebied. Dit neemt ongeveer 2 uur in beslag.

 4. Het registreren van een label

  De EP-adviseur in Reutum kiest het label en voert de registratie door in de het EP-Online systeem.

 5. Database met labels bekijken

  Na registratie wordt er een PDF toegestuurd van het document met daarbij de specificaties en een rapport met adviespunten. Het certificaat is maximaal 10 jaar geldig en dien je over te dragen wanneer je de woning gaat verhuren of verkopen. Het is ook digitaal in te zien via de berichtenbox van de overheid.

Alles weten over een particulier energielabel?

Doorzoek de energieadviseurs en vind de laagste prijs

De actuele kosten van een energielabel

De prijzen van een definitief energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €150,00 en €420,00. In de onderstaande tabel vind je de huidige kosten van een energielabel deskundige Reutum. Direct een offerte? Klik hier om de adviseurs met elkaar te vergelijken. Bekijk ook adviseurs in Fleringen, Albergen, Manderveen, Mander en Hezingen. De definitieve prijzen worden gecalculeerd a.d.h.v. de volgende factoren.

 1. Het type huis (appartement, villa, vrijstaand, twee-onder-een kap, hoekwoning).
 2. De hoeveelheid arbeid (in uren) die de bouwinspecteur denkt nodig te hebben.
 3. Vooraf verkregen inzicht in het huis (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen).
 4. De uiteindelijk energiecoach die het werk gaat doen.
Categorie woningM2 woonruimteTarieven
Appartementje55 m2€ 185,00
Rijtjeswoning105 m2€ 224,00
Geschakeld huis140 m2€ 281,00
Losse woning195 m2€ 351,00
Geschatte kosten woninglabel Reutum.

De beste energieadviseurs in Reutum vergelijken

Wil jij snel een definitief energielabel aanvragen? In dat geval heb je nodig een erkend deskundige energielabel Reutum. De officiële website om een energieadviseur te zoeken is https://www.centraalregistertechniek.nl. Je kunt vanuit hier doorklikken naar het QBISnl register. Daar doorzoek je gecertificeerde deskundigen (BRL9500). Om gebruik te maken van een aanbieding vind jij in onze vergelijker een aantal betrouwbare partijen waar je eenvoudig een woninglabel kunt aanvragen tegen een scherpe prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Heb je een ongunstig energielabel, en wil jij besparen op de energiekosten door een betere energieprestatie? Met slimme energiebesparende maatregelen kan men praktisch elk huis verduurzamen tot een label A/B/C huis. In de regel begint men altijd met isoleren. Zodoende zorg je ervoor dat de gewonnen warmte niet zomaar de woning verlaat. Bij de stappen daarna ga je aan de slag met eigen energieopwekking. Of klik door voor meer informatie over Vereenvoudigd energielabel (VEL).

Noot: Op de informatieve website www.verbeteruwhuis.nl ontdek je – nadat je wat vragen hebt beantwoord – praktische verbeteropties voor een groen energielabel. Bekijk direct wat de mogelijkheden zijn.

Voordelen van een zuinig energielabel woning Reutum

 • Een “groene” woning en flink besparen op de energiekosten.
 • Een optimaal leefklimaat: een lekker warm huis zonder tocht en kou.
 • Een label B- of A woning draagt bij aan een beter milieu.
 • Waarde van de woning stijgt.
 • Lagere hypotheekrente mogelijk.
 • Er bestaan royale subsidies wanneer je investeert in een groener label.
 • De energiecoach in Reutum kan hierin een adviserende rol spelen.
EnergielabelBouwjaarAanpassingen
Label A2012 – 2024Verduurzaam onzuinige apparaten en kiest voor een WTW.
Label B2002 – 2005Duurzaam de woning verwarmen met een warmtepomp.
Label C1986 – 2000Zonnepanelen, na-isolatie en driedubbel glas.
Label D1972 – 1984Thermografische scan om isolatie te optimaliseren.
Label E1970 – 1977Een moderne HR-ketel, zonnepanelen en isoleren.
Label F1947 – 1967Isoleren en het plaatsen van dubbelglas.
Label Gt/m 1941Nieuwe ketel en isoleren.

Het goedkoopste energielabel voor jouw woning?

Vergelijk alle adviseurs en regel het nog deze week

Isoleren van de woning

Isolatie is met afstand de belangrijkste factor voor een woning met een laag verbruik. Door de muren, vloer en het dak te isoleren verhinder je dat de gerealiseerde warmte verloren gaat. Dankzij isolatie bespaar je op de maandelijkse stookkosten en geniet je van meer woonplezier. Waar je moet starten heeft te maken met de RC-waardes van de woning. Het jaar waarin de woning is neergezet vertelt al veel over de isolatiewaardes. Je kunt ook de vorige bewoners vragen wat zij aan isolatie gedaan hebben. Een bouwtechnische keuring of warmtescan toont hoe het zit met het warmteverlies van je woning. In de tabel hieronder doorzoek je de doorsnee besparing bij een normale eengezinswoning met een hr ketel.

Soort isolatieOnkostenGasbesparing (jaar)Besparing
Dakisolatie€3600 – €55001010 m3€677
Vloerisolatie€1100 – €3600325 m3€218
Spouwmuurisolatie€1050 – €2200715 m3€479
HR++ glas€1900 – €3000375 m3€251,25
Investering en opbrengsten bij isolatiewerkzaamheden van een standaard huis.

Ventileren

Wanneer jouw woning goed geïsoleerd is, moet je zeker stellen dat er ook genoeg frisse lucht in huis is. Ventilatie is bepalend voor een aangenaam klimaat in huis. Slim en zuinig ventileren houdt in een prettige leefomgeving waarbij er constant frisse lucht wordt aangevoerd en er energie uit de vervuilde lucht wordt gehaald.

 • Zelfregelende roosters: constant ventilatievolume zonder tochtvorming.
 • Losse ventilatieunit: afzonderlijke ruimte doelgericht ventileren.
 • Balansventilatie met warmteterugwinning: een systeem van mechanische ventilatie waarbij de hoeveelheid aangevoerde verse lucht volledig in balans is.
 • (Hybride) ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: profiteert van warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen.

Woning gasloos verwarmen

De verwarming in een huis vergt veel energie, met name gas. Doorgaans wordt hiervoor een HR-ketel op gas gebruikt. Je kunt kijken naar een zuinig systeem om je woning warm te stoken zonder gas. In de lijst hieronder bekijk je de meeste populaire optie.

 • Moderne HR-combiketel: Tot wel 15% efficiënter dan een traditionele gasketel.
 • Een hybride warmtepomp: een samenwerking tussen de CV-ketel en een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: een stand-alone product dat de woning verwarmt op elektriciteit.
 • Zonneboiler: de zonnecollectoren zetten energie om in warmte.
 • Infraroodpanelen: zorgen voor gerichte verwarming, ideaal in bijv. de badkamer.

Voordelen zonnepanelen

Nadat je jouw woning hebt geoptimaliseerd kan je uitrekenen hoeveel kwH-stroom je nodig hebt. Deze energie kan je helemaal zelf opwekken door een set met zonnepanelen te laten plaatsen. Ze hebben een levensduur van 25 jaar of langer en de geschatte terugverdientijd is maar 7 jaar.

 • Zonnepanelen zetten zonne-energie om in elektriciteit.
 • Een volledige set met 10 zonnepanelen kost om en nabij de €5300 en heb je terugverdiend binnen 6 jaar.
 • Stroom die je niet verbruikt gaat naar het net (salderen). Hierover krijg je dezelfde prijs als waartegen je de energie afneemt.

energielabel-reutum-7667

Voordelig energielabel voor bedrijfspandElke kantoorpand moet een energielabel kunnen overleggen wanneer er een verkoop- of verhuurcontract wordt opgesteld van een zakelijk pand (indien groter dan 50 m2). De regelgeving is opgesteld voor utiliteitsgebouwen als kantoren, onderwijsgebouwen, winkels, en publieke gebouwen zoals een station. Heeft het pand meer dan 100 m2 gebruiksoppervlakte, en is 50% of meer van deze ruimte geschikt als kantoor? Dan is het plicht dat deze gebouwen in 2023 beschikken over een energielabel C. Daarbij moeten winkels en bedrijven in publieke gebouwen met een oppervlakte van ten minste 250 m2 dat energielabel in het zicht ophangen, bijvoorbeeld bij de ingang. Lees ook meer over Snel energielabel aanvragen.

 • Bij verkoop, verhuur of oplevering van een zakelijke ruimte is dit energielabel een dossierstuk.
 • Deze wetgeving is van toepassing voor bedrijfspanden, ziekenhuizen, overheidsgebouwen en winkels.
 • Voor bedrijfshallen en opslagruimtes geldt er op dit moment geen verplichting.
 • Bedrijfsgebouwen met een oppervlakte van meer dan 100m2 (en waar minimaal 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten wettelijk gezien vanaf 2023 minimaal de beschikking hebben over milieulabel C.
 • In grote openbare gebouwen vanaf 250 m2 moet dit label duidelijk in het zicht worden opgehangen.

Veelgestelde vragen (FAQ) m.b.t. het woninglabel

Wat betekent een energielabel?
Het energielabel geeft inzicht in het energieverbruik van een woning. Hoe minder energie er nodig is voor het verwarmen van de woning, hoe aantrekkelijker het woninglabel wordt. De zogenaamde energie-index loopt van energielabel A of B (heel zuinig) en gaat verder tot F of G (hoog verbruik).

Is voor iedereen een energielabel verplicht?
Ja, in de situatie waarin je het huis in de verkoop of verhuur gaat zetten dan moet je laten zien welk energielabel de woning heeft. Dit moet ook in de verkoopadvertentie staan. Ontbreekt het label, dan is een boete van €170 niet uitgesloten.

Hoe kan ik een label voor mijn woning aanvragen?
Voor een definitief label moet je een deskundige energiedeskundige in Reutum bij je thuis laten komen. Op www.Qbis.nl doorzoek je alle energiespecialisten. Een expert moet fysiek bij je thuis komen en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. De deskundige bepaalt het uiteindelijke label en voert de registratie door in de het EP-Online systeem. Je ontvangt het document als PDF en eventueel kun je het ook online (Mijn Overheid) inzien (gemeente Tubbergen).

Welke factoren bepalen mijn energielabel?
Een vakman controleert het bouwjaar van het huis, het type woning, de grootte en belangrijke aspecten zoals HR ++ glas en kozijnen, de toegepaste isolatie, de manier waarop het huis verwarmd en geventileerd wordt en of er ook energie wordt gewonnen met een warmtepomp of zonnepanelen. Middels deze documentatie kan worden berekend hoeveel energie nodig is voor het leveren van warm water en de verwarming van het huis en wat het aandeel van duurzame energie is. Uiteindelijk zal de definitieve labelletter verstrekt worden.

Wat is het tarief van een energielabel?
De prijzen van het energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €150,00 en €400,00. De definitieve prijs wordt berekend a.d.h.v. de omvang van de woning, hoeveel tijd de adviseur nodig denkt te hebben en de kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en facturen van renovaties). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Reutum kan jij doorgaans het meest voordelig doen door verscheidene adviesbedrijven naast elkaar te zetten die diensten leveren in en rondom de provincie Overijssel.

Mijn energielabel opvragen, hoe doe ik dat?
Daarvoor check je energielabel.nl van de overheid. Kies voor huur/koopwoning en voer jouw postcode (7667) en het huisnummer in. De website toont direct het huidige label. Let op: betreft het een voorlopig energielabel? Dit is geen officieel document en kan je niet gebruiken als je jouw woning gaat verkopen. Je zult het dus eerst moeten omzetten naar een definitieve status. Zoek het snel uit: energielabel huis Reutum opvragen.

Plaats een reactie