Energielabel Heibloem

Direct energielabel aanvragen

Eenvoudig en betaalbaar een energielabel aanvragen voor jouw woning in Heibloem? Vanaf 2015 heeft ieder huis een energielabel toegewezen gekregen. Het document toont hoeveel energie jouw woning verbruikt en biedt belangrijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen. Ga je je huis verkopen? Dan is een definitief energielabel in Heibloem verplicht. Op ons energielabel-platform vind je aanvullende info over hoe je het keurmerk aanvraagt. Bovendien kan je hier energieadviseurs vergelijken en bekijk je tips om jouw woning te verduurzamen.

 • Het energielabel geeft een beeld van de energieprestatie van een woning.
 • Het is verplicht bij een transactiemoment (verkoop, verhuur en oplevering).
 • We delen het op in 7 klassen: Energielabel A & B (erg zuinig) t/m F & G (minder energiezuinig).
 • Tot 2020 kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Dit beleid is in 2021 gewijzigd.
 • Als woningeigenaar regel je eerst een afspraak met de energieadviseur in Heibloem die jouw woning opneemt en een label opmaakt.
 • Het document – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost tussen de €155,00 & €410,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Heibloem

Het energielabel geeft inzicht in de energieprestatie van een woning. Alle woningen in Nederland namen in 2015 een eerste voorlopige energielabel in ontvangst. Indien jij jouw huis wilt verkopen of verhuren, is een definitief energielabel noodzakelijk. Sedert 2021 werkt men met een nieuwe bepalingsmethode waarop dit wordt vastgesteld (NTA8800). Je moet om die reden een gecertificeerde energieadviseur laten komen. Deze specialist zal thuis langskomen en neemt de woning op. De prijzen zijn om die reden ook flink hoger geworden. Onderstaand leggen wij uit hoe je zo’n voordelig energielabel in Heibloem regelt.

In vijf stappen het energielabel aanvragen

 1. Bekijk alle energiedeskundigen

  Op de website www.centraalregistertechniek.nl vind je alle bekwame energieadviseurs die een energielabel mogen vastleggen. Voor relevante lokale resultaten gebruik je jouw postcode (6089) om een erkend deskundige in Heibloem te traceren.

 2. Voorbereiding op afspraak

  Ga vervolgens verder naar een specialist en maak een afspraak. Het is belangrijk dat je alle actuele details van de woning paraat hebt. Voorbeelden zijn bouwtekeningen en facturen van renovaties of eerdere EPC-berekeningen.

 3. Het onderzoek

  Deze erkend energiedeskundige komt langs op het afgesproken moment om de inspectie van de woning te doen. Hieraan is hij ongeveer 1,5 tot 2,5 uur kwijt.

 4. Label registratie

  De EP-adviseur in Heibloem stelt het label vast en voert de registratie door in de het EP-Online systeem.

 5. Het label via internet bekijken

  Nadat de calculatie is afgerond krijg jij per mail een PDF van het vastgestelde label inclusief alle kenmerken en suggesties om de woning te verduurzamen. Het document heeft een geldigheidsduur van 10 jaar en dien je over te dragen verkoop- of verhuur van de woning. Het is ook in te zien (en te downloaden) via MijnOverheid.

Snel en eenvoudig een particulier energielabel regelen?

Check alle energieadviseurs en vind de laagste prijs

Prijzen van een definitief energielabel

De doorsnee tarieven voor een definitief energielabel komen uit tussen de €125,00 & €415,00. In het onderstaand overzicht vind je de gemiddelde tarieven van een energielabel deskundige Heibloem. Direct een aanvraag doen? Klik hier om de verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. Bekijk ook adviseurs in Roggel, Neer, Horn, Nunhem en Buggenum. De offerte kosten hangen af van verschillende factoren.

 1. Het type woning (tussenwoning, vrijstaand, twee-onder-een kap, hoekwoning, appartement).
 2. De tijd die de bouwinspecteur kwijt is.
 3. De informatie die voorhanden is (tekeningen of het bestek).
 4. De vestigingslocatie van de energiecoach.
HuisAantal m2Kostprijs
Appartementje55 m2€ 160,00
Tussenwoning130 m2€ 215,00
Geschakeld huis145 m2€ 279,00
Villa180 m2€ 355,00
Actuele kosten woninglabel Heibloem.

Energieadviseurs in Heibloem vergelijken

Vandaag nog zo’n definitief energielabel aanvragen? Daarvoor contacteer je een erkend deskundige energielabel Heibloem. De juiste plek om ervaren energiedeskundigen te vergelijken is https://www.centraalregistertechniek.nl. Hier vind je in een link naar het QBISnl register. In deze database tref je deskundige adviseurs (BRL9500). Om gebruik te maken van een aanbieding check je in het overzicht hierna meerdere erkende bureaus waar je simpel en snel een afspraak kunt maken en waarbij u direct op de kosten let.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

In 4 stappen een duurzame woning

Heeft jouw huis een hoog energieverbruik, en wordt het tijd om duurzamer te leven en de energieprestatie te verbeteren? Met het toepassen van energiebesparende maatregelen kan men praktisch elk huis vergroenen tot een “groen” label (A, B of C). Het isoleren van een woning nemen we als uitgangspunt. Op die manier is het zeker dat de warmte ook echt in de woning blijft. Op het moment dat de isolatie goed is ga je juist verder in op het opwekken van eigen energie. Op deze website lees je ook meer over Energielabel lening.

Advies: Via het overheidsinitiatief Verbeteruwhuis.nl ontdek je – na het beantwoorden van wat vragen – verbeteropties voor een groen energielabel. Achterhaal de mogelijke besparingen.

Voordelen van een zuinig energielabel woning Heibloem

 • Een zuinige woning en een structureel lage energierekening.
 • Een gezond binnenklimaat: geen koude tocht in de buurt van de ramen.
 • Een energielabel A of B woning stoot minder CO-2 uit.
 • De waarde van het huis neemt toe.
 • Steeds vaker recht op korting op de hypotheekrente.
 • Er gelden aantrekkelijke subsidies voor het verduurzamen van jouw woning.
 • De energiecoach in Heibloem kan hier ook in adviseren.
EnergielabelBouwjaarOptimalisaties
Label A2011 – 2024Investeer in nieuwe warmte-innovaties.
Label B2002 – 2009Zonnepanelen laten leggen of een warmtepomp-installatie.
Label C1983 – 1999HR-glas op woon- en slaapkamer.
Label D1974 – 1980Laat een scan uitvoeren om isolatieproblemen op te lossen.
Label E1966 – 1974Dak-, vloer- en muurisolatie, dubbel glas en zonnepanelen.
Label F1950 – 1966Vloer, dak en muren isoleren.
Label Gt/m 1929Isoleren van de (spouw) muren, dak en vloer.

Het goedkoopste energielabel voor jouw woning?

Vergelijk de experts en ontvang nog deze week jouw label

Woning isoleren

Isolatie is de belangrijkste voorwaarde voor een energiezuinige woning. Door goede isolatie van muren, bodem en/of dak vermijd je dat de gerealiseerde warmte de woning ontglipt. Met isolatie dalen de stookkosten in de winter en geniet je van een prettige leefomgeving. Welke onderdelen je als eerste moet isoleren is vooral afhankelijk van hoe en waar de woning op dit moment geïsoleerd is. Het bouwjaar van het huis zegt vaak al veel over de mate van isolatie. Vraag ook de vorige bewoners en/of buren. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek toont duidelijk aan waar er warmte de woning verlaat. In onderstaand schema bieden wij de doorsnee besparing voor een gemiddelde eengezinswoning met een hr ketel.

Isolatie keuzeInvesteringBesparing gas (jaar)Besparing (€/jaar)
Dakisolatie€3700 – €5100985 m3€670
Vloerisolatie€1300 – €4000280 m3€190
Spouwmuurisolatie€1000 – €2400780 m3€530
HR++ glas€1750 – €2950450 m3€306
De totale kosten en opbrengsten bij isolatie van gemiddelde eengezinswoning (60m2).

Ventileren

Als het huis al reeds correct geïsoleerd is, moet je er zorg voor dragen dat er gekeken wordt naar de opties voor frisse lucht. Ventilatie is belangrijk voor een comfortabel wooncomfort. Slim en zuinig ventileren houdt in een optimaal binnenklimaat, zonder heel erg veel warmteverlies.

 • Winddrukgeregelde roosters: roosters in de ramen of kozijnen reageren op de winddruk.
 • Lokale ventilatie-unit: afzonderlijke ruimte doelgericht ventileren.
 • Balansventilatie met warmte-terugwin-unit: volledig automatische aan- en afzuiging van de lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: wint warmte terug uit ventilatielucht om je huis te verwarmen.

CV-ketel vervangen

De verwarming in een huis is een kostbare aangelegenheid. De meeste woningen hebben nog een HR-ketel op gas. Je kunt kiezen voor een meer innovatieve verwarmingsbron om je woning warm te stoken zonder gas. In de lijst hieronder vind je de belangrijkste voorbeelden.

 • Moderne HR-combiketel: zeer zuinig en efficiënt.
 • Een hybride warmtepomp: een combinatie van je HR-ketel en een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: met dit systeem heb je helemaal geen gas meer nodig.
 • Zonneboiler: gesloten systeem waarbij zonnecollectoren het water verwarmen.
 • Infraroodpanelen: lokaal verwarmen met een gunstig energieverbruik.

Zonnepanelen aanschaffen

Zodra je jouw woning hebt geoptimaliseerd kan je een inschatting maken van de benodigde hoeveelheid stroom. De benodigde stroom kan je op een duurzame manier opwekken door zonnepanelen te laten installeren. Zonnepanelen gaan met gemak 25 jaar mee en ze verdienen zich razendsnel terug, vaak al binnen 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten dat om in energie.
 • Een systeem van 10 zonnepanelen kost om en nabij de €5000 en heb je terugverdiend binnen 8,5 jaar.
 • De stroom die over is en je niet verbruikt gaat naar het net (salderen). Hierover ontvang je hetzelfde tarief als je betaalt aan jouw leverancier.

energielabel-heibloem-6089

Aanvraag indienen energielabel voor bedrijfspand

Een geldig energielabel voor kantoren is verplicht bij verhuur, verkoop en oplevering van zakelijke panden (mits groter dan 50m2). Deze verplichting is van toepassing op alle utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, zwembaden, showrooms, en openbare panden zoals een ziekenhuis. Is het object meer dan 100m2 groot qua oppervlakte, en is 50% of meer van deze ruimte geschikt als kantoorruimte? In dit scenario moeten deze panden per 2023 minimaal een energielabel C hebben. Bovendien moeten o.a. musea, banken en ziekenhuizen die hun vestiging in een publiek toegankelijke ruimte hebben van meer dan 250 m2 het label duidelijk zichtbaar ophangen, zoals bij de ingang of welkomstruimtes. Je kunt hier ook meer lezen over A energielabel.

 • Bij verkoop, verhuur of oplevering van zakelijke panden ben je verplicht om een geldig energielabel te tonen.
 • Dit geldt voor vrijwel alle bedrijfspanden en ruimtes met een oppervlak van meer dan 50 m2.
 • Voor industriële bedrijfsruimten geldt er op dit moment geen verplichting.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 vierkante meter aan oppervlakte (minimaal 50% als kantoor) moeten wettelijk gezien vanaf 2023 ten minste milieulabel C hebben.
 • In openbare (bedrijfs)ruimtes van 250m2 of groter hoort het label zichtbaar te zijn voor bezoekers.

Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat houdt het energielabel in?
Het energielabel geeft een beeld van de energiezuinigheid van een woning. Hoe minder je hoeft te stoken, hoe positiever het woninglabel uitvalt. De energie-index loopt van energielabel A & B (erg milieuvriendelijk) en gaat door tot label G (niet duurzaam).

Is het aanvragen van een energielabel verplicht?
Ja, in de situatie waarin je het huis in de verkoop of verhuur gaat zetten moet je inzicht bieden in wat het definitieve energielabel is. Het dient ook in de advertentie/website van de makelaar getoond te worden. Doe je dit niet, dan zijn boetes van €170 op te leggen door de autoriteit.

Hoe kan ik een label voor mijn woning aanvragen?
Hiervoor moet je een gecertificeerde energiedeskundige in Heibloem langs laten komen. Middels de database van Qbis.nl kom je gemakkelijk in contact met lokale energiespecialisten. Een vakman bezoekt jou op locatie en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. Deze persoon beslist uiteindelijk wat het label moet worden en voert deze ook in de database EP-online in. Je ontvangt digitaal alle dossiers en via Mijn Overheid kan jij het later ook weer opvragen (gemeente Leudal).

Welke factoren bepalen mijn energielabel?
De adviseur kijkt naar de bouwperiode, het type huis, woonoppervlakte en belangrijke aspecten zoals kozijnen (hout/kunststof) + ramen, hoe de woning geïsoleerd is, de ventilatie en verwarming oplossingen in het gebouw en of er ook energie wordt gewonnen met een warmtepomp of zonnepanelen. Middels deze documentatie berekent hij of zij wat de benodigde energie capaciteit is voor het leveren van warm water en de verwarming van het object en welk deel uit hernieuwbare bronnen komt. Op basis hiervan wordt het labelletter geregistreerd.

Hoe duur is een energielabel?
De prijzen van je energielabel liggen tussen de €155,00 – €390,00. De verwachte prijs heeft te maken met het woonoppervlakte, hoeveel uur de expert er mee bezig is en de kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en andere technische informatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Heibloem doe je door lokale leveranciers te contacteren die actief zijn in de provincie Limburg.

Via welke website kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Om dit te bekijken kan je een kijkje nemen op de website www.energielabel.nl. Kies het type woning en vul de postcode (6089) en het huisnummer in de betreffende velden in. Het huidige label wordt nu meteen weergegeven. Opmerking: betreft het een voorlopig energielabel? Dit is geen geldig document en kan je dus niet gebruiken. Je zult het dus eerst moeten omzetten naar een definitief milieulabel. Zoek het snel uit: energielabel huis Heibloem opvragen.

Plaats een reactie