Energielabel Sint Joost

Direct energielabel aanvragen

Snel en voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in Sint Joost? Sinds 1 januari 2015 moet elke woning een energielabel hebben. Het certificaat toont hoe energiezuinig jouw huis is en toont concrete opties om de woning nog energiezuiniger te maken. Ga je je huis verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Sint Joost verplicht. Op deze website vind je nuttige info over het regelen en aanvragen van een keurmerk. Daarnaast is er ook een overzicht met plaatselijke energieadviseurs en tref je hier nuttige informatie hoe je jouw woning energiezuiniger kunt maken.

 • Het energielabel helpt je om je huis zuiniger en comfortabeler te maken.
 • Het is noodzakelijk bij verkoop, verhuur, maar ook bij oplevering van een nieuwe woning.
 • We delen het op in 7 klassen: Energielabel A/B (erg zuinig) t/m F & G (vervuilend).
 • Tot eind 2020 kon je zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. De regelgeving is in 2021 omgegooid.
 • Als woningeigenaar regel je eerst een afspraak met de energieadviseur in Sint Joost die jouw huis komt bekijken en het label registreert.
 • Het label – incl. verbetermogelijkheden – heeft een prijs van tussen de €140,00 en €380,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Sint Joost

Het energielabel vertelt iets over het energiegebruik van een woning of gebouw. Alle mensen met een woning hebben in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid ontvangen. Indien het huis opnieuw wordt verkocht of verhuurt, dan heb je een definitief energielabel nodig. Sinds 2021 werkt men met een nieuwe bepalingsmethode waarbinnen het label wordt opgesteld (NTA8800). Je moet nu een erkend deskundige energieadviseur thuis uitnodigen. Deze specialist komt langs en berekent de energieprestatie van de woning. Voor jou als woningbezitter betekent dit wel dat je meer moet betalen. In onderstaand gedeelte lees je hoe je het voordelig energielabel in Sint Joost kunt aanvragen.

Een particulier woning energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Vind een energiedeskundige

  Middels de database van centraalregistertechniek.nl bekijk je alle gecertificeerde energieadviseurs die het energielabel mogen bepalen. Voor relevante lokale resultaten gebruik je jouw postcode (6112) om een erkend deskundige in Sint Joost op te sporen.

 2. Bereid je voor op de afspraak

  Neem contact op met deskundige en bel of mail voor een afspraak. Het is belangrijk dat je de belangrijke details van je woning paraat hebt. Zoals bouwtekeningen, EPC-berekeningen en bestekken.

 3. De inspectie

  De erkend energiedeskundige komt fysiek bij je thuis en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. Hij of zij zal ongeveer 2 uur bezig zijn.

 4. Het registreren van een label

  De EP-adviseur in Sint Joost maak zijn of haar berekening, bepaalt het label en registreert deze in de database EP-Online.

 5. Online label inzien

  Nadat de adviseur bij je thuis is geweest sturen ze een PDF op van het document met een toelichting en de aanbevolen energiebesparende maatregelen. Je kunt het 10 jaar blijven gebruiken en moet jij kunnen tonen in de situaties waarbij je gaat verhuren of verkopen. Het is ook in te zien (en te downloaden) via MijnOverheid.

Particulier energielabel voor jouw woning aanvragen?

Vind de beste energieadviseurs en vind de voordeligste aanbieder

Gemiddelde kosten energielabel

De onkosten voor een definitief energielabel variëren tussen de €130,00 en €400,00. In de vergelijker hieronder bekijk je de huidige tarieven van een energielabel deskundige Sint Joost. Direct een offerte? Klik hier om direct de (lokale) aanbieders te bekijken. Vergelijk ook adviseurs in Ohé en Laak, Stevensweert, Maria Hoop, Koningsbosch en Echt. De offerte tarieven wordt bepaald door meerdere variabelen.

 1. Het soort huis (twee-onder-een kap, tussenwoning, hoekwoning, vrijstaand, villa).
 2. Hoeveel tijd de bouwinspecteur nodig denkt te hebben.
 3. Vooraf verkregen inzicht in het huis (tekeningen en andere technische informatie).
 4. De energiecoach die jij kiest.
WoningWoonoppervlaktePrijsindicatie
Klein appartement80 m2€ 173,00
Rijtjeshuis120 m2€ 214,00
2-onder-1-kap140 m2€ 294,00
Villa190 m2€ 354,00
Kostenoverzicht woninglabel Sint Joost.

De beste energieadviseurs in Sint Joost vergelijken

Wil jij snel dit definitief energielabel aanvragen? Hiervoor heb je nodig een erkend deskundige energielabel Sint Joost. De officiële website om een adviseur te vinden is centraalregisterTechniek.nl. Je kunt vanuit hier doorklikken naar het QBISnl register. Hierin kom je in contact met bevoegde inspecteurs (BRL9500). Voor een voordelige keuze vind jij in onze vergelijker een aantal betrouwbare partijen waar je verrassend eenvoudig een woninglabel kunt aanvragen en waarbij u direct op de kosten let.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

In 4 stappen een duurzame woning

Heeft je woning een slecht label, en wil jij graag de energieprestatie van de woning verbeteren? Met het doorvoeren van slimme energiebesparende maatregelen kan men praktisch elk huis vergroenen tot een label-B huis. Aan de basis staat altijd isoleren. Hierdoor kan je garanderen dat het in de winter lekker warm blijft, en in de zomer heerlijk koel. Zodra dit in orde is ga je aan de slag met het opwekken van eigen energie. Lees hier ook meer informatie over Energielabel vakantiehuis.

Let op: Via het overheidsinitiatief https://www.verbeteruwhuis.nl bekijk je – na het beantwoorden van wat vragen – gerichte verbeteropties voor een groen energielabel. Bekijk direct hoe jij je huis kunt verbeteren.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Sint Joost

 • Een zuinige woning en een structureel lage energierekening.
 • Een gezond klimaat in huis: het hele jaar een aangename temperatuur in huis.
 • Een woning met label A of B is goed voor het milieu.
 • Huizen met een groen label zijn meer waard.
 • Sommige hypotheekverstrekkers bieden een duurzaamheidskorting.
 • Er bestaan zeer aantrekkelijke subsidies wanneer je er voor kiest om je woning te verduurzamen.
 • De energiecoach in Sint Joost kan hierin een adviserende rol spelen.
EnergielabelBouwjaarVerbeterpunten
Label A2012 – 2024Energieneutrale woning met zonnepanelen en warmtepomp.
Label B2001 – 2009Met zonnepanelen en warmtepomp naar label A.
Label C1987 – 2003HR 107 combiketel, zonnepanelen en HR++ glas.
Label D1975 – 1980Het isoleren van cv leidingen.
Label E1967 – 1974Kruipruimte, muren, dak en vloer isoleren + zonnepanelen.
Label F1947 – 1966Vloer, dak en muren isoleren.
Label Gt/m 1930Vloer-, dak- en spouwmuurisolatie.

Snel het goedkoopste energielabel regelen?

Vergelijk alle adviseurs en vraag snel jouw energielabel aan

Isoleren

Isolatie is van onschatbare waarde voor een energiezuinige woning. Met grondige isolatie voorkom je dat de warmte zomaar verdwijnt. Hiermee gaan de stookkosten direct omlaag en heb je een prettig binnenklimaat. Waar je moet starten ligt aan de huidige mate van isolatie. De leeftijd van de woning zegt vaak al veel over de mate van isolatie. Bekijk ook bouwtekeningen en informeer bij de vorige bewoners. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek laat zien of en waar een woning warmte verliest. In het schema hierna zoek je eenvoudig naar de potentiële besparing voor een gemiddelde eengezinswoning met een hoog rendement ketel.

IsolatiePrijzenBesparing gas (m3)Besparing (€/jaar)
Dakisolatie€3700 – €55001045 m3€721
Vloerisolatie€1200 – €3800340 m3€235
Spouwmuurisolatie€1400 – €2300840 m3€580
HR++ glas€1650 – €2950510 m3€351,9
Kosten en baten bij het isoleren van een gemiddelde woning.

Ventileren

Als de isolatie in huis voldoende is, is het aan te raden dat frisse lucht via meerdere kanten de woning in kan komen. Ventilatie is cruciaal voor een aangename leefomgeving. Slim en zuinig ventileren betekent een gezond wooncomfort zonder veel energieverlies.

 • Zelfregelend rooster: wordt door winddruk nauwer of zelfs helemaal gesloten.
 • Losse ventilatieunit: afzonderlijke ruimte doelgericht ventileren.
 • Balansventilatie met WTW-unit: geen last meer van koude luchtstromen door de WTW unit.
 • (Hybride) ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: wint warmte terug uit ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen.

Alternatief voor CV-ketel

Het aansturen van de radiatoren en/of vloerverwarming kost in de meeste huizen veel gas. In de meeste huizen vinden we nog een gasgestookte ketel. Je kunt kiezen voor een schoner alternatief die het mogelijk maakt om zonder gas te verwarmen. Hieronder staan enkele van deze producten.

 • Moderne HR-combiketel: Stil, compact, veilig en werkt erg efficiënt.
 • Een hybride warmtepomp: betaalbaar systeem op de CV-ketel te ondersteunen.
 • Een all-electric warmtepomp: een stand-alone systeem dat volledig op stroom werk.
 • Zonneboiler: gebruikt energie van de zon om warm tapwater te maken.
 • Infraroodpanelen: een comfortabele warmte zonder energieverlies.

Zonnepanelen aanschaffen

Zodra je de nodige maatregelen hebt getroffen kan je de totale stroombehoefte berekenen. De benodigde stroom kan je zelf opwekken door zonnepanelen te laten installeren. De huidige panelen gaan gemakkelijk 30 jaar of langer mee en je verdient ze al binnen 6 – 8 jaar helemaal terug.

 • Zonnepanelen wekken stroom op vanuit zonne-energie.
 • Een compleet pakket met 10 zonnepanelen kost om en nabij de €4700 en heeft een terugverdientijd van ongeveer 7,5 jaar.
 • Stroom die je niet verbruikt gaat terug naar het net (salderen). Voor dit stukje krijg je hetzelfde tarief als waarvoor je kWh inkoopt.

energielabel-sint-joost-6112

Voordelig energielabel voor bedrijfspandJe dient te beschikken over een energielabel voor een kantoor bij oplevering, maar ook bij verhuur/verkoop van bedrijfspanden van 50m2 of groter. Deze verordening is relevant voor alle utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, onderwijsgebouwen, restaurants, en publiek toegankelijke gebouwen zoals een station. Betreft het een pand groter dan 100m2, en wordt dit voor ten minste 50% ingezet als kantoorruimtes? In dit scenario moet het pand per 2023 minimaal energielabel C hebben. Tevens moeten ondernemingen die hun vestiging in een publiek toegankelijke ruimte hebben van minimaal 250 m2 het energielabel duidelijk zichtbaar ophangen, zoals bij de ingang of welkomstruimtes. Op deze website lees je ook alles over Energielabel geldigheidsduur.

 • Bij oplevering of verhuur/verkoop van een kantoorgebouw is een energielabel verplicht.
 • Dit is noodzakelijk voor alle bedrijfspanden, winkels, kantoren en horeca gebouwen.
 • Voor industriële bedrijfspanden geldt er op dit moment geen verplichting.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 vierkante meter aan oppervlakte (waarbij meer dan 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten in 2023 ingeschreven staan met een milieulabel C.
 • In publieke panden met een ruimte van minimaal 250 m2 moet dit label duidelijk in het zicht worden opgehangen.

Meer informatie over het woninglabel in onze FAQ

Wat is een energielabel?
Het energielabel maakt duidelijk hoe energiezuinig een huis is. Hoe efficiënter de woning verwarmd wordt, hoe groener het label. De energie-index loopt van energielabel A of B (zeer zuinig) en gaat verder tot F / G (niet duurzaam).

Moet ik verplicht een energielabel hebben?
Ja, als je jouw huis zal gaan verhuren of verkopen dan moet je laten zien wat het label is van jouw huis is. Deze details moet je ook tonen in de advertenties (makelaar). Doe je dit niet, dan kun je een boete van €170 krijgen.

Hoe vraag je een label aan?
Hiervoor moet je een vakbekwame energiedeskundige in Sint Joost thuis laten komen. Door gebruik te maken van QBIS.nl kom je gemakkelijk in contact met lokale energiespecialisten. Deze expert komt bij je thuis en inspecteert de gehele woning. Deze expert maakt de berekening, bepaalt het label en registreert deze in de database EP-Online. Je krijgt een email met alle documenten en eventueel kun je het ook online (Mijn Overheid) inzien (gemeente Echt-Susteren).

Op welke manier wordt het energielabel bepaald?
Een vakman houdt rekening met de bouwperiode, het type huis, de grootte en belangrijke aspecten zoals ramen en kozijnen, de isolatiewerkzaamheden, op welke manier de woning wordt verwarmd en geventileerd en of er ook energie wordt gewonnen met een warmtepomp of zonnepanelen. Aan de hand van deze inspectie wordt vastgesteld wat de totale energiebehoefte is voor de centrale verwarming van het appartement en wat het aandeel van duurzame energie is. Hierna wordt het vastgestelde labelletter in de database ingeschreven.

Wat zijn de kosten van een energielabel?
De tarieven van je energielabel liggen vaak tussen de €180,00 – €355,00. De totale kostprijs ligt aan de grootte van de woning, hoeveel uur de expert er mee bezig is en de hoeveelheid informatie die er is (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Sint Joost kan je doen door enkele energiedeskundigen naast elkaar te zetten die opereren in de provincie Limburg.

Ik wil mijn energielabel opvragen, hoe werkt dat?
Om dit in te zien bezoek je energielabel.nl van de overheid. Selecteer koop- of huurwoning en voer de postcode (6112) plus het huisnummer in. Je ziet nu meteen het label en de geldigheid. Opmerking: krijg je een voorlopig energielabel op je scherm? Dit is geen geldig document en kan je dus niet gebruiken. Je zult het dus eerst moeten omzetten naar een definitief huislabel. Ga direct aan de slag: energielabel huis Sint Joost opvragen.

Plaats een reactie