Energielabel Nunhem

Direct energielabel aanvragen

Snel een voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in Nunhem? Vanaf 2015 heeft elk huis in Nederland een (voorlopig) energielabel. Dit document laat zien hoe zuinig jouw woning is en toont belangrijke opties om het energieverbruik terug te dringen. Ben je van plan jouw woning te verkopen of verhuren? In dat geval is een definitief energielabel in Nunhem verplicht. Op deze website ontdek je praktische informatie over het checken en aanvragen van het label. Ook kan je hier energieadviseurs vergelijken en bekijk je handige tips & tricks bij het verduurzamen van jouw woning.

 • De energielabels bieden inzicht in de energieprestatie van een gebouw.
 • Het is een verplichting bij een woningverkoop, verhuurcontract of een nieuwbouwproject.
 • We delen het op in 7 labels: Energielabel A of B (maximaal zuinig) t/m F of G (vervuilend).
 • De afgelopen jaren kon men zelf online een VEL (vereenvoudigd label) bestellen. Helaas werkt dit nu iets anders.
 • Je moet nu eerst contact opnemen met een energieadviseur in Nunhem die de kenmerken van de woning bekijkt en op basis daarvan het label vaststelt.
 • Het label – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost tegenwoordig tussen de €130,00 en €410,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Nunhem

Het energielabel geeft inzicht in de hoeveelheid energie die een woning gebruikt. Alle huizen in Nederland ontvingen in 2015 een voorlopig energielabel. Wanneer je overgaat tot verkoop of verhuur van je woning, dan moet je een definitief energielabel kunnen overhandigen. In 2021 is er een nieuw systeem waarmee wordt gewerkt (NTA8800). Daarom moet je een officiële energieadviseur langs laten komen. Deze energie-expert zal thuis langskomen en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. Het nadeel voor de consument is dat het veel duurder is. Hierna bekijk je hoe je zo’n voordelig energielabel in Nunhem moet aanvragen.

Stappenplan: energielabel aanvragen

 1. Zoek naar een energiedeskundige

  Op de website www.centraalregistertechniek.nl doorzoek je alle bevoegde energieadviseurs die het energielabel mogen bepalen. Het beste kun je een postcode gebruiken (6083) om een erkend deskundige in Nunhem te vergelijken.

 2. Voorbereiding op afspraak

  Informeer bij een specialist en overleg een moment dat hij of zij kan langskomen. Zorg dat je alle actuele details van jouw huis paraat hebt. Met name bouwtekeningen, EPC berekeningen en andere technische informatie.

 3. Bezoek van de deskundige

  Deze erkend energiedeskundige komt fysiek bij je thuis en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. Je kunt bij deze rondgang aanwezig zijn.

 4. Label registratie

  De EP-adviseur in Nunhem beslist uiteindelijk wat het label moet worden en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database.

 5. Database met labels bekijken

  Nadat de adviseur bij je thuis is geweest sturen ze een PDF op van het informatielabel met daarbij de specificaties en concrete energiebesparende maatregelen. Het document heeft een geldigheidsduur van 10 jaar en kan je overhandigen verkoop- of verhuur van de woning. Je kunt het ook bekijken in MijnOverheid.

Wil jij een particulier energielabel aanvragen?

Vind de beste energieadviseurs en profiteer van aantrekkelijke tarieven

Kosten definitief energielabel vergelijken

De tarieven van een definitief energielabel komen uit tussen de €135,00 en €350,00. In de tabel die je hieronder ziet vind je de huidige kosten van een energielabel deskundige Nunhem. Direct een offerte? Klik hier om direct de (lokale) aanbieders te bekijken. Check ook adviseurs in Buggenum, Haelen, Sint Odiliënberg, Herkenbosch en Melick. De definitieve kosten worden gecalculeerd a.d.h.v. meerdere aspecten.

 1. Categorie huis (twee-onder-een kap, hoekwoning, tussenwoning, appartement, vrijstaand).
 2. De tijd (in uren) die de bouwinspecteur bezig is.
 3. Vooraf verkregen inzicht in het huis (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie).
 4. De energiecoach waar je mee in zee gaat.
HuisWoonruimte (m2)Kosten
Appartement70 m2€ 166,00
Rijtjeswoning130 m2€ 202,00
Geschakeld huis165 m2€ 295,00
Losse woning195 m2€ 359,00
Prijzen woninglabel Nunhem.

Deskundige energieadviseurs in Nunhem vergelijken

Eenvoudig en snel een definitief energielabel aanvragen? Dan moet je zoeken naar een erkend deskundige energielabel Nunhem. De website om een adviseur te vinden is www.centraalregistertechniek.nl. Daar tref je het QBISnl register. Hier vergelijk je deskundige deskundigen (BRL9500). Om gebruik te maken van een aanbieding tref je in de tabel hieronder een overzicht met erkende specialisten waar je op een gebruiksvriendelijke manier een label kunt regelen zonder al te veel kosten.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Mijn woning verbeteren

Woon jij in een milieu-onvriendelijk huis, en wil je de energieprestatie graag verbeteren? Met het doorvoeren van slimme energiebesparende maatregelen kan je vrijwel elke woning verduurzamen tot een “groen” label (A, B of C). Het isoleren van een woning nemen we als uitgangspunt. Daarmee realiseer je een setting waarbij het in de winter lekker warm blijft, en in de zomer heerlijk koel. Bij de fase daaropvolgend ga je juist verder in op eigen energieopwekking. Je kunt hier ook aanvullende informatie vinden over Online energielabel aanvragen.

Tip: Op de website https://www.verbeteruwhuis.nl zie je – na het doorgeven van de gegevens van jouw woning – verbeteropties voor een beter energielabel. Achterhaal de mogelijke besparingen.

De belangrijkste voordelen van een zuinig energielabel woning Nunhem

 • Een energiezuinige woning en besparen op de maandelijkse energielasten.
 • Een prettig binnenklimaat: geen tocht en kou bij de ramen.
 • Een B- of A woning stoot minder CO-2 uit.
 • De woningwaarde stijgt bij A of B label.
 • In sommige gevallen biedt de bank een rentekorting.
 • De overheid verstrekt allerlei subsidies om een gebouw duurzaam te maken.
 • De energiecoach in Nunhem kan je daar ook alles over vertellen.
EnergielabelBouwjaarAanpassingen
Label A2011 – 2024Een 100% energieneutrale woning zonder gas.
Label B1997 – 2008Naar label A met warmtepomp en zonnepanelen.
Label C1983 – 1999Focus op muurisolatie en verbeteringen aan het dak.
Label D1975 – 1981Kijk of je de thermische schil van het huis kunt verbeteren.
Label E1966 – 1978Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie en zonnepanelen.
Label F1948 – 1969Vloer-, dak- en spouwmuurisolatie.
Label Gt/m 1926Isoleren van de gehele woning.

Het goedkoopste energielabel voor jouw woning?

Vergelijk alle adviseurs en regel het binnen een paar dagen

Woning isoleren

Isolatie is altijd de basis van een label A of B woning. Door goede isolatie van muren, bodem en/of dak voorkom je dat gewonnen warmte naar buiten ontsnapt. Op die manier gaan de stookkosten direct omlaag en dat leidt tot meer woonplezier. Waar je moet starten hangt af van de huidige staat van de woning. Het bouwjaar van het huis kan deels bepalen wat deze staat is. Vraag ook de vorige bewoners en/of buren. Een bouwtechnische keuring of warmtescan toont plaatsen waar isolatie ontbreekt. In de tabel hieronder vind je de te verwachten besparing voor een gemiddelde eengezinswoning met een hr ketel.

Isolatie keuzePrijzenGasbesparing p/jaarKostenbesparing
Dakisolatie€3100 – €5900965 m3€618
Vloerisolatie€2000 – €3700260 m3€166
Spouwmuurisolatie€1150 – €2050760 m3€486
HR++ glas€1900 – €3000430 m3€275,2
Kosten en baten bij isolatie van kleine woning (60 m2 vloeroppervlakte).

Ventileren

Op het moment dat het huis al reeds correct geïsoleerd is, is het aan te raden dat er voldoende frisse lucht in de woning komt. Ventilatie is van wezenlijk belang voor een comfortabel klimaat in huis. Zuinig en slim ventileren betekent een prettige leefomgeving zonder veel energieverlies.

 • Winddrukgeregelde roosters: meer of minder lucht in de woning door middel van roosters.
 • Losse ventilatieunit: voor de ventilatie van aparte ruimtes.
 • Balansventilatie met warmteterugwinning: systeem dat evenveel lucht aan- als afvoert.
 • Ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: profiteert van warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen.

Alternatieven van de CV-ketel

Een huis verwarmen kost in de meeste huizen veel gas. Dit gaat vaak nog met een gasgestookte HR-ketel. Je kunt kiezen voor een duurzame oplossing om je woning warm te stoken zonder gas. Hieronder kun je verschillende voorbeelden vinden.

 • Moderne HR-combiketel: Goedkoper en sneller je huis stoken.
 • Een hybride warmtepomp: eenvoudig te installeren systeem in hybride setting met de CV.
 • Een all-electric warmtepomp: een woning verwarmen met energie uit lucht, bodem of grondwater.
 • Zonneboiler: zet zonlicht om in warmte voor warm tapwater.
 • Infraroodpanelen: ideaal als extra bijverwarming in een schuur of studeerkamer.

Zonnepanelen op je dak

Zodra je de verbeteropties voor jouw woning hebt geïmplementeerd kan je een inschatting maken van de benodigde hoeveelheid stroom. De benodigde stroom kan je op een duurzame manier genereren met zonnepanelen op het dak. Zonnepanelen gaan met gemak 25 jaar mee en je hebt ze vaak binnen 7 jaar terugverdiend.

 • Zonnepanelen zetten zonne-energie om in elektriciteit.
 • Een set met 10 zonnepanelen kost gemiddeld €4400 en heb je terugverdiend binnen 6 jaar.
 • Stroom die je niet verbruikt gaat terug naar het net (salderen). Over dit stukje stroom krijg je hetzelfde tarief als waarvoor je normaal de stroom inkoopt.

energielabel-nunhem-6083

Energielabel voor bedrijfspanden

Een geldig energielabel voor je bedrijf is nodig bij oplevering, maar ook bij verhuur/verkoop van zakelijke panden (mits groter dan 50m2). De noodzaak richt zich op alle soorten utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, onderwijsgebouwen, retailpanden, en openbare gebouwen zoals gemeentehuizen. Is het gebouw groter dan 100m2, en wordt dit voor ten minste 50% ingezet als kantoorruimtes? In dit scenario moet het gebouw begin 2023 minimaal energielabel C hebben. Tevens moeten (overheids)organisaties die hun vestiging in een publiek toegankelijke ruimte hebben van minimaal 250 m2 dit energielabel zichtbaar tonen, bijvoorbeeld bij de receptie of ingang. Bekijk ook informatie over Energielabel aanpassen.

 • Bij verkoop, verhuur of oplevering van een bedrijfsruimte is een energielabel noodzakelijk.
 • Deze regels worden toegepast bij bedrijfspanden, winkels, kantoren en horeca gebouwen.
 • Voor industriële bedrijfsruimten is dit niet van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen met vloeroppervlaktes van 100 m2 of meer (en waar minimaal 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten vanaf 2023 minimaal de beschikking hebben over milieulabel C.
 • In openbare gebouwen met een oppervlakte van meer dan 250 m² moet het label goed zichtbaar zijn voor bezoekers.

Veelgestelde vragen woninglabel

Wat betekent een energielabel?
Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.de energiezuinigheid van een woning. Hoe energiezuiniger, hoe aantrekkelijker het woninglabel wordt. De energie-index kent 7 stappen: van energielabel A & B (maximaal zuinig) tot en met de slechtste label F/G (relatief hoog gebruik).

Moet mijn huis verplicht een energielabel?
Ja, in de situatie waarin je het huis in de verkoop of verhuur gaat zetten moet je aan kunnen tonen wat de huidige energie staat van de woning is. Het dient ook in de advertentie/website van de makelaar getoond te worden. Doe je dit niet, dan kun je een boete van €170 krijgen.

Hoe vraag je een label aan?
Hiervoor moet je een deskundige energiedeskundige in Nunhem laten langskomen. Op de website QBIS.nl vind je de beschikbare energiespecialisten. Deze vakman komt bij je thuis en analyseert de actuele situatie op energiegebied. Deze specialist berekent het label en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform. Je krijgt een email met alle documenten en eventueel kun je het ook online (Mijn Overheid) inzien (gemeente Leudal).

Hoe komt mijn energielabel tot stand?
De inspecteur inspecteert het bouwjaar van het gebouw, het type gebouw, m2 woonruimte en belangrijke aspecten zoals wat voor glas er in de ramen zit, het soort isolatie, de centrale verwarming en ventilatie voorzieningen en of het huis een warmtepomp of zonnepanelen heeft. Aan de hand van deze inspectie kan uitgerekend worden wat de totale energiebehoefte is voor de centrale verwarming van het huis en in welke mate de woning dit zelf uit hernieuwbare bronnen haalt. Tenslotte wordt het vastgestelde labelletter in de database ingeschreven.

Hoeveel geld ben ik kwijt aan een energielabel?
De kosten van een energielabel variëren tussen de €120,00 – €375,00. De uiteindelijke prijs hangt af van type woning, hoeveel uur de expert er mee bezig is en de beschikbare documentatie (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Nunhem kan je doen door enkele adviseurs te benaderen die opereren binnen de provincie Limburg.

Hoe werkt het opvragen van mijn huidige energielabel?
Om dit in te zien ga je naar de overheidswebsite energielabel.nl. Kies het type woning en vul de postcode (6083) en het huisnummer in de betreffende velden in. Je krijgt nu het label van jouw woning te zien. Waarschuwing: laat het systeem een voorlopig energielabel zien? Dit is geen geldig document en kan je niet gebruiken als je jouw woning gaat verkopen. Je moet het dus eerst laten omvormen naar een definitief label. Vind gelijk alle benodigde info: energielabel huis Nunhem opvragen.

Plaats een reactie