Energielabel Eckelrade

Direct energielabel aanvragen

Eenvoudig en betaalbaar een energielabel aanvragen voor jouw woning in Eckelrade? Vanaf 1 januari 2015 heeft iedere woning een energielabel toegewezen gekregen. Dit informatielabel laat zien hoe energiezuinig jouw huis is en toont praktische suggesties om het energieverbruik terug te dringen. Ben je van plan jouw woning te verkopen of verhuren? Dan is een definitief energielabel in Eckelrade verplicht. Op ons energielabel-platform lees je aanvullende informatie over hoe je het certificaat aanvraagt. Daarnaast is er ruimte om energieadviseurs te vergelijken en lees je handige tips & tricks bij het verduurzamen van jouw woning.

 • Met een energielabel wordt het duidelijk hoe energiezuinig een huis is.
 • Je moet het aantonen bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • We delen het op in 7 labels: Energielabel A & B (duurzaam) t/m F/G (heel onzuinig).
 • Tot eind 2020 was het mogelijk zelf een VEL (vereenvoudigd label) op te vragen. Helaas werkt dit nu iets anders.
 • Je moet nu eerst contact opnemen met een energieadviseur in Eckelrade die jouw huis komt bekijken en het label vaststelt.
 • Het label – inclusief een rapport met adviespunten – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €105,00 & €385,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Eckelrade

Het energielabel geeft inzicht in de hoeveelheid energie die nodig is om een woning te verwarmen. Alle woningen in Nederland hebben in 2015 een voorlopig energielabel gekregen. Op het moment dat je jouw huis wilt verhuren of verkopen, moet je het definitieve energielabel regelen. Vanaf 2021 is er een nieuwe methode dat wordt geclassificeerd als NTA8800. Daarom moet je een deskundige energieadviseur laten komen. Deze energie-specialist zal thuis langskomen en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. Het nadeel voor de consument is dat het veel duurder is. In het volgende overzicht lees je hoe je een voordelig energielabel in Eckelrade kunt aanvragen.

Stappenplan: energielabel aanvragen

 1. Informeer naar een energiedeskundige

  Middels de database van centraalregistertechniek.nl vergelijk je alle bekwame energieadviseurs die bevoegd zijn om een energielabel te registreren. Vul je postcode in (6252) om een erkend deskundige in Eckelrade op te sporen.

 2. Afspraak en voorbereiding

  Neem contact op met energie-expert en overleg een moment dat hij of zij kan langskomen. Bereid je goed voor: zorg dat je alle benodigde details van het huis kunt laten zien. Met name bouwtekeningen, EPC-berekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie.

 3. Inventarisatie

  Een erkend energiedeskundige komt langs op het afgesproken moment en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. Deze ronde duurt plusminus 2,5 uur.

 4. Het registreren van een label

  De EP-adviseur in Eckelrade berekent het label en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database.

 5. Online label inzien

  Nadat de calculatie is afgerond ontvangt men per email een PDF van het informatielabel met een toelichting en verbetermogelijkheden. Het document is na datum van afgifte 10 jaar geldig en moet je laten zien wanneer je de woning gaat verhuren of verkopen. Je kunt het ook bekijken in MijnOverheid.

Snel en eenvoudig een particulier energielabel regelen?

Doorzoek de energieadviseurs en vind de laagste prijs

Kosten definitief energielabel vergelijken

De kosten van een definitief energielabel komen uit tussen de €120,00 – €400,00. In de bijgaande tabel tref je de huidige kosten van een energielabel deskundige Eckelrade. Direct een offerte? Klik hier om de adviseurs met elkaar te vergelijken. Of bekijk adviseurs in Gronsveld, Eijsden, Geulle, Bunde en Moorveld. De totale kosten komen tot stand door een aantal factoren.

 1. De grootte van de woning (twee-onder-een kap, vrijstaand, villa, hoekwoning, appartement).
 2. Hoeveel tijd de bouwinspecteur nodig denkt te hebben.
 3. De beschikbare documentatie (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen).
 4. De gekozen energiecoach en het bijbehorende tarief.
WoningWoonruimte (m2)Kostprijs
Studio/Appartement70 m2€ 165,00
Rijtjeshuis110 m2€ 201,00
Geschakelde woning155 m2€ 286,00
Losse woning200 m2€ 375,00
Actuele kosten woninglabel Eckelrade.

Bekwame energieadviseurs in Eckelrade vergelijken

Binnenkort het definitieve energielabel aanvragen? Daarvoor moet je een afspraak maken met een erkend deskundige energielabel Eckelrade. De officiële website om deze vakmannen te treffen is www.centraalregistertechniek.nl. Daar tref je het QBISnl register. Daar doorzoek je gecertificeerde adviseurs (BRL9500). Om gebruik te maken van een aanbieding check je in het overzicht hierna verschillende (lokale) adviseurs waar je vrij eenvoudig een woninglabel kunt aanvragen zonder al te veel kosten.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Stappenplan om je woning te verduurzamen

Heb jij een label E, F of G woning, en wil je de energieprestatie graag verbeteren? Door gebruik te maken van energiebesparende maatregelen kan je feitelijk iedere woning verduurzamen tot een “groen” label (A, B of C). Aan de basis staat altijd isoleren. Zo zorg je dat de woning niet onnodig warmte laat ontsnappen. Pas daarna ga je juist verder in op het zelf energie opwekken. Je leest hier ook alle informatie over Energielabel recreatiewoning.

Noot: Op de informatieve website www.verbeteruwhuis.nl zie je – na het beantwoorden van wat vragen – concrete verbeteropties voor een beter energielabel. Check de potentiële besparing.

Bekijk de voordelen van een zuinig energielabel woning Eckelrade

 • Een “groene” woning en besparen op de maandelijkse energielasten.
 • Een gezond leefklimaat: minder tocht en kou rond het raam.
 • Een label B- of A woning beperkt de CO-2 uitstoot.
 • De woningwaarde stijgt bij A of B label.
 • Aantrekkelijke korting op de hypotheekrente mogelijk.
 • Er gelden forse subsidies op het moment dat je jouw huis verduurzaamt.
 • De energiecoach in Eckelrade kent precies de huidige wet- en regelgeving.
EnergielabelBouwjaarPunten van aandacht
Label A2009 – 2024Zelfvoorzienende woning met zonnepanelen en warmtepomp.
Label B2001 – 2004Naar label A met warmtepomp en zonnepanelen.
Label C1988 – 2001Triple glas op woon- en slaapkamer + zonnepanelen.
Label D1975 – 1983Kies voor een grondige isolatie van de vloeren.
Label E1970 – 1974Vloer-, dak- en spouwmuurisolatie incl. zonnepanelen.
Label F1949 – 1968Vloer-, dak- en spouwmuurisolatie.
Label Gt/m 1932Isoleren van de (spouw) muren, dak en vloer.

Het goedkoopste energielabel aanvragen?

Bekijk alle specialisten en vraag snel jouw energielabel aan

Woningisolatie

Isolatie is altijd de belangrijkste stap voor een warme en zuinige woning. Door goede isolatie van vloeren, muren en dak voorkom je dat de warmte zomaar verdwijnt. Op die manier ben je minder kwijt aan stookkosten en profiteer je van een comfortabel binnenklimaat. Waar je moet starten ligt aan de huidige isolatietoepassingen in huis. De leeftijd van de woning zegt vaak al veel over de mate van isolatie. Buren, en zeker ook vorige bewoners, weten vaak ook meer. Een bouwtechnische keuring of speciale warmtescan laat zien waar isolatie zinvol is. In de tabel hieronder bieden wij de potentiële besparing bij een normale eengezinswoning met een standaard hr combiketel.

Type isolatieKostenBesparing (gas)Besparing (€/jaar)
Dakisolatie€3500 – €58001185 m3€758
Vloerisolatie€1200 – €3100280 m3€179
Spouwmuurisolatie€1400 – €2050980 m3€627
HR++ glas€1750 – €2600435 m3€278,4
Tarieven en besparingen bij isolatie van gemiddelde eengezinswoning (60m2).

Ventileren

In de situatie waarbij de isolatie in huis voldoende is, moet je erop letten dat er voldoende frisse lucht in de woning komt. Ventilatie is noodzakelijk voor een comfortabel klimaat in huis. Zuinig en slim ventileren houdt in een gezond klimaat in huis waarbij de warmte uit de vervuilde, afgezogen lucht, wordt teruggewonnen.

 • Winddrukgeregelde roosters: Bij winddruk wordt de luchttoevoer automatisch beperkt.
 • Losse ventilatieunit: slimme keuze bij woningen met natuurlijke ventilatie.
 • Balansventilatie met WTW-unit: volledig automatische aan- en afzuiging van de lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: profiteert van warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen.

Woning gasloos verwarmen

Het aansturen van de radiatoren en/of vloerverwarming is voor veel mensen een kostenpost. Veel woning beschikken nog over een gasketel. Je kunt kiezen voor een meer innovatieve verwarmingsbron waarmee je geen of nauwelijks gas nodig hebt om een huis op te warmen. In onderstaande lijst vind je de belangrijkste voorbeelden.

 • Nieuwe HR107 ketel: Compact, stil, veilig en zuinig.
 • Een hybride warmtepomp: duurzaam je woning verwarmen met minder gas.
 • Een all-electric warmtepomp: geen ketel meer, uitsluitend een stand-alone pompsysteem.
 • Zonneboiler: de zonnecollectoren zetten energie om in warmte.
 • Infraroodpanelen: een comfortabele warmte zonder energieverlies.

Zonnepanelen installeren

Wanneer je de nodige isolatiewerkzaamheden hebt getroffen en een nieuwe ketel of warmtepomp hebt geplaatst weet je ongeveer hoeveel stroom je nodig hebt. Deze energie kan je zelf genereren met behulp van zonnepanelen op je dak. De huidige panelen gaan gemakkelijk 30 jaar of langer mee en je verdient ze al binnen 6 – 8 jaar helemaal terug.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten dat om in energie.
 • Een volledige set met 10 zonnepanelen kost gemiddeld €5000 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 7 jaar.
 • De ongebruikte stroom kan je automatisch aan het net terugleveren (salderen). Hierover krijg je dezelfde prijs als waarvoor je normaal de stroom inkoopt.

energielabel-eckelrade-6252

Energielabel aanvragen voor bedrijven

Elke kantoorpand moet een energielabel kunnen overleggen op het moment van overdracht (koop/huur) van een zakelijk pand (indien groter dan 50 m2). Deze regelgeving is in het leven geroepen voor utiliteitsgebouwen als kantoorgebouwen, onderwijsgebouwen, hotels, en openbare gebouwen zoals stadions. Heeft het pand meer dan 100 m2 gebruiksoppervlakte, en is 50% of meer van deze ruimte geschikt als kantoorgebouw? Op dat moment moet het gebouw met ingang van 2023 wettelijk gezien beschikken over energielabel C. Daarbij moeten bedrijven en organisaties in publieke gebouwen met een ruimte van minimaal 250 m2 het energielabel duidelijk zichtbaar ophangen, zoals bij de ingang of welkomstruimtes. Bekijk ook informatie over Energielabel geldigheid.

 • Bij verkoop, verhuur of oplevering van kantoorpanden moet je verplicht een energielabel hebben.
 • Deze wetgeving is van toepassing voor bedrijfspanden, overheidsgebouwen, winkels en horeca.
 • Voor opslagruimtes en loodsen is er een uitzondering gemaakt.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 vierkante meter aan oppervlakte (waar 50% of meer gebruikt wordt als kantoor) moeten met ingang van 2023 minimaal de beschikking hebben over milieulabel C.
 • In publieke panden vanaf 250 m2 moet het label bovendien zichtbaar zijn voor bezoekers.

FAQ – Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat is het energielabel voor woningen?
Het energielabels biedt inzicht in de energieprestatie van een woning. Hoe efficiënter de woning verwarmd wordt, des te hoger het woninglabel. De energie-index loopt van energielabel A of B (maximaal zuinig) en kan oplopen tot label G (zeer hoog verbruik).

Is het energielabel verplicht?
Ja, wanneer jij het huis verkoopt of verhuurt dan moet je kunnen aantonen welk energielabel de woning heeft. Deze details moet je ook tonen in de advertenties (makelaar). Heb je geen geldig label, dan zijn boetes van €170 op te leggen door de autoriteit.

Hoe kan ik een label voor mijn woning aanvragen?
Voor dit document moet je een deskundige energiedeskundige in Eckelrade laten komen. Door middel van QBIS.nl vind je de beschikbare energiespecialisten. Deze specialist moet fysiek bij je thuis komen en bekijk de gehele woning. Deze specialist stelt het label vast en legt deze vast in de EP-online database. Ze versturen dit documenten via de mail en daarnaast is het op te vragen via Mijn Overheid (gemeente Eijsden-Margraten).

Welke factoren bepalen mijn energielabel?
De adviseur controleert de leeftijd van de woning, het soort huis, oppervlakte en andere aspecten als ramen en kozijnen, de toegepaste isolatie, de aanwezige ventilatie opties en verwarmingssystemen en de aanwezige systemen voor energieopwekking (zonnecellen / warmtepomp). Met deze details berekent hij of zij hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor het leveren van warm water en de verwarming van jouw huis en welk deel uit hernieuwbare bronnen komt. Vervolgens wordt het labelletter geregistreerd.

Hoeveel geld ben ik kwijt aan een energielabel?
De kosten van je energielabel liggen tussen de €165,00 en €395,00. De definitieve prijs ligt aan de grootte van de woning, hoeveel tijd de adviseur nodig denkt te hebben en de beschikbare documentatie (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Eckelrade kun jij het beste doen door enkele energiedeskundigen te benaderen die werkzaam zijn in de provincie Limburg.

Mijn energielabel opvragen, hoe doe ik dat?
Om jouw huidige score te bekijken ga je naar energielabel.nl van de overheid. Kies het type woning en vul de postcode (6252) en huisnummer plus eventueel toevoeging in. Je krijgt nu gelijk het huidige label plus de vervaldatum te zien. Waarschuwing: is het een voorlopig energielabel? Dit is geen geldig document en wordt dus ook niet geaccepteerd bij een verkoop of verhuur. Je moet het dus eerst laten omvormen naar een definitieve status. Vind gelijk alle benodigde info: energielabel huis Eckelrade opvragen.

Plaats een reactie