Energielabel Westerhaar-Vriezenveensewijk

Direct energielabel aanvragen

Snel een voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in Westerhaar-Vriezenveensewijk? Vanaf 2015 heeft elke woning een energielabel. Dit informatielabel laat zien hoe energiezuinig jouw woning is en biedt praktische verbetermogelijkheden om de woning duurzamer te laten worden. Ga je jouw woning verkopen of verhuren? In dat geval is een definitief energielabel in Westerhaar-Vriezenveensewijk verplicht. Op deze pagina lees je alle benodigde info over het checken en aanvragen van het keurmerk. Verder kunnen verschillende energieadviseurs vergeleken worden en bieden wij concrete tips hoe jij jouw woning groener kunt maken.

 • Het energielabel maakt duidelijk wat de huidige staat van de woning is.
 • Het is verplicht bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • We delen het op in 7 klassen: Energielabel A of B (zuinig) t/m F/G (ontzettend onzuinig).
 • De afgelopen jaren kon je zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. De regelgeving is in 2021 omgegooid.
 • Je dient nu eerst een afspraak te maken met een energieadviseur in Westerhaar-Vriezenveensewijk die jouw hele huis bekijkt en het label bepaalt.
 • Het document – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – heeft een prijs van tussen de €105,00 en €365,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Westerhaar-Vriezenveensewijk

Het energielabel geeft duidelijkheid aangaande de energiezuinigheid van een woning. Alle woningbezitters hebben in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid ontvangen. In de situatie waarbij je jouw huis wilt verhuren of verkopen, dan moet je een definitief energielabel hebben. Vanaf 2021 is er een nieuwe richtlijn dat wordt geclassificeerd als NTA8800. Je moet tegenwoordig een erkend deskundige energieadviseur uitnodigen. Deze adviseur komt langs en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. De prijzen zijn om die reden ook flink hoger geworden. In het stappenplan hieronder vind je precies hoe jij zo’n voordelig energielabel in Westerhaar-Vriezenveensewijk regelt.

Een particulier woning energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Vind een energiedeskundige

  Op www.centraalregistertechniek.nl vind je verschillende bekwame energieadviseurs die het energielabel mogen opmaken. Zoek op adresgegevens (7676) om een erkend deskundige in Westerhaar-Vriezenveensewijk te contacteren.

 2. Afspraak maken en voorbereiden

  Selecteer een energie-expert en probeer een afspraak in te plannen. Het is handig als je alle essentiële gegevens van het gebouw beschikbaar hebt. Onder andere bouwtekeningen, EPC-berekeningen facturen van verbetermaatregelen.

 3. Bezoek op locatie

  De erkend energiedeskundige komt langs op het afgesproken moment en analyseert de actuele situatie op energiegebied. Deze ronde duurt plusminus 2,5 uur.

 4. Inschrijven van het label

  De EP-adviseur in Westerhaar-Vriezenveensewijk rekent alles door, bepaalt het label en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database.

 5. Je label opzoeken

  Nadat de calculatie is afgerond wordt er een PDF toegestuurd van het keurmerk met alle resultaten en verbeterpunten van de woning. De geldigheidsduur van het label is 10 jaar en kan je overhandigen bij de verkoop van de woning. Je kunt het ook te allen tijde opvragen via Mijn Overheid.

Een aanvraag indienen voor een particulier energielabel?

Zoek naar energieadviseurs en vind de voordeligste aanbieder

Gemiddelde kosten energielabel

De doorsnee tarieven voor een definitief energielabel liggen vaak tussen de €130,00 & €355,00. In de tabel die je hieronder ziet bekijk je de huidige tarieven van een energielabel deskundige Westerhaar-Vriezenveensewijk. Direct een offerte? Klik hier om direct de (lokale) aanbieders te bekijken. Bekijk ook adviseurs in Bruinehaar, Vriezenveen, Reutum, Fleringen en Albergen. De definitieve kosten hangen af van verschillende factoren.

 1. Het type woning (villa, appartement, tussenwoning, twee-onder-een kap, hoekwoning).
 2. De benodigde tijd die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en installatietechnische gegevens).
 4. De energiecoach die jij kiest.
Type woningGroottePrijzen
Klein appartement80 m2€ 162,00
Tussenwoning110 m2€ 200,00
Hoekwoning155 m2€ 273,00
Losse woning200 m2€ 372,00
Gemiddelde kosten woninglabel Westerhaar-Vriezenveensewijk.

Erkend deskundige in Westerhaar-Vriezenveensewijk vergelijken

Wil jij snel het definitieve energielabel aanvragen? Om dit te realiseren moet je een afspraak maken met een erkend deskundige energielabel Westerhaar-Vriezenveensewijk. De officiële website om een energieadviseur te zoeken is https://www.centraalregistertechniek.nl. Hier vind je een verwijzing naar het QBISnl register. Hierin staan alle namen en gegevens van gecertificeerde inspecteurs (BRL9500). Voor jouw gemak check je in het overzicht hierna diverse (landelijke) experts waar je zonder gedoe een certificaat kunt regelen voor een aantrekkelijk tarieven.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Stappenplan om je woning te verduurzamen

Heb je een ongunstig energielabel, en wil je de maandelijkse lasten verlagen door de energieprestatie te verbeteren?Door gebruik te maken van energiebesparende maatregelen kan je vrijwel elke woning transformeren naar een “groen” label (A, B of C). Het isoleren van een woning nemen we als uitgangspunt. Op die manier kan je garanderen dat er geen warme (of koude) lucht kan ontsnappen. In het vervolgtraject kijk je pas naar de opties voor energie opwekken. Je kunt hier ook aanvullende informatie vinden over Online energielabel aanvragen.

Advies: Op de website Verbeteruwhuis.nl bekijk je – nadat je de vragenlijst hebt ingevuld – verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Bekijk direct hoe jij je huis kunt verbeteren.

Voordelen van een zuinig energielabel woning Westerhaar-Vriezenveensewijk

 • Een milieuvriendelijke woning met een lage energierekening.
 • Een optimaal klimaat in huis: het hele jaar een aangename temperatuur in huis.
 • Een huis met het milieulabel A of B draagt bij aan een beter milieu.
 • Waarde van de woning stijgt.
 • Vaak krijg je extra korting op de hypotheekrente.
 • De regering biedt aantrekkelijke subsidies om een huis te verduurzamen.
 • De energiecoach in Westerhaar-Vriezenveensewijk is de juiste persoon om je hier bij te helpen.
EnergielabelBouwjaarVerbeteropties
Label A2013 – 2024Een 100% energieneutrale woning zonder gas.
Label B1999 – 2007Een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen laten leggen.
Label C1983 – 2001driedubbel of HR+++ glas met zonnepanelen.
Label D1974 – 1983Kies voor een grondige isolatie van de vloeren.
Label E1965 – 1978Isoleren en plaatsen van dubbel glas + zonnepanelen.
Label F1946 – 1967Isolatie met focus op vloer, dak en muur.
Label Gt/m 1928Vloer- en spouwmuurisolatie en dubbelglas.

Het goedkoopste energielabel voor jouw woning?

Bekijk alle aanbieders en ontvang nog deze week jouw label

Isoleer je woning

Alleen met de juiste isolatie realiseer je een zuinige woning. Door goede isolatie van vloeren, muren en dak vermijd je dat de warmte in de woning naar buiten gaat. Met isolatie ben je minder kwijt aan stookkosten en geniet je van een optimaal binnenklimaat. Welke onderdelen je als eerste moet isoleren ligt aan de huidige isolatiewaarden. Het bouwjaar van het huis vertelt al veel over de isolatiewaardes. Vraag ook de vorige bewoners en/of buren. Een bouwtechnische keuring of warmtescan toont hoe het zit met het warmteverlies van je woning. Hieronder doorzoek je de mogelijke besparing in het geval van een eengezinswoning met een standaard hr combiketel.

IsolatieKostenBesparing (gas)Besparing (€/jaar)
Dakisolatie€3000 – €54001025 m3€718
Vloerisolatie€1100 – €3600340 m3€238
Spouwmuurisolatie€1250 – €2300730 m3€511
HR++ glas€1550 – €2650390 m3€273
Kosten en baten bij het isoleren van een gemiddelde woning.

Ventileren

Op het moment dat het huis al reeds correct geïsoleerd is, is het noodzakelijk dat de luchtstromen in het pand worden verbeterd. Ventilatie is cruciaal voor een comfortabel wooncomfort. Zuinig en slim ventileren houdt in een optimaal binnenklimaat, zonder heel erg veel warmteverlies.

 • Zelfregelend rooster: gemakkelijk in elke kamer frisse lucht.
 • Losse ventilatieunit: afzonderlijke ruimte doelgericht ventileren.
 • Balansventilatie met WTW-unit: geen last meer van koude luchtstromen door de WTW unit.
 • Ventilatiewarmtepomp in combinatie met HR-ketel: wint warmte terug uit ventilatielucht en past dit toe op de verwarming.

Alternatief voor CV-ketel

Het aansturen van de radiatoren en/of vloerverwarming kost veel energie (vooral veel gas). Doorgaans wordt hiervoor een HR-ketel op gas gebruikt. Kies voor een duurzaam alternatief waardoor je nauwelijks tot geen gas meer nodig hebt. In de volgende lijst staan enkele van deze producten.

 • Moderne HR-combiketel: zeer zuinig en efficiënt.
 • Een hybride warmtepomp: perfecte tussenstap op weg naar een energieneutrale woning.
 • Een all-electric warmtepomp: een volledig stand-alone functionerend systeem op elektriciteit.
 • Zonneboiler: gebruikt energie van de zon om warm tapwater te maken.
 • Infraroodpanelen: natuurlijke stralingswarmte in een specifieke ruimte.

Investeer in zonnepanelen

Zodra je de nodige maatregelen hebt getroffen kan je uitrekenen hoeveel kwH-stroom je nodig hebt. De benodigde energie kan je op een duurzame manier opwekken door een set met zonnepanelen te laten plaatsen. De huidige panelen gaan gemakkelijk 30 jaar of langer mee en binnen 5 – 8 jaar heb je ze al terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten het om in stroom.
 • Een zonnepanelen set met 10 panelen kost zo’n €5000 en verdien je snel terug, vaak al binnen 6,5 jaar.
 • De stroom die over is en je niet verbruikt lever je automatisch terug, dit heet ook wel salderen. Hiervoor ontvang je dezelfde prijs als jij betaalt aan de leverancier, je streept het dus tegen elkaar weg.

energielabel-westerhaar-vriezenveensewijk-7676

Energielabel voor bedrijfspand aanvragen

Elk kantoor heeft een energielabel nodig bij verhuur, verkoop en oplevering van een bedrijfspand met een oppervlakte vanaf 50m2. De noodzaak is opgesteld voor utiliteitsgebouwen als kantoorgebouwen, sportfaciliteiten, winkelcentrums, en publiek toegankelijke panden zoals stadions. Beschikt het gebouw over meer dan 100 m2 ruimte, en wordt 50% of meer gebruikt als kantoorfunctie? In dit scenario moet het pand vanaf 2023 wettelijk gezien beschikken over energielabel C. Bovendien moeten bedrijven en organisaties die actief zijn in openbare gebouwen met een oppervlakte van ten minste 250 m2 het energielabel duidelijk zichtbaar ophangen, zoals bij de ingang of welkomstruimtes. Op deze website lees je ook alles over Energielabel aanpassen.

 • Bij verkoop, verhuur of oplevering van een kantoorgebouw is zo’n energielabel een vereiste.
 • Dit is noodzakelijk voor alle bedrijfspanden met een gebruiksoppervlakte van 50 m2.
 • Voor opslagruimtes en loodsen is er een uitzondering gemaakt.
 • Bedrijfsgebouwen met een oppervlakte van meer dan 100m2 (waarbij meer dan 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten binnenkort (2023) een milieulabel C of beter hebben.
 • In grotere publieke ruimtes met een ruimte van minimaal 250 m2 hoort het label zichtbaar te zijn voor bezoekers.

Lees de veelgestelde vragen (FAQ) over het woninglabel

Wat doet een energielabel?
Het energielabel maakt duidelijk het energieverbruik van een woning. Hoe energiezuiniger, hoe aantrekkelijker het woninglabel wordt. Deze energie-index begint bij energielabel A & B (laag verbruik) en gaat verder tot F / G (slecht voor het milieu).

Is het energielabel verplicht?
Ja, in de situatie waarin je het huis verhuurt of verkoopt moet je aan kunnen tonen wat de huidige energie staat van de woning is. De verkoop/verhuur advertenties (makelaar) moeten dit ook bevatten. Ontbreekt het label, dan kun je geconfronteerd worden met een boete van €170,00.

Hoe werkt het aanvragen van het label?
Voor dit document moet je een bevoegde energiedeskundige in Westerhaar-Vriezenveensewijk langs laten komen. Op www.Qbis.nl vergelijk je eenvoudig meerdere energiespecialisten. Deze adviseur komt bij je thuis en bekijk de gehele woning. Deze specialist komt met een eindoordeel en registreert deze in de database EP-Online. De definitieve berekeningen ontvang je per mail en daarnaast is het op te vragen via Mijn Overheid (gemeente Twenterand).

Hoe komt mijn energielabel tot stand?
De expert onderzoekt het bouwjaar van het gebouw, het type huis, m2 woonruimte en andere woningkenmerken zoals kozijnen (hout/kunststof) + ramen, de toegepaste isolatie, de centrale verwarming en ventilatie voorzieningen en of er ook energie wordt gewonnen met een warmtepomp of zonnepanelen. Op basis daarvan berekent hij of zij hoeveel energie er wordt gebruikt voor het verwarmen en koelen van het appartement en in hoeverre de woning deze benodigde energie zelf opwekt. Tenslotte wordt het labelletter geregistreerd.

Wat zijn de kosten van een energielabel?
De tarieven van een energielabel liggen tussen de €100,00 & €425,00. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van het woonoppervlakte, de hoeveelheid uren die de expert bezig is en de kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Westerhaar-Vriezenveensewijk is over het algemeen gunstiger door verschillende aanbieders te benaderen die opereren rondom de provincie Overijssel.

Hoe werkt het opvragen van mijn huidige energielabel?
Hiervoor ga je naar energielabel.nl van de overheid. Selecteer je type woning en voer jouw postcode (7676) plus het huisnummer in. Je krijgt nu meteen te zien welk label je hebt. Goed om te weten: is het een voorlopig energielabel? Dit is geen officiële status en is dus ook niet toegestaan om te gebruiken. Je moet dit dus eerst aanpassen naar een definitieve status. Krijgt direct inzicht: energielabel huis Westerhaar-Vriezenveensewijk opvragen.

Plaats een reactie