Energielabel Beegden

Direct energielabel aanvragen

Snel een voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in Beegden? Per 1 januari 2015 beschikt elke woning over een energielabel. Dit label geeft aan hoe energiezuinig jouw huis is en biedt praktische mogelijkheden om de energierekening verder terug te dringen. Wil je jouw huis verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Beegden verplicht. Op onze vergelijkingssite vind je actuele info over de aanvraag van een nieuw keurmerk. Daarnaast is er ruimte om energieadviseurs te vergelijken en bieden wij een stappenplan om jouw woning energiezuiniger te maken.

 • Het energielabel geeft aan of een woning veel of weinig energie verbruikt.
 • Het is een vereiste bij verkoop, verhuur, maar ook bij oplevering van een nieuwe woning.
 • Er zijn 7 klassen: Energielabel A of B (groen label) t/m F of G (niet duurzaam).
 • Tot eind 2020 kon men zelf online een VEL (vereenvoudigd label) bestellen. Er geldt sinds 2021 andere wetgeving.
 • Je moet nu eerst contact opnemen met een energieadviseur in Beegden die de woning komt bekijken en het label vaststelt.
 • Het document – incl. verbetermogelijkheden – kost tegenwoordig tussen de €125,00 & €430,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Beegden

Een energielabel biedt duidelijkheid over de mate waarin een huis energiezuinig is. Alle woningbezitters ontvingen in 2015 een voorlopig energielabel. Zodra je jouw huis wilt verhuren of verkopen, moet je het definitieve energielabel regelen. In 2021 is er een nieuwe rekenmethode die we ook wel kennen als NTA8800. Je moet om die reden een deskundige energieadviseur laten komen. Deze specialist komt langs en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. De prijzen zijn om die reden ook flink hoger geworden. In het stappenplan hieronder vind je precies hoe jij het voordelig energielabel in Beegden regelt.

Snel en voordelig een energielabel aanvragen

 1. Zoek een energiedeskundige

  Door gebruik te maken van www.centraalregistertechniek.nl bekijk je alle gecertificeerde energieadviseurs die een energielabel mogen registreren. Het beste kun je een postcode gebruiken (6099) om een erkend deskundige in Beegden te zoeken.

 2. Zorg voor goede voorbereiding

  Klik op een adviseur en stem samen een geschikt moment af. Zorg dat je alle actuele details van de woning hebt. Zoals bouwtekeningen, EPC berekeningen en installatietechnische gegevens.

 3. Het onderzoek

  De erkend energiedeskundige komt thuis langs en bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. Trek er ongeveer 2 uur voor uit.

 4. Vaststellen van het label

  De EP-adviseur in Beegden maak zijn of haar berekening, bepaalt het label en voert deze ook in de database EP-online in.

 5. Database met labels bekijken

  Als alle werkzaamheden zijn gedaan ontvangt men per email een PDF van het informatielabel met daarbij de specificaties en een rapport met adviespunten. Je kunt het 10 jaar blijven gebruiken en dien je over te dragen verkoop- of verhuur van de woning. Door middel van Mijn Overheid kun je de documentatie ook downloaden.

Particulier energielabel voor jouw woning aanvragen?

Doorzoek de energieadviseurs en profiteer van aantrekkelijke tarieven

Gemiddelde kosten energielabel

De gemiddelde prijzen van een definitief energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €175,00 – €445,00. In het schema hieronder bekijk je de huidige tarieven van een energielabel deskundige Beegden. Meteen aan de slag? Klik hier om de adviseurs met elkaar te vergelijken. Zoek ook adviseurs in Heel, Grathem, Baexem, Heythuysen en Leveroy. De uiteindelijke kosten komen tot stand door een aantal variabelen.

 1. Het soort huis (vrijstaand, appartement, twee-onder-een kap, villa, hoekwoning).
 2. De tijd die de bouwinspecteur kwijt is.
 3. De informatie die voorhanden is (tekeningen en EPC-berekeningen).
 4. De uiteindelijk energiecoach die het werk gaat doen.
Type woningM2 woonruimteTariefschatting
Klein appartement70 m2€ 161,00
Rijtjeswoning115 m2€ 219,00
Geschakeld huis140 m2€ 294,00
Losse woning200 m2€ 368,00
Actuele kosten woninglabel Beegden.

De beste energieadviseurs in Beegden vergelijken

Makkelijk en voordelig je definitief energielabel aanvragen? In dat geval moet je zoeken naar een erkend deskundige energielabel Beegden. Het portaal om ervaren energiedeskundigen te vergelijken is https://www.centraalregistertechniek.nl. Daar open je het QBISnl register. Op deze plek doorzoek je gecertificeerde experts (BRL9500). Om gebruik te maken van een aanbieding vind jij in onze vergelijker meerdere erkende bureaus waar je verrassend eenvoudig een milieulabel kunt regelen en waarbij u direct op de kosten let.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Stappenplan voor duurzaam en energiezuinig huis

Gebruikt jouw woning veel energie, en wil jij graag lagere energielasten en de energieprestatie verbeteren? Met het toepassen van energiebesparende maatregelen kan je ook jouw huis omturnen tot een label A/B/C woning. De basis is altijd een goede isolatie. Zodoende realiseer je een setting waarbij het in de winter lekker warm blijft, en in de zomer heerlijk koel. Pas als het huis goed geïsoleerd is ga je aan de slag met de mogelijkheden voor energieopwekking. Je kunt hier ook meer vinden over B energielabel.

Tip: Op de informatieve website Verbeteruwhuis.nl zie je – nadat je de vragenlijst hebt ingevuld – duidelijke verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Check de potentiële besparing.

De belangrijkste voordelen van een zuinig energielabel woning Beegden

 • Een “groene” woning en besparen op de energierekening.
 • Verhoogt het comfort van de woning: het hele jaar een aangename temperatuur in huis.
 • Het woninglabel A of B is goed voor het klimaat want stoot minder CO2 uit.
 • Huizen met een groen label zijn meer waard.
 • Groene woningen krijgen een duurzaamheidskorting van de bank.
 • Je kunt gebruik maken van zeer aantrekkelijke subsidies als je kiest voor isolatie en andere duurzame verwarmingsbronnen.
 • De energiecoach in Beegden kan je daar ook alles over vertellen.
EnergielabelBouwjaarOptimalisaties
Label A2013 – 2024Met warmtepomp en zonnepanelen een energieneutrale woning.
Label B1998 – 2008Duurzaam de woning verwarmen met een warmtepomp.
Label C1983 – 1999Triple glas op woon- en slaapkamer + zonnepanelen.
Label D1971 – 1981Kies voor een grondige isolatie van de vloeren.
Label E1970 – 1974Isoleren en plaatsen van dubbel glas + zonnepanelen.
Label F1946 – 1967Isoleren van vloer, (spouw)muur en dak.
Label Gt/m 1944Kruipruimte, muren, dak en vloer isoleren.

Het goedkoopste energielabel aanvragen?

Vind de goedkoopste aanbieder en regel het binnen een paar dagen

Isoleren van de woning

Alleen met de juiste isolatie realiseer je een energiezuinige woning. Door goede isolatie van vloeren, muren en dak vermijd je dat de warmte in huis naar buiten ontsnapt. Hiermee dalen de stookkosten in de winter en realiseer je meer woonplezier. Waar je moet beginnen hangt af van de huidige mate van isolatie. Het bouwjaar van de woning is vaak een goede indicator hiervoor. Buren, en zeker ook vorige bewoners, weten vaak ook meer. Een bouwtechnische keuring of speciale warmtescan laat zien of en waar een woning warmte verliest. In ons overzicht hieronder vind je de mogelijke besparing in het geval van een eengezinswoning met een hr combiketel.

Soort isolatieOnkostenGasbesparingEnergiebesparing
Dakisolatie€3700 – €54001015 m3€751
Vloerisolatie€1900 – €3200310 m3€229
Spouwmuurisolatie€1200 – €2450810 m3€599
HR++ glas€1900 – €2950480 m3€355,2
Kosten en jaarlijkse opbrengsten bij isolatie van gemiddelde eengezinswoning (60m2).

Ventileren

Op het moment dat de isolatie in huis voldoende is, moet je erop letten dat er voldoende frisse lucht in de woning komt. Ventilatie is noodzakelijk voor een aangenaam leefklimaat. Slim en zuinig ventileren wil zeggen een optimaal binnenklimaat, waarbij er slechts weinig warmteverlies plaatsvindt.

 • Zelfregelend rooster: wordt door winddruk nauwer of zelfs helemaal gesloten.
 • Lokale ventilatie-unit: voor de ventilatie van aparte ruimtes.
 • Balansventilatie met WTW-unit: een gesloten ventilatiesysteem dat bestaat uit een ventilator en een warmte terugwin unit (WTW).
 • Ventilatiewarmtepomp in combinatie met HR-ketel: profiteert van warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor.

Alternatieven van de CV-ketel

Een huis verwarmen vergt jaarlijks heel wat gas. Doorgaans wordt hiervoor een HR-ketel op gas gebruikt. Overweeg een groen alternatief die het mogelijk maakt om zonder gas te verwarmen. In de volgende lijst bekijk je de meeste populaire optie.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: Compact, stil, veilig en zuinig.
 • Een hybride warmtepomp: een combinatie van je HR-ketel en een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: 100% verwarmen op stroom (gasverbruik naar 0).
 • Zonneboiler: de zonnecollectoren op het dak zijn aangesloten op een gesloten leidingsysteem.
 • Infraroodpanelen: aangename warmte, beperkt luchtcirculatie.

Zonnepanelen installeren

Zodra je aanpassingen hebt doorgevoerd weet je ongeveer hoeveel stroom je nodig hebt. De benodigde stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen op het dak. Ze gaan met gemak 30 jaar of langer mee en binnen 5 – 8 jaar heb je ze al terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten dat om in schone energie.
 • Een pv-systeem van 10 zonnepanelen kost gemiddeld €4500 en heeft een terugverdientijd van ongeveer 6 jaar.
 • Elektriciteit dat je niet zelf gebruikt kan je automatisch aan het net terugleveren (salderen). Hiervoor krijg je hetzelfde tarief als je betaalt aan jouw leverancier.

energielabel-beegden-6099

Hoe zit het met een energielabel voor bedrijven?

Elke kantoorpand moet een energielabel kunnen overleggen wanneer er een verkoop- of verhuurcontract wordt opgesteld van een bedrijfspand vanaf 50m2. Deze verordening geldt voor de utiliteitsgebouwen zoals een kantoorgebouw, onderwijsgebouwen, winkels, en publiek toegankelijke gebouwen zoals ziekenhuizen. Gaat het om een pand groter dan 100m2, en wordt minimaal 50% daarvan gebruikt als kantoor? Dan is het plicht dat deze gebouwen in 2023 de beschikking hebben over energielabel C of hoger. Verder moeten o.a. musea, banken en ziekenhuizen in publieke gebouwen van minimaal 250 m2 dat energielabel in het zicht ophangen, bijvoorbeeld bij de toegangspoort. Bekijk ook informatie over G energielabel.

 • Bij overdracht of oplevering van een kantoorgebouw is een energielabel verplicht.
 • Dit geldt voor vrijwel alle bedrijfspanden en publiek toegankelijke ruimtes van 50 m2 en groter.
 • Voor opslagruimtes en loodsen is hierop een uitzondering van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 m2 aan functionele ruimte (minimaal 50% als kantoor) moeten wettelijk gezien vanaf 2023 beschikken over een milieulabel C of hoger.
 • In openbare gebouwen vanaf 250 m2 hoort het label zichtbaar te zijn voor bezoekers.

FAQ met veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat betekent een energielabel?
Het energielabel geeft een beeld van hoe energiezuinig een woning is. Hoe minder energie benodigd is, hoe beter het woninglabel is. De energie-index kent 7 stappen: van energielabel A & B (zuinig) en loopt op tot F of G (zeer hoog verbruik).

Is het aanvragen van een energielabel verplicht?
Ja, als je een gebouw wilt verkopen of verhuren moet je aan kunnen tonen wat de huidige energie staat van de woning is. De verkoop/verhuur advertenties (makelaar) moeten dit ook bevatten. Is er geen geregistreerd label, dan zijn boetes van €170 op te leggen door de autoriteit.

Hoe kan ik het label aanvragen?
Daarvoor moet je een bevoegde energiedeskundige in Beegden langs laten komen. Middels QBIS.nl vind je de beschikbare energiespecialisten. Een vakman komt langs bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. Hij of zij berekent het label en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform. De definitieve berekeningen ontvang je per mail en middels Mijn Overheid kun je het later downloaden (gemeente Maasgouw).

Hoe komt mijn energielabel tot stand?
Een specialist houdt rekening met het bouwjaar van het gebouw, het type huis, de grootte en andere woningkenmerken zoals soort glas, hoe de woning geïsoleerd is, de ventilatie en verwarming oplossingen in het gebouw en of er energie-efficiënte warmtebronnen aanwezig zijn zoals zonnepanelen of een warmtepomp. Middels deze documentatie wordt opgesteld hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor de centrale verwarming van woonunit en welk percentage zelf opgewekt wordt. Op basis hiervan zal de definitieve labelletter verstrekt worden.

Wat zijn de kosten van een energielabel?
De onkosten van het energielabel liggen vaak tussen de €200,00 en €445,00. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de omvang van de woning, het uurtarief en het aantal benodigde uren van de adviseur en de informatie die voorhanden is (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Beegden kun jij het beste doen door lokale aanbieders te benaderen die diensten leveren rondom de provincie Limburg.

Mijn energielabel opvragen, hoe doe ik dat?
Om dit te bekijken ga je naar de website www.energielabel.nl. Geef aan om wat voor type woning het gaat en vul de postcode (6099) en huisnummer plus eventueel toevoeging in. Het systeem laat direct het huidige label zien. Opmerking: wordt er een voorlopig energielabel getoond? Dit is slechts een inschatting en geen formeel document en kan je dus ook niet gebruiken bij een woningoverdracht. Je moet dit dus eerst aanpassen naar een definitief milieulabel. Vind gelijk alle benodigde info: energielabel huis Beegden opvragen.

Plaats een reactie