Energielabel Maastricht Airport

Direct energielabel aanvragen

Eenvoudig en betaalbaar een energielabel aanvragen voor jouw woning in Maastricht Airport? Vanaf 1 januari 2015 heeft iedere woning een energielabel toegewezen gekregen. Dit informatielabel laat zien hoeveel energie jouw woning verbruikt en biedt praktische opties om het energieverbruik terug te dringen. Gaat jouw woning in de verkoop? Dan is een definitief energielabel in Maastricht Airport verplicht. Op dit informatieplatform lees je nuttige informatie over het checken en aanvragen van het certificaat. Daarnaast is er ruimte om energieadviseurs te vergelijken en lees je nuttige informatie hoe je jouw woning energiezuiniger kunt maken.

 • Het energielabel geeft een beeld van de energieprestatie van een woning.
 • Het is een verplichting bij verkoop, verhuur, maar ook bij oplevering van een nieuwe woning.
 • We delen het op in 7 klassen: Energielabel A of B (zeer milieuvriendelijk) t/m F/G (relatief hoog gebruik).
 • Tot 2020 regelde je een VEL (vereenvoudigd label) zelf via internet. Sinds 2021 is daar verandering in gekomen.
 • De woningeigenaar maakt een afspraak met de energieadviseur in Maastricht Airport die de woning inspecteert en het label vastlegt.
 • Het informatielabel – inclusief concrete verbeterpunten – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €175,00 – €400,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Maastricht Airport

Het energielabel vertelt iets over de energieprestatie van een woning. Alle huizen in Nederland kregen in 2015 automatisch een voorlopig energielabel. In de situatie waarbij je jouw woning gaat verkopen of verhuren, dan heb je een definitief energielabel nodig. Sedert 2021 is er een nieuwe rekenmethode waarmee wordt gewerkt (NTA8800). Je moet tegenwoordig een vakbekwame energieadviseur langs laten komen. Deze energie-deskundige komt bij je thuis en analyseert de actuele situatie op energiegebied. Voor jou als woningbezitter betekent dit wel dat je meer moet betalen. In het volgende overzicht leggen wij stap voor stap uit hoe jij zo’n voordelig energielabel in Maastricht Airport moet regelen.

In vijf stappen het energielabel aanvragen

 1. Informeer naar een energiedeskundige

  Op de website www.centraalregistertechniek.nl vergelijk je alle officiële energieadviseurs die het energielabel mogen bepalen. Voor relevante lokale resultaten gebruik je jouw postcode (6199) om een erkend deskundige in Maastricht Airport op te sporen.

 2. Afspraak en voorbereiding

  Maak een keuze voor een energie-specialist en bel of mail voor een afspraak. Bereid je goed voor: zorg dat je alle actuele details van je woning paraat hebt. Met name bouwtekeningen, EPC berekeningen en installatietechnische gegevens.

 3. Bezoek op locatie

  Deze erkend energiedeskundige komt fysiek bij je thuis en inspecteert de gehele woning. Je kunt bij deze rondgang aanwezig zijn.

 4. Vaststellen van het label

  De EP-adviseur in Maastricht Airport rekent alles door, bepaalt het label en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform.

 5. Je label opzoeken

  Na afloop van de inspectie sturen ze een PDF op van het keurmerk incl. de geconstateerde punten en de aanbevolen energiebesparende maatregelen. De geldigheidsduur van het label is 10 jaar en dien je over te dragen in de situaties waarbij je gaat verhuren of verkopen. Je kunt het ook bekijken in MijnOverheid.

Alles weten over een particulier energielabel?

Check alle energieadviseurs en vind de voordeligste aanbieder

De kosten van een energielabel

De tarieven van een definitief energielabel liggen vaak tussen de €145,00 & €380,00. In de onderstaande tabel vind je de gemiddelde tarieven van een energielabel deskundige Maastricht Airport. Direct een offerte? Klik hier om de dienstverleners (in de regio) te vergelijken. Bekijk ook adviseurs in Spaubeek, Sweikhuizen, Geleen, Puth en Windraak. De definitieve prijzen worden berekend middels verschillende onderdelen.

 1. De grootte van de woning (appartement, vrijstaand, twee-onder-een kap, villa, tussenwoning).
 2. De hoeveelheid uur die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. Vooraf verkregen inzicht in het huis (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen).
 4. De uiteindelijk energiecoach die het werk gaat doen.
Type woningWoonoppervlaktePrijsindicatie
Studio/Appartement55 m2€ 169,00
Rijtjeswoning110 m2€ 202,00
Hoekwoning140 m2€ 288,00
Vrijstaand175 m2€ 365,00
Kostenoverzicht woninglabel Maastricht Airport.

Bekwame energieadviseurs in Maastricht Airport vergelijken

Makkelijk en voordelig je definitief energielabel aanvragen? Hiervoor maak je een afspraak met een erkend deskundige energielabel Maastricht Airport. De website om een adviseur te vinden is centraalregisterTechniek.nl. Je kunt vanuit hier doorklikken naar het QBISnl register. Op deze plek kom je in contact met deskundige specialisten (BRL9500). Voor jouw gemak bekijk je in de lijst hieronder verschillende (lokale) adviseurs waar je vrij eenvoudig een woninglabel kunt aanvragen tegen een normale prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Je huis duurzamer maken in 4 stappen

Woon jij in een milieu-onvriendelijk huis, en wil jij graag iets doen aan de energieprestatie? Met slimme energiebesparende maatregelen kan men praktisch elk huis optimaliseren naar een label A/B/C woning. Het aanbrengen van de juiste isolatie is het startpunt. Daarmee zorg je dat de warmte niet zomaar de woning uit kan. In het vervolgtraject ga je juist verder in op het opwekken van eigen energie. Je kunt hier ook aanvullende informatie vinden over Energielabel A / A++.

Adviezen: Via de website van de overheid https://www.verbeteruwhuis.nl check je – na het doorgeven van de gegevens van jouw woning – gerichte verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Check de potentiële besparing.

Het belang van een zuinig energielabel woning Maastricht Airport

 • Een energiezuinig huis met een lage energierekening.
 • Een gezond leefklimaat: een lekker warm huis zonder tocht en kou.
 • Een B- of A woning stoot minder CO-2 uit.
 • Waarde van de woning stijgt.
 • Lagere hypotheekrente mogelijk.
 • Er bestaan diverse subsidies om een huis milieuvriendelijker te maken.
 • De energiecoach in Maastricht Airport kent precies de huidige wet- en regelgeving.
EnergielabelBouwjaarAanpassingen
Label A2009 – 2024Zelfvoorzienende woning met zonnepanelen en warmtepomp.
Label B2000 – 2004Het laten plaatsen van een warmtepomp en/of zonnepanelen.
Label C1985 – 1999Extra isolatie toepassen en zonnepanelen leggen.
Label D1974 – 1981Kijk of je de thermische schil van het huis kunt verbeteren.
Label E1970 – 1976Isoleren van vloer, (spouw)muur en dak.
Label F1950 – 1965Isoleren en verwarmingsketel vervangen.
Label Gt/m 1945Isoleren van vloer, (spouw)muur en dak.

Snel het goedkoopste energielabel regelen?

Bekijk alle aanbieders en regel direct de aanvraag van jouw woninglabel

Isoleren

Isolatie vormt het belangrijkste onderdeel van een “groene” woning. Door goede isolatie van spouwmuur, dak en kruipruimte verhinder je dat de gerealiseerde warmte naar buiten gaat. Zo worden de stookkosten een stuk gunstiger en krijg je een prettiger leefklimaat. Welke onderdelen je als eerste moet isoleren wordt bepaald door de huidige isolatietoepassingen in huis. Het bouwjaar geeft een aardige indicatie. Informeer ook altijd bij de vorige bewoners hierover. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek toont plaatsen waar isolatie ontbreekt. In ons overzicht hieronder bekijk je de potentiële besparing voor een gemiddelde eengezinswoning met een hr ketel.

Soort isolatieOnkostenBesparing (gas)Besparing
Dakisolatie€3600 – €52001150 m3€782
Vloerisolatie€1500 – €3800245 m3€167
Spouwmuurisolatie€1000 – €2500945 m3€643
HR++ glas€1650 – €2500400 m3€272
Kosten en baten van het isoleren van een gemiddelde eengezinswoning.

Ventileren

Op het moment dat de isolatie in huis voldoende is, moet je zorgen dat er voldoende frisse lucht in de woning komt. Ventilatie is noodzakelijk voor een comfortabel wooncomfort. Zuinig en slim ventileren houdt in een prettig binnenklimaat, waarbij er slechts weinig warmteverlies plaatsvindt.

 • Zelfregelende roosters: roosters in de ramen of kozijnen reageren op de winddruk.
 • Losse ventilatieunit: regelt de ventilatie in één ruimte.
 • Balansventilatie met warmteterugwinning: warmt de koude lucht die binnenkomt op met de warmte van de afgevoerde lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp met HR:ketel: onttrekt warmte aan de ventilatielucht voor de verwarming en warm water.

Alternatieven van de CV-ketel

Het verwarmen van de woning vraagt veel energie (en geld). Doorgaans wordt hiervoor een HR-ketel op gas gebruikt. Je kunt kiezen voor een schoner alternatief waarmee je geen of nauwelijks gas nodig hebt om een huis op te warmen. In de volgende lijst bekijk je de meeste populaire optie.

 • Moderne HR-combiketel: Zuinig maar ook stil, compact en veilig.
 • Een hybride warmtepomp: eenvoudig te installeren systeem in hybride setting met de CV.
 • Een all-electric warmtepomp: een stand-alone product dat de woning verwarmt op elektriciteit.
 • Zonneboiler: systeem met boiler en zonnecollectoren voor de CV en tapwater.
 • Infraroodpanelen: natuurlijke stralingswarmte in een specifieke ruimte.

Stroom opwekken met zonnepanelen

Op het moment dat je jouw woning hebt geïsoleerd en voorzien hebt van een nieuwe HR-ketel of warmtepomp kan je een inschatting maken van de benodigde hoeveelheid stroom. De stroom die je nu nodig hebt kan je op een duurzame manier genereren door zonnepanelen te laten installeren. Ze gaan ontzettend lang mee (tot wel 30 jaar) en de geschatte terugverdientijd is maar 7 jaar.

 • Zonnepanelen zetten zonlicht om in zonne-energie.
 • Een zonnepanelen set met 10 panelen kost om en nabij de €5500 en verdien je terug in gemiddeld 6,5 jaar.
 • De elektriciteit die je niet gebruikt lever je automatisch terug, dit heet ook wel salderen. Voor dit stukje krijg je dezelfde prijs als je zou betalen bij de energieleverancier.

energielabel-maastricht-airport-6199

Energielabel voor bedrijfspand aanvragen

Een actueel en definitief energielabel voor het kantoor is noodzakelijk op het moment van overdracht (koop/huur) van een bedrijfsgebouw van minimaal 50m2. De noodzaak is relevant voor alle utiliteitsgebouwen zoals kantoorruimtes, sporthallen, hotels, en openbare panden zoals een bibliotheek. Is het pand 100m2 of groter, en wordt 50% of meer gebruikt als kantoorruimtes? In dat geval moeten deze panden per 2023 minimaal energielabel C hebben. Daarnaast moeten (overheids)organisaties in publieke gebouwen van minimaal 250 m2 dit energielabel zichtbaar tonen, zoals in de ontvangsthal. Je kunt hier ook meer lezen over Energielabel F.

 • Bij de notariële overdracht van zakelijke panden is een energielabel noodzakelijk.
 • Deze wetgeving is van toepassing voor bedrijfspanden, overheidsgebouwen, winkels en horeca.
 • Voor loodsen en productiehallen geldt andere wetgeving.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 vierkante meter aan oppervlakte (minimaal 50% als kantoor) moeten binnenkort (2023) een milieulabel C of beter hebben.
 • In grote openbare gebouwen van 250m2 of groter moet het label bovendien zichtbaar zijn voor bezoekers.

Meer informatie over het woninglabel in onze FAQ

Wat is het energielabel voor woningen?
Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.de energieprestatie van een woning. Hoe minder CO-2 de woning uitstoot, hoe beter het woninglabel van je huis is. De energie-index loopt van energielabel A & B (heel milieuvriendelijk) tot en met F en G (niet milieuvriendelijk).

Moet mijn huis verplicht een energielabel?
Ja, als je jouw huis in de verkoop of verhuur gaat zetten dan moet je kunnen aantonen welk energielabel het huis toegekend is. Deze gegevens moeten vermeld worden in de advertenties (makelaar). Is het definitieve label niet aantoonbaar, dan riskeer je als verkoper/verhuurder een boete van €170.

Hoe werkt het aanvragen van het label?
Daarvoor moet je een deskundige energiedeskundige in Maastricht Airport langs laten komen. Op www.Qbis.nl doorzoek je alle energiespecialisten. Deze adviseur zal thuis langskomen en analyseert hoe de staat van het huis is. De deskundige berekent de energieprestaties en registreert deze in de database EP-Online. Ze versturen dit documenten via de mail en eventueel kun je het ook online (Mijn Overheid) inzien (gemeente Beek).

Op welke manier wordt het energielabel bepaald?
Een specialist controleert de leeftijd van de woning, het type gebouw, het aantal m2 woonoppervlakte en overige onderdelen als HR ++ glas en kozijnen, de beschikbare isolatie, de ventilatie en verwarming oplossingen in het gebouw en of er ook energie wordt gewonnen met een warmtepomp of zonnepanelen. D.m.v. van deze gegevens berekent de deskundige wat de benodigde energie capaciteit is voor warm tapwater en verwarming en ventilatie van het huis en in welke mate de woning dit zelf uit hernieuwbare bronnen haalt. Daarna zal de benodigde labelletter met je gedeeld worden.

Wat zijn de huidige kosten van een energielabel?
De tarieven van een energielabel liggen vaak tussen de €110,00 – €425,00. De investering is afhankelijk van het woonoppervlakte, het aantal uren dat de adviseur nodig heeft en de kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen of het bestek). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Maastricht Airport kun jij het beste doen door lokale energiedeskundigen te gaan vergelijken die werkzaam zijn in en rondom de provincie Limburg.

Hoe kan ik snel mijn huidige energielabel opvragen?
Om jouw huidige label in te zien surf je naar Energielabel.nl. Kies het type woning en vul de postcode (6199) en het huisnummer in. Het systeem laat direct het huidige label zien. Waarschuwing: laat het systeem een voorlopig energielabel zien? Dit telt niet als officieel woninglabel en is dus ook niet toegestaan om te gebruiken. Je moet het dus eerst laten omvormen naar een definitieve status. Vind gelijk alle benodigde info: energielabel huis Maastricht Airport opvragen.

Plaats een reactie