Energielabel Geesteren

Direct energielabel aanvragen

Snel een voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in Geesteren? Per 1 januari 2015 moet elke woning een energielabel hebben. Dit label geeft een indicatie van hoeveel energie jouw woning verbruikt en biedt nuttige maatregelen om het nog zuiniger te maken. Gaat jouw woning in de verkoop? Dan is een definitief energielabel in Geesteren verplicht. Op www.energielabelprijzen.nl tref je nuttige informatie over het checken en aanvragen van het certificaat. Daarnaast bekijk je hier (lokale) energieadviseurs en bekijk je handige tips om jouw label te verbeteren.

 • De energielabels bieden inzicht in de energieprestatie van een gebouw.
 • Je moet het aantonen bij een woningoverdracht (bijvoorbeeld verkoop of verhuur).
 • Er zijn 7 categorieën: Energielabel A of B (maximaal zuinig) t/m F/G (hoog energieverbruik).
 • Vroeger was het mogelijk zelf een VEL (vereenvoudigd label) op te vragen. Dit beleid is in 2021 gewijzigd.
 • Als woningeigenaar regel je eerst een afspraak met de energieadviseur in Geesteren die jouw huis komt bekijken en het label registreert.
 • Het informatielabel – incl. verbetermogelijkheden – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €155,00 & €415,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Geesteren

Het energielabel geeft duidelijkheid aangaande het energieverbruik van een woning. Alle Nederlanders met een huis ontvingen in 2015 een voorlopig energielabel. Als je overgaat tot verkoop of verhuur van je woning, is een definitief energielabel noodzakelijk. Vanaf 2021 is er een nieuwe rekenmethode waarbinnen het label wordt opgesteld (NTA8800). Je moet nu een deskundige energieadviseur thuis uitnodigen. Deze deskundige komt langs en doorloopt een lange lijst met punten. Voor jou als woningbezitter betekent dit wel dat je meer moet betalen. Onderstaand leggen wij uit hoe je een voordelig energielabel in Geesteren kunt regelen.

5-stappenplan energielabel aanvragen

 1. Zoek een energiedeskundige

  Op www.centraalregistertechniek.nl vind je verschillende erkend deskundige energieadviseurs die bevoegd zijn om een energielabel te registreren. Zoek op postcode (7678) om een erkend deskundige in Geesteren te contacteren.

 2. Afspraak en voorbereiding

  Kies een specialist en bel of mail voor een afspraak. Het is handig als je alle benodigde details van jouw huis paraat hebt. Met name bouwtekeningen, EPC-berekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie.

 3. Het onderzoek

  Zo’n erkend energiedeskundige komt langs op het afgesproken moment en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. Hij of zij zal ongeveer 2 uur bezig zijn.

 4. Inschrijven van het label

  De EP-adviseur in Geesteren rekent alles door, bepaalt het label en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform.

 5. Online label inzien

  Wanneer alles achter de rug is krijg jij per mail een PDF van het document met alle kenmerken en verbeterpunten van de woning. Het document is na datum van afgifte 10 jaar geldig en dien je te overhandigen wanneer je de woning gaat verhuren of verkopen. Je kunt het ook bekijken in MijnOverheid.

Meer informatie over een particulier energielabel?

Doorzoek de energieadviseurs en profiteer van aantrekkelijke tarieven

De actuele kosten van een energielabel

De tarieven van een definitief energielabel variëren tussen de €155,00 & €365,00. In de vergelijker hieronder bekijk je de huidige tarieven van een energielabel deskundige Geesteren. Direct een offerte? Klik hier om direct de (lokale) aanbieders te bekijken. Je vind hier ook adviseurs in Westerhaar-Vriezenveensewijk, Bruinehaar, Vriezenveen, Reutum en Fleringen. De geschatte prijzen hangen af van verschillende factoren.

 1. Type woning (villa, appartement, tussenwoning, hoekwoning, vrijstaand).
 2. Hoeveel tijd de bouwinspecteur nodig denkt te hebben.
 3. De hoeveelheid informatie die er is (tekeningen en installatietechnische gegevens).
 4. De energiecoach die jij kiest.
Categorie huisWoonoppervlakteKostprijs
Studio/Appartement50 m2€ 178,00
Tussenwoning100 m2€ 223,00
2-onder-1-kap140 m2€ 272,00
Villa175 m2€ 359,00
Kostenoverzicht woninglabel Geesteren.

Officiële energieadviseurs in Geesteren vergelijken

Makkelijk en voordelig zo’n definitief energielabel aanvragen? Om dit te regelen maak je een afspraak met een erkend deskundige energielabel Geesteren. De website om een adviseur te vinden is https://www.centraalregistertechniek.nl. Daar tref je het QBISnl register. In deze database tref je deskundige deskundigen (BRL9500). Om snel iets af te spreken bekijk je in de lijst hieronder diverse (landelijke) experts waar je eenvoudig een certificaat kunt regelen voor gunstige prijzen.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Duurzaam wonen in 4 heldere stappen

Heb jij een woning met een rood of oranje label, en wil je de maandelijkse lasten verlagen door de energieprestatie te verbeteren?Met het doorvoeren van slimme energiebesparende maatregelen kan men praktisch elk huis renoveren naar een woning met label B. Aan de basis staat altijd isoleren. Daarmee realiseer je een setting waarbij de gewonnen warmte niet zomaar de woning verlaat. Bij de stappen daarna kijk je pas naar zelf energie opwekken met een warmtepomp of zonnepanelen. Lees hier ook meer informatie over Voordeligste energielabel.

Tips: Via het overheidsinitiatief Verbeteruwhuis.nl bekijk je – nadat je de kenmerken van jouw woning hebt ingevuld – praktische verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Check de potentiële besparing.

Het belang van een zuinig energielabel woning Geesteren

 • Een energiezuinige woning en besparen op de energierekening.
 • Een optimaal wooncomfort: geen tocht of kou rondom de ramen.
 • Een B- of A woning stoot minder CO-2 uit.
 • De woningwaarde stijgt bij A of B label.
 • Rentekorting (duurzaamheidskorting) bij de bank.
 • Er bestaan verschillende subsidies voor het verduurzamen van jouw woning.
 • De energiecoach in Geesteren is de juiste persoon om je hier bij te helpen.
EnergielabelBouwjaarAandachtspunten
Label A2009 – 2024Met warmtepomp en zonnepanelen een energieneutrale woning.
Label B1999 – 2004Vaak zijn zonnepanelen en warmtepomp genoeg voor label A.
Label C1986 – 2001Zonnepanelen, triple glas, HR107 combiketel.
Label D1972 – 1985Leg de nadruk op goede degelijke vloerisolatie.
Label E1967 – 1978Isoleren en het plaatsen van dubbel glas / zonnepanelen.
Label F1949 – 1968Nieuwe ketel en isoleren.
Label Gt/m 1940Isoleren en plaatsen van dubbelglas.

Het goedkoopste energielabel voor jouw huis?

Bekijk alle aanbieders en regel direct de aanvraag van jouw woninglabel

Isolatie van je woning

Isolatie is altijd de belangrijkste stap voor een “groene” woning. Door de muren, vloer en het dak te isoleren verhinder je dat warme lucht naar buiten ontsnapt. Dankzij isolatie zullen de stookkosten verminderen en dat leidt tot een aangenaam wooncomfort. Waar je moet starten met isoleren is afhankelijk van wat er nu allemaal al aan isolatie is gedaan. Het jaar waarin de woning is neergezet zegt veel over de eventueel aanwezige isolatie. Eventueel kun je dit ook aan buurtgenoten vragen. Een bouwtechnische keuring of speciale warmtescan laat zien of en waar een woning warmte verliest. In de tabel hieronder check je de mogelijke besparing voor een doorsnee woning met een hr ketel.

Type isolatieKostenBesparing GasBesparing p/jaar
Dakisolatie€3900 – €50001030 m3€731
Vloerisolatie€1300 – €3700345 m3€245
Spouwmuurisolatie€1200 – €2100735 m3€522
HR++ glas€1500 – €2550395 m3€280,45
Onkosten en opbrengsten bij isolatie eengezinswoning (60 m2).

Ventileren

Als jouw woning goed geïsoleerd is, moet je erop letten dat frisse lucht via meerdere kanten de woning in kan komen. Ventilatie is cruciaal voor een comfortabel binnenklimaat. Zuinig en slim ventileren wil zeggen een gezond binnenklimaat zonder dat je veel energie verliest.

 • Zelfregelend rooster: Beperkt automatisch de luchttoevoer bij hogere windsnelheden.
 • Lokale ventilatie-unit: afzonderlijke ruimte doelgericht ventileren.
 • Balansventilatie met warmteterugwinning: systeem dat evenveel lucht aan- als afvoert.
 • Ventilatiewarmtepomp in combinatie met HR-ketel: is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken voor de verwarming en warm water.

CV-ketel vervangen

Het verwarmen van de woning is een kostbare aangelegenheid. De meeste woningen hebben nog een HR-ketel op gas. Je kunt kiezen voor een schoner alternatief waarmee je geen of nauwelijks gas nodig hebt om een huis op te warmen. In onderstaande lijst bieden we een aantal suggesties.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: Goedkoper en sneller je huis stoken.
 • Een hybride warmtepomp: uitstekende tussenstap naar een vol-elektrisch huis.
 • Een all-electric warmtepomp: een stand-alone product dat de woning verwarmt op elektriciteit.
 • Zonneboiler: systeem met boiler en zonnecollectoren voor de CV en tapwater.
 • Infraroodpanelen: een sfeervol paneel dat werkt d.m.v. stralingswarmte.

Zonnepanelen installeren

Zodra je de verbeteropties voor jouw woning hebt geïmplementeerd kan je de totale stroombehoefte berekenen. De benodigde energie kan je helemaal zelf opwekken met zonnepanelen op het dak. Ze gaan met gemak 30 jaar of langer mee en na gemiddeld 7 jaar zijn ze terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten dat om in energie.
 • Een zonnepanelen set met 10 panelen is er al vanaf €5100 en verdien je terug in gemiddeld 6,5 jaar.
 • Elektriciteit dat je niet zelf gebruikt kan je automatisch aan het net terugleveren (salderen). Hiervoor ontvang je hetzelfde tarief als waarvoor jij het bij de energieleverancier inkoopt.

energielabel-geesteren-7678

Energielabel voor bedrijven

Een geldig energielabel voor kantoren is verplicht bij verkoop, verhuur en oplevering van een zakelijk pand (indien groter dan 50 m2). Deze verordening richt zich op alle soorten utiliteitsgebouwen zoals een kantoorgebouw, onderwijsgebouwen, winkelcentra, en openbare panden zoals stadions. Is het pand 100m2 of groter, en is daarvan meer dan 50% toegeschreven als kantoorgebouw? In die situaties moet het gebouw begin 2023 minimaal energielabel C hebben. Daarbij moeten winkels en bedrijven die werkzaam zijn in publieke ruimtes met een oppervlakte van ten minste 250 m2 het label duidelijk zichtbaar ophangen, zoals in de wachtruimtes / ingang. Bekijk ook onze pagina met informatie over Energielabel calculeren.

 • Bij verkoop, verhuur of oplevering van een kantoorgebouw moet je een geregistreerd energielabel kunnen overleggen.
 • Dit geldt voor vrijwel alle bedrijfspanden met een gebruiksoppervlakte van 50 m2.
 • Voor productiehallen en loodsen is er een uitzondering gemaakt.
 • Bedrijfsgebouwen die groter zijn dan 100 m2 (waar 50% of meer gebruikt wordt als kantoor) moeten met ingang van 2023 verplicht milieulabel C hebben.
 • In openbare (bedrijfs)ruimtes met een oppervlakte van ten minste 250 m2 moet het label goed zichtbaar zijn voor bezoekers.

FAQ – Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat doet een energielabel?
Een energielabel biedt duidelijkheid over het energiegebruik van een woning of gebouw. Hoe minder energie benodigd is, des te groener je woninglabel. De energie-index loopt van energielabel A & B (zeer zuinig) tot en met label G (zeer onzuinig).

Moet ik verplicht een energielabel hebben?
Ja, in de situatie waarin je het huis in de verkoop of verhuur gaat zetten moet je aan kunnen tonen wat het definitieve energielabel is. Je moet het ook meenemen in de advertentie (makelaar). Beschik je niet over een label, dan kan je een boete van tenminste €170 krijgen.

Hoe vraag je een label aan?
Voor een officieel label moet je een erkend deskundige energiedeskundige in Geesteren vragen bij je thuis te komen voor een onderzoek. Middels de database van Qbis.nl kan je een energiespecialist zoeken. Een adviseur zal thuis langskomen en analyseert de actuele situatie op energiegebied. De deskundige berekent het label het registreert het definitieve label in de EP-online database. Je ontvangt digitaal alle dossiers en in Mijn Overheid is het zelf te downloaden (gemeente Tubbergen).

Wat bepaalt mijn energielabel?
De inspecteur houdt rekening met het jaar waarin het huis is gebouwd, woningtype, de grootte en overige onderdelen als type glas, de isolatiewerkzaamheden, de centrale verwarming en ventilatie voorzieningen en of er bijvoorbeeld duurzame energie wordt gebruikt middels zonnepanelen of een warmtepomp. Met deze details berekent hij of zij hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor het opwarmen en koelen van jouw huis en hoeveel van deze energie uit hernieuwbare bronnen komt. Tenslotte zal de definitieve labelletter verstrekt worden.

Wat betaal ik voor een energielabel?
De tarieven van je energielabel komen uit tussen de €150,00 en €375,00. De verwachte prijs heeft te maken met het woonoppervlakte, hoeveel uur de expert er mee bezig is en de kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Geesteren kun jij het beste doen door meerdere aanbieders naast elkaar te zetten die werken in de provincie Overijssel.

Mijn energielabel opvragen, hoe doe ik dat?
Om jouw huidige label in te zien bezoek je het platform energielabel.nl. Kies huur- of koopwoning en voer jouw postcode (7678) en het huisnummer in de betreffende velden in. Je krijgt nu meteen te zien welk label je hebt. Let op: laat het systeem een voorlopig energielabel zien? Dit is geen formeel label en kan je niet gebruiken als je jouw woning gaat verkopen. Je zult het dus eerst moeten omzetten naar een definitief label. Krijgt direct inzicht: energielabel huis Geesteren opvragen.

Plaats een reactie