Energielabel Heel

Direct energielabel aanvragen

Snel een voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in Heel? Sinds 1 januari 2015 heeft ieder huis een energielabel toegewezen gekregen. Dit label geeft aan hoe energiezuinig jouw woning is en toont handige mogelijkheden om het energieverbruik terug te dringen. Gaat jouw woning in de verkoop? In dat geval is een definitief energielabel in Heel verplicht. Op deze website lees je praktische info over het opvragen, aanvragen of aanpassen van jouw certificaat. In aanvulling daarop kan je hier energieadviseurs vergelijken en hebben wij tips om jouw woning te verduurzamen.

 • De energielabels bieden inzicht in de energieprestatie van een gebouw.
 • Het is een verplichting bij een woningoverdracht (bijvoorbeeld verkoop of verhuur).
 • Er zijn 7 niveau’s: Energielabel A of B (heel milieuvriendelijk) t/m F & G (hoog verbruik).
 • De afgelopen jaren vroeg je het VEL (vereenvoudigd label) gewoon online aan. De overheid heeft dit in 2021 geactualiseerd.
 • Als woningeigenaar regel je eerst een afspraak met de energieadviseur in Heel die jouw woning helemaal doorneemt en het label registreert.
 • Het label – inclusief een rapport met adviespunten – heeft een prijs van tussen de €160,00 en €365,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Heel

Het energielabel vertelt iets over het energieverbruik van een woning. Alle mensen met een woning verkregen in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid. Wanneer jij de woning gaat verhuren over verkopen, moet je het definitieve energielabel regelen. Sinds 2021 is er een nieuwe rekenmethode die we ook wel kennen als NTA8800. Je moet tegenwoordig een gecertificeerde energieadviseur verzoeken langs te komen. Deze energie-vakman zal thuis langskomen en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. De prijzen zijn om die reden ook flink hoger geworden. Hieronder lees je hoe je zo’n voordelig energielabel in Heel moet aanvragen.

In vijf stappen het energielabel aanvragen

 1. Zoek naar een energiedeskundige

  Via centraalregistertechniek.nl vind je verschillende bekwame energieadviseurs die een energielabel mogen registreren. Neem als basis je postcode (6097) om een erkend deskundige in Heel te zoeken.

 2. Afspraak maken en voorbereiden

  Klik door naar een specialist en maak een afspraak. Het is voor beide partijen waardevol wanneer je alle actuele informatie van de woning paraat hebt. Voorbeelden zijn bouwtekeningen, EPC-berekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie.

 3. De inspectie

  Zo’n erkend energiedeskundige komt thuis bij je langs om de inspectie van de woning te doen. Hieraan is hij ongeveer 1,5 tot 2,5 uur kwijt.

 4. Registratie van het label

  De EP-adviseur in Heel komt met een eindoordeel en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database.

 5. Het label via internet bekijken

  Nadat de adviseur bij je thuis is geweest sturen ze een PDF op van het informatielabel incl. de geconstateerde punten en een rapport met adviespunten. Het certificaat is maximaal 10 jaar geldig en moet je ook aanbieden in de situaties waarbij je gaat verhuren of verkopen. Het is ook in te zien (en te downloaden) via MijnOverheid.

Een particulier energielabel nodig?

Zoek naar energieadviseurs en maak gebruik van de aanbieding!

Kosten definitief energielabel vergelijken

De kosten van een definitief energielabel komen uit tussen de €155,00 & €445,00. In het overzicht hieronder bekijk je de huidige tarieven van een energielabel deskundige Heel. Meteen aan de slag? Klik hier om de dienstverleners (in de regio) te vergelijken. Of bekijk adviseurs in Grathem, Baexem, Heythuysen, Leveroy en Heibloem. De totale tarieven worden berekend middels een aantal aspecten.

 1. Het type huis (villa, twee-onder-een kap, hoekwoning, vrijstaand, appartement).
 2. Het aantal uur dat de bouwinspecteur bezig zal zijn.
 3. De informatie die voorhanden is (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie).
 4. De energiecoach die jij kiest.
Categorie woningGrootteKosten
Studio/Appartement50 m2€ 169,00
Rijtjeshuis125 m2€ 208,00
Twee-onder-een kap150 m2€ 283,00
Vrijstaand195 m2€ 367,00
Gemiddelde kosten woninglabel Heel.

Officiële energieadviseurs in Heel vergelijken

Zo snel mogelijk je definitief energielabel aanvragen? Om dit te regelen moet je een afspraak maken met een erkend deskundige energielabel Heel. Het platform om een energieadviseur te zoeken is centraalregisterTechniek.nl. Hier vind je een verwijzing naar het QBISnl register. Daar doorzoek je gecertificeerde adviseurs (BRL9500). Om de eerste stap te zetten check je in het overzicht hierna een overzicht met erkende specialisten waar je gemakkelijk een certificaat kunt regelen en waarbij u direct op de kosten let.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

In 4 stappen een duurzame woning

Gebruikt jouw woning veel gas en stroom, en wil jij graag verduurzamen en daarmee de energieprestatie verbeteren? Met het toepassen van energiebesparende maatregelen kan je ook jouw woning transformeren naar een “groen” label (A, B of C). Aan de basis staat altijd isoleren. Daarmee weet je zeker dat er geen warme (of koude) lucht kan ontsnappen. In het vervolgtraject leg je de nadruk op de opties voor energie opwekken. Of klik door voor meer informatie over A energielabel.

Tip: Op de website https://www.verbeteruwhuis.nl controleer je – na het doorgeven van de gegevens van jouw woning – duidelijke verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Check de potentiële besparing.

Voordelen van een zuinig energielabel woning Heel

 • Een zuinig huis en flink besparen op de energiekosten.
 • Een gezond wooncomfort: kieren en tocht worden voorkomen.
 • Een woning met label B of A beperkt de CO-2 uitstoot.
 • Flinke toename van de woningwaarde.
 • Aantrekkelijke korting op de hypotheekrente mogelijk.
 • De regering biedt veel subsidies om een gebouw duurzaam te maken.
 • De energiecoach in Heel kan je daar ook alles over vertellen.
EnergielabelBouwjaarVerbeterpunten
Label A2013 – 2024Blijf op de hoogte van de actuele ontwikkelingen.
Label B2000 – 2005Zonnepanelen laten leggen of een warmtepomp-installatie.
Label C1986 – 1999Isoleren van de ramen (HR++ glas) en evt. warmtepomp + zonnepanelen
Label D1973 – 1981Isolatie van de begane grondvloer.
Label E1966 – 1976Isoleren, zonnepanelen en een nieuwe HR-ketel.
Label F1949 – 1967Enkel glas vervangen + isoleren.
Label Gt/m 1940Dak-, vloer-, bodem-, en muurisolatie.

Het goedkoopste energielabel aanvragen?

Vergelijk alle adviseurs en regel het nog deze week

Woning isoleren

Isolatie vormt het belangrijkste onderdeel van een milieuvriendelijke woning. Dankzij goede isolatie vermijd je dat warme lucht verloren gaat. Dankzij isolatie worden de stookkosten een stuk gunstiger en profiteer je van een prettig klimaat in huis. Waar je het beste kunt beginnen heeft te maken met de huidige mate van isolatie. Het bouwjaar is vaak een goede indicator hiervoor. Tip: vraag ook de vorige bewoners wat er eventueel gebeurd is. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek toont duidelijk aan waar er warmte de woning verlaat. In de tabel hieronder spot je de doorsnee besparing voor een gemiddelde eengezinswoning met een hr ketel.

Isolatie optiesInvesteringGasbesparing (jaar)Besparing (€/jaar)
Dakisolatie€3400 – €57001010 m3€737
Vloerisolatie€1100 – €3300305 m3€223
Spouwmuurisolatie€1000 – €2300805 m3€588
HR++ glas€1850 – €2600475 m3€346,75
Kosten en opbrengsten bij isolatie van gemiddelde eengezinswoning (60m2).

Ventileren

Als je beschikt over een goed geïsoleerde woning, is het noodzakelijk dat er ook genoeg frisse lucht in huis is. Ventilatie is noodzakelijk voor een aangenaam binnenklimaat. Slim en zuinig ventileren houdt in een gezond wooncomfort zonder dat je veel energie verliest.

 • Zelfregelende roosters: Bij winddruk wordt de luchttoevoer automatisch beperkt.
 • Lokale ventilatie-unit: voor de ventilatie van aparte ruimtes.
 • Balansventilatie met WTW-unit: een systeem van mechanische ventilatie waarbij de hoeveelheid aangevoerde verse lucht volledig in balans is.
 • Ventilatiewarmtepomp met HR:ketel: benut slim de warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming.

Gasgestookte CV-ketel vervangen

Het aansturen van de radiatoren en/of vloerverwarming kost veel energie (vooral veel gas). In de meeste huizen vinden we nog een gasgestookte ketel. Je kunt kiezen voor een meer innovatieve verwarmingsbron die het mogelijk maakt om zonder gas te verwarmen. In onderstaande lijst vind je de belangrijkste voorbeelden.

 • Moderne HR-combiketel: Tot wel 15% efficiënter dan een traditionele gasketel.
 • Een hybride warmtepomp: betaalbaar systeem op de CV-ketel te ondersteunen.
 • Een all-electric warmtepomp: 100% verwarmen op stroom (gasverbruik naar 0).
 • Zonneboiler: gesloten systeem waarbij zonnecollectoren het water verwarmen.
 • Infraroodpanelen: geeft direct warmte af voor een aantal m2.

Investeer in zonnepanelen

Wanneer je de nodige isolatiewerkzaamheden hebt getroffen en een nieuwe ketel of warmtepomp hebt geplaatst kan je een inschatting maken van de benodigde hoeveelheid stroom. De totale stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen op het dak. Ze hebben een lange levensduur (25- 30 jaar) en de geschatte terugverdientijd is maar 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten dat om in energie.
 • Een set met 10 zonnepanelen kost om en nabij de €5300 en verdien je terug in 8 jaar.
 • Elektriciteit dat je niet zelf gebruikt gaat naar het net (salderen). Hiervoor ontvang je hetzelfde tarief als waarvoor jij stroom afneemt.

energielabel-heel-6097

Alles wat je moet weten over een zakelijk energielabel

Elk kantoor heeft een energielabel nodig bij oplevering, maar ook bij verhuur/verkoop van zakelijke panden (mits groter dan 50m2). De verplichting is in het leven geroepen voor utiliteitsgebouwen als een kantoor, onderwijsinstellingen, horeca, en publiek toegankelijke panden zoals een ziekenhuis. Beschikt het gebouw over meer dan 100 m2 ruimte, en is daarvan meer dan 50% toegeschreven als kantoor? In dat geval moet het pand vanaf 2023 de beschikking hebben over energielabel C of hoger. Daarbij moeten ondernemingen die actief zijn in openbare gebouwen met een oppervlakte van ten minste 250 m2 het label duidelijk zichtbaar ophangen, bijvoorbeeld bij de toegangspoort. Lees ook meer over F energielabel.

 • Bij oplevering of verhuur/verkoop van zakelijke gebouwen is dit energielabel een dossierstuk.
 • Dit geldt voor vrijwel alle bedrijfspanden, winkels, kantoren en horeca gebouwen.
 • Voor opslagruimtes en loodsen geldt andere wetgeving.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 m2 aan functionele ruimte (en waar minimaal 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten wettelijk gezien vanaf 2023 verplicht milieulabel C hebben.
 • In openbare (bedrijfs)ruimtes met een oppervlakte van meer dan 250 m² hoort het label zichtbaar te zijn voor bezoekers.

FAQ – Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat houdt het energielabel in?
Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.de energiezuinigheid van een woning. Hoe minder energie er nodig is voor het verwarmen van de woning, des te hoger het woninglabel. De energie-index start bij energielabel A & B (maximaal zuinig) en kan oplopen tot F / G (rood, hoog verbruik).

Heeft elke woning een energielabel verplichting?
Ja, wanneer jij het huis wilt verkopen of verhuren dan moet je aantonen welk energielabel de woning heeft. Deze gegevens moeten vermeld worden in de advertenties (makelaar). Beschik je niet over een label, dan kun je een boete van €170 krijgen.

Op welke wijze kan ik een label aanvragen?
Hiervoor moet je een erkend deskundige energiedeskundige in Heel vragen bij je thuis te komen voor een onderzoek. Door middel van QBIS.nl bekijk je snel de energiespecialisten in de buurt. Een expert komt bij je thuis en loopt alle onderdelen van het huis na. Deze specialist rekent alles door, bepaalt het label en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database. Ze versturen dit documenten via de mail en middels Mijn Overheid kun je het later downloaden (gemeente Maasgouw).

Hoe komt mijn energielabel tot stand?
Een specialist analyseert het bouwjaar van het huis, het type huis, het aantal m2 woonoppervlakte en overige onderdelen als type glas, hoe de woning geïsoleerd is, de ventilatie en verwarming oplossingen in het gebouw en of het huis een warmtepomp of zonnepanelen heeft. Met deze details wordt opgesteld hoeveel energie er wordt gebruikt voor het leveren van warm water en de verwarming van het object en hoeveel van deze energie uit hernieuwbare bronnen komt. Hierna wordt het labelletter geregistreerd.

Wat zijn de huidige kosten van een energielabel?
De prijzen van je energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €185,00 en €425,00. De totale kostprijs ligt aan het type woning, de tijd die de adviseur nodig heeft en de kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Heel kan je doen door velerlei adviseurs te gaan vergelijken die werkzaam zijn in en rondom de provincie Limburg.

Mijn energielabel opvragen, hoe doe ik dat?
Daarvoor surf je naar het platform energielabel.nl. Geef aan om wat voor type woning het gaat en vul de postcode (6097) en het huisnummer in de zoekbalk in. Je ziet nu meteen het label en de geldigheid. Let op: betreft het een voorlopig energielabel? Dit telt niet als officieel woninglabel en is dus ook niet toegestaan om te gebruiken. Bij verkoop moet je deze dus eerst veranderen in een definitief milieulabel. Wacht niet langer: energielabel huis Heel opvragen.

Plaats een reactie