Energielabel Langeveen

Direct energielabel aanvragen

Wil je een energielabel aanvragen voor jouw woning in Langeveen? Met ingang van 1 januari 2015 heeft iedere woning een energielabel toegewezen gekregen. Het certificaat geeft aan hoe milieuvriendelijk een huis is en toont concrete maatregelen om de energierekening verder terug te dringen. Ben je van plan jouw woning te verkopen of verhuren? In dat geval is een definitief energielabel in Langeveen verplicht. Op dit informatieplatform tref je actuele info over het aanvragen van een nieuw keurmerk. Daarnaast is er ruimte om energieadviseurs te vergelijken en lees je handige tips om jouw label te verbeteren.

 • Krijg inzicht in de energieprestaties van een woning met het energielabel.
 • Sinds 1 januari 2015 is het verplicht bij een woningverkoop, verhuurcontract of een nieuwbouwproject.
 • We delen het op in 7 labels: Energielabel A of B (laag verbruik) t/m F of G (relatief hoog gebruik).
 • De laatste jaren was het mogelijk zelf een VEL (vereenvoudigd label) op te vragen. In 2021 zijn deze regels veranderd.
 • Je regelt dit tegenwoordig via een energieadviseur in Langeveen die jouw woning opneemt en op basis daarvan het label vaststelt.
 • Het label – inclusief opties om de woning zuiniger te maken – kost je ongeveer tussen de €140,00 & €370,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Langeveen

Het energielabel geeft een indicatie van de hoeveelheid energie die een woning gebruikt. Alle woningbezitters hebben in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid ontvangen. Op het moment dat het huis opnieuw wordt verkocht of verhuurt, dan heb je een definitief energielabel nodig. Vanaf 2021 is er een nieuwe manier waarop dit wordt vastgesteld (NTA8800). Je moet daarom een officiële energieadviseur verzoeken langs te komen. Deze deskundige moet fysiek bij je thuis komen en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. Het certificaat is nu wel een stuk duurder geworden. Hierna bieden wij informatie over hoe jij het voordelig energielabel in Langeveen kunt aanvragen.

In 5 stappen een energielabel aanvragen voor je huis

 1. Vergelijk energiedeskundigen

  Op de website www.centraalregistertechniek.nl vind je alle gecertificeerde energieadviseurs die een energielabel mogen vastleggen. Neem als basis je postcode (7679) om een erkend deskundige in Langeveen te traceren.

 2. Zorg voor goede voorbereiding

  Informeer bij een energiedeskundige en stem samen een geschikt moment af. Het is belangrijk dat je alle relevante details van het huis kunt laten zien. Je kunt denken aan bouwtekeningen, EPC berekeningen en installatietechnische gegevens.

 3. Bezoek op locatie

  Deze erkend energiedeskundige zal bij je thuis langskomen en neemt de woning op. Je kunt bij deze rondgang aanwezig zijn.

 4. Het registreren van een label

  De EP-adviseur in Langeveen rekent alles door, bepaalt het label en registreert deze in de database EP-Online.

 5. Database met labels bekijken

  Als alle werkzaamheden zijn gedaan wordt er een PDF toegestuurd van het informatielabel inclusief alle kenmerken en suggesties om de woning te verduurzamen. Het document is na datum van afgifte 10 jaar geldig en dien je te overhandigen op het moment dat je gaat verkopen. Je kunt het ook te allen tijde opvragen via Mijn Overheid.

Wil jij een particulier energielabel aanvragen?

Bekijk energieadviseurs en profiteer van aantrekkelijke tarieven

Gemiddelde kosten energielabel

De kosten van een definitief energielabel komen uit tussen de €175,00 en €420,00. In het schema hieronder tref je de huidige kosten van een energielabel deskundige Langeveen. Meteen aan de slag? Klik hier om alle (lokale) specialisten te bekijken. Bekijk ook adviseurs in Geesteren, Westerhaar-Vriezenveensewijk, Bruinehaar, Vriezenveen en Reutum. De tarieven hangen af van verschillende factoren.

 1. Type woning (hoekwoning, appartement, vrijstaand, villa, twee-onder-een kap).
 2. De tijd (in uren) die de bouwinspecteur bezig is.
 3. De reeds aanwezige details van de woning (tekeningen en installatietechnische gegevens).
 4. De vestigingslocatie van de energiecoach.
WoningtypeWoonoppervlaktePrijzen
Studio/Appartement75 m2€ 170,00
Rijtjeshuis110 m2€ 210,00
Twee-onder-een kap145 m2€ 294,00
Losse woning185 m2€ 354,00
Gemiddelde kosten woninglabel Langeveen.

Bevoegde energieadviseurs in Langeveen vergelijken

Wil jij snel zo’n definitief energielabel aanvragen? Op dat moment moet je een afspraak maken met een erkend deskundige energielabel Langeveen. Het adres om een adviseur te vinden is centraalregisterTechniek.nl. Daar kan je klikken op de link naar het QBISnl register. Daar staan alle namen en gegevens van bevoegde inspecteurs (BRL9500). Om snel iets af te spreken doorzoek je hieronder meerdere erkende bureaus waar je op een gebruiksvriendelijke manier een woninglabel kunt aanvragen zonder al te veel kosten.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Duurzamer wonen in 4 stappen

Gebruikt jouw woning veel energie, en wil jij graag verduurzamen en daarmee de energieprestatie verbeteren? Door middel van energiebesparende maatregelen kan je feitelijk iedere woning verbouwen naar een huis met label A of B. Aan de basis staat altijd isoleren. Hierdoor realiseer je een setting waarbij de warmte ook echt in de woning blijft. In het vervolgtraject kijk je pas naar de mogelijkheden voor energieopwekking. Je leest hier ook alle informatie over Snel energielabel aanvragen.

Adviezen: Op de website https://www.verbeteruwhuis.nl bekijk je – nadat je de kenmerken van jouw woning hebt ingevuld – handige verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Voer de check uit.

Bekijk de voordelen van een zuinig energielabel woning Langeveen

 • Een zuinige woning met een lagere energierekening.
 • Een optimale leefomgeving: geen koude tocht in de buurt van de ramen.
 • Een woning met label A of B hoeft minder te stoken en stoot dus minder uit.
 • De waarde van het huis neemt toe.
 • Rentekorting (duurzaamheidskorting) bij de bank.
 • Er gelden aantrekkelijke subsidies om een huis te verduurzamen.
 • De energiecoach in Langeveen is de juiste persoon om je hier bij te helpen.
EnergielabelBouwjaarPunten van aandacht
Label A2010 – 2024Zet de laatste puntjes op de i: loop alle apparaten na.
Label B2000 – 2005Investeren in een all-electric of hybride warmtepomp of zonnepanelen.
Label C1985 – 2004Zonnepanelen, na-isolatie en driedubbel glas.
Label D1972 – 1981De cv ketel vervangen voor een combiketel.
Label E1970 – 1978Isolatie van vloer, dak en muren + zonnepanelen.
Label F1946 – 1969Spouwmuur-, dak- en vloerisolatie.
Label Gt/m 1942Isoleren en verwarmingsketel vervangen.

Het goedkoopste energielabel aanvragen?

Bekijk alle aanbieders en regel het nog deze week

Isoleren van de woning

Alleen met de juiste isolatie realiseer je een duurzame woning. Met grondige isolatie voorkom je dat warme lucht zomaar verdwijnt. Met isolatie bespaar je op de maandelijkse stookkosten en geniet je van een prettig wooncomfort. Waar je als eerste moet beginnen is vooral afhankelijk van de huidige isolatietoepassingen in huis. De leeftijd van de woning is vaak een goede indicator hiervoor. Vraag ook de vorige bewoners en/of buren. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek met warmtescan toont hoe het zit met het warmteverlies van je woning. Onderstaand bekijk je de te verwachten besparing bij een normale eengezinswoning met een hr combiketel.

Type isolatieInvesteringGasbesparing (jaar)Besparing in €
Dakisolatie€3500 – €51001035 m3€745
Vloerisolatie€1200 – €3300350 m3€252
Spouwmuurisolatie€1250 – €2200740 m3€533
HR++ glas€1950 – €2700400 m3€288
Kosten en opbrengsten bij isolatie van gemiddelde eengezinswoning (60m2).

Ventileren

In de situatie waarbij het huis al reeds correct geïsoleerd is, moet je erop letten dat er voldoende frisse lucht in de woning komt. Ventilatie is bepalend voor een aangenaam binnenklimaat. Zuinig en slim ventileren houdt in een prettig wooncomfort waarbij er warmte uit de vervuilde lucht wordt teruggewonnen.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: wordt door winddruk nauwer of zelfs helemaal gesloten.
 • Lokale ventilatie-unit: slimme keuze bij woningen met natuurlijke ventilatie.
 • Balansventilatie met warmteterugwinning: een systeem dat lucht aanvoer en afvoert waarbij de warmte wordt behouden.
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: benut slim de warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water.

CV-ketel vervangen voor duurzaam alternatief

Het verwarmen van de woning is een kostbare aangelegenheid. In de meeste huizen vinden we nog een gasgestookte ketel. Overweeg een groen alternatief waardoor je nauwelijks tot geen gas meer nodig hebt. In de lijst hieronder vind je een aantal systemen.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: Compact, stil, veilig en zuinig.
 • Een hybride warmtepomp: eenvoudig te installeren systeem in hybride setting met de CV.
 • Een all-electric warmtepomp: met dit systeem heb je helemaal geen gas meer nodig.
 • Zonneboiler: de zonnecollectoren zetten energie om in warmte.
 • Infraroodpanelen: comfortabele lokale stralingswarmte die prettig aanvoelt.

Voordelen zonnepanelen

Op het moment dat je de nodige isolatiewerkzaamheden hebt getroffen en een nieuwe ketel of warmtepomp hebt geplaatst weet je in grote lijnen hoeveel stroom er nodig is. De benodigde energie kan je zelf genereren door te investeren in zonnepanelen. Zonnepanelen gaan met gemak 25 jaar mee en ze verdienen zich razendsnel terug, vaak al binnen 7 jaar.

 • Zonnepanelen wekken op basis van zonlicht elektriciteit op.
 • Een compleet pakket met 10 zonnepanelen kost om en nabij de €4200 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 8,5 jaar.
 • De ongebruikte stroom gaat naar het net (salderen). Daarvoor krijg je hetzelfde tarief als jij betaalt aan de leverancier, je streept het dus tegen elkaar weg.

energielabel-langeveen-7679

Alles wat je moet weten over een zakelijk energielabel

Elk kantoor heeft een energielabel nodig bij verkoop, verhuur en oplevering van een zakelijk pand (indien groter dan 50 m2). Deze noodzaak richt zich op alle soorten utiliteitsgebouwen zoals kantoorgebouwen, sporthallen, warenhuizen, en publiek toegankelijke panden zoals een bibliotheek. Is het object meer dan 100m2 groot qua oppervlakte, en wordt minimaal 50% daarvan gebruikt als kantoorruimtes? In dat kader moet het gebouw begin 2023 minimaal energielabel C hebben. Bovendien moeten organisaties die gehuisvest zijn in grote publieke gebouwen van meer dan 250 m2 dit energielabel zichtbaar tonen, zoals bij de ingang of welkomstruimtes. Bekijk ook informatie over Energielabel opvragen.

 • Bij verkoop, verhuur of oplevering van kantoorpanden moet je een geregistreerd energielabel kunnen overleggen.
 • Dit geldt voor vrijwel alle bedrijfspanden, ziekenhuizen, overheidsgebouwen en winkels.
 • Voor panden met een industriefunctie is hierop een uitzondering van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen groter dan 100m2 (minimaal 50% als kantoor) moeten met ingang van 2023 een milieulabel C of beter hebben.
 • In openbare gebouwen met een oppervlakte van meer dan 250 m² moet elke passant dit label kunnen bekijken bij de entree.

De meest gestelde vragen (FAQ) over het woninglabel

Wat doet een energielabel?
Het energielabel geeft een indicatie van de energieprestatie van een woning. Hoe minder CO-2 de woning uitstoot, des te hoger het woninglabel. De energie-index start bij energielabel A & B (zeer zuinig) en kan oplopen tot G (heel onzuinig).

Is het energielabel verplicht?
Ja, op het moment je een woning wilt verkopen of verhuren dan moet je kunnen aantonen wat het label is van jouw huis is. Deze gegevens moeten vermeld worden in de advertenties (makelaar). Doe je dit niet, dan is een boete van €170 niet uitgesloten.

Hoe is het label aan te vragen?
Voor een officieel label moet je een erkend deskundige energiedeskundige in Langeveen uitnodigen. Door gebruik te maken van QBIS.nl vind je de beschikbare energiespecialisten. Deze deskundige komt bij je thuis en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. Hij of zij berekent de energieprestaties en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database. Je ontvangt digitaal alle dossiers en je kunt het vinden in Mijn Overheid (gemeente Tubbergen).

Op welke manier wordt het energielabel bepaald?
De specialist checkt het bouwjaar van het gebouw, het soort gebouw, oppervlakte en belangrijke aspecten zoals ramen en kozijnen, de isolatiewerkzaamheden, de ventilatie en verwarming oplossingen in het gebouw en of er ook energie wordt gewonnen met een warmtepomp of zonnepanelen. Aan de hand van deze inspectie kan worden berekend wat de totale energiebehoefte is voor het verwarmen en koelen van het object en welk percentage zelf opgewekt wordt. Op basis hiervan zal de benodigde labelletter met je gedeeld worden.

Wat kost een energielabel?
De tarieven van een energielabel komen uit tussen de €195,00 – €445,00. De verwachte prijs wordt bepaald door type woning, de benodigde tijd die de energieadviseur nodig heeft en de informatie die voorhanden is (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Langeveen kun jij het beste doen door verscheidene energie-inspecteurs te benaderen die actief zijn in de provincie Overijssel.

Mijn energielabel opvragen, hoe doe ik dat?
Daarvoor check je energielabel.nl van de overheid. Geef aan om wat voor type woning het gaat en vul de postcode (7679) en het huisnummer in de zoekbalk in. Je krijgt nu gelijk het huidige label plus de vervaldatum te zien. Waarschuwing: krijg je een voorlopig energielabel te zien? Dit is geen officiële status en is dus niet bruikbaar voor verkoop of verhuur. Je moet dit dus eerst aanpassen naar een definitieve status. Vind gelijk alle benodigde info: energielabel huis Langeveen opvragen.

Plaats een reactie