Energielabel Ohé en Laak

Direct energielabel aanvragen

Zonder gedoe een energielabel aanvragen voor jouw woning in Ohé en Laak? Per 1 januari 2015 heeft iedere woning een energielabel toegewezen gekregen. Dit informatielabel geeft een indicatie van hoe zuinig jouw woning is en geeft gerichte mogelijkheden om de woning duurzamer te laten worden. Ga je op korte termijn verhuizen en jouw woning verkopen? Dan is een definitief energielabel in Ohé en Laak verplicht. Op onze vergelijkingssite communiceren wij aanvullende informatie over het regelen en aanvragen van een certificaat. Daarnaast kan je hier energieadviseurs vergelijken en hebben wij nuttige informatie hoe je jouw woning energiezuiniger kunt maken.

 • Het energielabel geeft aan of een woning veel of weinig energie verbruikt.
 • Je moet het aantonen bij verkoop, verhuur, maar ook bij oplevering van een nieuwe woning.
 • Er zijn 7 niveau’s: Energielabel A & B (zeer milieuvriendelijk) t/m F & G (niet duurzaam).
 • De laatste jaren was het mogelijk zelf een VEL (vereenvoudigd label) op te vragen. De regelgeving is in 2021 omgegooid.
 • Je moet nu eerst contact opnemen met een energieadviseur in Ohé en Laak die jouw huis opneemt en op basis daarvan het label vaststelt.
 • Het document – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost gemiddeld tussen de €100,00 en €450,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Ohé en Laak

Het energielabel geeft een indicatie van het energiegebruik van een woning of gebouw. Alle huiseigenaren verkregen in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid. Indien jij jouw huis wilt verkopen of verhuren, dan is een definitief energielabel verplicht. Vanaf 2021 is er een nieuwe rekenmethode waarmee wordt gewerkt (NTA8800). Je moet dus een gecertificeerde energieadviseur langs laten komen. Deze energie-expert moet fysiek bij je thuis komen en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. Het nadeel voor de consument is dat het veel duurder is. In het volgende overzicht vind je precies hoe jij het voordelig energielabel in Ohé en Laak moet aanvragen.

Energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Vergelijk energiedeskundigen

  Op de website www.centraalregistertechniek.nl bekijk je alle gecertificeerde energieadviseurs die het energielabel mogen bepalen. Vul je postcode in (6109) om een erkend deskundige in Ohé en Laak op te vragen.

 2. Afspraak maken en voorbereiden

  Kies een van de aangesloten adviseurs en overleg een moment dat hij of zij kan langskomen. Het is belangrijk dat je zoveel mogelijk details van de woning kunt laten zien. Denk aan bouwtekeningen, EPC-berekeningen facturen van verbetermaatregelen.

 3. Inventarisatie

  De erkend energiedeskundige zal bij je thuis langskomen en inspecteert de gehele woning. Hij of zij zal ongeveer 2 uur bezig zijn.

 4. Vaststellen van het label

  De EP-adviseur in Ohé en Laak berekent de energieprestaties en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database.

 5. Online label inzien

  Wanneer alles achter de rug is sturen ze een PDF op van het vastgestelde label met alle resultaten en verbetermogelijkheden. Het label is 10 jaar geldig en moet jij kunnen tonen verkoop- of verhuur van de woning. Het document wordt ook opgeslagen in je Mijn Overheid omgeving.

Alles weten over een particulier energielabel?

Vergelijk energieadviseurs en vind de voordeligste aanbieder

Gemiddelde kosten energielabel

De prijzen van een definitief energielabel liggen tussen de €170,00 en €355,00. In het schema hieronder vind je de gemiddelde tarieven van een energielabel deskundige Ohé en Laak. Direct een offerte? Klik hier om de verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. Check ook adviseurs in Stevensweert, Maria Hoop, Koningsbosch, Echt en Beegden. De offerte kosten komen tot stand door verscheidene aspecten.

 1. Het soort huis (twee-onder-een kap, appartement, villa, hoekwoning, tussenwoning).
 2. Hoeveel tijd de bouwinspecteur nodig denkt te hebben.
 3. De beschikbare documentatie (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen).
 4. De vestigingslocatie van de energiecoach.
Categorie woningGroottePrijzen
Appartement75 m2€ 164,00
Rijtjeshuis130 m2€ 208,00
Geschakelde woning160 m2€ 271,00
Vrijstaand180 m2€ 354,00
Geschatte kosten woninglabel Ohé en Laak.

Erkend deskundige in Ohé en Laak vergelijken

Wil jij snel je definitief energielabel aanvragen? Hiervoor moet je zoeken naar een erkend deskundige energielabel Ohé en Laak. Het adres om deze inspecteur op te zoeken is centraalregisterTechniek.nl. Op deze pagina vind je een link naar het QBISnl register. Hier vind je erkend deskundige adviseurs (BRL9500). Om snel iets af te spreken bekijk je in de lijst hieronder diverse (landelijke) experts waar je gemakkelijk een label kunt regelen tegen een normale prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Tips voor een lager energieverbruik

Gebruikt jouw woning veel energie, en wil jij graag lagere energielasten en de energieprestatie verbeteren? Middels de juiste energiebesparende maatregelen kan jij elk gebouw verbeteren tot een huis met label A of B. De basis is altijd een goede isolatie. Hierdoor zorg je ervoor dat de woning niet onnodig warmte laat ontsnappen. In het vervolgtraject ga je juist verder in op het opwekken van eigen energie. Je kunt hier ook aanvullende informatie vinden over G energielabel.

Tip: Op de onafhankelijke website www.verbeteruwhuis.nl bekijk je – na het doorgeven van de gegevens van jouw woning – verbeteropties voor een groen energielabel. Bekijk direct hoe jij je huis kunt verbeteren.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Ohé en Laak

 • Een “groene” woning en een structureel lage energierekening.
 • Een prettige leefomgeving: geen tocht of kou rondom de ramen.
 • Een label B- of A woning beperkt de CO-2 uitstoot.
 • Huizen met een groen label zijn meer waard.
 • Vaak krijg je extra korting op de hypotheekrente.
 • Je kunt profiteren van veel subsidies wanneer je aan de slag gaat met isolatie of zonnepanelen.
 • De energiecoach in Ohé en Laak kent precies de huidige wet- en regelgeving.
EnergielabelBouwjaarAanpassingen
Label A2014 – 2024Investeer in nieuwe technologieën voor energieopwekking.
Label B2001 – 2008Duurzaam de woning verwarmen met een warmtepomp.
Label C1988 – 1999Triple glas, een HR 107 combiketel en zonnepanelen.
Label D1973 – 1984Vervang het glas en probeer de leidingen te isoleren.
Label E1966 – 1974Nieuwe ketel, isolatie en zonnepanelen.
Label F1948 – 1967Vloer, dak en muren isoleren.
Label Gt/m 1927Dak-, vloer- en muurisolatie en dubbelglas.

Het goedkoopste energielabel voor jouw woning?

Vergelijk de experts en regel direct de aanvraag van jouw woninglabel

Isoleer je woning

Isolatie vormt het belangrijkste onderdeel van een energiezuinig huis. Door goede isolatie van spouwmuur, dak en kruipruimte verhinder je dat de warmte zomaar verdwijnt. Hiermee ben je minder kwijt aan stookkosten en dat leidt tot een prettiger leefklimaat. Waar je het beste kunt beginnen hangt af van de manier waarop je huis nu is geïsoleerd. De leeftijd van de woning zegt vaak al veel over de mate van isolatie. Informeer ook altijd bij de vorige bewoners hierover. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek laat zien of en waar een woning warmte verliest. Onderstaand tref je de mogelijke besparingen bij een kleinere eengezinswoning (60 m2) met een hoog rendement ketel.

Isolatie keuzePrijsBesparing GasEnergiebesparing
Dakisolatie€3600 – €51001040 m3€707
Vloerisolatie€1500 – €3700335 m3€228
Spouwmuurisolatie€1350 – €2050835 m3€568
HR++ glas€1900 – €3000505 m3€343,4
Kosten en baten van het isoleren van een gemiddelde eengezinswoning.

Ventileren

Zodra je beschikt over een goed geïsoleerde woning, moet de focus liggen op het feit dat er altijd genoeg frisse lucht in huis kan komen. Ventilatie is belangrijk voor een comfortabel leefklimaat. Slim en zuinig ventileren wil zeggen een optimaal binnenklimaat zonder dat je veel energie verliest.

 • Winddrukgeregelde roosters: gemakkelijk in elke kamer frisse lucht.
 • Lokale ventilatie-unit: voor de ventilatie van aparte ruimtes.
 • Balansventilatie met WTW-unit: warmt koude lucht van buiten op met de warmte van de afgevoerde lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp in combinatie met HR-ketel: benut slim de warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor.

Alternatief voor CV-ketel

Het verwarmen van een woning kost het meeste energie. Doorgaans wordt hiervoor een HR-ketel op gas gebruikt. Kies voor een duurzaam alternatief die nauwelijks of helemaal geen gas gebruikt. Hieronder bekijk je de meeste populaire optie.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: Tot wel 15% efficiënter dan een traditionele gasketel.
 • Een hybride warmtepomp: een samenwerking tussen de CV-ketel en een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: geen ketel meer, uitsluitend een stand-alone pompsysteem.
 • Zonneboiler: op een duurzame manier warm tapwater opwekken.
 • Infraroodpanelen: ideaal als extra bijverwarming in een schuur of studeerkamer.

Stroom opwekken met zonnepanelen

Op het moment dat je de verbeteropties voor jouw woning hebt geïmplementeerd weet je ongeveer hoeveel stroom je nodig hebt. Deze energie kan je op een duurzame manier opwekken door te investeren in zonnepanelen. Ze hebben een lange levensduur (25- 30 jaar) en de geschatte terugverdientijd is maar 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen zonnestralen op en zetten dit om naar gelijkstroom.
 • Een volledige set met 10 zonnepanelen koop je vanaf €4500 en verdien je terug in gemiddeld 8,5 jaar.
 • De opgewekte stroom die je niet verbruikt kan je terugleveren aan de energieleverancier (salderen). Over dit stukje stroom ontvang je hetzelfde tarief als je betaalt aan jouw leverancier.

energielabel-ohe-en-laak-6109

Energielabel bedrijfspanden en gebouwen

Een geldig energielabel voor je bedrijf is nodig bij verkoop, verhuur en oplevering van een zakelijk pand (indien groter dan 50 m2). Deze verordening is opgesteld voor utiliteitsgebouwen als een kantoor, onderwijsgebouwen, cafés, en publiek toegankelijke panden zoals stations. Beschikt het gebouw over meer dan 100 m2 ruimte, en wordt dit voor ten minste 50% ingezet als kantoorgebouw? In dat geval moet het gebouw begin 2023 de beschikking hebben over energielabel C of hoger. Daarbij moeten bedrijven die hun vestiging in een publiek toegankelijke ruimte hebben van minimaal 250 m2 het energielabel duidelijk zichtbaar ophangen, bijvoorbeeld bij de toegangspoort. Bekijk ook onze pagina met informatie over Verplichting energielabel.

 • Bij officiële transactiemomenten van een kantoorgebouw ben je verplicht om een geldig energielabel te tonen.
 • Deze wetgeving is van toepassing voor bedrijfspanden, ziekenhuizen, overheidsgebouwen en winkels.
 • Voor industriële bedrijfspanden is dit niet van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 vierkante meter aan oppervlakte (met minimaal 50% als kantoorfunctie) moeten binnenkort (2023) een milieulabel C of beter hebben.
 • In publieke gebouwen van minimaal 250 m2 moet dit label duidelijk in het zicht worden opgehangen.

Veelgestelde vragen (FAQ) m.b.t. het woninglabel

Wat doet een energielabel?
Het energielabel maakt duidelijk hoe energiezuinig een huis is. Hoe efficiënter de woning verwarmd wordt, hoe aantrekkelijker het woninglabel wordt. De energie-index kent 7 stappen: van energielabel A of B (erg zuinig) en gaat verder tot F of G (heel onzuinig).

Is het aanvragen van een energielabel verplicht?
Ja, als je een gebouw zal gaan verhuren of verkopen dan moet je aantonen welk energielabel de woning heeft. Deze gegevens moeten vermeld worden in de advertenties (makelaar). Heb je geen geldig label, dan riskeer je als verkoper/verhuurder een boete van €170.

Hoe werkt het aanvragen van het label?
Voor dit document moet je een deskundige energiedeskundige in Ohé en Laak uitnodigen. Middels de database van Qbis.nl doorzoek je alle energiespecialisten. Deze deskundige komt langs en bekijk de gehele woning. De adviseur rekent alles door, bepaalt het label en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database. Je krijgt een email met alle documenten en via Mijn Overheid kan jij het later ook weer opvragen (gemeente Maasgouw).

Hoe wordt mijn energielabel vastgesteld?
Een specialist checkt het bouwjaar van het huis, het type woning, woonoppervlakte en andere woningkenmerken zoals kozijnen (hout/kunststof) + ramen, mate van isolatie, de ventilatie en verwarming oplossingen in het gebouw en of het huis een warmtepomp of zonnepanelen heeft. Middels deze documentatie wordt opgesteld wat de totale energiebehoefte is voor warm tapwater en verwarming en ventilatie van het appartement en in welke mate de woning dit zelf uit hernieuwbare bronnen haalt. Hierna zal de benodigde labelletter met je gedeeld worden.

Wat zijn de huidige kosten van een energielabel?
De prijzen van het energielabel komen uit tussen de €185,00 – €360,00. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het type woning, de benodigde tijd die de energieadviseur nodig heeft en de beschikbare documentatie (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Ohé en Laak kun jij het beste doen door lokale adviseurs te vergelijken die opereren rondom de provincie Limburg.

Hoe kan ik snel mijn huidige energielabel opvragen?
Daarvoor bezoek je de website www.energielabel.nl. Selecteer of het een koop- of huurwoning is en vul de postcode (6109) en het huisnummer in. Je krijgt nu meteen te zien welk label je hebt. Let op: betreft het een voorlopig energielabel? Dit is geen officiële status en wordt dus ook niet geaccepteerd bij een verkoop of verhuur. Je moet het dus eerst laten omvormen naar een definitief huislabel. Bekijk het direct online: energielabel huis Ohé en Laak opvragen.

Plaats een reactie