Energielabel Warder

Direct energielabel aanvragen

Wil je een energielabel aanvragen voor jouw woning in Warder? Sinds 1 januari 2015 is er een nieuw energielabel voor woningen gelanceerd. Dit informatielabel toont hoeveel energie jouw woning verbruikt en toont praktische verbetermogelijkheden om het energieverbruik terug te dringen. Ga je jouw woning verkopen of verhuren? Dan is een definitief energielabel in Warder verplicht. Op Energielabelprijzen.nl lees je alle benodigde informatie over het berekenen, opvragen en aanvragen van het certificaat. Daarnaast is er ook een overzicht met plaatselijke energieadviseurs en tref je hier concrete tips hoe jij jouw woning groener kunt maken.

 • De energielabels bieden inzicht in de energieprestatie van een gebouw.
 • Het is een verplichting bij verkoop, verhuur, maar ook bij oplevering van een nieuwe woning.
 • We delen het op in 7 labels: Energielabel A & B (zeer zuinig) t/m F & G (zeer hoog verbruik).
 • Tot voor kort kon men zelf online een VEL (vereenvoudigd label) bestellen. Helaas werkt dit nu iets anders.
 • Je dient nu eerst een afspraak te maken met een energieadviseur in Warder die jouw huis komt bekijken en het label vastlegt.
 • Het informatielabel – inclusief een rapport met adviespunten – heeft een prijs van tussen de €140,00 & €360,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Warder

Het energielabel vertelt iets over de mate waarin een huis energiezuinig is. Alle mensen met een woning namen in 2015 een eerste voorlopige energielabel in ontvangst. Als het huis opnieuw wordt verkocht of verhuurt, dan moet je een definitief energielabel kunnen overhandigen. Sedert 2021 is er een nieuwe richtlijn die we ook wel kennen als NTA8800. Je moet nu een bevoegde energieadviseur thuis uitnodigen. Deze energie-expert komt langs en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. De tarieven zijn echter een stuk ongunstiger. In het stappenplan hieronder vind je precies hoe je het voordelig energielabel in Warder moet aanvragen.

5-stappenplan energielabel aanvragen

 1. Zoek naar een energiedeskundige

  Door gebruik te maken van www.centraalregistertechniek.nl tref je alle deskundige energieadviseurs die een energielabel mogen vaststellen. Het beste kun je een postcode gebruiken (1473) om een erkend deskundige in Warder te vergelijken.

 2. Afspraak maken en voorbereiden

  Kies een van de aangesloten adviseurs en plan een afspraak in. Het is handig als je alle essentiële informatie van de woning kunt laten zien. Voorbeelden zijn bouwtekeningen, EPC-berekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie.

 3. De inspectie

  De erkend energiedeskundige komt fysiek bij je thuis en berekent de energieprestatie van de woning. Het bezoek duurt ongeveer 2 uur.

 4. Label registratie

  De EP-adviseur in Warder kiest het label en voert de registratie door in de het EP-Online systeem.

 5. Het label via internet bekijken

  Nadat de calculatie is afgerond krijg jij per mail een PDF van het keurmerk incl. de geconstateerde punten en verbeterpunten van de woning. Het document is na datum van afgifte 10 jaar geldig en moet je ook aanbieden wanneer je de woning gaat verhuren of verkopen. Het document wordt ook opgeslagen in je Mijn Overheid omgeving.

Een particulier energielabel nodig?

Vergelijk energieadviseurs en vind de laagste prijs

Kosten van een energielabel

De tarieven van een definitief energielabel schommelen tussen de €140,00 en €400,00. In de tabel die je hieronder ziet tref je de huidige kosten van een energielabel deskundige Warder. Wil je een concrete prijs? Klik hier om direct de (lokale) aanbieders te bekijken. Vergelijk ook adviseurs in Middelie, Kwadijk, Westbeemster, Noordbeemster en Middenbeemster. De uiteindelijke prijzen wordt bepaald door verscheidene zaken.

 1. Het soort woning (appartement, twee-onder-een kap, vrijstaand, villa, hoekwoning).
 2. Hoeveel tijd de bouwinspecteur nodig denkt te hebben.
 3. De hoeveelheid informatie die er is (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen).
 4. De energiecoach of adviseur die je kiest.
Categorie huisM2 woonoppervlakteTarieven
Appartement60 m2€ 162,00
Rijtjeswoning100 m2€ 225,00
Geschakelde woning155 m2€ 280,00
Losse woning200 m2€ 355,00
Kostenoverzicht woninglabel Warder.

Alle energieadviseurs in Warder vergelijken

Binnenkort je definitief energielabel aanvragen? Om dit te realiseren moet je een afspraak maken met een erkend deskundige energielabel Warder. Het platform om deze vakmannen te treffen is www.centraalregistertechniek.nl. Daar vind je het QBISnl register. Hier vergelijk je bevoegde adviseurs (BRL9500). Voor jouw gemak check je in het overzicht hierna meerdere erkende bureaus waar je zonder gedoe een milieulabel kunt regelen zonder al te veel kosten.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Duurzaam wonen in 4 heldere stappen

Heb jij een label E, F of G woning, en wil je de energieprestatie graag verbeteren? Met slimme energiebesparende maatregelen kan jij elk gebouw verduurzamen tot een woning met label B. Aan de basis staat altijd isoleren. Zo kan je garanderen dat de warmte niet zomaar de woning uit kan. Op het moment dat de isolatie goed is ga je juist verder in op de mogelijkheden voor energieopwekking. Je kunt hier ook meer vinden over Energielabel geldigheidsduur.

Advies: Op de informatieve website https://www.verbeteruwhuis.nl ontdek je – na het doorgeven van de gegevens van jouw woning – gerichte verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Bekijk direct wat de mogelijkheden zijn.

Bekijk de voordelen van een zuinig energielabel woning Warder

 • Een “groene” woning en flink besparen op de energiekosten.
 • Een aangename leefomgeving: geen last van koudeval en/of tocht.
 • Een energielabel A of B woning draagt bij aan een beter milieu.
 • Hogere waarde van jouw huis.
 • Rentekorting (duurzaamheidskorting) bij de bank.
 • De regering biedt verschillende subsidies voor het verbouwen van een huis.
 • De energiecoach in Warder kan je daar ook alles over vertellen.
EnergielabelBouwjaarVerbeteropties
Label A2012 – 2024Laat een 100% elektrische warmtepomp installeren (van gas los).
Label B1998 – 2005Zonnepanelen laten leggen of een warmtepomp-installatie.
Label C1986 – 2003HR 107 combiketel, zonnepanelen en HR++ glas.
Label D1975 – 1984Vervang het glas en probeer de leidingen te isoleren.
Label E1965 – 1979Enkel glas vervangen + isoleren en zonnepanelen.
Label F1946 – 1965Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie.
Label Gt/m 1932Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie.

Snel het goedkoopste energielabel regelen?

Vergelijk adviseurs en regel het nog deze week

Isoleren

Isolatie is met afstand de belangrijkste factor voor een duurzame woning. Door goede woningisolatie toe te passen vermijd je dat de warmte in de woning weer kan ontsnappen. Zo dalen de stookkosten in de winter en heb je een prettig wooncomfort. Waar je als eerste moet beginnen is afhankelijk van de actuele isolatie die is toegepast. Het jaar waarin de woning is neergezet zegt vaak al veel over de mate van isolatie. Bekijk ook bouwtekeningen en informeer bij de vorige bewoners. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek toont plaatsen waar isolatie ontbreekt. Hieronder spot je de gemiddelde besparingen in het geval van een eengezinswoning met een hr ketel.

Isolatie optiesPrijzenGasbesparingBesparing in €
Dakisolatie€3400 – €52001045 m3€721
Vloerisolatie€1800 – €3100285 m3€197
Spouwmuurisolatie€1400 – €2150945 m3€652
HR++ glas€1550 – €2850355 m3€244,95
Tarieven en besparingen bij het isoleren van een gemiddelde woning.

Ventileren

Wanneer een gebouw al volledig is geïsoleerd, is het aan te raden dat frisse lucht via meerdere kanten de woning in kan komen. Ventilatie is essentieel voor een comfortabel wooncomfort. Zuinig en slim ventileren wil zeggen een gezond leefklimaat zonder veel energieverlies.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: Bij veel wind wordt de luchttoevoer automatisch beperkt.
 • Lokale ventilatie-unit: optimale efficiënte ventilatie van een enkele ruimte.
 • Balansventilatie met warmte-terugwin-unit: warmt de koude lucht die binnenkomt op met de warmte van de afgevoerde lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp i.c.m. CV/HR ketel: maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht om je huis te verwarmen.

CV-ketel zonder gas?

Een huis verwarmen is een kostbare aangelegenheid. Doorgaans wordt hiervoor een HR-ketel op gas gebruikt. Je kunt kiezen voor een meer innovatieve verwarmingsbron die nauwelijks of helemaal geen gas gebruikt. In de lijst hieronder kun je verschillende voorbeelden vinden.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: een veel hoger rendement dan traditionele CV-ketels.
 • Een hybride warmtepomp: uitstekende tussenstap naar een vol-elektrisch huis.
 • Een all-electric warmtepomp: een volwaardige vervanger van de CV-ketel.
 • Zonneboiler: systeem met boiler en zonnecollectoren voor de CV en tapwater.
 • Infraroodpanelen: geeft direct warmte af voor een aantal m2.

Voordelen zonnepanelen

Op het moment dat je jouw woning hebt geïsoleerd en voorzien hebt van een nieuwe HR-ketel of warmtepomp weet je in grote lijnen hoeveel stroom er nodig is. Deze energie kan je helemaal zelf genereren door te investeren in zonnepanelen. Zonnepanelen gaan met gemak 25 jaar mee en je verdient ze al binnen 6 – 8 jaar helemaal terug.

 • Zonnepanelen wekken op basis van zonlicht elektriciteit op.
 • Een volledige set met 10 zonnepanelen kost gemiddeld €4900 en heb je terugverdiend binnen 7 jaar.
 • Stroom die je niet verbruikt kan je terugleveren aan de energieleverancier (salderen). Voor deze zonnestroom krijg je dezelfde prijs als waarvoor je normaal de stroom inkoopt.

energielabel-warder-1473

Energielabel bedrijfspanden en gebouwen

Het is verplicht voor een kantoorpand om een energielabel te hebben wanneer er een verkoop- of verhuurcontract wordt opgesteld van zakelijke panden (mits groter dan 50m2). De verordening is relevant voor alle utiliteitsgebouwen zoals kantoren, universiteitsgebouwen, winkelcentrums, en publiek toegankelijke panden zoals verzorgingshuizen. Is het object meer dan 100m2 groot qua oppervlakte, en wordt dit voor ten minste 50% ingezet als kantoorruimte? In dat kader is het plicht dat deze gebouwen in 2023 ten minste energielabel C hebben. Daarnaast moeten o.a. musea, banken en ziekenhuizen die actief zijn in openbare gebouwen vanaf 250 m2 dat energielabel in het zicht ophangen, bijvoorbeeld naast de receptie. Bekijk ook informatie over Energie-Index.

 • Bij verkoop, verhuur of oplevering van zakelijke panden is zo’n energielabel een vereiste.
 • Deze wetgeving is van toepassing voor bedrijfspanden, winkels, kantoren en horeca gebouwen.
 • Voor bedrijfshallen en opslagruimtes geldt er op dit moment geen verplichting.
 • Bedrijfsgebouwen groter dan 100m2 (waar meer dan de helft wordt gebruikt als kantoor) moeten binnenkort (2023) een milieulabel C of beter hebben.
 • In grote publieke gebouwen met een oppervlakte van meer dan 250 m² moet dit label duidelijk in het zicht worden opgehangen.

Meer informatie over het woninglabel in onze FAQ

Hoe werkt een energielabel?
Het energielabel geeft inzicht in het energiegebruik van een woning of gebouw. Hoe minder je hoeft te stoken, hoe beter het woninglabel van je huis is. De energie-index start bij energielabel A/B (groen label) en gaat door tot label G (rood, hoog verbruik).

Moet ik verplicht een energielabel hebben?
Ja, wanneer jij het huis gaat verkopen of verhuren dan moet je kunnen aantonen welk energielabel de woning heeft. Je moet het ook meenemen in de advertentie (makelaar). Is er geen geregistreerd label, dan is een boete van €170 niet uitgesloten.

Hoe moet ik een label aanvragen?
Voor een officieel label moet je een gecertificeerde energiedeskundige in Warder bij je thuis laten komen. Middels QBIS.nl vergelijk je eenvoudig meerdere energiespecialisten. De expert zal thuis langskomen en bekijk de gehele woning. Deze persoon stelt het label vast en legt deze vast in de EP-online database. Ze versturen dit documenten via de mail en in Mijn Overheid is het zelf te downloaden (gemeente Edam-Volendam).

Hoe komt mijn energielabel tot stand?
Een inspecteur onderzoekt het bouwjaar van het huis, het type woning, het aantal m2 woonoppervlakte en andere eigenschappen als kozijnen (hout/kunststof) + ramen, de isolatiewerkzaamheden, de manier waarop het huis verwarmd en geventileerd wordt en de aanwezige systemen voor energieopwekking (zonnecellen / warmtepomp). Op basis van deze gegevens kan worden berekend hoeveel energie er wordt gebruikt voor het verwarmen en koelen van jouw woning en voor welk % de woning zelfvoorzienend is. Uiteindelijk zal de definitieve labelletter verstrekt worden.

Hoe duur is een energielabel?
De onkosten van je energielabel schommelen tussen de €135,00 – €365,00. De definitieve prijs is afhankelijk van het type woning, het uurtarief en het aantal benodigde uren van de adviseur en de reeds aanwezige details van de woning (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Warder kan jij doorgaans het meest voordelig doen door veel adviseurs te vergelijken die werkzaam zijn in de provincie Noord-Holland.

Hoe kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Hiervoor kan je een kijkje nemen op de overheidswebsite energielabel.nl. Selecteer koop- of huurwoning en vul de postcode (1473) en het huisnummer in de zoekbalk in. Het systeem laat direct het huidige label zien. Goed om te weten: krijg je een voorlopig energielabel op je scherm? Dit is slechts een inschatting en geen formeel document en mag je dus niet bij een woning overdracht gebruiken. Je moet dit dus eerst aanpassen naar een definitief huislabel. Vind gelijk alle benodigde info: energielabel huis Warder opvragen.

Plaats een reactie