Energielabel Roggel

Direct energielabel aanvragen

Eenvoudig en betaalbaar een energielabel aanvragen voor jouw woning in Roggel? Vanaf 1 januari 2015 heeft elk huis in Nederland een (voorlopig) energielabel. Het certificaat laat zien hoe energiezuinig jouw huis is en geeft gerichte suggesties om de energierekening verder terug te dringen. Ga je je huis verkopen? Dan is een definitief energielabel in Roggel verplicht. Op deze website lees je alle benodigde info over het checken en aanvragen van het label. In aanvulling daarop kunnen verschillende energieadviseurs vergeleken worden en lees je handige tips & tricks bij het verduurzamen van jouw woning.

 • Het energielabel maakt duidelijk wat de huidige staat van de woning is.
 • Sinds 2015 is het verplicht bij een transactiemoment (verkoop, verhuur en oplevering).
 • We delen het op in 7 labels: Energielabel A & B (maximaal milieuvriendelijk) t/m F/G (relatief hoog gebruik).
 • De laatste jaren kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. De regelgeving is in 2021 omgegooid.
 • Je regelt dit tegenwoordig via een energieadviseur in Roggel die de woning komt bekijken en het label vastlegt.
 • Het informatielabel – incl. verbetermogelijkheden – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €130,00 en €420,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Roggel

Het energielabel geeft inzicht in de mate waarin een huis energiezuinig is. Alle woningen in Nederland hebben in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid ontvangen. Indien jij de woning gaat verhuren over verkopen, dan is een definitief energielabel verplicht. Sinds kort is er een nieuwe rekenmethode waarop dit wordt vastgesteld (NTA8800). Je moet verplicht een erkend deskundige energieadviseur thuis laten komen. Deze deskundige huur je als het ware in en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. Het certificaat is nu wel een stuk duurder geworden. In het volgende overzicht vind je precies hoe jij zo’n voordelig energielabel in Roggel moet regelen.

5-stappenplan energielabel aanvragen

 1. Vind een energiedeskundige

  Via centraalregistertechniek.nl doorzoek je alle bekwame energieadviseurs die een energielabel mogen vastleggen. Vul je postcode in (6089) om een erkend deskundige in Roggel te vergelijken.

 2. Afspraak maken en voorbereiden

  Klik door naar een van de aangesloten adviseurs en plan een afspraak in. Zorg dat je alle benodigde details van de woning kunt laten zien. Onder andere bouwtekeningen, EPC berekeningen en installatietechnische gegevens.

 3. De inspectie

  Zo’n erkend energiedeskundige komt thuis bij je langs om de inspectie van de woning te doen. Dit neemt ongeveer 2 uur in beslag.

 4. Het registreren van een label

  De EP-adviseur in Roggel maak zijn of haar berekening, bepaalt het label en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database.

 5. Nieuwe label opvragen

  Na afloop van de inspectie krijg je een digitaal document (PDF) van het informatielabel met alle resultaten en verbeterpunten van de woning. De geldigheidsduur van het label is 10 jaar en dien je te overhandigen aan een geïnteresseerde koper. Het document wordt ook opgeslagen in je Mijn Overheid omgeving.

Snel en eenvoudig een particulier energielabel regelen?

Zoek naar energieadviseurs en bekijk de goedkoopste aanbieder

Kosten van een energielabel

De prijzen van een definitief energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €170,00 en €360,00. In het schema hieronder bekijk je de huidige tarieven van een energielabel deskundige Roggel. Meteen een afspraak inplannen? Klik hier om direct de (lokale) aanbieders te bekijken. Vergelijk ook adviseurs in Neer, Horn, Nunhem, Buggenum en Haelen. De prijzen komen tot stand door verschillende onderdelen.

 1. Type en leeftijd huis (villa, tussenwoning, hoekwoning, twee-onder-een kap, vrijstaand).
 2. Het aantal uren dat de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De informatie die voorhanden is (tekeningen en andere technische informatie).
 4. De energiecoach of adviseur die je kiest.
Soort woningM2 woonoppervlakteGeschatte kosten
Appartement60 m2€ 179,00
Tussenwoning105 m2€ 211,00
Twee-onder-een kap145 m2€ 293,00
Villa185 m2€ 352,00
Geschatte kosten woninglabel Roggel.

Bekwame energieadviseurs in Roggel vergelijken

Wil jij snel dit definitief energielabel aanvragen? Dan moet je zoeken naar een erkend deskundige energielabel Roggel. Het platform om ervaren energiedeskundigen te vergelijken is https://www.centraalregistertechniek.nl. Daar kan je klikken op de link naar het QBISnl register. In het register staan alle namen en gegevens van deskundige specialisten (BRL9500). Voor een voordelige keuze doorzoek je hieronder verschillende (lokale) adviseurs waar je eenvoudig een label kunt regelen tegen een relatief voordelige prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Mijn woning verbeteren

Heeft je woning een slecht label, en wil jij graag verduurzamen en daarmee de energieprestatie verbeteren? Door te kiezen voor energiebesparende maatregelen kan je vrijwel elke woning verbeteren tot een woning met label B. Start altijd met de juiste isolatie. Op die manier geef je jouw woning een warme jas en zorg je dat het in de winter lekker warm blijft, en in de zomer heerlijk koel. In het vervolgtraject ga je aan de slag met zelf energie opwekken met een warmtepomp of zonnepanelen. Je kunt hier ook meer vinden over Erkend deskundige.

Belangrijk: Via het platform Verbeteruwhuis.nl check je – nadat je wat vragen hebt beantwoord – verbeteropties voor een beter energielabel. Bekijk direct hoe jij je huis kunt verbeteren.

Het gemak van een zuinig energielabel woning Roggel

 • Een zuinig huis en maandelijks lagere energiekosten.
 • Een prettig klimaat in huis: een lekker warm huis zonder tocht en kou.
 • Een woning met label A of B draagt bij aan een beter milieu.
 • Tot wel 20% hogere woningwaarde.
 • Rentekorting (duurzaamheidskorting) bij de bank.
 • Er gelden royale subsidies wanneer je investeert in een groener label.
 • De energiecoach in Roggel kan je daar ook alles over vertellen.
EnergielabelBouwjaarOptimalisaties
Label A2011 – 2024Met warmtepomp en zonnepanelen een energieneutrale woning.
Label B2001 – 2004Zelf stroom opwekken met zonnepanelen + warmtepomp.
Label C1987 – 2000Zonnepanelen, triple glas, HR107 combiketel.
Label D1972 – 1984Isolatie van cv-leidingen in onverwarmde ruimtes.
Label E1967 – 1974Isoleren van vloer, (spouw)muur en dak.
Label F1951 – 1968Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie.
Label Gt/m 1942Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie.

Eenvoudig het goedkoopste energielabel regelen?

Vind de goedkoopste aanbieder en regel direct de aanvraag van jouw woninglabel

Woning isoleren

Isolatie is met afstand de belangrijkste factor voor een energiezuinige woning. Door goede isolatie van muren, bodem en/of dak verhinder je dat warme lucht verloren gaat. Met isolatie worden de stookkosten een stuk gunstiger en realiseer je een lekker warm huis. Waar je het beste kunt beginnen is vooral afhankelijk van de huidige staat van de woning. Het jaar waarin het huis is gebouwd geeft een aardige indicatie. Vraag ook wat de vorige eigenaar heeft gedaan. Een bouwtechnische keuring of speciale warmtescan laat zien of en waar een woning warmte verliest. Onderstaand check je de gemiddelde besparingen voor een gemiddelde eengezinswoning met een hoogrendementsketel.

Isolatie keuzeOnkostenGasbesparing p/jaarBesparing (€/jaar)
Dakisolatie€3300 – €5600980 m3€657
Vloerisolatie€1700 – €3200275 m3€184
Spouwmuurisolatie€1400 – €2200775 m3€519
HR++ glas€1900 – €2650445 m3€298,15
Kosten en baten bij het isoleren van een doorsnee- eengezinswoning.

Ventileren

In de situatie waarbij het huis al reeds correct geïsoleerd is, moet je erop letten dat er voldoende frisse lucht in de woning komt. Ventilatie is essentieel voor een aangenaam leefklimaat. Slim en zuinig ventileren houdt in een gezond binnenklimaat waarbij de warmte uit de vervuilde, afgezogen lucht, wordt teruggewonnen.

 • Zelfregelende roosters: gemakkelijk in elke kamer frisse lucht.
 • Lokale ventilatie-unit: optimale efficiënte ventilatie van een enkele ruimte.
 • Balansventilatie met warmte-terugwin-unit: d.m.v. de mechanische ventilatie worden alle ruimtes even goed geventileerd.
 • Ventilatiewarmtepomp met HR:ketel: maakt gebruik van de warme ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming.

CV-ketel vervangen voor duurzaam alternatief

De verwarming in een huis is een kostbare aangelegenheid. In de meeste huizen vinden we nog een gasgestookte ketel. Je kunt kiezen voor een meer innovatieve verwarmingsbron om je woning warm te stoken zonder gas. In onderstaande lijst vind je de belangrijkste voorbeelden.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: Compact, stil, veilig en zuinig.
 • Een hybride warmtepomp: duurzaam je woning verwarmen met minder gas.
 • Een all-electric warmtepomp: met name interessant bij woningen die erg goed geïsoleerd zijn.
 • Zonneboiler: de zonnecollectoren zetten energie om in warmte.
 • Infraroodpanelen: lokaal verwarmen met een gunstig energieverbruik.

Zonnepanelen aanschaffen

Wanneer je jouw woning hebt geïsoleerd en voorzien hebt van een nieuwe HR-ketel of warmtepomp kan je de totale stroombehoefte berekenen. Deze energie kan je zelf genereren door zonnepanelen te laten installeren. Ze hebben een levensduur van 25 jaar of langer en je hebt ze vaak binnen 7 jaar terugverdiend.

 • Zonnepanelen zetten zonlicht om in zonne-energie.
 • Een pv-systeem van 10 zonnepanelen is beschikbaar vanaf €5200 en verdien je terug in 7 jaar.
 • De stroom die over is en je niet verbruikt lever je automatisch terug, dit heet ook wel salderen. Daarvoor ontvang je dezelfde prijs als waartegen je de energie afneemt.

energielabel-roggel-6089

Energielabel voor je bedrijfspand regelen

Een actueel en definitief energielabel voor het kantoor is noodzakelijk in situaties van verkoop en verhuur van bedrijfspanden van 50m2 of groter. Deze regelgeving is opgesteld voor utiliteitsgebouwen als een kantoor, scholen, pensions, en publieke panden zoals stadions. Gaat het om een pand groter dan 100m2, en is 50% of meer van deze ruimte geschikt als kantoorruimtes? In dat geval moet het gebouw met ingang van 2023 de beschikking hebben over energielabel C of hoger. Bovendien moeten organisaties die hun vestiging in een publiek toegankelijke ruimte hebben vanaf 250 m2 het energielabel actief en transparant delen, bijvoorbeeld bij de receptie of ingang. Lees ook meer over Energielabel voor huizen.

 • Bij de notariële overdracht van zakelijke gebouwen is een energielabel noodzakelijk.
 • Deze wetgeving is van toepassing voor bedrijfspanden en publiek toegankelijke ruimtes van 50 m2 en groter.
 • Voor panden met een industriefunctie geldt de verplichting niet.
 • Bedrijfsgebouwen die groter zijn dan 100 m2 (met minimaal 50% als kantoorfunctie) moeten wettelijk gezien vanaf 2023 ingeschreven staan met een milieulabel C.
 • In openbare (bedrijfs)ruimtes van 250m2 of groter moet het label zichtbaar zijn opgehangen voor bezoekers.

FAQ – Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat doet een energielabel?
Het energielabel geeft een beeld van de energieprestatie van een woning. Hoe minder je hoeft te stoken, hoe groener het label. De energie-index loopt van energielabel A/B (heel zuinig) en loopt op tot G (hoog energieverbruik).

Heeft elke woning een energielabel verplichting?
Ja, op het moment je een woning verkoopt of verhuurt moet je aan kunnen tonen wat de erkende deskundige van de woning vond. De verkoop/verhuur advertenties (makelaar) moeten dit ook bevatten. Is er geen label bekend, dan kan jij mogelijk een boete van €170 verwachten.

Hoe werkt het aanvragen van het label?
Voor een erkend label moet je een bekwame energiedeskundige in Roggel thuis laten komen. Op de website Qbis.nl kom je gemakkelijk in contact met lokale energiespecialisten. Een adviseur komt bij je thuis en zal het huis volledig inspecteren. Deze persoon berekent de energieprestaties en legt deze vast in de EP-online database. De dossierstukken krijg je per mail en via Mijn Overheid kan jij het later ook weer opvragen (gemeente Leudal).

Welke factoren bepalen mijn energielabel?
Een vakman kijkt naar het bouwjaar van het huis, het soort woning, m2 woonruimte en andere eigenschappen als soort glas, mate van isolatie, de manier waarop het huis verwarmd en geventileerd wordt en de investeringen in warmte en energieopwekking (WTW, zonnepanelen etc). Met deze details wordt gecalculeerd hoeveel energie er wordt gebruikt voor het leveren van warm water en de verwarming van woonunit en hoeveel stroom er zelf wordt opgewekt uit duurzame bronnen. Tenslotte wordt het vastgestelde labelletter in de database ingeschreven.

Hoe duur is een energielabel?
De onkosten van het energielabel liggen tussen de €115,00 – €360,00. De verwachte prijs hangt af van het type woning, de benodigde tijd die de energieadviseur nodig heeft en de documentatie die je paraat hebt (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Roggel is het voordeligst te realiseren door verscheidene energie-inspecteurs te benaderen die hun werkgebied hebben liggen binnen de provincie Limburg.

Hoe werkt het opvragen van mijn huidige energielabel?
Om dit in te zien bezoek je www.energielabel.nl. Geef aan om wat voor type woning het gaat en voer de postcode (6089) en het huisnummer in de betreffende velden in. Het systeem laat direct het huidige label zien. Let op: is het een voorlopig energielabel? Dit is slechts een inschatting en geen formeel document en wordt dus ook niet geaccepteerd bij een verkoop of verhuur. Je moet het voorlopige label veranderen in een definitieve status. Krijgt direct inzicht: energielabel huis Roggel opvragen.

Plaats een reactie