Energielabel Geulle

Direct energielabel aanvragen

Zonder gedoe een energielabel aanvragen voor jouw woning in Geulle? Sinds een aantal jaren heeft elke woning een energielabel. Dit informatielabel toont hoe milieuvriendelijk een huis is en toont nuttige maatregelen om de energierekening verder terug te dringen. Ga je jouw woning verkopen of verhuren? In dat geval is een definitief energielabel in Geulle verplicht. Op dit informatieplatform bieden wij actuele informatie over het regelen en aanvragen van een certificaat. Verder kan je (regionale) energieadviseurs met elkaar vergelijken en hebben wij tips om jouw woning te verduurzamen.

 • Het energielabel helpt je om je huis zuiniger en comfortabeler te maken.
 • Het is een vereiste bij een woningverkoop, verhuurcontract of een nieuwbouwproject.
 • Er zijn 7 labels: Energielabel A & B (erg milieuvriendelijk) t/m F en G (niet milieuvriendelijk).
 • Tot eind 2020 was het mogelijk zelf een VEL (vereenvoudigd label) op te vragen. De overheid heeft dit in 2021 geactualiseerd.
 • De woningeigenaar maakt een afspraak met de energieadviseur in Geulle die jouw huis komt bekijken en het label vaststelt.
 • Het keurmerk – incl. verbetermogelijkheden – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €135,00 – €430,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Geulle

Het energielabel geeft duidelijkheid aangaande de hoeveelheid energie die een woning gebruikt. Alle woningen in Nederland kregen in 2015 automatisch een voorlopig energielabel. Zodra je overgaat tot verkoop of verhuur van je woning, moet je het definitieve energielabel regelen. In 2021 is er een nieuwe rekenmethode waarmee wordt gewerkt (NTA8800). Je moet nu een bekwame energieadviseur verzoeken langs te komen. Deze expert komt langs en inspecteert de gehele woning. De tarieven zijn echter een stuk ongunstiger. Hierna lees je hoe je een voordelig energielabel in Geulle moet aanvragen.

In 5 stappen een energielabel aanvragen

 1. Kom in contact met een energiedeskundige

  Via centraalregistertechniek.nl bekijk je de beschikbare gecertificeerde energieadviseurs die een energielabel mogen registreren. Zoek op adresgegevens (6243) om een erkend deskundige in Geulle te traceren.

 2. Voorbereiding

  Contacteer een energiedeskundige en overleg een moment dat hij of zij kan langskomen. Het is handig als je alle benodigde informatie van de woning hebt. Onder andere bouwtekeningen, EPC-berekeningen en bestekken.

 3. Bezoek op locatie

  De erkend energiedeskundige komt thuis langs om de inspectie van de woning te doen. Je kunt bij deze rondgang aanwezig zijn.

 4. Vastleggen van het label

  De EP-adviseur in Geulle komt met een eindoordeel en legt deze vast in de EP-online database.

 5. Inzicht in jouw label

  Na registratie krijg jij per mail een PDF van het informatielabel incl. de geconstateerde punten en opties om de woning zuiniger te maken. De geldigheidsduur van het label is 10 jaar en moet je ook aanbieden in de situaties waarbij je gaat verhuren of verkopen. Het document wordt ook opgeslagen in je Mijn Overheid omgeving.

Een particulier energielabel nodig?

Check alle energieadviseurs en vind de laagste prijs

Kosten van een energielabel

De onkosten voor een definitief energielabel liggen tussen de €190,00 en €440,00. In de tabel hieronder vind je de gemiddelde tarieven van een energielabel deskundige Geulle. Direct een aanvraag doen? Klik hier om de adviseurs met elkaar te vergelijken. Vergelijk ook adviseurs in Bunde, Moorveld, Ulestraten, Maastricht Airport en Spaubeek. De uiteindelijke kosten worden berekend middels de volgende aspecten.

 1. Type en leeftijd huis (vrijstaand, appartement, twee-onder-een kap, villa, tussenwoning).
 2. De tijd (in uren) die de bouwinspecteur bezig is.
 3. De kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen of het bestek).
 4. De uiteindelijk energiecoach die het werk gaat doen.
Type woningOppervlaktePrijzen
Appartement75 m2€ 185,00
Rijtjeswoning110 m2€ 210,00
Twee-onder-een kap140 m2€ 291,00
Losse woning190 m2€ 368,00
Kostenoverzicht woninglabel Geulle.

Deskundige energieadviseurs in Geulle vergelijken

Deze week een definitief energielabel aanvragen? Dan moet je een afspraak maken met een erkend deskundige energielabel Geulle. De officiële website om deze inspecteur op te zoeken is centraalregisterTechniek.nl. Daar open je het QBISnl register. Hier staan alle namen en gegevens van gecertificeerde specialisten (BRL9500). Om het proces in gang te zetten check je in het overzicht hierna een aantal betrouwbare partijen waar je verrassend eenvoudig een milieulabel kunt regelen voor een aantrekkelijk tarieven.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Heb jij een woning met een rood of oranje label, en wil je de maandelijkse lasten verlagen door de energieprestatie te verbeteren?Door te kiezen voor energiebesparende maatregelen kan jij elk gebouw transformeren naar een huis met label A of B. Start altijd met de juiste isolatie. Zo kan je garanderen dat er geen warme (of koude) lucht kan ontsnappen. Bij de stappen daarna ga je juist verder in op eigen energieopwekking. Je kunt hier ook meer vinden over Energielabel E.

Noot: Via het overheidsinitiatief Verbeteruwhuis.nl controleer je – nadat je de kenmerken van jouw woning hebt ingevuld – praktische verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Doe hier de check.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Geulle

 • Een energiezuinig huis en een structureel lage energierekening.
 • Een comfortabel leefklimaat: het hele jaar een aangename temperatuur in huis.
 • Een woning met label A of B is goed voor het klimaat want stoot minder CO2 uit.
 • Hogere waarde van jouw huis.
 • Aantrekkelijke korting op de hypotheekrente mogelijk.
 • Er gelden diverse subsidies voor het verbouwen van een huis.
 • De energiecoach in Geulle kent precies de huidige wet- en regelgeving.
EnergielabelBouwjaarVerbeteropties
Label A2009 – 2024Een 100% energieneutrale woning zonder gas.
Label B1997 – 2004Zonnepanelen, zonneboiler of (hybride) warmtepomp.
Label C1984 – 1999Triple glas, zonnepanelen + evt. spouwmuurisolatie
Label D1972 – 1981De cv ketel vervangen voor een combiketel.
Label E1968 – 1979Vloer-, dak- en spouwmuurisolatie incl. zonnepanelen.
Label F1946 – 1968Vooral dubbelglas en isolatie.
Label Gt/m 1934Vooral dubbelglas en isolatie.

Eenvoudig het goedkoopste energielabel regelen?

Vergelijk alle adviseurs en regel het nog deze week

Isoleren van de woning

Alleen met de juiste isolatie realiseer je een milieuvriendelijke woning. Door de muren, vloer en het dak te isoleren voorkom je dat de warmte in huis weer kan ontsnappen. Met isolatie gaan je stookkosten direct omlaag en profiteer je van een optimaal wooncomfort. Waar je moet starten met isoleren ligt aan hoe en waar de woning op dit moment geïsoleerd is. Het bouwjaar van het huis geef inzicht in de vermoedelijke staat. Informeer ook altijd bij de vorige bewoners hierover. Een bouwtechnische keuring of het maken van warmtebeelden laat zien waar het aan isolatie ontbreekt. In onderstaand schema zoek je eenvoudig naar de te verwachten besparing bij een eengezinswoning met 60 m2 vloeroppervlak met een hr ketel.

Soort isolatieKostenBesparing (gas)Kostenbesparing
Dakisolatie€3100 – €53001170 m3€842
Vloerisolatie€1500 – €3400265 m3€191
Spouwmuurisolatie€1350 – €2000965 m3€695
HR++ glas€1650 – €2600420 m3€302,4
Kosten en opbrengsten bij het isoleren van een doorsnee- eengezinswoning.

Ventileren

Zodra je beschikt over een goed geïsoleerde woning, is het aan te raden dat er altijd genoeg frisse lucht in huis kan komen. Ventilatie is noodzakelijk voor een comfortabel klimaat in huis. Slim en zuinig ventileren wil zeggen een gezonde leefomgeving waarbij de warmte uit de vervuilde, afgezogen lucht, wordt teruggewonnen.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: wordt door winddruk nauwer of zelfs helemaal gesloten.
 • Lokale ventilatie-unit: voor de ventilatie van aparte ruimtes.
 • Balansventilatie met warmte-terugwin-unit: warmt de koude lucht die binnenkomt op met de warmte van de afgevoerde lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp met HR:ketel: onttrekt warmte aan de ventilatielucht om je huis te verwarmen.

Alternatieven van de CV-ketel

Het aansturen van de radiatoren en/of vloerverwarming kost het meeste energie. Dit gaat vaak nog met een gasgestookte HR-ketel. Je kunt kijken naar een zuinig systeem om je woning warm te stoken zonder gas. In de volgende lijst vind je de belangrijkste voorbeelden.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: is efficiënter en verbruikt veel minder gas.
 • Een hybride warmtepomp: een combinatie van je HR-ketel en een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: een stand-alone product dat de woning verwarmt op elektriciteit.
 • Zonneboiler: gebruikt energie van de zon om warm tapwater te maken.
 • Infraroodpanelen: geeft direct warmte af voor een aantal m2.

Investeer in zonnepanelen

Zodra je jouw woning hebt geïsoleerd en voorzien hebt van een nieuwe HR-ketel of warmtepomp weet je in grote lijnen hoeveel stroom er nodig is. De totale stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen op het dak. Zonnepanelen gaan met gemak 25 jaar mee en ze verdienen zich razendsnel terug, vaak al binnen 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen het licht op en zetten dit om in elektrische energie.
 • Een volledige set met 10 zonnepanelen kost zo’n €5500 en heb je terugverdiend binnen 7,5 jaar.
 • De ongebruikte stroom kan je automatisch aan het net terugleveren (salderen). Hiervoor krijg je hetzelfde tarief als jij betaalt aan de leverancier, je streept het dus tegen elkaar weg.

energielabel-geulle-6243

Aanvraag indienen energielabel voor bedrijfspand

Een actueel en definitief energielabel voor het kantoor is noodzakelijk op het moment van overdracht (koop/huur) van een bedrijfspand vanaf 50m2. Deze verplichting richt zich op alle soorten utiliteitsgebouwen zoals een kantoorgebouw, universiteiten, hotels, en publieke panden zoals verzorgingshuizen. Is het object meer dan 100m2 groot qua oppervlakte, en wordt 50% of meer gebruikt als kantoorfunctie? In die situaties moet het pand vanaf 2023 wettelijk gezien beschikken over energielabel C. Verder moeten organisaties in publieke gebouwen vanaf 250 m2 het energielabel actief en transparant delen, zoals in de ontvangsthal. Je kunt hier ook meer lezen over Energie besparen.

 • Bij oplevering of verhuur/verkoop van een kantoorgebouw is een energielabel noodzakelijk.
 • Dit geldt voor vrijwel alle bedrijfspanden en publiek toegankelijke ruimtes van 50 m2 en groter.
 • Voor panden met een industriefunctie geldt de verplichting niet.
 • Bedrijfsgebouwen groter dan 100m2 (en waar minimaal 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten in 2023 verplicht milieulabel C hebben.
 • In grote openbare gebouwen vanaf 250 m2 moet het energielabel duidelijk zichtbaar voor het publiek worden opgehangen.

FAQ – Veelgestelde vragen over het woninglabel

Hoe werkt een energielabel?
Het energielabel geeft inzicht in het energieverbruik van een woning. Hoe energiezuiniger, hoe groener het label. Deze energie-index begint bij energielabel A/B (heel zuinig) en kan oplopen tot de rode labels F en G (hoog energieverbruik).

Is het aanvragen van een energielabel verplicht?
Ja, als jij een woning zal gaan verhuren of verkopen moet jij duidelijk kunnen maken wat het definitieve energielabel is. Dit dient ook te worden meegenomen in de advertenties (makelaar). Beschik je niet over een label, dan zijn boetes van €170 op te leggen door de autoriteit.

Hoe moet ik een label aanvragen?
Voor een officieel label moet je een gecertificeerde energiedeskundige in Geulle laten komen. Middels de database van Qbis.nl vergelijk je eenvoudig meerdere energiespecialisten. Een inspecteur komt bij je thuis en analyseert de actuele situatie op energiegebied. De deskundige kiest het label en voert de registratie door in de het EP-Online systeem. De dossierstukken krijg je per mail en eventueel kun je het ook online (Mijn Overheid) inzien (gemeente Meerssen).

Hoe wordt een definitief energielabel vastgesteld?
Een expert checkt het jaar waarin het huis is gebouwd, het soort huis, oppervlakte en andere eigenschappen als HR ++ glas en kozijnen, de beschikbare isolatie, de ventilatie en verwarming oplossingen in het gebouw en of er energie-efficiënte warmtebronnen aanwezig zijn zoals zonnepanelen of een warmtepomp. Op basis daarvan kan uitgerekend worden hoeveel energie er wordt gebruikt voor verwarming, warm water, ventilatie en koeling van woonunit en hoeveel van deze energie uit hernieuwbare bronnen komt. Daarna krijg je van de expert de labelletter te horen.

Wat kost een energielabel?
De tarieven van je energielabel schommelen tussen de €165,00 – €435,00. De uiteindelijke prijs heeft te maken met type woning, de hoeveelheid uren die de expert bezig is en de informatie die voorhanden is (tekeningen en installatietechnische gegevens). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Geulle kan je doen door velerlei energie-inspecteurs onder elkaar te zetten die hun werkgebied hebben liggen rondom de provincie Limburg.

Ik wil mijn energielabel opvragen, hoe werkt dat?
Om jouw huidige label in te zien bezoek je de website www.energielabel.nl. Kies huur- of koopwoning en voer jouw postcode (6243) en huisnummer plus eventueel toevoeging in. Je ziet nu meteen het label en de geldigheid. Opmerking: krijg je een voorlopig energielabel te zien? Dit is geen officieel document en is dus ook niet toegestaan om te gebruiken. Je moet dit dus eerst aanpassen naar een definitief label. Krijgt direct inzicht: energielabel huis Geulle opvragen.

Plaats een reactie