Energielabel Ulestraten

Direct energielabel aanvragen

Eenvoudig en betaalbaar een energielabel aanvragen voor jouw woning in Ulestraten? Per 1 januari 2015 moet elke woning een energielabel hebben. Het informatielabel vertelt hoe zuinig jouw woning is en geeft handige opties om het te verduurzamen. Ben je van plan jouw woning te verkopen of verhuren? Dan is een definitief energielabel in Ulestraten verplicht. Op deze pagina communiceren wij aanvullende info over de aanvraag van een nieuw label. In aanvulling daarop is er ook een overzicht met plaatselijke energieadviseurs en bekijk je handige tips & tricks bij het verduurzamen van jouw woning.

 • Het energielabel helpt je om je huis zuiniger en comfortabeler te maken.
 • Het is noodzakelijk bij een woningverkoop, verhuurcontract of een nieuwbouwproject.
 • We delen het op in 7 klassen: Energielabel A/B (erg zuinig) t/m F en G (rood, hoog verbruik).
 • Vroeger kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. De regelgeving is in 2021 omgegooid.
 • Je plant een afspraak met een energieadviseur in Ulestraten die jouw woning opneemt en op basis daarvan het label vaststelt.
 • Het informatielabel – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – heeft een prijs van tussen de €190,00 – €415,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Ulestraten

Een energielabel biedt duidelijkheid over de energieprestatie van een woning. Alle huiseigenaren ontvingen in 2015 een voorlopig energielabel. Indien jij jouw huis wilt verkopen of verhuren, dan moet je een definitief energielabel kunnen overhandigen. Met ingang van 2021 is er een nieuwe methode waarop dit wordt vastgesteld (NTA8800). Je moet om die reden een officiële energieadviseur laten komen. Deze energie-vakman zal thuis langskomen en neemt de woning op. De kosten zijn daardoor een stuk hoger. Onderstaand bieden wij informatie over hoe jij een voordelig energielabel in Ulestraten kunt aanvragen.

In 5 stappen een energielabel aanvragen voor je huis

 1. Vergelijk energiedeskundigen

  Op www.centraalregistertechniek.nl bekijk je alle erkend deskundige energieadviseurs die een energielabel mogen registreren. Zoek op adresgegevens (6235) om een erkend deskundige in Ulestraten te contacteren.

 2. Voorbereiding op afspraak

  Kies een energie-specialist en probeer een afspraak in te plannen. Het is voor beide partijen waardevol wanneer je alle essentiële details van de woning kunt laten zien. Onder andere bouwtekeningen, EPC berekeningen en installatietechnische gegevens.

 3. Bezoek en berekening

  Een erkend energiedeskundige komt langs op het afgesproken moment en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. Je kunt bij deze rondgang aanwezig zijn.

 4. Label registratie

  De EP-adviseur in Ulestraten berekent de energieprestaties en voert deze ook in de database EP-online in.

 5. Inzicht in jouw label

  Nadat de adviseur bij je thuis is geweest ontvang je digitaal een PDF van het document met daarbij de specificaties en verbeterpunten van de woning. Het document heeft een geldigheidsduur van 10 jaar en dien je over te dragen bij de verkoop van de woning. Door middel van Mijn Overheid kun je de documentatie ook downloaden.

Snel en eenvoudig een particulier energielabel regelen?

Doorzoek de energieadviseurs en maak gebruik van de aanbieding!

Kosten van een energielabel

De gemiddelde prijzen van een definitief energielabel liggen tussen de €195,00 en €400,00. In de bijgaande tabel bieden we de gemiddelde kosten van een energielabel deskundige Ulestraten. Direct een aanvraag doen? Klik hier om de verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. Bekijk ook adviseurs in Maastricht Airport, Spaubeek, Sweikhuizen, Geleen en Puth. De uiteindelijke prijzen worden berekend middels verschillende factoren.

 1. Categorie woning (villa, twee-onder-een kap, hoekwoning, vrijstaand, appartement).
 2. De tijd die de bouwinspecteur kwijt is.
 3. De reeds aanwezige details van de woning (tekeningen en installatietechnische gegevens).
 4. De energiecoach waar je mee in zee gaat.
Categorie huisM2 woonruimteOnkosten
Studio/Appartement65 m2€ 163,00
Rijtjeswoning125 m2€ 210,00
Hoekwoning145 m2€ 270,00
Villa175 m2€ 375,00
Actuele kosten woninglabel Ulestraten.

Energieadviseurs in Ulestraten vergelijken

Ook direct je definitief energielabel aanvragen? Daarvoor heb je nodig een erkend deskundige energielabel Ulestraten. De website om deze vakmannen te treffen is CentraalregisterTechniek.nl. Op deze pagina vind je een link naar het QBISnl register. Op deze plek vergelijk je gecertificeerde adviseurs (BRL9500). Om het proces in gang te zetten tref je in de tabel hieronder een overzicht met erkende specialisten waar je zonder gedoe een certificaat kunt regelen tegen een scherpe prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Mijn woning verbeteren

Gebruikt jouw huis veel energie, en wordt het tijd om duurzamer te leven en de energieprestatie te verbeteren? Met een focus op energiebesparende maatregelen kan men praktisch elk huis optimaliseren naar een label-B huis. Het aanbrengen van de juiste isolatie is het startpunt. Zodoende zorg je ervoor dat er geen warme (of koude) lucht kan ontsnappen. Pas daarna wordt het pas interessant om te kijken naar het zelf energie opwekken. Je leest hier ook alle informatie over Energielabel B.

Let op: Op de informatieve website Verbeteruwhuis.nl zie je – na het doorgeven van de gegevens van jouw woning – concrete verbeteropties voor een beter energielabel. Bekijk direct wat de mogelijkheden zijn.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Ulestraten

 • Een energiezuinige woning en flink besparen op de energiekosten.
 • Meer wooncomfort: kieren en tocht worden voorkomen.
 • Een label B- of A woning draagt bij aan een beter milieu.
 • De woningwaarde stijgt bij A of B label.
 • Groene woningen krijgen een duurzaamheidskorting van de bank.
 • De regering biedt verscheidene subsidies om een gebouw duurzaam te maken.
 • De energiecoach in Ulestraten is de juiste persoon om je hier bij te helpen.
EnergielabelBouwjaarAanpassingen
Label A2013 – 2024Voornamelijk bijhouden / onderhouden van de systemen.
Label B1997 – 2005Een warmtepomp en/of zonnepanelen laten installeren.
Label C1983 – 2001Laat de muren en het dak goed isoleren (en plaats zonnecellen).
Label D1975 – 1981Investeren in een HR107 combiketel.
Label E1970 – 1976Plaatsen van zonnepanelen en isolatie.
Label F1950 – 1965Isolatie met focus op vloer, dak en muur.
Label Gt/m 1932Isoleren van de (spouw) muren, dak en vloer.

Snel het goedkoopste energielabel regelen?

Vind de goedkoopste aanbieder en vraag snel jouw energielabel aan

Isoleer je woning

Isolatie vormt het belangrijkste onderdeel van een warme en zuinige woning. Door goede woningisolatie toe te passen verhinder je dat de warmte naar buiten gaat. Op die manier ben je minder kwijt aan stookkosten en realiseer je een comfortabel leefklimaat. Waar je moet starten met isoleren is vooral afhankelijk van de actuele isolatie die is toegepast. Het jaar waarin het huis is gebouwd kan deels bepalen wat deze staat is. Vraag ook wat de vorige eigenaar heeft gedaan. Een bouwtechnische keuring of een thermografische inspectie laat zien waar het aan isolatie ontbreekt. In de lijst hieronder bekijk je de gemiddelde besparingen voor een doorsnee woning met een hr combiketel.

Manier van isolerenTarievenGasbesparing (jaar)Besparing p/jaar
Dakisolatie€3400 – €56001155 m3€797
Vloerisolatie€1200 – €3700250 m3€173
Spouwmuurisolatie€1300 – €2400950 m3€656
HR++ glas€1950 – €2900405 m3€279,45
Kosten en baten bij isolatiewerkzaamheden van een standaard huis.

Ventileren

Wanneer de isolatie in huis voldoende is, is het noodzakelijk dat de luchtstromen in het pand worden verbeterd. Ventilatie is van wezenlijk belang voor een gezond binnenklimaat. Zuinig en slim ventileren houdt in een optimaal leefklimaat, waarbij er slechts weinig warmteverlies plaatsvindt.

 • Zelfregelend rooster: Bij veel wind wordt de luchttoevoer automatisch beperkt.
 • Lokale ventilatie-unit: afzonderlijke ruimte doelgericht ventileren.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: geen last meer van koude luchtstromen door de WTW unit.
 • Ventilatiewarmtepomp i.c.m. CV/HR ketel: maakt gebruik van de warme ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen.

Gasgestookte CV-ketel vervangen

De verwarming in een huis vergt jaarlijks heel wat gas. In de meeste huizen vinden we nog een gasgestookte ketel. Je kunt kijken naar een zuinig systeem waarmee je geen of nauwelijks gas nodig hebt om een huis op te warmen. Onderstaand staan enkele van deze producten.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: zeer zuinig en efficiënt.
 • Een hybride warmtepomp: een duurzame lucht-warmtepomp met CV-ketel ondersteuning.
 • Een all-electric warmtepomp: haalt energie uit de lucht, bodem of water en kan de woning verwarmen.
 • Zonneboiler: zet energie van de zon om in warm water.
 • Infraroodpanelen: ideaal om lokaal warmte af te geven.

Investeer in zonnepanelen

Op het moment dat je de nodige isolatiewerkzaamheden hebt getroffen en een nieuwe ketel of warmtepomp hebt geplaatst kan je de totale stroombehoefte berekenen. De stroom die je nu nodig hebt kan je helemaal zelf opwekken door zonnepanelen te laten installeren. De nieuwste panelen kunnen wel 40 jaar mee en na gemiddeld 7 jaar zijn ze terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten dat om in schone energie.
 • Een compleet pakket met 10 zonnepanelen kost zo’n €4800 en verdien je snel terug, vaak al binnen 7,5 jaar.
 • De kWh stroom die je niet gebruikt gaat terug naar het net (salderen). Over dit stukje stroom ontvang je dezelfde prijs als waartegen je de energie afneemt.

energielabel-ulestraten-6235

Energielabel voor je bedrijfspand regelen

Elk kantoor heeft een energielabel nodig bij oplevering, maar ook bij verhuur/verkoop van een zakelijk pand (indien groter dan 50 m2). De regelgeving is relevant voor alle utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, sporthallen, winkelcentrums, en openbare panden zoals een gemeentehuis. Betreft het een pand groter dan 100m2, en wordt minimaal 50% daarvan gebruikt als kantoorruimte? In dat kader moet het gebouw begin 2023 de beschikking hebben over energielabel C of hoger. Daarbij moeten organisaties zoals winkels, banken of hotels die hun vestiging in een publiek toegankelijke ruimte hebben van 250m2 of groter het label zo ophangen dat iedereen dit kan zien, bijvoorbeeld naast de receptie. Op deze website vind je ook alles over Energielabel G.

 • Bij verkoop, verhuur of oplevering van kantoorpanden moet je een geregistreerd energielabel kunnen overleggen.
 • Deze wetgeving is van toepassing voor bedrijfspanden en ruimtes met een oppervlak van meer dan 50 m2.
 • Voor schuren en garages geldt andere wetgeving.
 • Bedrijfsgebouwen met vloeroppervlaktes van 100 m2 of meer (waar meer dan de helft wordt gebruikt als kantoor) moeten vanaf 2023 een milieulabel C of beter hebben.
 • In publieke (bedrijfs)ruimtes van meer dan 250 m2 moet elke passant dit label kunnen bekijken bij de entree.

De meest gestelde vragen (FAQ) over het woninglabel

Wat betekent een energielabel?
Het energielabel vertelt iets over het energiegebruik van een woning of gebouw. Hoe energiezuiniger, hoe groener het label. De zogenaamde energie-index loopt van energielabel A/B (zeer milieuvriendelijk) en gaat door tot label G (zeer onzuinig).

Heb ik verplicht een energielabel nodig?
Ja, wanneer jij het huis wilt verkopen of verhuren dan moet je laten zien wat de erkende deskundige van de woning vond. Je moet het ook meenemen in de advertentie (makelaar). Is het definitieve label niet aantoonbaar, dan is een boete van €170 niet uitgesloten.

Hoe moet ik een label aanvragen?
Voor een definitief label moet je een bekwame energiedeskundige in Ulestraten bij je thuis laten komen. Door gebruik te maken van Qbis.nl kom je gemakkelijk in contact met lokale energiespecialisten. Een expert bezoekt jou op locatie en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. De deskundige stelt het label vast en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database. De definitieve berekeningen ontvang je per mail en via Mijn Overheid kan jij het later ook weer opvragen (gemeente Meerssen).

Hoe wordt een definitief energielabel vastgesteld?
De inspecteur controleert de bouwperiode, het type huis, grootte van de woning en ook naar specifieke zaken als kozijnen (hout/kunststof) + ramen, mate van isolatie, de centrale verwarming en ventilatie voorzieningen en de aanwezigheid van energiebesparende producten zoals een WTW, zonneboiler of zonnepanelen. Met deze complete analyse wordt opgesteld hoeveel energie er wordt gebruikt voor het verwarmen en koelen van een gebouw en hoeveel stroom er zelf wordt opgewekt uit duurzame bronnen. Tenslotte wordt de labelletter definitief vastgesteld.

Wat zijn de kosten van een energielabel?
De prijzen van je energielabel komen uit tussen de €135,00 – €425,00. De totale kostprijs hangt af van het woonoppervlakte, hoeveel tijd de adviseur nodig denkt te hebben en de reeds aanwezige details van de woning (tekeningen of het bestek). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Ulestraten kan jij doorgaans het meest voordelig doen door enkele energie-inspecteurs te contacteren die diensten leveren in de provincie Limburg.

Hoe kan ik snel mijn huidige energielabel opvragen?
Hiervoor bezoek je energielabel.nl van de overheid. Selecteer koop- of huurwoning en voer jouw postcode (6235) en huisnummer plus eventueel toevoeging in. Het systeem laat direct het huidige label zien. Waarschuwing: krijg je een voorlopig energielabel op je scherm? Dit is slechts een inschatting en geen formeel document en is dus ook niet toegestaan om te gebruiken. Je moet deze altijd omzetten naar een definitieve status. Bekijk het direct online: energielabel huis Ulestraten opvragen.

Plaats een reactie