Energielabel Vriezenveen

Direct energielabel aanvragen

Snel een voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in Vriezenveen? Sinds 1 januari 2015 heeft iedere woning een energielabel toegewezen gekregen. Het label vertelt hoe energiezuinig een woning is en biedt gerichte mogelijkheden om het energieverbruik terug te dringen. Wil je jouw huis verkopen? Dan is een definitief energielabel in Vriezenveen verplicht. Op Energielabelprijzen.nl communiceren wij uitgebreide informatie over de aanvraag van een nieuw label. Bovendien is er ruimte om energieadviseurs te vergelijken en vind je tips om jouw woning te verduurzamen.

 • De energielabels bieden inzicht in de energieprestatie van een gebouw.
 • Sinds 2015 is het verplicht bij verkoop, verhuur, maar ook bij oplevering van een nieuwe woning.
 • Er zijn 7 niveau’s: Energielabel A & B (heel milieuvriendelijk) t/m F en G (heel onzuinig).
 • In het begin kon men zelf online een VEL (vereenvoudigd label) bestellen. De regering heeft de werkwijze aangepast.
 • Je regelt dit tegenwoordig via een energieadviseur in Vriezenveen die de woning ter plaatse opneemt en het label bepaalt.
 • Het keurmerk – inclusief suggesties om de woning te verduurzamen – kost tegenwoordig tussen de €125,00 en €445,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Vriezenveen

Het energielabel geeft inzicht in het energiegebruik van een woning of gebouw. Alle woningen in Nederland kregen van de overheid in 2015 een voorlopig energielabel. Zodra je overgaat tot verkoop of verhuur van je woning, dan heb je een definitief energielabel nodig. Per 2021 is er een nieuwe manier waarbinnen het label wordt opgesteld (NTA8800). Je moet daarom een bevoegde energieadviseur verzoeken langs te komen. Deze energie-specialist huur je als het ware in en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. Door deze nieuwe methode zijn de kosten een stuk hoger. In het volgende overzicht vind je precies hoe je het voordelig energielabel in Vriezenveen kunt aanvragen.

Energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Bekijk alle energiedeskundigen

  Via het platform centraalregistertechniek.nl vergelijk je alle bevoegde energieadviseurs die het energielabel mogen opmaken. Het beste kun je een postcode gebruiken (7671) om een erkend deskundige in Vriezenveen te vergelijken.

 2. Afspraak en voorbereiding

  Tik op een deskundige en overleg een moment dat hij of zij kan langskomen. Het is handig als je alle essentiële informatie van de woning kunt laten zien. Voorbeelden zijn bouwtekeningen en facturen van renovaties of eerdere EPC-berekeningen.

 3. Bezoek op locatie

  De erkend energiedeskundige komt fysiek bij je thuis en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. Wij raden altijd aan om mee te lopen.

 4. Vaststellen van het label

  De EP-adviseur in Vriezenveen rekent alles door, bepaalt het label en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform.

 5. Database met labels bekijken

  Wanneer alles achter de rug is krijg jij per mail een PDF van de energie index inclusief een duidelijke onderbouwing en adviespunten. Het document is na datum van afgifte 10 jaar geldig en moet jij kunnen tonen wanneer je de woning gaat verhuren of verkopen. Via de online omgeving van de overheid (DigiD inlog noodzakelijk) is het ook op te vragen.

Alles weten over een particulier energielabel?

Doorzoek de energieadviseurs en vind de voordeligste aanbieder

Kosten definitief energielabel vergelijken

De kosten van een definitief energielabel liggen vaak tussen de €190,00 – €410,00. In de tabel die je hieronder ziet vind je de huidige kosten van een energielabel deskundige Vriezenveen. Direct een aanvraag doen? Klik hier om de verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. Check ook adviseurs in Reutum, Fleringen, Albergen, Manderveen en Mander. De kosten wordt bepaald door verscheidene variabelen.

 1. Type en leeftijd woning (villa, tussenwoning, vrijstaand, twee-onder-een kap, hoekwoning).
 2. De tijd (in uren) die de bouwinspecteur bezig is.
 3. De kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en facturen van renovaties).
 4. Het werkgebied & locatie van de energiecoach.
WoningOppervlakteKostprijs
Appartement80 m2€ 170,00
Rijtjeshuis100 m2€ 222,00
Geschakelde woning145 m2€ 286,00
Losse woning195 m2€ 360,00
Prijzen woninglabel Vriezenveen.

Deskundige energieadviseurs in Vriezenveen vergelijken

Goedkoop en snel zo’n definitief energielabel aanvragen? Daarvoor maak je een afspraak met een erkend deskundige energielabel Vriezenveen. De juiste plek om een adviseur te vinden is CentraalregisterTechniek.nl. Daar vind je het QBISnl register. Hierin vergelijk je deskundige deskundigen (BRL9500). Voor een voordelige keuze vind je in onze vergelijkingstabel diverse (landelijke) experts waar je gemakkelijk een afspraak kunt maken tegen een relatief voordelige prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Een energiezuinig huis in 4 stappen

Heeft je woning een slecht label, en wil jij graag verduurzamen en daarmee de energieprestatie verbeteren? Door te kiezen voor energiebesparende maatregelen kan jij elk gebouw verbouwen naar een groen label (A, B of C). Het aanbrengen van de juiste isolatie is het startpunt. Op die manier zorg je dat de woning niet onnodig warmte laat ontsnappen. Op het moment dat de isolatie goed is wordt het pas interessant om te kijken naar energie die je zelf kunt opwekken met bijvoorbeeld zonnepanelen. Lees hier ook meer informatie over Energie-Index (Ei).

Belangrijk: Op de onafhankelijke website https://www.verbeteruwhuis.nl zie je – na het beantwoorden van wat vragen – duidelijke verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Bezoek de website en doe de check.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Vriezenveen

 • Een milieuvriendelijke woning en besparen op de energierekening.
 • Verbetert het comfort in huis: geen tocht of kou rondom de ramen.
 • Een B- of A woning draagt bij aan een beter milieu.
 • Waarde van de woning stijgt.
 • In sommige gevallen biedt de bank een rentekorting.
 • De overheid verstrekt gunstige subsidies om een huis te verduurzamen.
 • De energiecoach in Vriezenveen is de juiste persoon om je hier bij te helpen.
EnergielabelBouwjaarAanpassingen
Label A2014 – 2024Warmtepomp om helemaal van het gas af te gaan.
Label B1998 – 2006Zelf stroom opwekken met zonnepanelen + warmtepomp.
Label C1988 – 2004Triple glas, een HR 107 combiketel en zonnepanelen.
Label D1976 – 1982Enkelglas vervangen voor dubbelglas of HR+ glas.
Label E1970 – 1977Isolatie van muur, dak, vloer en kruipruimte en zonnepanelen.
Label F1947 – 1968Vloer-, dak- en spouwmuurisolatie.
Label Gt/m 1930Vloer, dak en muren isoleren.

Snel het goedkoopste energielabel regelen?

Bekijk alle adviseurs en ontvang nog deze week jouw label

Isolatie van je woning

Isolatie is van onschatbare waarde voor een label A of B woning. Door alle onderdelen van je huis goed te isoleren verhinder je dat de gerealiseerde warmte de woning ontglipt. Op die manier worden de stookkosten een stuk gunstiger en heb je een prettig leefklimaat. Welke onderdelen je als eerste moet isoleren is afhankelijk van de huidige staat van de woning. Het bouwjaar van de woning zegt veel over de eventueel aanwezige isolatie. Je kunt ook navraag doen bij vorige bewoners of mensen uit de straat. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek laat in één oogopslag zien waar warmte verloren gaat. In de tabel hieronder krijg je inzicht in de gemiddelde besparingen voor een gemiddelde eengezinswoning met een hr combiketel.

IsolatiePrijsBesparing gas (jaar)Besparing in €
Dakisolatie€3500 – €52001015 m3€690
Vloerisolatie€1000 – €3500330 m3€224
Spouwmuurisolatie€1250 – €2300720 m3€490
HR++ glas€1850 – €2750380 m3€258,4
Kosten en opbrengsten bij isolatiewerkzaamheden van een standaard huis.

Ventileren

In de situatie waarbij jouw woning goed geïsoleerd is, moet je er zorg voor dragen dat er ook genoeg frisse lucht in huis is. Ventilatie is bepalend voor een gezond binnenklimaat. Slim en zuinig ventileren houdt in een optimaal wooncomfort waarbij de warmte uit de vervuilde, afgezogen lucht, wordt teruggewonnen.

 • Zelfregelende roosters: roosters in de ramen of kozijnen reageren op de winddruk.
 • Lokale ventilatie-unit: regelt de ventilatie in één ruimte.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: d.m.v. de mechanische ventilatie worden alle ruimtes even goed geventileerd.
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: onttrekt warmte aan de ventilatielucht om je huis te verwarmen.

Woning gasloos verwarmen

De verwarming in een huis is een kostbare aangelegenheid. Dit gaat vaak nog met een gasgestookte HR-ketel. Je kunt kijken naar een zuinig systeem die bijna geen of zelfs helemaal geen gas nodig heeft. Onderstaand bieden we een aantal suggesties.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: is efficiënter en verbruikt veel minder gas.
 • Een hybride warmtepomp: eenvoudig te installeren systeem in hybride setting met de CV.
 • Een all-electric warmtepomp: een stand-alone product dat de woning verwarmt op elektriciteit.
 • Zonneboiler: gebruikt energie van de zon om warm tapwater te maken.
 • Infraroodpanelen: geeft direct warmte af voor een aantal m2.

Zonnepanelen op je dak

Nadat je de verbeteropties voor jouw woning hebt geïmplementeerd weet je ongeveer hoeveel stroom je nodig hebt. De benodigde stroom kan je op een duurzame manier genereren door zonnepanelen te laten installeren. Ze hebben een levensduur van 25 jaar of langer en na gemiddeld 7 jaar zijn ze terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten dat om in schone energie.
 • Een pv-systeem van 10 zonnepanelen koop je vanaf €4800 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 6,5 jaar.
 • De elektriciteit die je niet gebruikt kan je automatisch aan het net terugleveren (salderen). Daarvoor krijg je dezelfde prijs als waarvoor jij het hebt ingekocht.

energielabel-vriezenveen-7671

Energielabels voor bedrijfspanden

Een actueel en definitief energielabel voor het kantoor is noodzakelijk bij verkoop, verhuur en oplevering van bedrijfspanden van 50m2 of groter. Deze regel is in het leven geroepen voor utiliteitsgebouwen als een kantoorgebouw, sportgebouwen, winkelcentra, en publiek toegankelijke gebouwen zoals ziekenhuizen. Is het gebouw groter dan 100m2, en wordt dit voor ten minste 50% ingezet als kantoor? In dat geval is het plicht dat deze gebouwen in 2023 de beschikking hebben over energielabel C of hoger. Verder moeten organisaties zoals winkels, banken of hotels die werkzaam zijn in publieke ruimtes van meer dan 250 m2 dit energielabel zichtbaar tonen, zoals in de wachtruimtes / ingang. Je kunt hier ook meer lezen over Erkend deskundige.

 • Bij officiële transactiemomenten van een kantoorpand is een energielabel noodzakelijk.
 • Dit is noodzakelijk voor alle bedrijfspanden, overheidsgebouwen, winkels en horeca.
 • Voor productiehallen en loodsen geldt de verplichting niet.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 m2 aan functionele ruimte (minimaal 50% als kantoor) moeten met ingang van 2023 een milieulabel C of beter hebben.
 • In grotere openbare ruimtes van minimaal 250 m2 moet het label zichtbaar zijn opgehangen voor bezoekers.

Meer informatie over het woninglabel in onze FAQ

Wat is een energielabel?
Het energielabel maakt duidelijk de hoeveelheid energie die een woning gebruikt. Hoe minder je hoeft te stoken, des te hoger het woninglabel. De energie-index loopt van energielabel A of B (maximaal zuinig) en gaat door tot F / G (hoog energieverbruik).

Is het energielabel verplicht?
Ja, als je een gebouw gaat verkopen of verhuren dan moet je laten zien wat de erkende deskundige van de woning vond. De verkoop/verhuur advertenties (makelaar) moeten dit ook bevatten. Is er geen label bekend, dan kun je een boete van €170 krijgen.

Hoe kan ik zelf een label aanvragen?
Daarvoor moet je een gecertificeerde energiedeskundige in Vriezenveen langs laten komen. Middels QBIS.nl kun jij snel een energiespecialist vinden. De inspecteur moet fysiek bij je thuis komen en analyseert de actuele situatie op energiegebied. Deze persoon stelt het label vast en voert deze ook in de database EP-online in. De definitieve berekeningen ontvang je per mail en je kunt het vinden in Mijn Overheid (gemeente Twenterand).

Op welke manier wordt het energielabel bepaald?
De vakman checkt het bouwjaar van de woning, het soort woning, het aantal m2 woonoppervlakte en andere eigenschappen als soort glas, de toegepaste isolatie, type CV-ketel en ventilatiesysteem en of het huis een warmtepomp of zonnepanelen heeft. Op basis van deze gegevens kan uitgerekend worden wat de totale energiebehoefte is voor verwarming, warm water, ventilatie en koeling van woonunit en in hoeverre de woning deze benodigde energie zelf opwekt. Uiteindelijk zal de benodigde labelletter met je gedeeld worden.

Wat zijn de huidige kosten van een energielabel?
De prijzen van het energielabel liggen vaak tussen de €145,00 & €405,00. De investering heeft te maken met het woonoppervlakte, de benodigde tijd die de energieadviseur nodig heeft en de documentatie die je paraat hebt (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Vriezenveen kan je doen door een aantal leveranciers te benaderen die opereren binnen de provincie Overijssel.

Hoe kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Daarvoor ga je naar de website www.energielabel.nl. Selecteer koop- of huurwoning en vul de postcode (7671) en huisnummer in. Het systeem laat direct het huidige label zien. Waarschuwing: krijg je een voorlopig energielabel te zien? Dit telt niet als officieel woninglabel en wordt dus ook niet geaccepteerd bij een verkoop of verhuur. Je moet deze altijd omzetten naar een definitief label. Wacht niet langer: energielabel huis Vriezenveen opvragen.

Plaats een reactie