Energielabel Leveroy

Direct energielabel aanvragen

Wil je graag een energielabel aanvragen voor jouw woning in Leveroy? Sinds 1 januari 2015 is er een nieuw energielabel voor woningen gelanceerd. Dit woninglabel geeft een indicatie van hoe energiezuinig een woning is en biedt gerichte maatregelen om de energierekening verder terug te dringen. Wil je jouw huis verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Leveroy verplicht. Op deze pagina vind je aanvullende informatie over het opvragen, aanvragen of aanpassen van jouw label. Daarnaast kan je (regionale) energieadviseurs met elkaar vergelijken en hebben wij een stappenplan om jouw woning energiezuiniger te maken.

 • Met een energielabel wordt het duidelijk hoe energiezuinig een huis is.
 • Het is een verplichting bij een transactiemoment (verkoop, verhuur en oplevering).
 • We delen het op in 7 categorieën: Energielabel A/B (heel milieuvriendelijk) t/m F en G (rood, hoog verbruik).
 • Tot 2020 was het mogelijk zelf een VEL (vereenvoudigd label) op te vragen. De overheid heeft dit in 2021 geactualiseerd.
 • Als woningeigenaar regel je eerst een afspraak met de energieadviseur in Leveroy die jouw huis opneemt en een label opmaakt.
 • Het keurmerk – inclusief suggesties om de woning te verduurzamen – kost tegenwoordig tussen de €125,00 en €385,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Leveroy

Het energielabel vertelt iets over het energiegebruik van een woning of gebouw. Alle Nederlanders met een huis kregen in 2015 automatisch een voorlopig energielabel. Als je jouw woning gaat verkopen of verhuren, dan moet je een definitief energielabel kunnen overhandigen. Per 2021 is er een nieuw systeem waarmee wordt gewerkt (NTA8800). Je moet daarom een bevoegde energieadviseur laten langskomen. Deze expert moet fysiek bij je thuis komen en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. Door deze nieuwe methode zijn de kosten een stuk hoger. In het volgende overzicht leggen wij stap voor stap uit hoe jij zo’n voordelig energielabel in Leveroy kunt aanvragen.

In 5 stappen een energielabel aanvragen

 1. Bekijk alle energiedeskundigen

  Op www.centraalregistertechniek.nl doorzoek je alle bevoegde energieadviseurs die een energielabel mogen vaststellen. Zoek op adresgegevens (6092) om een erkend deskundige in Leveroy te zoeken.

 2. Voorbereiding

  Maak een keuze voor een energie-specialist en stem samen een geschikt moment af. Zorg dat je alle benodigde gegevens van je woning paraat hebt. Voorbeelden zijn bouwtekeningen, EPC-berekeningen facturen van verbetermaatregelen.

 3. De inspectie

  Zo’n erkend energiedeskundige zal bij je thuis langskomen en analyseert de actuele situatie op energiegebied. Het is aan te raden hierbij aanwezig te zijn.

 4. Vastleggen van het label

  De EP-adviseur in Leveroy rekent alles door, bepaalt het label en legt deze vast in de EP-online database.

 5. Nieuwe label opvragen

  Als alle werkzaamheden zijn gedaan ontvangt men per email een PDF van het keurmerk met alle resultaten en verbetermogelijkheden. Het label is 10 jaar geldig en kan je overhandigen in de situaties waarbij je gaat verhuren of verkopen. Je kunt het ook te allen tijde opvragen via Mijn Overheid.

Een aanvraag indienen voor een particulier energielabel?

Doorzoek de energieadviseurs en maak gebruik van de aanbieding!

De kosten van een energielabel

De totale investeringen voor een definitief energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €135,00 – €390,00. In het onderstaand overzicht vind je de huidige kosten van een energielabel deskundige Leveroy. Direct een aanvraag doen? Klik hier om de dienstverleners (in de regio) te vergelijken. Bekijk ook adviseurs in Heibloem, Roggel, Neer, Horn en Nunhem. De uiteindelijke prijzen hangen af van verscheidene factoren.

 1. Het type huis (villa, hoekwoning, twee-onder-een kap, vrijstaand, tussenwoning).
 2. De hoeveelheid arbeid (in uren) die de bouwinspecteur denkt nodig te hebben.
 3. De reeds aanwezige details van de woning (tekeningen en installatietechnische gegevens).
 4. De uiteindelijk energiecoach die het werk gaat doen.
Categorie huisWoonruimte (m2)Tariefschatting
Appartementje65 m2€ 172,00
Tussenwoning130 m2€ 214,00
Geschakelde woning140 m2€ 270,00
Vrijstaand175 m2€ 350,00
Gemiddelde kosten woninglabel Leveroy.

Officiële energieadviseurs in Leveroy vergelijken

Ook direct dit definitief energielabel aanvragen? Daarvoor heb je nodig een erkend deskundige energielabel Leveroy. Het adres om een energieadviseur te zoeken is https://www.centraalregistertechniek.nl. Hier vind je een verwijzing naar het QBISnl register. In het register tref je gecertificeerde specialisten (BRL9500). Om de eerste stap te zetten bekijk je in de lijst hieronder verschillende (lokale) adviseurs waar je vrij eenvoudig een woninglabel kunt aanvragen tegen een scherpe prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Duurzaam (ver)bouwen in 4 stappen

Gebruikt jouw woning veel gas en stroom, en wil jij graag iets doen aan de energieprestatie? Aan de hand van energiebesparende maatregelen kan je feitelijk iedere woning verduurzamen tot een huis met label A of B. De basis is altijd een goede isolatie. Hierdoor realiseer je een setting waarbij het in de winter lekker warm blijft, en in de zomer heerlijk koel. Pas daarna ga je juist verder in op de mogelijkheden voor energieopwekking. Of klik door voor meer informatie over Energielabel aanpassen.

Belangrijk: Via de website van de overheid www.verbeteruwhuis.nl kan je zien – nadat je wat vragen hebt beantwoord – duidelijke verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Check de potentiële besparing.

Bekijk de voordelen van een zuinig energielabel woning Leveroy

 • Een zuinige woning en flink besparen op de energiekosten.
 • Een comfortabel wooncomfort: geen tocht en kou bij de ramen.
 • Een woning met label B of A is goed voor het milieu.
 • Huizen met een groen label zijn meer waard.
 • Lagere hypotheekrente mogelijk.
 • De overheid verstrekt zeer aantrekkelijke subsidies om een huis te verduurzamen.
 • De energiecoach in Leveroy kan je daar ook alles over vertellen.
EnergielabelBouwjaarVerbeteropties
Label A2012 – 2024Zelfvoorzienende woning met zonnepanelen en warmtepomp.
Label B2001 – 2008Vaak zijn zonnepanelen en warmtepomp genoeg voor label A.
Label C1986 – 2004Isoleren van de ramen (HR++ glas) en evt. warmtepomp + zonnepanelen
Label D1973 – 1983Naïsoleren van vloer, gevel en dak.
Label E1966 – 1979Isoleren en het plaatsen van dubbel glas / zonnepanelen.
Label F1946 – 1965Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie.
Label Gt/m 1942Enkel glas vervangen + isoleren.

Het goedkoopste energielabel voor jouw huis?

Bekijk alle aanbieders en vraag het nog deze week aan

Isoleren van de woning

Isolatie is met afstand de belangrijkste factor voor een zuinig en comfortabel huis. Door goede isolatie van muren, bodem en/of dak voorkom je dat de warmte in de woning weer kan ontsnappen. Daardoor dalen de stookkosten in de winter en dat leidt tot een prettig wooncomfort. Waar je moet beginnen hangt af van de huidige isolatietoepassingen in huis. Het bouwjaar van het huis kan deels bepalen wat deze staat is. Tip: vraag ook de vorige bewoners wat er eventueel gebeurd is. Een bouwtechnische keuring of speciale warmtescan toont duidelijk aan waar er warmte de woning verlaat. Onderstaand zoek je eenvoudig naar de potentiële besparing bij een eengezinswoning met 60 m2 vloeroppervlak met een hr combiketel.

Soort isolatieTarievenBesparing gas (m3)Energiebesparing
Dakisolatie€3700 – €5800990 m3€683
Vloerisolatie€1900 – €3700285 m3€197
Spouwmuurisolatie€1150 – €2150785 m3€542
HR++ glas€1550 – €2900455 m3€313,95
Onkosten en opbrengsten bij het isoleren van een gemiddelde woning.

Ventileren

In de situatie waarbij een gebouw al volledig is geïsoleerd, moet je zorgen dat er gekeken wordt naar de opties voor frisse lucht. Ventilatie is belangrijk voor een aangenaam wooncomfort. Slim en zuinig ventileren wil zeggen een prettig binnenklimaat waarbij de warmte uit de vervuilde, afgezogen lucht, wordt teruggewonnen.

 • Winddrukgeregelde roosters: Beperkt automatisch de luchttoevoer bij hogere windsnelheden.
 • Lokale ventilatie-unit: goedkope oplossing om 1 ruimte te ventileren.
 • Balansventilatie met warmteterugwinning: een gesloten ventilatiesysteem dat bestaat uit een ventilator en een warmte terugwin unit (WTW).
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: wint warmte terug uit ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor.

Alternatieven van de CV-ketel

Het verwarmen van de woning kost veel energie (vooral veel gas). De meeste woningen hebben nog een HR-ketel op gas. Je kunt kiezen voor een schoner alternatief die bijna geen of zelfs helemaal geen gas nodig heeft. In de volgende opsomming staan enkele van deze producten.

 • Nieuwe HR107 ketel: Stil, compact, veilig en werkt erg efficiënt.
 • Een hybride warmtepomp: een mooi tussenoplossing voor duurzamer verwarmen.
 • Een all-electric warmtepomp: een stand-alone systeem dat volledig op stroom werk.
 • Zonneboiler: zonnecollectoren verwarmen een gesloten leidingsystemen en de boiler.
 • Infraroodpanelen: lokaal verwarmen met een gunstig energieverbruik.

Zonnepanelen aanschaffen

Op het moment dat je de optimalisatiepunten voor jouw woning hebt aangepakt kan je een inschatting maken van de benodigde hoeveelheid stroom. De stroom die je nu nodig hebt kan je helemaal zelf opwekken met behulp van zonnepanelen op je dak. Ze gaan ontzettend lang mee (tot wel 30 jaar) en de geschatte terugverdientijd is maar 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten het om in stroom.
 • Een volledige set met 10 zonnepanelen kost zo’n €4700 en heb je terugverdiend binnen 8 jaar.
 • De stroom die over is en je niet verbruikt kan je terugleveren aan de energieleverancier (salderen). Voor dit stukje krijg je hetzelfde tarief als je zou betalen bij de energieleverancier.

energielabel-leveroy-6092

Hoe zit het met een energielabel voor bedrijven?

Elk kantoor heeft een energielabel nodig bij verhuur, verkoop en oplevering van een zakelijk pand (indien groter dan 50 m2). Deze verordening richt zich op alle soorten utiliteitsgebouwen zoals een kantoorgebouw, scholen, winkelcentra, en publieke gebouwen zoals ziekenhuizen. Beschikt het gebouw over meer dan 100 m2 ruimte, en is daarvan meer dan 50% toegeschreven als kantoorplekken? In die situaties moet het pand per 2023 beschikken over een energielabel C. Tevens moeten organisaties (bijvoorbeeld ziekenhuizen of supermarkten) die gevestigd zijn in publieke gebouwen van 250m2 of groter het label duidelijk zichtbaar ophangen, bijvoorbeeld bij de toegangspoort. Op deze website lees je ook alles over B energielabel.

 • Bij verkoop, verhuur of oplevering van een bedrijfsruimte is dit energielabel een dossierstuk.
 • Op dit moment geldt deze verplichting voor bedrijfspanden, overheidsgebouwen, winkels en horeca.
 • Voor panden met een industriefunctie is dit niet van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen met een oppervlakte van meer dan 100m2 (waarbij meer dan 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten per 2023 ingeschreven staan met een milieulabel C.
 • In openbare gebouwen met een ruimte van minimaal 250 m2 moet dit label duidelijk in het zicht worden opgehangen.

Veelgestelde vragen (FAQ) m.b.t. het woninglabel

Wat is een energielabel?
Het energielabel zegt iets over de energie(on)zuinigheid van een gebouw of woning. Hoe minder energie er nodig is voor het verwarmen van de woning, hoe groener het label. De energie-index start bij energielabel A of B (zeer zuinig) tot F / G (heel onzuinig).

Is het aanvragen van een energielabel verplicht?
Ja, als je jouw huis in de verkoop of verhuur gaat zetten moet je inzicht bieden in wat het label is van jouw huis is. Deze gegevens moeten vermeld worden in de advertenties (makelaar). Kan je geen geldig label aantonen, dan zijn boetes van €170 op te leggen door de autoriteit.

Hoe kan ik het label aanvragen?
Voor een definitief label moet je een bevoegde energiedeskundige in Leveroy thuis laten langskomen voor een onderzoek. Op de website Qbis.nl kom je gemakkelijk in contact met lokale energiespecialisten. Een deskundige komt bij je thuis en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. De deskundige rekent alles door, bepaalt het label en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform. De definitieve berekeningen ontvang je per mail en je kunt het vinden in Mijn Overheid (gemeente Nederweert).

Op welke manier wordt het energielabel bepaald?
Een inspecteur onderzoekt het jaar waarin het huis is gebouwd, het type woning, oppervlakte en overige onderdelen als soort glas, hoe de woning geïsoleerd is, op welke manier de woning wordt verwarmd en geventileerd en of er energie-efficiënte warmtebronnen aanwezig zijn zoals zonnepanelen of een warmtepomp. Aan de hand van deze inspectie kan worden berekend hoeveel gas en stroom benodigd is voor het leveren van warm water en de verwarming van de woning en in hoeverre de woning deze benodigde energie zelf opwekt. Tenslotte zal de definitieve labelletter verstrekt worden.

Wat zijn de huidige kosten van een energielabel?
De onkosten van een energielabel variëren tussen de €180,00 en €405,00. De investering is afhankelijk van de grootte van de woning, de tijd die de adviseur nodig heeft en de hoeveelheid informatie die er is (tekeningen en installatietechnische gegevens). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Leveroy doe je door diverse leveranciers te gaan vergelijken die werkzaam zijn binnen de provincie Limburg.

Mijn energielabel opvragen, hoe doe ik dat?
Om jouw huidige score te bekijken bezoek je de overheidswebsite energielabel.nl. Kies het type woning en voer jouw postcode (6092) en huisnummer plus eventueel toevoeging in. Je krijgt nu gelijk het huidige label plus de vervaldatum te zien. Opmerking: betreft het een voorlopig energielabel? Dit is geen geldig document en wordt dus ook niet geaccepteerd bij een verkoop of verhuur. Je moet dit dus eerst aanpassen naar een definitieve status. Krijgt direct inzicht: energielabel huis Leveroy opvragen.

Plaats een reactie